-
Mi smo se upravo vratili iz Varaždina, op. sva 3 krajnika sa 5,5 god. Prijavili smo se u bolnicu oko 13h, ja sam bila s malom stalno. To popodne se obavi pregled, mjeri se temp.
Poslije 18h ne smije se uzimati hrana, smanjena tekućina, poslije 24h ne smije uzimati tekućinu. U četvrtak ujutro je bila operirana, bolničar ju je odveo u salu poslije 8 već u 9,20 je bila opet u sobi.
Mi smo puno pričale o tome,objasnila sam joj sve što ju čeka. Od primanja pikice za anesteziju, do izgleda sale i liječnika (zelena uniforma, maske, veliko svjetlo, a će je poslije boliti grlo, ali
da sve što dr. budu radili ne bude bolilo, itd.).
Bila je jako hrabra, bez suza, sve super.
Odmah poslije op. dijete je mamurno, uglavnom spava. Ne izgleda baš lijepo, lice natečeno, ima malo krvi oko nosa, usta, ponekad i oko uha. Pripremite se.
Žeđ je bila dosta jaka, piti je smjela tek poslije 14 h. Bila je jako žedna, dugo nam je trajalo dok nije smjela početi piti. Grlo jako bolno, teško gutanje. Moja curka se jako ako uplašila boli od gutanja
nakon što sam joj prvi put dala da pije vodu na žličicu poslije operacije. Od tog straha od boli, više nije htjela uzimati tekućinu uopće, hrana nije dolazila u obzir.
Drugi dan, je još gori od prvog. Dijete je bilo dosta nemoćno, odbijala je jesti i piti. povraćanje i temperatura su normalne pojave.
Koristili smo voltaren čepiće, koji su joj dosta pomagali. Završili smo na infuziji, zbog dehidracije, visoka temp. .
Liječnik, osoblje bolnice za svaku pohvalu. Sobe su dosta male, ali jako ljubazni i susretljivi. Ja sam bila s malom cijelo vrijeme, platila sam 150 kn po danu. Računa se puni dan, dakle 24 h. Treći dan, nakon vizite
pušteni smo na kućnu njegu. Brzo se oporavila, cca. 2 tjedna treba za potpun oporavak. Mi smo još na tom putu. 4-5 dan, počinju jesti, piti polako.
Ružno dosta to sve izgleda, ali oporavak ide brzo. Sretno s operacijom i budite hrabre.
I mali savjet na kraju. Ako je moguće, izbjegavajte posjete, pogotov da vam ljube djecu. Naša mala cimerica koja je isto operirala sva 3 krajnika, puno se brže i lakše oporavila od moje male, ali imala je
dosta posjeta, na dan operacije i dan poslije. Nažalost, dobila je od nekog virozu, mi smo puštene doma, a malena je morala ostati dalje u bolnici.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma