da bar razmišljam kao i ti....već sam se jutros isplakala i "porječkala s Bogom" ne mogu ni krunicu izmoliti...malo da se smirim čitam Glas Mira iz Međugorja......
odrekla sam se TV,Facebooka, mesa i manje idem na internet..svaki dan molim...jedan dan sam dobro a drugi u strahu i panici, jedan dan pomislim kako nema koristi od moga straha i da moram živjeti jer će i tako biti kako je zapisano imala ja nesanicu strahovala za svoje dijete ili -karikiram-lumpovala cijele noći.......razlika je samo što trebam više bdjeti nad sobom......onda si pomislim, pa korizma je trpi malo, ali ti moji strahovi idu u sumnje u sumnji nema vjere, a u jeri nema straha.......puno čitam Bibliju, Međugorska razmatranja, ponovno knjigu od Suca i umjesto da se smirim i da imam više vjere, ja samo Bogu nalazim zamjerke i sto pitanja.......
Ne mogu samo vjerovati da će vojnici i civili i zaluđeni vjernici opet ginuti da bi se određeni sloj ljudi obogatio...nije mi jasno kako ljudi ne uče iz povijesti i zaboravljaju zašto ratovi počinju i kako završavaju-za stolom...21 stoljeće a ljudi ginu zato štu npr.Britanci i Gadafi odlučili dogovorno za stolom podići cijenu nafte, jer ljudi moji bila je recesija, i kako sada zaraditi nego ratovanjem, prodajom oružija, ubijanjem siromašnog sloja ljudi da bi se šaćica njih opet obogatila-kakvi ideali, ljudi gledaju samo sebe- a trebali bi i više jer tada ne bi išli u rat!
I razmišljam Bože moj kažeš da je zlo jako ali da je dobro jače, pa si mislim pa eto neka je miljun ljudi na svijetu zlo, ili par ilijuna mada ja mislim da ih se na ruku može izbrojat) a ostele milijarde su prosječno dobri ljudi, možda nismo za raj, ali eto nismo ni čisto zlo-kako onda Dobro ne pobjeđuje? Je li dobrota glupost, pa zlo vlada?
Bog je Noi obećao da potopa više poslati neće sklopio je s njim savez kao i s Abrahamom-gazi li Bog svoju riječ iz Staroga zavjete, Otkrivenjem-Apokalipsom u Novom Zavjetu?
Pomaže li naša molitva ikakvim promjenama u globalnom planu ako je već sve zapisano kako će biti u Otkrivenju?(pomaže na osobnom spasenju ali općenito za spas Svijeta?)
NIje li to isto ko s Judom? Sve je bilo zapisano? Kažu imao je slobodnu volju, ali da Juda nije napravio to što je, BOg ne bi mogao provesti svoj plan Spasenja preko Isusa, ne bi spasio Svijet po njegovj smrti i Uskrsnuću? Juda je jedino mogao ne počiniti samoubojstvo, ali ostalo mu je biolo određeno još dok se rodio nije-zašto Bog bira njega još u utrobi majke i kaže bolje da se nije rodio taj koji će izdatiSina Božijega- ali kako bi onda Isus Otkupio Svijet????
Čitam u novinama iz Međugorja kako je jedan biskup na Filipinima naredio svim redovničkim zajednicama da danonoćno mole (i vjernicima) i tako zaustavio građanski rat na Filipinima!
Ajmo se udružiti i moliti! Zna li netko kad ispovjeda onaj svečenik u katedrali, može li se s njim dogovoriti osobni razgovor.
Pozdrav od one koju Bog kuša-veselim se Uskrsu svoje duše i razuma.
Bog s vama.