-
Nikada nisam mislila da neću imati djecu - uvijek, ali baš uvijek sam se vidjela okruženom djecom. Kćer. Pa onda sin. Ili dvije kćeri. Imam jedan zlatni Paperblankov notes u koji sam upisivala imena koja su mi se sviđala.
Saša za curicu pa Aleks za dečka ili Erik, pa Amelie ili Margerita ili Rita... Imam cijeli popis, ako nekom treba inspiracija neka se javi 
Nikada nisam mislila da ću uopće pisati ovakve rečenice. Ljudi koji su išli na "umjetnu oplodnju" su mi bili nekakvi daleki čudaci, očajnici, histeričari... Nema šanse da će meni to ikada trebati, mislila sam. Bez veze, pa to ću ja zboksati tik-tak!
I eto. Nisam - nismo uspjeli zboksati.
Ali ipak, nije mi žao niti sekunde provedene u postupcima, niti jedne suze koju sam prolila zbog svakog neuspjeha, vremena ili ustajanja u 3 ujutro da bi u 6 bili na folikulometriji...
Na 5. postupku mi se slomilo srce. To je najbliže kako mogu opisati svoj doživljaj baš tog predzadnjeg postupka.Taj puta - a bila sam u prirodnjaku, punkcija mi je bila na moj 40. rođendan. Predivna oocita. Za 40. rođendan! Za tri dana predivan zametak - u prirodnjaku! I kasnilo mi je skoro mjesec dana i bila sam UVJERENA - TO JE TO! .........Ali beta je bila negativna. Kao da mi se ta nula sa nalaza smije u lice - luzerice jedna šta stvarno si mislila da TI možeš ostati trudna ha ha ha ...
I to je bilo to. Nešto se u meni prešaltalo, kliknulo, namjestilo se. Kad sam počela plakati kod svake injekcije koju sam si davala u zadnjem postupku, shvatila sam da više ne mogu.
I kada sam došla do toga, osjećala sam se kao da mi je vraćen moj stari život, kao da sam ja opet ja. A ja volim svoj život - volim sve što ga čini, volim moju obitelj, moju kuću i vrt, naše ljubimce, vikende, putovanja, bicilkiranja, duge lijene nedjelje, filmove, puuuuno filmova i knjiga...
Muž je odahnuo. Stalno se bojao da mi se nešto ne dogodi. Imamo prijateljicu koja je strašno nastradala od posljedica IVF trudnoće (znam kako to nespretno zvuči, ali ne bih tu o detaljima).
Eto, želim nam svima koji se tu zateknemo da nađemo neki svoj mir.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma