Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 82 od 82

Tema: Deformacija palca ili Hallux valgus

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ulošci su rađeni prema skeniranom otisku (hodanjem po traci), ne otisku tintom ili sl.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A jesi li ti svih tih godina tješila taj problem?i da gdi si radila uloške
    Imali su i kod našeg proizvođača taj skener moram pitat kak je sad
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 28.02.2019. at 07:32

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam.
    Bilo ja faza bolnih i manje bolnih.
    Operacije odgodila...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja se spremam na operaciju u Kliniku za ortopediju Lovran pa me zanima ima li tko da je bio i kako je prošlo?
    I na koliko bolovanja da računam?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Joj bo ti je teško odrediti jer je vrlo individualno. Znam ljude koji su za par tjedana bili fit, a znam neke kojima se zakompliciralo.
    Najbolje pitaj ove svoje u Lovranu koje je očekivano trajanje bo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se spremam na operaciju u Kliniku za ortopediju Lovran pa me zanima ima li tko da je bio i kako je prošlo?
    I na koliko bolovanja da računam?

ja sam umjesto Lovrana, na kraju operirala privatno kod doktora koji je prije radio u Lovranu.
    Operacija (jedno stopalo) trajala sat i pol, lokalna anestezija. Nakon operacije, podizanja na štake, obuvanja cipele, otišla sam kući. Drugo jutro sam otišla na posao (na sastanak); kako radim uglavnom online, bolovanje nisam ni uzimala jer dva puta tjedno što moram biti na poslu to sam odradila. Cipelu skinula nakon 6 tjedana. Previjanje obavljala kod svoje doc opće prakse.
    Fizikalnu nisam dočekala.
    Nakon 6 tjedana, pa sve do danas (dvije godine nakon op.) mogu hodati isključivo u mekanim tenisicama, savitljvim. Ljeti eventualno neke sandale.
    Na kontroli nakon godine i pol, kosti nisu još srasle, šarafi drže sve. Ne znam je li sad počelo zarastati.

Problemi: spustila se kost drugog prsta (na tabanu) i ne mogu nikakve npr. kožne cipele nositi jer me to jako boli i nastalo je zadebljanje kože. Dakle samo "pjenaste" tenisice, cipele i sl. I dalje mi je utrnut unutarnji dio stopala gdje su lomljene kosti. Trčanju se nisam nikada vratila, što od straha jer kosti nisu zarasle, što od toga kada trčim 300 metara, kasnije osjećam bol u stopalu.

Nakon ovoga što sam prošla i što prolazim, teško mi se odlučiti na operaciju drugog stopala.

Moje poznanice su operirale oba stopala istovremeno, nakon 6 tjedana su se vratile na posao (one ne rade online).
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 29.09.2025. at 09:39

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod mene je bila veća deformacija (palac je počeo prelaziti preko drugog prsta), dakle nije samo bila kvrga
    Nakon operacije sam pila antibiotik i svega nekoliko dana tablete protiv bolova

Nisam se operirala u bolnici u Lovranu jer je taj liječnik koji je radio specifičnu operaciju otišao, pa sam kod njega u privatnoj

Ne znam koju vrstu operacije rade u bolnici
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 29.09.2025. at 09:45

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hmmm...ja imam kvrgu i palac se zarotirao prema unutra. Prsti ne prelaze jedan preko drugoga, ali me boli užasno. Ne stalno, povremeno, ali kad počne ja uopće ne mogu hodati od bolova.
    Kaj se tiče posla; moram biti prisutna. Imam 5 minuta pješice do posla i stanujem na drugom katu bez lifta pa me i to malo sekira kako ću po štengama.
    Dugo ja to odgađam i trpim bolove i nisam uopće više pametna kaj napraviti jer je loših iskustava nakon operacije jako puno, ali ima i dobrih.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

radi sličnih simptoma, klinac mi je neki dan dobio mini gips na lijevoj nozi, u trajanju od 2 tjedna. Za sad smo riješili da kad ide van kuće obuće razgažene tenisice koje su šire od tog sve skupa, vidjet ćemo kak bude funkcioniralo. doma hladi koliko možeš, možda ti popusti bol i otok
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 29.09.2025. at 11:27

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nažalost, nema tu popuštanja boli ... u fazama dolazi, ovisno o promjeni obuće, godišnjem dobu, ili eto samo tako - odlučilo je sad boljeti ...
    meni je to prisutno od moje rane tinejdžerske dobi

svaka operacija nosi rizik pa tako i stopalo. ja se sjećam jedne bivše kolegice, ona je nakon operacije oba stopala, vrlo brzo se propela na visoke potpetice, tako da nema pravila. nekima ispadne super, nekima baš i ne ...

ako ćeš oba stopala operirati, onda će ti kretanje biti malo teže, ali cipela je tako oblikovana da je pritisak na petu. uz štake, nakon nekog vremena neće biti problem.
    ako ćeš prvo samo jedno stopalo, onda si na štakama odmah i kad skužiš kretanje, ići će lagano.

Može li te kći možda odvesti ili netko od kolega pokupiti prije posla i odvesti malo bliže domu nakon posla?
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 29.09.2025. at 12:15

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koliko kužim tanči nema hallus , nego je dobila ozlijedu, jel sam u pravu? moj klinac je dobio ozlijedio palac
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 29.09.2025. at 12:50

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Vrijeska sad si mi dala ozbiljno misliti s ovim da se trčanju nisi vratila!
    naručena sam u 11. mj. a već sam obavila pregeld u 8. mj. ali budući sam se izjasnila da u obzir dolazi samo operacija bez šarafa moram obaviit taj drugi pregled
    kod jedinog liječnika koji obavlja takav zahvat a kojeg taj dan nije bilo

mama mi je imala užasne komplikacije s tom operacijom i šarafima i ja imam traumu od toga
    nema šanse da mi iko išta zašarafljuje

inače meni ne prelaze prsti jedan preko drugoga ali isto mi jako utječe na stopalo
    stvraju mi se žuljevi i natisci uz iotsale tegobe koju halux nosi sa sobom
    Posljednje uređivanje od flopica : 29.09.2025. at 13:30

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako misliš bez šarafa?
    ako će lomiti ili pilati kosti, ravnati ih... tu novu poziciju moraju nekako fiksirati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pošaljte mi na pp kod kojeg liječnika idete na operaciju
    moram vidjeti za drugo stopalo gdje bih išla

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

neinvazivni zahvat
    koliko sam razumjela radi se malim rezovima, ztv. minimalni invazivni zahvat
    moja mama je imala cijelu konstrukciju željeznu

poašljem za liječnika kad dođem kući, nisam zapamtila prezime
    Posljednje uređivanje od flopica : 29.09.2025. at 14:09

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja nisam htjela prepadat Tanci al takodjer cula sam za tako puno losih iskustava. Neki ljudi se nikad nisu oporavili cak su imali i vece bolove poslije, kao mamina prijateljica.

Znam pak neke kojima je jedno stopalo proslo ok a drugo teska koma i oporavak kojem nema kraja (pitanje dal ikada), oba stopala operirao isti dr.pa aj ti sad reci...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    neinvazivni zahvat
    koliko sam razumjela radi se malim rezovima, ztv. minimalni invazivni zahvat
    moja mama je imala cijelu konstrukciju željeznu

poašljem za liječnika kad dođem kući, nisam zapamtila prezime
    ja sam radila neinvazivni, imam samo 3 rupice, nemam rez
    da je bila manja deformacija, imala bih samo dvije

no svejedno, imam šaraf koji drži sve na mjestu
    cca pola godine- .godinu dana, osjećala sam ga na unutarnjem dijelu stopala (kao što sam već navela, to područje mi je i dalje otrnuto)

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja mislim da mora biti šaraf ili barem žica jer, da, moraju to nekako fiksirati. Jedino je razlika u rezovima. Koliko sam shvatila doktora, mogu ili napraviti rez od cca 8-9 cm ili rupice pa laparoskopski operirati. Druga opcija je bolja jer je oporavak lakši zbog manje traume tkiva.
    Kaj se tiče trčanja, ja sam prije godinu dana operirala karpalni tunel lijeve ruke i prije sedam mjeseci desne ruke. Ispalo je super. Tegoba više nemam. Kad su mi radili desnu šaku, zakačili su taj neki glavni živac i tri mjeseca mi je palac bio skroz utrnut, ali je to prošlo. S rukama mogu praktički sve i puno bolje nego prije. Ali, ne mogu i ne smijem igrati tenis. Još ne. Nadam se da ću jednog dana ipak moći. I sad se planiram vratiti i u teretanu. Do sad sam samo plivala i ništa drugo.
    To je izgleda tako: negdje dobiješ, a negdje izgubiš. Moram to napraviti jer nema smisla ni šepati i gutati lijekove protiv bolova da bih zaspala i normalno funkcionirala.
    Vrijeska, budem se organizirala nekako sa kćeri da me vozi barem ispočetka.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo mene nakon operacije
    Operirana sam u Klinici za ortopediju Lovran prije mjesec dana MIS tehnikom što je minimalno invazivna tehnika.
    Operirao me dr Josifovski i moje naiiskrenije preporuke za njega, kao i za bolnicu.
    U bolnici sam bila tri dana: prvi priprema, drugi operacija i treći doma.
    Anestezija je bila spinalna i blok anestezija u koljeno.
    Operacija je odrađena pod kontrolom rtg uređaja, bez klasičnog reza. Imam tri rupice koje su sad točkice, a nakon još vremena se neće ni vidjeti.
    Nakon operacije stopalo je povezano/imobilizirano zavojem bez gipsa i nakon 24 sata sam mogla hodati u specijalnoj cipeli u kojoj je oslonac na petu.
    Štake sam odbacila na savjet kirurga, nakon dva tjedna.
    Prije tri dana sam bila na drugoj kontroli i dr mi je rekao da za deset dana skidam povoj i onda nosim gel separator za halux neprekidno još pet tjedan i tek tada ide rtg slikanje jer se prije ni ne može ništa vidjeti budući da zarastanje kreće tek nakon dva mjeseca.
    U stopalu imam neki implantat za koji sam dobila i potvrdu o čemu se radi. Titanijum, neće svirati nigdje i mogu u MR s tim.
    Stopalo je još malo otečeno, ali svakim danom sve manje.
    Ne boli ništa. Apsolutno ništa. Ni neposredno poslije operacije, ni kasnije. Nisam imala potrebe niti jednu tabletu protiv bolova popiti jer me ne boli. Vjerujem da je to zbog stručnosti doktora koji je to napravio uistinu super.
    Bojala sam se "luđačkih bolova" s kojima su me svi redom plašili, ali od bolova na kraju ni b.
    Od operacije se krećem u toj specijalnoj cipeli i moram je nositi još cca dva tjedna pa probati stati bez nje i ako me neće boljeti nastaviti polako hodati bez te cipele, a ako će boljeti, onda ju moram nositi još tjedan dana pa pokušati bez cipele opet.
    U ponedjeljak idem delat jer mi je dosta valjanja po kući.
    E da, stepenice su se pokazale kao veliki izazov pa sam se privremeno preselila u stari stan gdje imam lift, no za vikend se vraćam doma.
    Ja sam prezadovoljna i operirat ću i drugo stopalo i žao mi je što nisam ovo napravila prije.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Predobro, kako sam sretna zbog tebe!!!! I hvala na javljanju!

Ako ti nije bed i ako znaš možda ili si čula - ja sam zainteresirana na preporoku tko bi u RH imao smisla uopće za konzultacije oko mortonovih neuroma. S tim je zez da često nastaje stump neurom koji izaziva iste ili slične simptome tako da je uspješnost operacije 50% - 50% bude bolje, 50% isto ili gore. Neka krioablacija se na stranim FB grupama preporuča kao metoda izbora. Ako ti mogu staviti bubu u uho za stvar koja me poprilčno zeza i koju zasad mogu donekle menadžirati poštedom, 0 drop i wide toebox cipelama, orto ulošcima po mjeri i odustajanjem od nekih aktivnosti, ali za koju se bojim da će doći maca na operativna vratanca - to nešto su "mortonovi neuromi" i ako čuješ tko bi imao smisla za uopće razgovor, puno hvala unaprijed!

Ti vražji mortoni znaju doći u kombo s halluxima pa ako si što možda čula / koga srela...
    Posljednje uređivanje od ina33 : 15.05.2026. at 14:33

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Odlicnoo Tanči predobrooo!!! Jako mi je drago.

Daj mi reci jel ti nosis samo jednu takvu cipelu ili imas par? Pitam radi razlike u visini obuce u odnosu na duzinu noge. Valjda sam jasna, hocu rec jel zbog toga sepas ili ne.

Super da si to obavila

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ina, ne znam ništa o ovome o čemu pišeš, no moj ti je savjet da se obratiš Klinici za ortopediju Lovran pa vidiš s njima. Ovaj dr koji je mene operirao radi jednom mjesečno privatno u Zg pa možeš i tako se konzultirati. Javi ako želiš pa ti u privat napišem gdje ga možeš naći. Ja sam zadnju kontrolu tako odradila. Da, platila sam pregled i novi povoj, ali mi je tako ispalo jeftinije i puuuno jednostavnije nego da sam opet putovala u Lovran. Morala bih tražiti tko će me voziti, izgubiti cijeli dan i platiti troškove. Kći nikako nije mogla jer je išla iz noćne u noćnu i iako bi me ona otpeljala, nisam htjela da riskira i umorna vozi sim-tam.

Lili, šepam i boli me kuk i koljeno, ali načeti su pa niš čudno. Proći će to sve i budem ko nova. Oporavak traje dugo i to je nezgodno, ali prvih mjesec dana je prošlo pa će proći i ostalo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

https://share.google/images/IdBdQTfN5B2d0QV5d

Ovako izgleda ta cipela i ne znam kako bih se kretala u dvije takve. Vjerojatno nikako. Na operiranoj nozi imam to čudo, a na drugoj normalnu tenisicu pa se malo odižem na prste da se previše na herim. Nadam se da sam objasnila.
    U toj
    Cipeli se stopalo ne savija nikako. Oslonac je na petu, a prednji dio stopala je u zraku.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Puno hvala, Tanči, poslala sam ti PP.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tako je i kod mene bilo , kao kod Tanči

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala Tanci.

Pitala sam te jer sam se ja zbog virusne bradavice s donje strane stopala jako zeznula jer sam šepala jedno razdoblje (dok su mi palili bradavicu).

To se jako losee odrazilo na zdjelicu, kuk, pa sam onda rjesavala par mjeseci privatno kod fizio tu problematiku. Ne trebam ni rec da mi je bilo koma sto me udaljilo od trcanja. jer nikad dotad u 10 god nisam imala ozljedu.

Sepanje fakat izrazito lose utjece na posturu tijela jer nastaje disbalans, koje tijelo rjesava raznoraznim kompenzacijama.
    Jos uvijek imam "traume" od toga. Da sam tada znala ono sto danas znam, bila bih na bolovanju dok god ne bi mogla hodat bez sepanja.
    Meni se jedna noga bila skratila jer se zarotirala zdjelica (anterior pelvic tilt) i to onda povuce cijeli kineticki lanac nakrivo od ledja prako kuka/zdjelice, koljena do gleznja.

Moj iskreni savjet ti je ne vracaj se na posao dok ne budes mogla sto nornalnije hodat da si ubrzas oporavak poslije a ne da opet moras na rehabioitaciju jer si zeznula biomehaniku tijela. Ovo ti od srca iskreno govorim a vjeruj mi znam kako je teako mirovat. Ni sama nisam mirovala, a sad žalim.

Sretno i zelim ti brz oporavak!
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 21.05.2026. at 10:50

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da ne spominjem financijski trosak prvo korektivnih vjezbi, a poslije fizikalne terapije privatno.

Mozda da nabavis staku, pa barem malo smanjis los utjecaj sepanja?
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 21.05.2026. at 10:52

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Da ne spominjem financijski trosak prvo korektivnih vjezbi, a poslije fizikalne terapije privatno.

Mozda da nabavis staku, pa barem malo smanjis los utjecaj sepanja?
    Hint što pak štaka može zeznut - vratna .

Možda Tanči nema posao na kojem mora toliko hodati... A sve se slažem inače. Moj primjer - 3 mjeseca šepanja zbog ježinca od 0,5 cm (ušlo ih je bilo 30-tak, taj zaostao), nisam mogla normalno gaziti, bila dermatologu, kirurgu, kirurg rekao ne može tražiti nešto duboko debljine ježinca, to se ne vidi ni na rtg, ni na UZV, sačekaj da se smjesti/izađe. Upala tetive, pad u nesvijest zbog upale tetive... Kad je izašao van, bilo je to slavlje, ušao u 8.-me, izašao u 11.-me. Def. teže od operacije štitnjače npr. kod mene.

Ali, nijsu stvari 0-1, mora se živjeti i sa sto problema, valjda će se Tanči snaći. Ništa s tijelom nije izolirano samo na nešto, a na stopalu sve počiva.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Druga stopalna epizoda kod mene je bila op madeža na stopalu preventivno, ušao jedan konac unutra, isto tromjesečna saga dok nije izašao sam uz pomoć med. ped., ali sam manje šepala jer nisam imala osjećaj uboda igle iznutra. Strpljenja... I doma bi morala hodat/stajat.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 22.05.2026. at 10:17

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ajme ina33 koma...a ako se dobro sjecam ti si spominjala jos ranije neke probleme s kukovima...

Al da jezinac toliko problema stvori pa strasno...i jos madez..

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo me. Ne samo da sam se vratila na posao, nego sam cijeli prošli tjedan hodala bez štake jer sam nosila psića na rukama. Jako se razbolio, dvaput operiran u 48 satii na kraju je uginuo i to me je dotuklo. Ovako se loše nisam osjećala ni kad su mi tata i muž preminuli jer sam za njih znala da im nema spasa, a za Bobbya sam bila uvjerena da će se izvući. I bio je ok poslije prve operacije i polako je dolazio k sebi i nalazi sve bolji i onda doslovno u sekundi se okrenulo sve naopako i izgubio je životnu bitku.
    Kći je odrasla s njih, a ona je trenutno na godišnjem s dečkom na drugom kraju svijeta i htjela je odustati od puta, ali sam ja rekla neka idu, bit će sve ok. Ja sam s Bobbyem i u sigurnim je rukama i sve će biti dobro. Nije. Sad si ona predbacuje, a bolje da nije bila tu i sve to proživjela. i tak...
    Operirana noga je i dalje super. Druga me boli jer sam ju forsirala. Koljeno boli za poludit. Valjda će prestati. U četvrtak ću prvi put pokušati stati s operiranim stopalom bez one specijalne cipele pa ako ne bude boljelo pokušat ću i hodati.
    Idem sad odgovoriti na pp. Sorry na kašnjenju, ali zadnjih tjedan dana mi je život pakao.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tanci, jako mi je zao drzi se!

Sretno u pokusaju oslanjanja na operiranu nogu!!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •