Stranica 141 od 141 PrviPrvi ... 4191131139140141
Pokazuje rezultate 7,001 do 7,048 od 7048

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Uz svu hranu se davi i u zelju na salatu

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Musaka s bakalarom.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Četvrtak pizza
    Petak i subota grah s pilećim fileom (umjesto suhog mesa)
    Nedjelja losos i blitva na lešo
    Od sezonskog sam iskoristila što sam ubrala par gljiva i napravila omlet za večeru i mali je nabrao šumske jagode pa sam napravila kolač od njih.
    Budući da smo bili na vikendici, sve nešto prst puta oko, ni vage ni recepta, al dobro je ispalo. Ispekla tijesto na bazi žumanjaka, jogurta i maslinovog ulja (brašno, prašak za pecivo, šećer i malo soli), gore namazala tanko domaći pekmez od malina i manga da mi ne bježe jagode, složila jagodice, gore snijeg i sušila u pećnici.
    (Nego čini mi se da baš ima dosta zmija, vidjeli smo ih ove godine barem 5-6, ali barem krpelje nismo vidjeli kuc, kuc, kuc)

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

uf, baš krpelja ima puno ove godine, prvi me ugrizao 28. 2. pri branju šparoga i još me svrbi

on topic, danas ne stigem ništa, pa će dečki dobiti gotovi paprikaš iz Purexa, na sreću sviđa im se pa ga uvijek imam za svaki slučaj u frižideru.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    uf, baš krpelja ima puno ove godine, prvi me ugrizao 28. 2. pri branju šparoga i još me svrbi

on topic, danas ne stigem ništa, pa će dečki dobiti gotovi paprikaš iz Purexa, na sreću sviđa im se pa ga uvijek imam za svaki slučaj u frižideru.
    Istina! Puno je kiše, pa je trava visoka. Mene je isto jedan ugrizao ove godine, ali nisam sigurna je li to bilo u branju trešanja (bilo je pokošeno) ili u mojim vlastitim malinama (tu se ne može pokositi).

Danas za ručak ostaci od jučer (svinjetina u mađarskom umaku). Dodala sam samo tjesteninu s brokulom jer juhe i krumpira od jučer više nema. Ima matovilca i paradajza, pa će se ekipa snaći za salatu.

Moram potražiti taj gulaš iz Purexa, nismo još probali iako relativno često tamo kupujem puretinu i piletinu. Hvala na ideji!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ima i gulaš, i bolonjez, i neki tingul ili tako nešto ali njima se baš paprikaš najviše sviđa, ovo drugo mogu slobodno preskočiti :D
    No baš je praktično pakiran, u staklenkama kao mamina zimnica, pravo otkriće.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ima i gulaš, i bolonjez, i neki tingul ili tako nešto ali njima se baš paprikaš najviše sviđa, ovo drugo mogu slobodno preskočiti :D
    No baš je praktično pakiran, u staklenkama kao mamina zimnica, pravo otkriće.
    Sviđa mi se. Nije da se time hranimo, ali dobro je imati "u rezervi" nešto što se može brzo napraviti. Od sličnih stvari mi obično u vikendici imamo gotova jela, da se ne zezamo s kuhanjem i pečenjem kad imamo puno posla i malo vremena. Obično to kupim u Pevex-u ovako nešto: https://www.pevex.hr/hit-mesne-okrug...-rajcice-400-g (osim okruglica imaju grah posni, grah s kobasicom, gulaš i đuveđ, ne znam iz glave... To nam je običaj - kupimo piće i backup jelo (osim ovoga nude se i tuna konzerve, paštete, mesni doručak, čak i pekmez od marelice, jer Pevex drži ono što ljudima treba za gablec).

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Di se kupi taj paprikaš iz Purexa?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Purex trgovine, lista: https://www.purex.hr/prodavaonice/

Mi imamo jednu relativno blizu u CC1 East, Zagreb. Redovno tamo kupujemo običnu puretinu, piletinu i druge proizvode (jaja, pureće ćevape, domaći kruh i sl.) ali ovo do sada nisam vidjela. Baš ću provjeriti idući put imaju li što od gotovih jela.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Di se kupi taj paprikaš iz Purexa?
    U sklopu Purexovih dućana, u Zg su uglavnom na tržnicama i na još par prometnih lokacija

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Od sličnih stvari mi obično u vikendici imamo gotova jela, da se ne zezamo s kuhanjem i pečenjem kad imamo puno posla i malo vremena.
    Pa zapravo sam i ja ova 4 dana što smo bili na godisnjem vrlo slično. Pizza je bila smrznuta, grah sam za dva dana kuhala od graha iz konzerve, pritom je jedna konzerva bila kao baked beans pa je zacinjena. Par mrkvica, persina, luk, cesnjak i papriku začas pripremim, a u petak je bila kiša, pa je mali gulio i rezao, da se malo zabavi, a meni super. Fileti lososa i već blansirana blitva su isto čas posla, nisam krumpir ni kuhala. To mi je sve prilično jednostavno.
    Usput, MM skupio krpelja u ZG na trčanju, jučer sam mu ga izvadila.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

U ponedjeljak losos na tavi i blitva.
    Jučer paštašuta s tikvicama i krem-sirom.
    Danas pileći zabatak s mrkvom, kapulom i bulgurom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Danas i sutra chilli con carne + svježa salata po izboru (matovilac, zelena, paradajz...)

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jučer otkošteni bataci u umaku s gljivama i paprikama, crnim vinom i passatom.
    Danas baka kuha, vjerojatno će to biti punjene paprike ili sarmice od raštike, to joj super uspijeva.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Orada i blitva, mahune, bolonjez, za svakog ponešto.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Juneći gulaš u tlačnome loncu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Juneći gulaš u tlačnome loncu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja ne kuham ništa - ima riža s povrćem i roštiljke od jučer, uz to mladi krastavci na salatu.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Živim na krastavcima i domaćem grčkom jogurt, nekad dodam jaja kuhana, neko meso...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Živim na krastavcima i domaćem grčkom jogurt, nekad dodam jaja kuhana, neko meso...
    Slično je kod nas u tjednu, ali mora biti mesa za sinove, pa se mm i ja ponekad okoristimo. Danas imamo 2 faširanca od jučer, a krastavce ćemo napraviti na salatu kad dođemo s posla.

Inače, planiram kupiti pečenog piceka (za njih) da ne grijem kuću. Uz to paradajz salata. Ako nekom fali prilog, nek si napravi grah salatu od graha iz konzerve.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Krenule su domaće tikvice,, malo kasnim znam ali ...danas za doručak tikvice s jajima i krastavci s grčkim jogurtom, ručak za sada juha od junećih kostiju dalje vidim...sama sam doma pa će vjerojatno to biti to.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja ko Kosjenka ovih dana sve nesto na brzaka i lagano jer em vruce, em sam na sve strane, al bas cu danas probat pravi konkretan rucak s mesom.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 25.06.2026. at 07:45

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja sam jučer sebi ispekla na brzinu na tavi male paprike Padron koje sam našla u Lidlu, uz to 2 jaja, a od leće iz konzerve sam napravila salatu s mladim lukom i acetom. Svojima sam chilli con carne s rižom i salatom.

Danas imam pačja prsa, ne znam još što s njima

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kineska s vratinom, riža. Salata od krastavaca.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Dodala sam kopra u pečene tikvice. Katastrofa.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja obožavam kopar, al nekako ga više u umake na bazi vrhnja pa na tikvice

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Katastrofa je kad ne dodaš kopra.

Drugo pitanje - pečene ili pržene? Pečene tikvice nisam radila nikad, osim ako nisu bile punjene mljevenim mesom - ovako nešto: https://www.coolinarika.com/recepti/...5-0242ac120069
    Ovo nije jelo za sadašnje prilike (jer treba uključiti pećnicu).

Meni je omiljeni način pržiti tikvice na grill tavi (narezane na tanke odreske), pa ih nakon toga začiniti: sol, papar, češnjak, KOPAR mladi zeleni, sitno nasjeckati + zaliti maslinovim uljem. To je sjajno i moglo bi stajati cijeli tjedan, ali se redovito pojede odmah ili najdulje dan nakon pripreme.
    Na isti način pripremam i patlidžane: https://www.lakakuharica.com/2010/07...gril-tave.html

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja obožavam kopar, al nekako ga više u umake na bazi vrhnja pa na tikvice
    Može i tako.

Osim toga, klasičan kopar sos na bazi bešamela, varivo od tikvica (na mađarski način, s paradajzom i koprom), mahune varivo i grašak apsolutno ne valjaju bez kopra itd. itd. Salata od krastavaca (sa ili bez vrhnja) također je nula bez svježeg kopra...

Ja kopar još stavljam u popečke od tikvica, pa onda oslić u bijelom vinu ne valja bez kopra, guste juhe (od poriluka ili brokule ili krumpira) isto su bolje s koprom... Sigurno ima toga još, ali nadam se da je ovo dovoljno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Danas ne kuham ništa. Imamo od jučer ljetno varivo (mrkva, korabica, krumpir, KOPAR + noklice) i pečenu piletinu (kupila već gotovog piceka u Kauflandu, nije vrijeme za pećnicu). Da ga nisam našla, okrenula bih neke šnicle na naglo.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Meni kopar odličan mogla bih ga svuda, djeca viču urlaju da tikvice imaju nov čudan okus. Kopar iz mog vrta. ((

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

danas ću puniti tikvice mljevenim mesom, a od ostatka ću napraviti bolonjez da si klinci sami sutra mogu podgrijati. I sad gledam ovu riječ klinci i sama sebi sam smiješna, s obzirom da je mlađi upravo danas pisao zadnju maturu

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mrzim kopar grrhhh....cim osjetim njegov okus, prestajem jesti jelo, pa da je i najukusnije jer mi kopar sve pokvari.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 25.06.2026. at 15:15

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

danas ću puniti tikvice mljevenim mesom, a od ostatka ću napraviti bolonjez da si klinci sami sutra mogu podgrijati. I sad gledam ovu riječ klinci i sama sebi sam smiješna, s obzirom da je mlađi upravo danas pisao zadnju maturu
    Aaaa cmoljiiiim....leti vrijeme.
    Moja dogodine pise maturu, a sin sad na prijemne za srednju.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Meni je kopar kao ono mačkama kako se to zove mačja metvica? Uzela sam 3-4 pakiranja sjemena. Neću dalje kuhati danas uzet ću gotovo nešto za grickanje povrće i slično.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja na kraju neko varivo piletina na kockice, mrkva, cherry rajcice i noklice od griza. I fino zacinila.

Sta nadjoh u hladnjaku, to pobacah u lonac.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni kopar odličan mogla bih ga svuda, djeca viču urlaju da tikvice imaju nov čudan okus. Kopar iz mog vrta. ((
    Reci im da je to čaroban začin koji potiče mozak i da će od toga biti pametniji, bistriji i brži. Naime, to je istina.

Evo malo tuđe pameti (zloupotrebljavam AI da ubrzam pretraživanje )
    Ljekovitost kopra:

Izvor mangana: Sadrži mineral neophodan za normalno funkcioniranje mozga i živčanog sustava.

Smanjenje kortizola: Flavonoidi i B-kompleks smanjuju hormon stresa, što opušta um.

Uklanjanje nesanice: Djeluje kao prirodni sedativ i potiče lučenje hormona za dubok san.

Zaštita živčanih stanica: Antioksidansi štite moždane stanice od oksidativnog stresa i propadanja.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 26.06.2026. at 09:35

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni je kopar kao ono mačkama kako se to zove mačja metvica? Uzela sam 3-4 pakiranja sjemena. Neću dalje kuhati danas uzet ću gotovo nešto za grickanje povrće i slično.
    Mi smo isto ljubitelji kopra, ali moja djeca ga obožavaju od početka dohrane. Nisu imali kulturološki skok, jer ga jedu otkad znaju za sebe. Kod nas u škrinji uvijek ima smrznutog kopra - mladog sjeckanog, ali i onog starijeg koji već ide u metle (sjeme). To stavljam obvezno u kisele krastavce, kisele paprike i miješanu kiselu salatu, ali i u variva vrsta raznih.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja ga godinama nisam voljela jer je u našoj kuhinji bio jedino kao tradicionalni kopar sok uz kuhano meso (tipa bešamel)
    Ali kak sam ja počela kuhati, probati svašta...
    danas salata od kuhanih jaja, krastavaca i grčkog jogurta...kopar sam zaboravila
    ručak preskačemo, večera je na maturalnoj od malog koji više nije mali

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sretno malom, a velikom!

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala Jelena.
    Danas juneca juha, punjeno pile s mladim krumpirom i batatom, mlinci za sutra.
    Kupus salata

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I kod mene uglavnom light obroci tipa:
    zelena salata gore cherry paradajzi i pileći file na tavi
    losos u tavi i salata od krastvaca s jogurtom i začinskim biljem s balkona
    Kupovni sushi
    Sinoć sam u podrumu skuhala grah (iz konzerve) s grincajgom, pilećim batcima i zabatcima i malo pršuta pa sam ga sam podgrijala danas, imam i za sutra

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Lako tebi kad i u podrumu kuhaš, nemaš ljetnu nego ispodzemljemljenu kuhinju

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Lako tebi kad i u podrumu kuhaš, nemaš ljetnu nego ispodzemljemljenu kuhinju

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I kod nas isti princip - lagani obroci tipa odresci na tavi + salata, alternativno industrijski kordonci iz leda i kranjske kobase, hrpa svježe salate, prilog = 0
    Kupili jučer pola lubenice, ta polovica imala je 7 kila.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Iz vrta sam uzela jedan mali krumpir. Skuhat ću si ga u ljusci i preko njega stavit kapljicu maslinovog ulja i listić kopra. Djeci kuvam kelj i pečem svinjeće šnicle na naglo.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Iz vrta sam uzela jedan mali krumpir. Skuhat ću si ga u ljusci i preko njega stavit kapljicu maslinovog ulja i listić kopra. Djeci kuvam kelj i pečem svinjeće šnicle na naglo.
    Nemoj se prejesti, žuta!

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Losos na tavi s malo maslaca i kopra, krastavac salata s grckim jogurtom

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mislila sam da nećemo ništa kuhati jer je prevruće, al mm-u se takav aranžman nije svidio pa je napravio složenac od bakalara, tikvica i krumpira. Ispalo odlično.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •