Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: operacija 3 krajnika...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno operacija 3 krajnika...

jel tko bio? kako je izgledalo, oporavak? sve? u 11 nas ceka operacija 3 krajnika kod l.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo vadili sve
    bio je sam u bolnici s 6 djece u sobi
    ima samo pozitivna sjećanja na sve jer su mu dok je spavao dali infuziju, uspavali ga za operaciju, operirali i nakon nekog vremena probudili...on se uopće ne sjeća ničega negativnog, jedino da mu je neki zločesti brabra dok je spavao dao boc-boc u rukicu
    oporavak doma ultra brz i jednostavan
    tjedan dana žličica panadola svaki dan
    kontrola nakon 8 dana od operacije...doktor je bio prezadovoljan
    u svakom slučaju kažu roditelji da djeca koja su bila sama u bolnici su to puno bolje podnijela od one djece koja su bila s roditeljima u apartmanima jer su roditelji jako nervozni i djeca to osjećaju i bude nereda...
    ovako je zaiosta ispalo sve fantastično...mi nismo uzimali apartman po preporuci doktora, imali smo priliku ali nismo htjeli ga uzeti...

nas to čeka još jednom za jedno godinu i pol kod mlađeg dječaka ima isti problem i sva tri moraju letiti vani

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

uglavnom ti je Brane sve objasnila. Dijete je ujutro natašte, jedino što boli je postavljanje braunile , nakon toga dijete uspavaju . Operacija traje vrlo kratko, 10 - tak min., nakon toga se dijete odmah budi, kada bude potpuno budno odvozi se u sobu.Slijedeći dan ide kući. Kontrola 7. postoperativni dan, ako je bilo problema sa sluhom, kontrola sluha za tri tjedna.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a jel bio tko u vinogradskoj?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za emisiju sasvim obicni ljudi traze dvije mame djece koja su operirala krajnike, molim javite se na pp.
    snima se za dva tjedna, sva pitanja se dobiju unaprijed

La-la squo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

podižem!!

cure, jaaako nam je bitno svako istupanje u medijima. samo tako ćemo stvoriti bolje uvjete u bolnicama. javite se...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Prica je grozna!

Mi smo obojici radili samo 3 krajnik i stavili cijevcie u bubnjice. Izgledalo je otprilike ovako:
    Ujutro u 7:30 dala djetetu 1.5 dozu paracetamola rektalno (koju su mu spec. napravili u apoteci tjedan ranije). U 8:00 se prijavili u bolnici (preporuka je da se dijete donese samo u pudzami i ev. papmer, bez bodica i sl.) , smjestili u sobi sa jos 5-toro druge djece. U 9::00 ga ja odnijela u operacionu salu i bila sa njim dok ga nisu uspavali. Sjedila na stolicu u cosku operacione sale dok su mu radili bubnjice i gledala na monitoru kako to rade. Kad' su oni presli na 3. krajnik poslali su me van. Navodno to moze da krvti pa roditelji padaju u nesvjest. Izasla iz sale - obisla na okolo, gdje me sestra sacekala da idem po njega. Izveli ga u boxu, lezeci (ni-budan-ni-spava). Tragovi krvi u nosnicama, usima i uglovima usana. Ja ga pokupila sa boxa i odnijela u sobu. Tamo mu sestra ponudila hladan sok, a on nije htio. Ja mu dala da doji :D on sav sretan prihvatio. Dojio tako sav preplasen i dezorijentisam jedno pola sata, nakon toga ust'o da se igra. U 10:30 ga sestra pogledala i rekla nam da mozemo kuci.
    Preporuka za kuci:
    2 dana ne napolje, paziti da se so vise odmara i luduje pokuci. Posmatrati dijete i ako mu se opste stanje pogorsa odmah nazvati otorinca. Ne prati kosi tjedan, nakon toga normalno. Silikonske 'cepove' za usi samo ako smatramo neophodnim - i to kad sjedi u vodi sa sapunicom inace nije potrebno. Mi smo nabavili - nismo to bas nesto koristili. Paracetamol po potrebi. Dala sam 1 po povratku kuci i jedan tu noc pred spavanje - i to je to. Nisam primjetila da ga nesto boli. Ne sjecam se za kliko je bila kontrola - mislim da se radilo o 6 tjedana.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

dižem temu
    čeka nas operacija krajem 8. mjeseca pa me zanimaju novija iskustva. koliko dugo se bude u bolnici kada se vade sva 3 krajnika?

sonči avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj crnkica prvotno napisa Vidi poruku
    dižem temu
    čeka nas operacija krajem 8. mjeseca pa me zanimaju novija iskustva. koliko dugo se bude u bolnici kada se vade sva 3 krajnika?
    Mi smo bili u 4 mj. Cura 3 i pol godine.U četvrtak smo se prijavili u bolnicu ,dobili izlaznicu za van. U petk smo je dovezli u 7 sati na odjel.Bili smo s njom do vizite do 8 sati i tada izašli. U deset sati sam nazvala i sestra rekla da je operirana i da je sve u redu. U 17.30 smo došli u posjetu ona je napola spavala napola čula . Ja sam je malo ponosala nije je boljelo , bila je kao mamurna još od anestezije, ništa nije pričala samo je pokazivala na grlo. U 18.30 morali smo izaći jer su posjete završile. Nije se plakala velim bila je dosta mamurna. U subotu smo došli po nju u pola devet ujutro. Dali nam upute i otpusnicu. Doma je jela prvi tjedan dana kašasto a zatim sve krutije. Ne kiselo i ne ljuto . Pila je Ibuprofen prvih tjedan dana redovito a drugi tjedan po potrebi. Bitno je da pije puno tekućine jer je oporavak brži. Naše iskustvo nije bilo traumatično bilo je sve ok. Mislim da su roditelji više ti koji paničare i nervozniji pa je zato i dijete. Objasnite mu dva -tri dana ranije što će se događati. i da će to sve brzo proći. Ja sam joj rekla da će moći puno sladoleda jesti.
    I da, mi smo bili u Vinogradskoj bolnici. Kod dr. Boduena
    Sestre su super!

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

naša je već istraumatizirana od bolnice pa ne znam kako će opet prihvatiti bolnicu i ne mogu vjerovati da roditelj ne može biti sdjetetom u bolnici. mislim da bi joj bilo lakše

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj crnkica prvotno napisa Vidi poruku
    naša je već istraumatizirana od bolnice pa ne znam kako će opet prihvatiti bolnicu i ne mogu vjerovati da roditelj ne može biti sdjetetom u bolnici. mislim da bi joj bilo lakše
    Po informacijama od roditelja sa djecom se moze biti 24 sata ( u krevetu sa njima) u bolnici Dubrava i na svetom duhu. Pa se raspitaj.

em_kay avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

crnkica - iz prethodnih postova nisam shvatila u kojoj bolnici ćete operirati krajnike?

naše pozitivno iskustvo operacije 3 krajnika na SD možete pročitati na ovoj temi http://forum.roda.hr/threads/63309-o...-krajnika-gdje
    preporučam njihov ORL odjel

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

u bolnici dubrava čak preporučaju da se ostane s djetetom, cijena je oko 350 kn, taj put kad smo mi bili bila su 4 djeteta i sa svima jedan roditelj. drugi roditelj također može biti cijelo vrijeme u sobi, prije i nakon operacije, od pripreme pa pratnja sve do sale, jedino navečer odlazi. svi su jako susretljivi, ljubazni, bez ikakvog ružnog iskustva je nama bilo. ja čak isprva nisam mislila ostati jer smo se dogovorili za neki veeeeliki poklon kad sve bude gotovo, ali sestra mi je sama rekla da je bolje da budem, nisu baš 'dječja' bolnica i nije mi žao što sam bila.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Veliki potpis za Dubravu! Fenomenalno iskustvo!

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Bolnica Slavonski Brod

Renatha avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi smo se upravo vratili iz Varaždina, op. sva 3 krajnika sa 5,5 god. Prijavili smo se u bolnicu oko 13h, ja sam bila s malom stalno. To popodne se obavi pregled, mjeri se temp.
    Poslije 18h ne smije se uzimati hrana, smanjena tekućina, poslije 24h ne smije uzimati tekućinu. U četvrtak ujutro je bila operirana, bolničar ju je odveo u salu poslije 8 već u 9,20 je bila opet u sobi.
    Mi smo puno pričale o tome,objasnila sam joj sve što ju čeka. Od primanja pikice za anesteziju, do izgleda sale i liječnika (zelena uniforma, maske, veliko svjetlo, a će je poslije boliti grlo, ali
    da sve što dr. budu radili ne bude bolilo, itd.).
    Bila je jako hrabra, bez suza, sve super.
    Odmah poslije op. dijete je mamurno, uglavnom spava. Ne izgleda baš lijepo, lice natečeno, ima malo krvi oko nosa, usta, ponekad i oko uha. Pripremite se.
    Žeđ je bila dosta jaka, piti je smjela tek poslije 14 h. Bila je jako žedna, dugo nam je trajalo dok nije smjela početi piti. Grlo jako bolno, teško gutanje. Moja curka se jako ako uplašila boli od gutanja
    nakon što sam joj prvi put dala da pije vodu na žličicu poslije operacije. Od tog straha od boli, više nije htjela uzimati tekućinu uopće, hrana nije dolazila u obzir.
    Drugi dan, je još gori od prvog. Dijete je bilo dosta nemoćno, odbijala je jesti i piti. povraćanje i temperatura su normalne pojave.
    Koristili smo voltaren čepiće, koji su joj dosta pomagali. Završili smo na infuziji, zbog dehidracije, visoka temp. .
    Liječnik, osoblje bolnice za svaku pohvalu. Sobe su dosta male, ali jako ljubazni i susretljivi. Ja sam bila s malom cijelo vrijeme, platila sam 150 kn po danu. Računa se puni dan, dakle 24 h. Treći dan, nakon vizite
    pušteni smo na kućnu njegu. Brzo se oporavila, cca. 2 tjedna treba za potpun oporavak. Mi smo još na tom putu. 4-5 dan, počinju jesti, piti polako.
    Ružno dosta to sve izgleda, ali oporavak ide brzo. Sretno s operacijom i budite hrabre.
    I mali savjet na kraju. Ako je moguće, izbjegavajte posjete, pogotov da vam ljube djecu. Naša mala cimerica koja je isto operirala sva 3 krajnika, puno se brže i lakše oporavila od moje male, ali imala je
    dosta posjeta, na dan operacije i dan poslije. Nažalost, dobila je od nekog virozu, mi smo puštene doma, a malena je morala ostati dalje u bolnici.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ima li netko iskustvo sa operacijom 3. krajnika u Rijeci? Meni je pedijatrica rekla da će mala možda morati na vađenje krajnika ako se budu dešavale česte upale. Prvi je put u vrtiću, pa do sada nije imala previše doticaja sa vrtićkim bolestima i virozama, tako da se bojim da će na kraju biti upravo kao što mi je i ped. najavila.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •