Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2921

Tema: Ne mogu vise ne spavati!

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ni ja se ne bih složila sa tezom da se SVE bebe mogu naučiti spavanju.
    Znam mnogo mama koje su, uz svu svoju doslednost i rešenost i spavanje u odvojenim krevetima/sobama, popustile nakon par meseci neispavanosti i ubacile bebu u svoj krevet. Da je teza o učenju bebe ispravna, ne bi bilo takvih iskustava.
    I moja ćerka je super spavala noću prva tri meseca (danju samo na rukama po 15-45 minuta). Pa je danju počela da spava najnormalnije u krevetiću, a budi se milion puta noću, prevrće, lupa o stranice krevetića, zaglavljuje u njega noge i ruke, stenje ili se budi uz urlikanje...pa je postajalo sve gore i gore, ja sve neispavanija i očajnija. Jedne noći sam je prosto stavila pored sebe u krevet i konačno bolje spavala. (krevetić je svakako bio uz krevet).
    Svaki novi zub i skok u razvoju je bio povod za milion buđenja i epizode višesatnog noćnog nespavanja, pri čemu je moja beba bila savršeno vesela i aktivna po sat-dva, i nakon toga opet brzo zaspala-da bi se probudila opet posle par sati. Znači, ni nama nije nikad bio problem uspavljivanje samo po sebi dok je bila mala beba, nego dubina i trajanje sna.
    Sin je mnogo bolji spavač, i dok je ćerka zaspivala pripijena uz mene, on je zahtevao što manje dodira i kontakta dok se uspavljuje. I kao beba je spavao daleko bolje iako nisam ništa bitno menjala u svom ponašanju u odnosu na ćerku. Jednostavno je drugačiji od nje. U periodu od 18. meseci do 2. rođendana je odlično spavao noću. I evo, sada, kada je napunio 2 godine, počinje da se opire odlasku na spavanje, sve ga je teže i teže uspavati uveče, iako mu je san noću jednako čvrst. Ja pripisujem nesanicu izbijanju petica i možda nekom skoku u razvoju, ali prema teorijama o učenju deteta da zaspi, ja ne bih trebala da budem u ovoj situaciji jer je moje dete odlično umelo da zaspi i bilo odličan spavač.
    Verujem da roditelji greše u ponečem i ponekad, ali, kao što je Zuska rekla, svaki roditelj će se tokom meseci nespavanja potruditi da isproba sve i svašta, i doći do zaključka da li je i šta je kod njegove dece bilo efikasno. Kod moje ćerke je pomoglo samo vreme i odrastanje.
    Posljednje uređivanje od pulinka : 17.10.2013. at 13:13

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •