Quote Originally Posted by Nena-Jabuka View Post
Nije Crkva zabranila karizmatske pokrete, ni časopise, uopće, samo se dio visokog klera s njima ne slaže.
Voditelje karizmatskih pokreta prima Papa na audijenciju, jedino nisu u suglasju s dijelom biskupa i teologa, imaju prijepore najviše oko demonizma, ali i drugih teoloških područja, ne smiju se održavati više oni veliki skupovi, ali sve ostalo živi i djeluje.

Po meni su karizmatski pokreti jedino što danas još može spasiti barem dio vjernika da potpuno ne odustanu od vjere i od Crkve.
To da sve potrebe vjernik može ispuniti unutar župe kojoj pripada (i to geografski, znači), ne samo da je netočno, jer vidimo da su baš te župe i župnici često vjernike i udaljili od Crkve,
nego je i velika šteta takvo što savjetovati i time uskraćivati ljudima šansu da pronađu jako puno toga što se nudi i izvan najužih župnih aktivnosti.
Nije Crkva zabranila karizmatski pokret ali na KS velečasnog Radigovića više ne mogu ići. Jer se ne održavaju (to su valjda ti veliki skupovi koje kažeš da više ne smiju održavati). A onaj susret na Jarunu u rujnu 2004. na temu "Pokajanje za grijehe naroda" (ako je slučajno tko bio) meni je nezaboravan. Od tada drugačije gledam i na ekonomske, političke, socijalne i sve druge negativnosti i društvu i prestajem se pitati - što smo kao narod Bogu krivi jer sam tada dobila odgovor. U vrhu smo po kršenju Božjih zapovijedi. Ali me od svega toga ne hvata bijes niti malodušnost jer propast ovog svijeta je neminovna. A mi kao narod poprilično ćemo joj doprinijeti.

Ovo što kažeš da imaju prijepore oko demonizma - sjetila si me na jednog svećenika koji djeluje na internetu koji je izjavio otprilike ovako: a čime da vjernike plašim ako ne vragom? I zaista je to tako - Bog jest sama dobrota i ljubav, ali tamo gdje se čovjek svojom slobodnom voljom Boga odriče, tamo nastupa Zli sa svojim snažnim djelovanjem. To je ono čega se vjernik treba odreći, pa i bojati, da - zašto ne? Samo u tom strahu ne treba zaboraviti da smo zaštićeni Krvlju nevinog jaganjca i da je jedna kaplja te Krvi jača od svakog zla.

I ja mislim da karizmatski pokreti daju snažan vjetar u leđa vjerskom zanosu...