Ah, probao sam si malo drugačije pregruntati ovaj upit i protumačiti izvan konteksta dobivanja jogurta. Termosice sam kupio u Bauhausu prije dosta vremena na odjelu za kampiranje. Stvarno ih je jako teško bilo gdje naći. Vjerojatno bih kupio koju čim opet pronađem (thermos flask lunch se ne može potrpati u bocu od kokakole)


)
Odgovori s citatom
Pokušat ću onda na ovaj drugi način, čini se i jednostavniji. A samo me još zanima, mlijeko ipak zagrijem prije nego ga u bocu stavim, jel da?
)


. Nego, zanima me kakav je kefir (mliječni) u usporedbi s njim: jednak/bolji/lošiji? Našla sam na coolinarici da se kefir može spraviti kao i jogurt - od gotovog kefira kao startera i mlijeka, samo na sobnoj temperaturi (dakle, još jednostavnije). E sad, jel takav kefir - kefir, ili je manje vrijedan? Za mene bi takvo spravljanje kefira bilo idealno, za razliku od originalne procedure sa živom gljivom. Ja imam averziju od toga da mi doma raste gljiva koju bih morala obuzdavati da se ne raspojasa, pa dirati, prati, uh
...


