Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
Ako mi mozete vjerovati, i ja isto jer bi to, cini mi se, u mojim godinama i na anamnezu ziher znacilo patolosku t, mislim da bi me dosta ruiniralo sve da je i super t i da ne bi imsla snage za hendlanje bebe, a blizanacka mi je bila i ostala nezamisliva. Of kors, da mi se to dogodi a sve je ok ne bi isla na prekid trudnoce ali bi silno strahovala. Naravno da su to sve racionalizacije i da u praksi i teoriji jos poneka zena iznese trudnocu u ovoj dobi, al dobro dodje za ful otkacenje. I divno je bit u suglasju s tijelom nekako, ne natjeravat ga na teske lupinge, ja sam od ivf-ova u starijoj dobi imala problema koji su se smirili. I super je oslobodit energiju i lovu, povezat se sa zenama koje su u slicnoj dobi i fazi i stavit tocku na ovaj dio zivota i omogucit da otpocne druga faza.
I na ovo potpis! Iako sam trudnoću u 43.-oj odradila s lakoćom i bez greške, sad mi je teško, puno teže nego da imam 10 ili 15 godina manje. Puno mi je više crnjaka u glavi, zabrinutija sam, manje opuštena, nervoznija, umornija. Iako se često sjetim M. Selimovića i njegove ...što nije bilo nije ni moglo da bude..., mislim da sam trebala roditi ranije, tj. da je djecu bolje imati dok si mlađi.
Nemojte me sad napasti, jasno mi je da je sve u glavi, ja se valjda osjećam starom, ili bolje reći, deset godina suočavanja s neplodnošću mene je iscrpilo.