Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Da li je sa mojim mišem sve u redu?

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno Da li je sa mojim mišem sve u redu?

Moja miška rođena je prije 8 i pol mjeseci- sve je bilo super- od poroda, dojenja(do 8 mjeseci), dobivanja na kilaži itd.- normalna zdrava bebica. Uglavnom, prije mjesec dana počela je grčiti nogice kad ju prematam- stavi jednu preko druge-ispružene i tako se ukoči. Nakon toga je to počela raditi i kad ju uzimam u ruke da se nosimo, ali samo u tom trenu- dalje se opusti, nadalje , primjetila sam da to radi ponekad kad leži i sama se igra- drži neki predmet u rukama, kao i kad je jako ljuta. Muž mi kaže da paničarim previše, ali meni je to čudno- ovo mi je treće dijete, ali nijedno osim nje nije to radilo. Molim mame koje imaju iskustva sa takvim ponašanjem beba da mi se jave. ... Inače, bebica je vesela, živahna, znatiželjna, gura se u hodalici, puza, penje se, komunicira gukanjem i raznim slogovima- razvoj joj je baš kakav treba biti za njenu dob, no.... http://forum.roda.hr/images/smilies/rolleyes.gif

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Prvo sam umrla od smjeha kad sam pročitala naslov. Mislila sam da stvarno imaš probelma s mišem...Reko, žena fulala forum.
    Kaj se tvog problema tiče, meni po opsiu to nije nikaj čudno, to zna i moja raditi kad se ne želi presvlačiti, mjenjati pelenu. Po opsiu bih rekla da je to to.
    Zakaj ju stavljaš u hodalicu?

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Moj je to radio kao mala beba od 3 meseca pa smo isli kod fizijatra, ne znam da li kod vecih moze da se javi taj problem, ali ako nesto sumnjas mozda da se konsultujes sa nekim fizijatrom.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Prvo, hodalicu makni, spremi, unisti...pokloni meni da ju ja unistim

Drugo, i ja imam malca od 8,5 mj i isto to radi, valjda je isto... I isto je ko kod ane.m, ne zeli se presvuc ili ga nesto ljuti.

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Vidim i ja da sam otišla u krivu dobnu skupinu B) , stvar je u tome da ona to radi sve češće i moji doma su to primijetili ; pišem o tome jer sa druge dvije cure imam drukčije neurološke probleme, pa se svega preplašim , .....a zakaj ju ne bi stavljala u hodalicu- baš je sretna kad se odgurava i svaki put stigne na drugo mjesto

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zato što su hodalice loše za svakoga, a posebno su loše za dijete koje ima neurološke probleme.

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Nisam znala.... nisam baš na forumu prečesto :/ - molim uputu na neki članak ili stranicu u vezi toga, a što se tiče mog prvotnog pitanja- molim da mi na to odgovarate jer ne bih slala taj post da nisam jako zabrinuta.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Forum je pun informacija o hodalicama, na primjer http://forum.roda.hr/threads/20792-O-stetnosti-hodalica

Što se tiče križanja nogu to je jedan općepoznati simptom eventualnih motoričkih poteškoća, ali ako tvoje dijete već puže i to pravilno, onda teško da je to što radi to "opasno" križanje nogu. No, ako se brineš najbolje da se savjetuješ sa pedijatrom ili fizijatrom.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Najbolje kod fizijatra i mirna si. Nasa je uvek temeljno pregledala bebca i procenjivala da li nesto sto radi radi iz revolta, ljutnje, zato sto mu je dosadno ili zato sto ima neki problem sa tonusom misica.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

naniluc, ja bih svakako otišla fizijatru jer to stezanje mišića i križanje nogu mogu značiti neki neurološki poremećaj
    pa je onda bolje to rješavati što prije
    uostalom, kao majka dvoje djece sa nekim neurološkim problemom, vjerojatno to i sama znaš

a što se hodalice tiče...
    pogledaj što si napisala

Citiraj naniluc prvotno napisa Vidi poruku
    gura se u hodalici,
    to nije uobičajen obrazac ljudskog kretanja i zato nije dobro da mozak prvo njega savladava
    mi hodamo nogama, ne odgurujemo se
    djete savladava puno veće brzine no što bi da je na svojim nogama i to nije dobro
    svakako fizijatru napomeni za hodalicu, možda će onda odmah znati što treba korigirati
    Posljednje uređivanje od apricot : 05.04.2012. at 20:41

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja da dodam jos nesto za hodalicu i druga pomagala - dete sa njima ne nauci lepo da padne, da se doceka na ruke. Kad sam ustaje i vezba do prohodavanja ovo dosta bolje uvezba. To plus krivljenje stopala je meni bio dovoljan razlog. A i ako dete ima neki problem sa tonusom savetuje se uvek samo boravak na podu i da samostalno i uz vezbe uci kretanje.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja mislim da nemaš razloga za brigu, i da tvoja curica masturbira. Radi to iz čiste ugode. To je moja starija radila od 4 mj. svog života, pa sve do nedavno, ne znam točno kad je to baš aktivno prestala raditi...a vidim da i ova mlađa radi to, ali na skroz drugačiji način. Sa starijom smo bili i u bolnici na promatranju nekoliko dana, napravili sve moguće pretrage, i neuropedijatrica sa njenih godinu dana mi je rekla da je to to, iako sam ja sumnjala gledajući je. Ako dijete nema baš nikakvih drugih smetnji, to ti je to. Moja je to jaaaako često kroz dan radila, to joj je bila omiljena aktivnost.

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj anima prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da nemaš razloga za brigu, i da tvoja curica masturbira. Radi to iz čiste ugode. To je moja starija radila od 4 mj. svog života, pa sve do nedavno, ne znam točno kad je to baš aktivno prestala raditi...a vidim da i ova mlađa radi to, ali na skroz drugačiji način. Sa starijom smo bili i u bolnici na promatranju nekoliko dana, napravili sve moguće pretrage, i neuropedijatrica sa njenih godinu dana mi je rekla da je to to, iako sam ja sumnjala gledajući je. Ako dijete nema baš nikakvih drugih smetnji, to ti je to. Moja je to jaaaako često kroz dan radila, to joj je bila omiljena aktivnost.
    Ovo sam identično i ja pomislila+izbacila bih svakako hodalicu i otišla npedijatru, čisto da je pregleda.. Sretno!

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

I ja sam to također pomislila , pogotovo zato jer vidim da se ona namjerno tako ukoči, a kada joj želim maknuti nogu sa noge- počne plakati uvrijeđeno. Kad ju prođe- opusti se i sve po starom. Stvar je u tome da kad budem došla kod svog pedijatra- on će me samo prijekorno pogledati i reći da umišljam svašta jer kad nekamo dođe ne radi to. Ne kažem da je treba liječiti zbog toga, već slučajno ako nije to- ne bih željela zakasniti sa terapijom ako je u pitanju nekaj drugo. Kako bude da bude- išla budem sa njom pedijatru

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moj to radi kad je ljut...
    Pa ga ti onda presvuci
    Nisu ni oni blesavi, koliko pažnje privuku time .

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

I tak, guram ja nju u kolicima jučer, a ona radi svoje , bila je sva crvena u licu kak se zmučila.( Bile smo kod doktora, sve je u redu.)

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj naniluc prvotno napisa Vidi poruku
    I tak, guram ja nju u kolicima jučer, a ona radi svoje , bila je sva crvena u licu kak se zmučila.( Bile smo kod doktora, sve je u redu.)

Blago nama, samo čekam da u javnosti krene

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

cim sam procitala post, htjedoh napisati-masturbira!..al vidim da su vec neke forumasice rekle isto..

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bilo je još takvih tema
    http://forum.roda.hr/threads/39172-%...o+se+gr%C4%8Di
    http://forum.roda.hr/threads/27280-Z...1to+to+radi%3F

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Evo, sad će i godina, a ona po starom. Najviše me živciraju komentari uz kiseli smješak- pa što to radi- dal kaka, kaj joj je, a ona ne propuša priliku-to joj je, kako je anima rekla, omiljena aktivnost. Kako joj skrenuti misli s tog jer stvarno već izgleda

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •