Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: reakcija na BCG?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno reakcija na BCG?

Jucer sam primjetila kod Petre, koja je prije 3 dana navrsila 3 mjeseca crvenilo (promjera cca 1cm) na mjestu gdje je jos u bolnici po rodenju primila BCG cjepivo (lijeva nadlaktica). Do sada je na tom mjestu bila samo mala malo tamnija tockica na kozi, ali nikad crvenilo.
    Inace se super osjeca, papa, nema temperaturu, ali me to crvenilo na mjestu pikice brine, pogotovo jer u srijedu pri trecem redovitom pregledu treba primiti prvu pikicu 5u1 cjepiva.
    Jesu li vase bebice imale kakvu reakciju na BCG cjepivo iz bolnice ili ne?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko znam, to je normalno.
    Dapace, oziljak se tek i vidi nakon par mjeseci.
    Ti takodjer vjerujem imas oziljak od BCG-a na ruci. To je ti od te pikice jos iz rodilista.

Mojoj Luciji se jos ne vidi, danas je 2 mjeseca.

Početno

Normalno je, mi smo zbog toga i hitnu zvali...Karlu je nateklo i počelo se gnojit, ali JAKO, i krvarilo je...i onda je puklo i očistilo se i sad se samo od sebe povlači...

Meni je pedijatrica u Klaićevoj, kad sam zvala da pitam šta da radimo, rekla neka bude što više na zraku, i da ne močimo ranu, da će to proći bez problema, bebe obično imaju tako jaču reakciju 1-2 puta do 6 mjeseci...

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I Emi se jako gnojilo...nemaš brige crvenilo je pozitivna stvar koja znači da cjepivo djeluje tj. izaziva u organizmu imunološku reakciju.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hvala vam na odgovorima. Procitala sam u onoj knjizici koju sam dobila u bolnici - moja prva godina - da se reakcija pojavi ali u roku od 4-6 tjedana, a Petri je sad 3 mjeseca, pa mi je zato malo cudno.
    A kad su Ema i Karlo dobili reakciju? Jel ih to boli? Kako s kupanjem? Petri se nije nis ognojilo, samo je crveno, ali ima kao mali potkozni prist

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se ne sjećam kad se zari to pojavilo, ali sad ima 6 mjeseci i još uvijek joj je crveno to mjesto. srećom, nije joj se ništa gnojilo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

maks nikad nije imao nikakvu reakciju, cak niti tockicu na tom mjestu. kad sam pitala pedijatricu, rekla je da se sa godinu dana radi proba, pa ce se vidjeti da li djeluje. do onda neka ne brinem. makar mi je malo cudno da nema niti tockicu!!!

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rebecci se isto zagnojilo.

pretpostavljam da ce to puknut i iscurit van ( fakat grdo zgleda- fuj fuj).
    jel se treba to cistit ili nesto ( mislim kad pukne)?

Početno

Mi smo čistili jer je otpala krasta a još je bilo bljak...uzela sam komadić vate i obrisala, malo stisnula da izađe što više van...Nisam primijetila da je osjetio, pretpostavljam da ga nije boljelo...

Inače vele da treba ostavit na miru i što više na zraku da se samo od sebe riješi ali ja to jednostavno nisam mogla gledat...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi smo imali pravi čir kao što i piše u knjižici "Moja prva godina"
    Nismo ničim mazali samo smo naravno redovno mijenjali rublje i samo od sebe je prošlo. Nikija nije ništa boljelo.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj -Sanja- prvotno napisa
    Mi smo imali pravi čir kao što i piše u knjižici "Moja prva godina"
    Nismo ničim mazali samo smo naravno redovno mijenjali rublje i samo od sebe je prošlo. Nikija nije ništa boljelo.
    I mi isto...
    A zna se i dogodit da se, nakon što krasta otpadne, ponovo zagnoji, to nam je rekla pedijatrica- to je isto normalno. Fala bogu, pa nam se to nije dogodilo.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jucer joj je taj gnoj iscurio. :/
    dakle- fuj, fuj i bljak.
    kupali smo ju i valjda se omeksalo, kak sam ju spustila s rucnikom na podlogu za presvlacenje to je pocelo curit van.
    mi smo joj to pobrisali sa gazicom za pupak- ma nekaj pregrozno- nisam gadljiva al za usta sam se drzala da mi rucak ne zleti van.
    jutros mi se cinilo da joj se opet unutra malo napravilo tog gnoja.
    trudit cu se sto manje dirati.
    hvala na savjetima!

lidac2004

Početno

moja malena ima samo malu tockicu koja se jedva vidi....dok nikad nista nije rekao za to....kaj se bas mora zacrveniti ili ne mora biti nista?

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mojoj luciji se nije nista vidjelo.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kad se tako gnoji (a i kad je samo plik) treba peglati benkice i bodiće još i iznutra. Bar taj rukav.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mala od frendice je sa nekih 4,5,6 mj, ne sjećam se više dobila nekakvu cistu ispod ruke kao reakciju na BCG. i morala je kirurški odstraniti. osim majčine nervoze i panike, djetetove malaksavosti zbog anestezije sve je prošlo ok.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj martha prvotno napisa Vidi poruku
    maks nikad nije imao nikakvu reakciju, cak niti tockicu na tom mjestu. kad sam pitala pedijatricu, rekla je da se sa godinu dana radi proba, pa ce se vidjeti da li djeluje. do onda neka ne brinem. makar mi je malo cudno da nema niti tockicu!!!
    ja imam dijete od 22 mjeseca, već 2 puta cjepljeno tim cjepivom i nema reakcije,,vele da je to normalno, al mene brine, vele pedijatri da tijelo je odbacilo, al opet postoji pitanje ZAŠTO??

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ja imam dvoje djece i prestao sam ih cijepiti prije 3-5 god. Od tada ona su zdrava, kada počnu kašljati, jednostavno im prestanemo davati namirnice koje proizvode sluz i kroz nekoliko da tijelo samo sebe iscijeli. Moje je informirano mišljenje da su cjepiva opasni biološki otrov - lutrija u najboljem slučaju. Konstantno cijepljenje uzrokuje nakupljanje metala kao npr Živa i Aluminij u organima, posebice mozgu, a koji su sastavni dio svakog cijepiva i dolaze s njima kao dodaci. O tome se rijetko piše jer oni koji to rade ako su liječnici, budu ismijavani iz čak izbačeni iz svojih liječničkih komora. Veliki, stvarno veliki novci se vrte oko cjepiva i proizvodnje lijekova uopće.

Treba shvatiti da farmaceutskoj industriji nije u interesu da radi efikasne lijekove,jer kad liječi ljude gubi klijente i radi si gubitak. Njoj je u interesu da proizvede i održava što veći broj kronično oboljelih ljudi, koji će morati konstatno trošiti novac na prepisane lijekove.

Upravo zbog takve situacije nastala je udruga ŽIVOT ILI CIJEPLJENJE čija je misija informiranje građana o štetnosti cjepiva odnosno cijepljenja, Nadalje, zalažemo se za ukidanje zakonske regulative koja uvjetuje obavezno cijepljenje.
    Udruga je izradila stranice na kojima se korz razne dokumente, studije, izjave stručnjaka i video materijale, možete informirati o štetnosti cjepiva odnosno cijepljenja.

Stranice se mogu pronaći na: http://www.zivot-ili-cijepljenje.hr

Zainteresirani za članstvo mogu se javiti predsjedniku Udruge g. Ivici Galiću na e-mail ivica.galic@zivot-ili-cijepljenje.hr.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •