Nabavila sam knjigu od J. B. Pejić Prirodno i slatko, a prema čijim receptima planiram praviti kolače svojoj curi (a i nama).
Ono što me zanima je sljedeće (možda se zakletim makrobiotičarima neće svidjeti):
- što se podrazumijeva pod jabučnim sokom? sok svježe "iscjeđene" jabuke ili nešto kupovno?
- što se podrazumiejva pod jabučnim sirupom?
- kojim drugim sastojkom (da ne kažem konvencionalnijim) zamijeniti taj sok, a da se ne mijenja tekstura tijesta?
- nakon što sam pročitala valjda sve topice o šećerima/sladovima/sladilima, nekako sam zaključila da smeđi šećer demerara (mislim da se tako zove) od šećerne trske i nije tako nezdrav pa me zanima u kojem se onda on omjeru stavlja u kolač umjesto slada?
Kao što ste iz prethodnih pitanja mogli shvatiti, ne planiram se potpuno baciti na makrobiotičku prehranu (za početak) pa me zanima,
- može li se sezamov maslac zamijeniti mliječnim?
- tofu sir kravljim svježim sirom?
- čime zamijeniti pšenične klice?
Onda:
- pravite li sami maslac od lješnjaka/kikirikija i kako, odnosno u čemu?
- u jednom se receptu spominje rogač, zapravo u puno njih, no u tom mi se receptu učinilo da rogač zamjenjuje kakao u prahu (običan, gorki kakao, ne Kraš..., a konkretno, radi se o čupavcima), može li se rogač zamijeniti kakaom?
- kada se spominje kokosovo brašno, misli li se tu na one mrvice ili baš na brašno?
Zapravo mi je najvažnije da mi dijete jede prirodno zaslađene slastice.
Nadam se da slična tema ne postoji (sve sam pretražila)
Hvala unaprijed!