-
Evo pozdrav svima nakon dugo vremena.
Imala sam dosta upita o Belgiji, kako je išlo, nažalost meni se sve jako zakompliciralo u Briselu nakon što su mi uzeli krv za kariogram. Nisu dobili isti kariogram kao u Klaićevoj, kako je to uopće moguće ostaje misterij međutim amniocentezom sam opet dobila treću verziju pericentrične inverzije (nikako se ne mogu složiti gdje je točno kromosom puknio) i tu je nastala prava panika te smo na kraju išli na detaljnu analizu plodne vode te je utvrđeno da je s curicom sve ok, DNA materijal joj je cijeli prisutan. Nakon poroda sam išla na Sv Duh na microarray da se utvrde točne točke loma, ispalo je da imam ogroman lom na kromosomu 9 (p24.1q31.2) te da su mi šanse za zdravo dijete 10ak posto.
Nakon što me Brisel odbio za pgd uz objašnjenje da točke loma nisu problematične išla sam na IVF u Petrovu i moja curica se rodila 18.01.2019.godine.
Potpuno bizaran slučaj, čak se i genetičari križaju da nikad nisu imali ovakav slučaj. Što reći, posjedujem 3 različita kariograma tj sa 3 različite točke loma. Prognoze su bile nikakve ali eto moguće je. Ja sam se maksimalno dala u suplemente za poboljšanje kvalitete JS i čini mi se da je to bilo od velike pomoći.
Sretno svima.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma