ja mislim da je predavanje od sestre erike drugo po redu...prvo (ovo 03.01) bi trebao držat dr.....kad sam ja išla - prvo i treće predavanje je držao dr. Vidaković. počinju u 18h
ja mislim da je predavanje od sestre erike drugo po redu...prvo (ovo 03.01) bi trebao držat dr.....kad sam ja išla - prvo i treće predavanje je držao dr. Vidaković. počinju u 18h
dunja, nije za mene, pitam za sestru, i ona odlučila roditi vareždinca
canaj, hvala
Oni sve bebe stave u rađaoni u jastuk.U sobi su bebe u jastuku,ali nitko ništa ne komentira ako si mama izvadi iz jastuka.Nema širokog povijanja u Vž.
Da, u petak je bila dr. Tot, ali koliko sam ja shvatila, njihov raspored se mjenja svaki tjedan ovisno o dežurstvima i sl., popis je bio samo za taj tjedan, sa datumima, tako da pretpostavljam da je tako. Mogu sutra pitati.
Mislim da je sasvim normalno da te naruče ponovo na pregled za tjedan dana, dakle bila u 38. tt prvi put.
Čak nisu radili UZV, što me iznenadilo. Kratak pregled, koji je trajao par sekundi i CTG i razgovor.
Ponavljali su mi CTG popodne jer je ujutro beba bila jako nemirna i otkucaji su jako "šetali" ali u granicama. Popodne se beba malo smirila.
Kažu da sam možda bila gladna ili malo uzbuđena.
Inače imam osjećaj da jako često beba štuce. Znam primjetiti i nekoliko puta dnevno.
Znači, svi odustaju od širokog povijanja...
Super da su bebe bez jastuka jer ja ne znam kako bi držala bebu u jastuku.
jesi pilakavu ujutro prije pregleda? nedavno sam citala clanak koji objasnjava da neke bebe imaju jako nisku toleranciju na kofein (ukljucujuci npr. i sastojke iz cokolade slicne kofeinu) i da na ctg-u u zadnjim tjednima trudnoce i samo jedna kava moze dovesti do toga da izgleda kao da je beba jako nemirna sve dok se nakon 4-5 sati kofein ne iscisti iz tijela
Kavu uopće ne pijem, doručkovala sam zobene pahuljice sa suhim voćem i mlijekom, dakle nije ni previše slatkog.
evo i mene tu....opet.
andrejama -fala
onda bum tam nekog nazvala da vidim kad bi sljedeci tjedan isla na preglen ,ajme i ja sam već u 38 tjednu (37+5) mamma mia
i meni se čini da mi je beba stucala svaka dva dana...u zadnje vrijeme. heheheh mica mala![]()
Čini mi se da je dr. Tot petkom, ali nije bilo rasporeda za slijedeći tjedan, čula sam kad je govorila jednoj trudnici.
Ja, na žalost, neću imati porod kakvog sam priželjkivala.
S obziromm na gestacijski dijabetes, na to da sam u 40. tjednu - punim 39.TT u ponedjeljak, beba po UZV ima oko 3.900-4.000, predlažu indukciju za slijedeći tjedan.
U ponedjeljak hospitalizacija, dalje ćemo vidjeti....
Eto....
bok,pošto sam nova i ne mogu naći gdje piše šta sve treba ponjeti sa sobom u rodilište(Varaždin)pa bih molila pomoć oko toga![]()
ovdje imaš općenito o rodilištu pa i o stvarima
http://www.roda.hr/article/read/rodiliste-u-varazdinu
ja idem na prvi pregled u petak....lalallalallalaaaaaaaaaa![]()
canaj, koji si tjedan sad? jel se prvi put ide oko 36-tog ili?
pujica prvotno napisa
canaj, koji si tjedan sad? jel se prvi put ide oko 36-tog ili?
da, tako je ...na tečaju, (i dr. i primalja) kažu 39 t.t. ako je sve u redu, ja sam to komentirala i sa svojom gin. i još sam dodatno ih preispitala, dal je to možda prekasno....eto, nije...
blažena sam u 39 t.t. (u subotu punim 39).......lalalalalla,
al vjerojatno, ko želi - može doć ranije (il kasnije) il direkt na porod....(ne znam-koji.smajli)
Posljednje uređivanje od Canaj : 12.01.2012. at 02:19
ok, jer meni moj ginic kaze da bi trebala prvi put u bolnicu na pregled u 36tt. a obzirom da na tecaj necemo ic u varazdin nego cemo ga obavit u zagrebu, svakako bi htjela doc tamo bar jednom prije poroda
ma da- sve kak se ti osjećaš...
meni se moja gin isto čudila, ali ne previše....kod nje sam imala zadnji pregled prije mjesec dana (?u 35 t.t.) a onda sam u 37 imala samo neki bris i tak malo konzultacije...
a u prvoj trudnoći sam bila na prvom pregledu u bolnici već u 30 t.t ili 33 t.t (?sad mi je to malo čudno?)...
Ma i mene je ginekologica iz ZG frknula već oko 35 t.t. u VŽ bolnicu na preglede (inače živim u ZG, a rodila sam u VŽ). Moguće da me poslala toliko ranije zbog gestacijskog dijabetesa koji su mi taman u to vrijeme utvrdili.
da i ja sam već u 36. tt. otišla u vž na pregled pa su me tamo pitali kako to da me tako rano poslala tamo, a razlog je bio to što sam se već otvarala i beba bila na zadak pa me odma poslali za vž a na kraju prenosila par dana
U četvrtak se rodila Klara.
3.630 i 51 cm.
Porod induciran dripom i prokidanjem vodenjaka u 8:50, Klara se rodila u 10.40.
Osjećam se super, detalji kad uhvatimo malo više vremena, borimo se sa dojenjem, stalno doji.
Pohvale osoblju u rađaoni.
http://forum.roda.hr/threads/70928-C...la-djevojčicu!
neću puno pisati da ne napišem previše ali sinoć je u vž rodilištu atmosfera bila za poželjeti. nadam se da ćete i vi ostale koje se tamo spremate doživjeti isto. Canaj, molim te ne ostavljaj nas bez priče![]()
čestitami meni se polako bliži nadam se da će isto biti veselo
![]()
drage moje!
RODILA SAM!
(uspio mi moj vbac)
djevojčica je stigla u utorak navečer (24.01. u 21:20) nježno i polako......tj. stizala je polako u nekoliko dana (iako sam ja bome krenula za Vž u "zadnji čas" , nesvjesna da je to- to i na kraju trčajući na prvi kat gdje su rađaone...hihihihihi,..)
ne znam kaj bi ovog momenta još izdvojila osimko kuća (trokatnica) za primalju Eriku, i
za moju doulu + pohvale ostalom osoblju na odjelu (većina me ispratila sa "dođite nam opet"
)
ah ne stignem sad sve ostale detalje, al spremit ću priču.... čim je se malo nagledam i našnjofam......
svima vibram da vam svima bude divno i predivno u Vž, jer mene je ovaj porod vinuo u nebo pod oblake i čini se da još dugo ostajem tamo
Canaj...cestitam ti na curici.
Bravo za VBAC
iskrene čestitke! stvarno mi je prelijepo pročitati da ima ovakvih poroda.nisam imala sreću da mi primalja Erika bude na porodu, ali upoznala sam je nakon svog ( malo sam "odležala" radi komplikacija) i ta žena je stvarno predivna i empatična, a da ne pričam da stvarno "zna" svoj posao.
cure, koje idete na pregled u varaždin jel možete staviti raspored doktora u ambulanti za idući tjedan, please.
sestra bi otišla na pregled krajem tog tjedna, sad je 37+4
llella, već sam se ponadala da si ti ponovo,hajde mi odgovori
Hm, prošli tjedan kad sam išla na kontrolu je u srijedu dežurna bila dr. Dombaj a u četvrtak dr. Karadža..
Čestitke seki.
I teti čestitke.
Jel porod prošao kako je željela?
Hvala na čestitkama.
Erika je bila na porodu, malo se odlužilo, ali veli seka da je zahvaljujući njoj na kraju sve bilo prirodno, osim kaj su probušili vodenjak.
došla je u rodilište u pola 8 već otvorena 9 cm, ali do 12 se nije više otvorila ni centimetar, pa su probušili vodenjak i to je bilo to od intervencija.
rodila na stolčiću malog dečkića, tetin mišek već cica ko veliki.
malo je pukla pa je dobila dva šava, ali je super sretna i zadovoljna sa porodom.
Čestitke svima na uspješnim i sretnim porodima, i naravno, lijepim i zdravim bebama!
Ja se, evo, spremam po prvi put u takvu avanturu i sva sam u iščekivanju..![]()
S obzirom da mi je prvi izbor VŽ i prirodan porod (termin mi je kraj sedmog mjeseca) sve ovdje navedene informacije sam upila ko' spužva i željno iščekujem nove...Ima li vas možda još koji se spremate za ljetne bebe?
No, toliko od mene za prvi put...uživajte!
pozdrav mirche
mi ćemo ipak malo prije vas u bolnicu....
želim ti dobrodošlicu i nadam se da ćeš uspjeti doznati sve što te zanima i uživati zajedno sa nama![]()
Hvala
Da, 25.4. se opasno približava...uf, držim fige!
![]()
Mirche, nama je termin 25.07.Cya!
![]()
o pa možda se i vidimo, po zadnjem ultrazvuku procjenjuje par dana kasnije!! ne znam da li će i na ljeto biti takve gužve ali kad sam 2x bila u trudničkoj ambulanti nije bilo mjesta za sjesti vani..
zar nema nikoga tko je zadnje vrijeme bio u trudničkoj?
ja moram u utorak ili srijedu obaviti ctg pa me zanima raspored.... ako netko sazna molim da se javi, toliko da barem budem informirana
Hej. Ja sam nova buduća mama i baš mi je drago da ovdje dijelite dragocjena iskustva.
I ja ću rodiTi u Vž rodilištu i iskreno nema pojima o ničemu. Mene zanimaju iskustva s primaljama pošto one u samom ovom čudesnom činu o kojem se priča imaju puno veču ulogu od doktora. Vidim da spominjete sestru Eriku. Znam da je ona glavna sestra i da je mala vjerojatnost da se na nju nabasa. Jeli moguć dogovor s primaljama?