-
Da,ovjerom kod javnog bilježnika povrjeđeno je moje pravo za zaštitom dostojanstva i privatnosti a koja bi se trebala garantirati ovim Zakonom.U stavku 2 ne govori se o tome da se ovjereni pristanak ovjerava kod javnog bilježnika i smatram da trebamo tražiti vjerodostojno tumačenje jer se ovkvim tumačenjem upravo krši članak 3 Zakona.
Po meni treba inzistirati na tome da se Zakon tumači na isti način a ne kako kome odgovara.
A što se tiče donacije koliko mi je poznato svaka žena koja je išla u postupak donacije JS u Češkoj je svoj men.ciklus usklađivala sa paralernom stimulacijom žene donorke.Sada vi meni odgovorite koja bi žena besplatno stimulirala svoje tijelo hormonima i išla na punkciju iz čiste želje da drugoj osobi na ovoj kugli zemaljskoj podari dijete.Ja to ne mogu zamisliti a mislim da nitko ne može, niti da to itko čini.Zato vi slobodno nazovite te troškove kako želite ali te žene se stimuliraju i idu na punkciju jer tako zarade novac koji im je očito potreban i ja ne vidim ništa loše u tome i ne znam zašto to treba sakrivati.Da, one prodaju jajne stanice a vi tu prodaju nazovite donacijom i upakirajte je u troškove ako vam je tako lakše.
A što se tiče anonimnosti to je također normalno i kada bi se u nas garantirala anonimnost i pokrivali "troškovi" donacije mislim da bi uskoro u našim bankama oplodnog materjala bilo više ponude nego li potražnje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma