Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 89 od 89

Tema: Jeste li lijepo zašivene?

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

zene, moram priznat da ste me utjesile, znam da zvuci cudno - ali danas mi je 16. dan nakon poroda, sav/rana me jos uvijek smeta i nije zarasla, i mislila sam da jedino mene muci taj problem...
    pa sam se isplakala muzu i onda se spojila na net da vidim sto ima na temu epi, sad mi je malo lakse.
    ja si ranu kontroliram otkad sam dosla iz bolnice, na malo ogledalce - i ne mogu donijeti estetsku prosudbu. nadam se samo da je sav unutra ok, imam i rupturu cerviksa (sto sam ustanovila tek na otpusnom pismu, ali nije ni cudno s obzirom da su me vise puta sirili rucno )
    inace, jedan mi je sav otpustio, bar koliko vidim (prerano sam pocela sjedit) i sad se dvaput dnevno mazem betadinom, po preporuci patronazne i nadam se skorom zarastanju...

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

bila sam lipo sašivena, ko da me singerica šila.
    ali pošto su mi punti popucali pa kasnije to zarastalo "na živo" sad šav i nije baš reprezentativan. malo mi ide u krivo, desno se orijentira skroz.
    ali me je samo šivanje bolilo toliko da sam urlala ko deset trudnica zajedno kad ne mogu rodit. cila županija me mogla čut kako urlam. a porod ko porod bio predivan. ni osjetila ga nisam. ali šivanje, ajmeeee.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam isto šivana...moram reći da mi je to stažistica napravila...nakon mukotrpnog poroda,ništa nisam osjetila,a šav ne zanm ni da postoji!žena je obavila posao sjajno! .mislim da sam imala sreće!

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I mene je stazist sivao...jako dobro i temeljito (sivao je sto godina, ili se bar meni tako cinilo) :/

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

kad smo vec kod savova, moj mozda i izgleda lijepo, ali se od mog zadnjeg posta zagnojio, pa sam ovaj tjedan dva puta morala ginekologu. sad mi je bolje - mjesec dana nakon poroda (sto je danas) konacno sam sjela :D

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

baš mi je žao elie..pa je li veliki rez i puno šavova ili nije ipak obavljeno kako treba?moram priznati da me uvjek strah bilo još kao cura kad sam zamišljalča porod,situacija poslije.ali eto kad se žena izmuči i na kraju misli gotovo je,e onda neki lik dođe da se uči...pa mi danas priča frizerka kako su je sašili katastrofa da osjeća šav i danas nakon pet godina proda i na svku promjenu vremena teške bolove.onda se mislim da sam ja stvarno imala sreće,jer nakon devet mjeseci ni ne znam gd je je bio šav.sretnica :D

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Eh, šavovi! Oni vidljivi kod mene izgledaju ok. Rez od epiziotomije je ravan i uredan.
    Nije prošlo još ni 2 mj od poroda a više ga ne osjećam. Izgleda da sve ovisi o tome kako nas zašiju i kojim koncem.
    Ja sam, eto, imala sreće.

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

meni se cini da su to samo cetiri sava, ali nisam sigurna jel dobro brojim (mozda ih je vise, inace duljina reza je jedno 4-5 cm). ali kritican je dio skroz kod ulaza u rodnicu, taj je jos uvijek upaljen, premda mi je znatno bolje, sjedim bezbolno.

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jesam,dr. veli da je savrseno odradjen posao.zahvaljujuci mladom dr.hermanu iz petrove

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja šavove uopće nisam htjela ni pogledati, mm mi je samo rekao "nisu ti baš učinili uslugu"
    No mislim da se sad više ni ne vide.
    Svejedno, drugi put neću dati da me režu.

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

e, ima još o mojim šavovima... kako sam i nakon intervencija svog socijalnog ginića (koji mi nije htio dati antibiotik) imala problema s curenjem gnoja iz rane, otišla sam (kad sam konačno uspjela sjest u auto), svojem privatniku kod kojeg sam kontrolirala trudnoću...
    pa je on ustanovio da osim rupture cerviksa i vanjskog šava ima i jedan unutarnji koji je problematičan, a nitko mi ga nigdje nije spomenuo (a osjećala sam na desnoj strani nešto čudno, kako mi je vanjski šav bio na lijevoj, čudila sam se kako me boli i desna...)
    e i taj je dakle šav radio probleme, a i kaže mi dr. da je loše zašiven, tj. previše stegnut (pozdrav razvikanom stručnjaku koji me je šivao, dojmove sam ostavljala na drugim topicima...).
    anyway, nakon prvog dana antibiotika vaginalno, sve me je prestalo boliti.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

elie,kad vidim tvoju priču,ma stvarno žena nikad nije sigurna u trudnoći.ako devet mjeseci super prođu,dođe porod i neki znalac napravi fuš,ostaje ožiljak do kraja života,a motivacija za sljedećom trudnoćom baš ne znam nakon toga da je velika...pa neka kažu kako je u HR pad nataliteta.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Jesam! Glavna sestra je ginicu zaprijetila da cemo mu odvrnuti j.j. ako se ne potrudi oko savova, ocito je prijetnja pomogla

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I sad ti budi pametan :?

Da li je bolje dopustiti da mi naprave epi ili riskirati da možda neću puknuti?

Zanimaju iskustva od mama koje su pukle i kakav im je šav bio?
    Sestra u bolnici mi je rekla da tkivo pukne cik cak, pa je to onda problematičnije za zašiti.

Hvala unaprijed na odgovorima

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pukla sam sveukupno 5 šavova ((3,1,1 )
    kako će te zašiti ovisi o stručnosti doktora

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sa 1. poroda imam par šavova, nisam rezana, malo pukla
    dr. finderle majstorski izvezao, ne mogu naći šav

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mali Medo prvotno napisa
    Da li je bolje dopustiti da mi naprave epi ili riskirati da možda neću puknuti?
    kod epi rezu misic, a kad puknes obicno popuca samo koza i eventualno tkivo na par mjesta. je, ruznije za zasiti, ali neusporedivo lakse za zacijeliti. jer tkivo nije misic. a jednom prerezan misic nikad vise nece biti isti.
    ali bitna kvaka u nedozvoljavanju epizitomije je i nedozvoljavanje ubrzavanja izgona - nalijeganja na trbuh, tiskanja izmedju trudova. rodnica je izuzetno rastezljiva i prilagodjena za porod, ali ako ju se prisili na rastezanje u neprirodno kratkom roku, nece izdrzati.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni je ta faza bila najbolniji dio poroda, trajalo je jako dugo, al baš zato nisam ni malo pukla

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

1. porod - fantastično, ko da ga nije ni bilo (dr. jw bio fantastičan...kad mu je sestra prigovorila šta me više šiva ko da ću se za playboy slikati, on je reka da se4 nikad ne zna )
    2. porod - loše, kvrgavo, uh :/

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nisu me rezali. Imam dva vanjska šava i par unutarnjih. Izvana izgleda sve OK. Problem je što je od tad dosta prošlo, a sex je čisti SF. Mene užasno peče s obadvije strane (dakle svi unutarnji šavovi) a nakon pokušaja odnosa malo krvarim. Jel to imalo normalno? :?
    Bila sam pred dva mjeseca na kontroli i doc je rekla da joj to izgleda OK.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ive prvotno napisa
    i doc je rekla da joj to izgleda OK.
    isti onaj koji te šivao?

bezobzira na to, ja bioh tražila drugo mišljenje

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nije isti. Moja ginicka na redovnom pregledu je rekla da joj to izgleda OK.
    Meni to baš ne djeluje OK. A i ta moja ginicka je inače malo :/ . Sad ne znam dal da ponovo idem njoj, možda je prije bilo friškije od poroda, pa je možda mislila da će to s vremenom bit dobro.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma odi u drugog doktora, mislim to krvarenje......

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja imam 9 vanjskih, neke gadne široke, unutarnje ne znam koliko ih je. Pitala sam lokalnu ali svejedno nije bilo ugodno. Krivo me je pospajalo pa je onaj prvi prema rodnici puknuo - MM je izvadio dva konca, ja jedan, nije moglo zarasti jer su se zgužvali unutra :? :? . Uglavnom, sada je ok, vidi se ali nije strašno. I neke kvrržice imam. Osjećala sam se jako ranjeno nakon poroda, dugo nisam mogla sjesti. Probali smo nakon 3 tjedna i bolilo je, ali ne šav nego unutra se nešto poremetilo. I sada, 3 mjeseca nakon poroda, malo boli na početku, ali je izdržljivo. Dapače

Ive, brzo kod drugog ginekologa!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Problem je što je od tad dosta prošlo, a sex je čisti SF. Mene užasno peče s obadvije strane (dakle svi unutarnji šavovi) a nakon pokušaja odnosa malo krvarim. Jel to imalo normalno? :?
    Bila sam pred dva mjeseca na kontroli i doc je rekla da joj to izgleda OK.
    Da te utješim, bila neki dan prvi put kod doca nakon poroda koji je uglavnom komentirao kako su me "krasno zašili" i da ću vjerojatno pri odnosu u početku imat radi toga problema i krvarenje (do sada sex 0 bodova) . Uglavnom, ne znam ponoviti stručnim jezikom, ali im je prilikom šivanja ostalo na par mjesta mesa između šavova koje se poslije pretvori u ono "divlje meso" pa smeta, zapinje, kida se, kakoli već. Da ne duljim, rekao je ako problemi potraju da će to onda spaliti s nečim (ubij me ne mogu se sjetiti čime). bila u šokou

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ajd molim vas da mi netko objasni kako izgleda to divlje meso. Onako priprostim laičkim izrazima.
    Ja išla u proučavanje , kad mi je doc očito ćorava i otkrih neki manji dio, izgleda kao dio mesa, kože, nemam pojma. Jedino po čemu odskače od ostalog je boja. Znatno svijetlije. Zapravo, onako jako, kao žarko crvena. I to je definitivno razlog od kud dolazi do krvarenja kod pokušaja sexa.
    Anybody? :?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

možda ti je to neki mali polip? možda nema veze sa šavom?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ajd molim vas da mi netko objasni kako izgleda to divlje meso. Onako priprostim laičkim izrazima.
    :?
    ako su šavovi u pitanju, onda se vjerojatno radi o ovim unutarnjim, a koje, barem ja, ne vidim (ne bacam tako daleko)
    možda da ipak odeš na još jedan pregled

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj zeko prvotno napisa Vidi poruku
    Zanima me da li te lijepo zašiveni nakon epiziotomije? Ja APSOLUTNO nisam...

Jako su me razrezali jer se moja curica odlučila roditi na zadak...Nikad se nisam usudila pitati za broj šavova...
    Na međici, na jednoj strani šava, ostalo mi je "viška" mesa. MM je izjavio da izgleda ko hemoroid. Valjda nisu dobro zategnuli tkivo pri šivanju...
    Osim toga, prošlo je 4 mjeseca od poroda, a šav još boli... Sram me reći, ali od sexa još ništa, a i kod gin. još nisam bila (zbog straha od boli)...

Molim Vas, utješite me...Znam da se već pisalo o ovoj temi, ali, nemam vremena tražiti...

Kod mene isti, tj. sličan slučaj. Drugi porod, iako ne na zadak. Od poroda je prošlo 10 dana, ali izgled moje gospođe je katastrofalan. S jedne strane imam taj višak mesa koji doslovno izgleda kao hemoroid (a jako dobro znam i kako oni izgledaju! ). Jako ružno i nesimetrično. Dok se na samom ulazu u rodnicu s donje strane nalazi dio svijetloružičastog tkiva (kako negdje cure napisaše - "iznutrice") - očito "povučeno" pri šivanju, a za što sumnjam da će se povući.

Ima li netko slično iskustvo? Jako me to bedira jer sumnjam da će se nešto drastično promijeniti i nestati/povući.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa Vidi poruku
    ...kod epi rezu misic, a kad puknes obicno popuca samo koza i eventualno tkivo na par mjesta. je, ruznije za zasiti, ali neusporedivo lakse za zacijeliti. jer tkivo nije misic. a jednom prerezan misic nikad vise nece biti isti...
    ovo je istina. nisam rezana, ali sam popucala. zašili su me zbog "kozmetičkih razloga", makar ne mislim ići na nikakvu izložbu.
    kao vani to ne rade, ali kod nas se radi.

zatezalo me prvih mjesec dana dok sve nije došlo na mjesto, kasnije nije bilo nikakvih problema. prvi šav je puknuo negdje, nekako, pa sad taj dio nije "kozmetički", ali ne smeta.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ja sam i pukla i radili epi, na pitanje koliko imaju za zasit su rekli dosta. Po dolasku iz bolnice kad sam bacila pogled izgledalo mi je strasno, ko r

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ko šunkica u rolu/mrezici, a sada 3 mjeseca od poroda je ok iako ima kvrzica ali ok.
    Sex,hm...mogu samo reci neponovio se takav

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ja sam pukla. rekli oni da treba 2 šava. Bilo ih je 5. Do prvog gin. pregleda nisam niti gledala dolje kako ti izgleda niti dirala previše. Ništa. Ništa. Odem ja na pregled, kaže meni moja dr.: joj pa vas su malo previše zašili, imati ćete problema, nećete moći imati odnose. Dogovorila kod nje lasersko rezanje pogrešno zašivenih dijelova - 3 šava. Dakle, samo ona dva inicijalna su bila sasvim dovoljna. A možda bi bilo OK i bez toga.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam pri prvom porodu imala 4 šava; jedva da se toga sjećam i oporavila sam se relativno brzo. Ali u drugom porodu (nekoliko tjedana prije termina) izrezali su me "do grla" radi poštede djeteta. Nisu me nešto ružno zašili (imam zadebljanje) ali trebalo mi je dosta dugo da se oporavim + i dan danas osjetim to mjesto ako sjednem u određeni položaj jer je ostao relativno veliki ožiljak. Nema veze, bilo je za dobru svrhu.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Da ne spominjem da me ginekolog koji me sivo rekao 'mozes mislit kak ces biti zasivena nakon 24 satne smjene' i pitao dal mislim imati jos djece pa kad sam rekla da mislim on meni - ajde onda cu se potrudit lijepo te zasit!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

E da,sto ae oziljka tice moja gin mi je rekla da mazem sa pavlovicevom masti a mozete pitat svoje gin za contratubex koji je bas za oziljke. Frendica je s tim skoro skroz maknula oziljak od carskog.

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Nakon prvog poroda šivala me stažistica i imam osjećaj da joj je to bio prvi put ,dakle malo je reć' da je bilo asimetrično nego jednu stranu nije uopće zategnula tako da mi je lijeva strana visila .....i tako sve do drugog poroda gdje sam i fest popucala i rezali me, ali doktorica me lijepo zašila i sve popravila

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Sjećam se "kiselog"nezadovoljnog izraza lica mog ginekologa koji me prigledao 6tjedana nakon prvog poroda...a na drugom porodu nisam šivana :D

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Epi sam imala samo na prvom porodu. Zasiveno je bilo tako-tako, ali to je moj subjektivan dojam.
    Sada, 4 godnakon niti se vidi oziljak, niti sto osjecam....
    S vremenom to stvarno zaraste i zaboravi se.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •