Baš ovo boldano. Ima danas za svakoga ponešto, i ljudi, i zajednica, i načina, nijedan nije bolji ili lošiji od drugoga.
Bila sam s jednom curom odavde na jednoj kraćoj duhovnoj obnovi i rekla sam, sve pet, super, lijepa propovijed, promišljanje, tišina, tišina...ali nekako za me previše tišine.
Meni je baš gospel super, ja bih pjevala i plesala od jutra do sutra (iako nemam glasa niti malo) i paše mi to malo življe i veselije. Nisam bila ni na jednom karizmatskom velikom susretu, u Domu sportova ili kod Radigovića, samo u Taboru kod fra Linića, nekad bih slušala patera Ivančića i odem na slavljenja koja vodi J. Lončar i to mi čisto paše. Još da stignem na koje predavanje voditelja hagioterapije u njihovu Duhovnom centru, a valjda hoću, divota.
Vjerujem da su ove tvoje knjige dobre jer su bile i one koje si dosad preporučivala.
Ona o smislu posta došla je slučajno i u ruke mog muža (i sad mu je još ne mogu uzeti da ti vratim) i lik se baš začudio "kako je odlična", mislio on da ja čitam neke ne znam kakve "plitke vjerske romančiće" koji nemaju nikakva doticaja s "visokom" filozofijom duhovnosti, kakva njega zanima.
Baš mi je drago da mu se sviđa, tako da ću mu još koju iz tvoje ponude ostaviti nadohvat ruke.
(Možda onda, malo pomalo, jednom ostane i s nama na misi.)
Časopis Book stvarno jest malo "plitak" s tim nekim nabrijanim tekstićima, ali je opet dobar radi raznolikosti ponude i mislim da nije dosadan mlađoj populaciji, kao što je npr. Glas koncila.