Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Sarajevska kljukusa

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Malo juznije (Hercegovina) - izlivaca!!

  2. #2
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Malo juznije (Hercegovina) - izlivaca!!
    Bravo, tako i mi zovemo. Izlivača je zakon! Moja svekrva pravi najbolju kljukušu na svijetu, ali nisam je pitala recept, radije to njoj prepustim

    A ja pravim izlivač na razne načine - prazan, dakle bez ikakvih dodataka, samo tijesto, a odličan mi je i sa sirom i tikvicama. Ide ovako:

    1 naribana tikvica
    1 naribani luk
    1 pakovanje zrnatog sira (ili bilo kojeg svježeg sira)
    1 jaje
    malo ulja
    začini: sol, papar, mljevena crvena paprika
    brašno i voda - ja to dodajem i miješam odokativno, sve dok ne postignem željenu količinu i gustoću

    Sve lijepo dobro promiješati

    Tepsiju namažem maslacem, u zadnje vrijeme radi izbjegavanja pranja samo stavim papir za pečenje. U nju izlijem izlivač, narežem po njemu listiće maslaca, pečem na 200 stupnjeva dok kora ne bude rumena i hrskava. Takav izlivač sa tikvicama i sirom je uvijek iznutra mljeckaviji od ostalih izlivača, ali je preeefino!

    Mi ga jedemo sa jogurtom ili kajganom.
    Posljednje uređivanje od *mamica* : 08.04.2011. at 13:55

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •