Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: jutarnje budjenje

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno jutarnje budjenje

kad je L. krenuo u vrtic ustajanje je bilo bez problema...
    sad je svakim danom sve teze i teze, i od ranog jutra me izludi
    necu, spavam, ne idem......svako jutro vodimo rat pola sata i na kraju ga moram na silu izvuci iz kreveta i tuli li ga tuli

ide spavati navecer u 8, budjenje je u 6
    dok vrtica nema spava do cca 7-pola 8

ima netko savjet kako?! ja sam luda...cijeli dan mi smrda s takvim ponasanjem od jutra

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja jos nemam takvih iskustava ali ga mogu shvatiti (iz pera kronicne jutarnje spavalice) - vani hladno, mracno, fuj - krevet topli, mekani, mmmm
    mene te tata dizao za noge u zrak iz kreveta kad sam bila mala - nije bilo lijepog nacina...
    mislim da ti nema druge nego pregrmit...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

pa i meni se spava i neda mi se dici..pogotov kad sam na godisnjem a moram se dici da bi digla njega..al ne...i jos moze spavati u autu a i u vrticu ako zeli..
    ja nemrem poslije iako bi htjela...

i sad sam htjela P. seliti u njegovu sobu i nisam pametna dal da selim jer ju bude s tim dramatiziranjem ujutro probudio

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Probaj ga stavit spavat u 7, ne u 8!
    I moja je velika spavalica i jutarnje buđenje joj je teško, pogotovo sad dok je krenula u školu, no ona uredno ide spavat u 7 i do jutra kad je buđenje u 6 sati ona je odmorna i diže se bez muke i frustracija!
    Nedaj Bože da ostane malo duže budna, onda nam je cijeli dan katastrofalan jer je ona nenaspavana i strašno je nervozna, nekoncentrirana......

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja ga isto razumijem, ja se užasno teško ustajem ujutro, osobito zimi, i mislim da se nikad neću naviknuti na rano ustajanje.

Moja curica ide u školu, i isto joj se jako teško ustajati. Srećom, nastavu ima u smjenama što mi se ispočetka činilo grozno, ali sad mi je jako drago da je tako jer barem jedan tjedan može ujutro spavati.

Nemam neki savjet osim da ide spavati još ranije (premda mi se čini da već ide jako rano).

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ma mislim da nije do kolicine sna nego do toga sto mora ustaati kad se njemu neda...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kod nas uvijek pali dizanje ODMAH. Nema puno pregovora ni razgovora, pripremim sta cemo obuc, kazem digni se da ti pomognem da se obuces i idemo. Ako ni to ne upali kazem da idem bez njega ili da ce u vrtic morat u pidzami ako se ne obuce. Nemam milosti

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Uopće nemam pametan savjet.
    Mi smo svi velike spavalice tako da potpuno razumijem svoju djecu koja se svako jutro razvlače ko žvake.
    Uopće sam prestala imati neka očekivanja od njih ujutro. Malu (5 godina) još uvijek redovito oblačim ja, a veliki (16 godina) bi valjda najrađe da oblačim i njega .
    Dakle, to izgleda ovako: ona spava, ja ju oblačim, palim crtiće i zovem ju da dođe gledati. Crtići su jedina stvar koja ju može izvući iz kreveta. Ja se spremim do kraja, a za to vrijeme se ona malo dozvala pameti (ili opet zaspala ako nemam sreće).
    Starijeg za to vrijeme već treći put pokušavam izbaciti iz kreveta i prijetim se lavorom vode.
    Počešljam malu, odvedem ju na pišanje i operem joj zube (u 20% slučajeva sama pere zube). Oblačimo se i izlazimo.
    Za ovo mi treba sat vremena, vjerovali ili ne. I ne sekiram se više oko toga, valjda će joj jednog dana dojaditi da ju ja oblačim.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I moj bi se razvlačio kao žvaka svako jutro, bez obzira na to kad se probudio, ne toliko zbog spavanja, nego zato jer se voli valjati po krevetu
    Rješenje (koje nam funkcionira već godinama, prvo za vrtić, sad za školu) je u tome da ga krenem buditi 15 minuta prije nego što bi zaista trebao ustati. Pa se tako ne diže u 7, nego ga počnem buditi u 6.45. U 7 bar onda ima otvorene oči i počne se oblačiti.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a to ranije...problem je kaj bu to onda budjenje u pola 6 da bi se on do 6.15 udostojio obuci..
    a valjda nema druge nego bas tako...
    a svijetlo ako upalim onda je vristanje da ne vidi i da ugasim

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kod nas je slicno kao kod gite75. Obecam joj jednu Peppu i odmah se budi .
    Dok gleda crtic dajem joj jest i oblacim je, posli obavi wc (pranje zubi, pisanje, cesljanje...). Oko 25 min nam treba.

Eto, kod nas pali crtić jer inace nema sanse da se digne kad zna da mora u vrtic.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

slično kao i kod davorkice.....

zvoni budilica (al uglavnom se on budi prije nje,pa ON mene budi :D ), dolazi k meni u krevet, pomazimo se, upalim mu crtiće dok se ja spremam, odem upaliti auto da se ugrije i onda dolazim u sobu, palim svjetlo, nosim robicu i tu kreće: ja neidem u vrtić, ja bi još spavao (a probudio se prije mene ), ja se nebi oblačio....... al onda mu objasnim (nekad lijepo i smireno,nekad po kratkom postupku "ja moram na posao i nema te ko čuvat") i oblačim ga dok gleda crtiće, piški na tutu i gleda crtiće, taman nekak završi bumba i njegovo pišanje ( hvala bogu na kratkim crtićima i mom tajmingu ) , on gasi tv, idemo se umit, obut i obuć za vrtić i dalje ide bez problema.....

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa Vidi poruku
    a svijetlo ako upalim onda je vristanje da ne vidi i da ugasim
    Joooj, meni su se samo jednom usudili upaliti svijetlo, i nikad više.... nema gore stvari... Ja sam se spremna zaratit sa osobom koja se usudi to napraviti... Ali inače nisam jutarnja već večernja spavalica, a i klinjo se lako probudi ali sam se morala javit kad sam ovo vidjela...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ne...dva dana bilo ok i opet isto..
    jucer ga muz probudio pola sata prije i poslao ga k meni da gldea crtic...i sve 5...digao se, legao kraj mene i gledao crtic i sam rekao da idemo...
    a danas...dosao je 10 min nakon sto ga je probudio...nakon 15 minuta gledanja crtica on se nece obuci..ne on hoce spavati...nakon 10 minuta pregovaranja kad je vec bila frka da mora ici morala sam ga na silu uz tuljenje i suze skinuti i obuci :/
    dodje mi da ga ne saljem vise u vrtic...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

uf i nama je budjenje drama
    ali srećom kaj se moj m ne mora žuriti na posao jer ionak radi do kada treba, čitaj 18-19 ili duže pa ga budimo oko 8 i to jedva, pa onda doručak OBAVEZNO mlijeko i žitarice i to uz crtić..oblačim ga obično dok on jede (to je tek izazov) ili dok bulji u crtić, onda se mora još 5 minuta poigrati, pa ovo, pa ono, onda brzinski piškanje i higijena i u cipele i van...kaj da kažem 30-40 minuta svako jutro..
    i uvijek kažemo da ćemo ga buditi ranije i svako jutro od toga odustanemo..mi ustajemo u 7:30 i nemremo se prisliti buditi njega...jer i mi bi najradije bili u krevetu do dugoooo dugooo i svako jutro nam je sladak kak spava i svako jutro padnemo na njegovo još malo ili ma neću se još dići, još je vani mrak..a ponavljam nikad prije 8 ga ne budimo:_))
    naravno sve kje to ok kada ide u vrtić s tatom ali kada je tata na putu a ja moram na poslu biti u pola 9, onda se budi u pola 8..i sprema ko munja jer u 8 moramo izaći iz stana..i to nam j ei jednom i drugom drama samo takva...
    ali..on ide spavati u 21:30 tak da mu sna fakat treba...i divim se dječici koja idu u 8, on nije u životu zaspao prije 21 sat a njegov je ritual u 22...a ima samo 4. godine!

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Borna (3godine) mrzi kad ka se probudi pa onda ja sve radim da izgleda da se sam probudio. Glasnije pričam,kao slučajno mi nešto palo, pa ga pokrivam i sl. Sve začinim sa "samo ti spavaj" ili nešto sl. i evo ti ga odmah je budan. Mi se budimo dosta prije polaska jer mora biti uvijek vremena za igranje ili čitanje ili crtić.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni je ne moguca misija...nista n pomaze...evo danas ga je tata zbudio u pol 6 i do 6.20 se nije digao..i onda sam ga izvukla iz kreveta...
    i onda se nije htio presvuci...pa mu skinula pidjamu gornji dio a on poceo tuli zakaj sam mu skinula...i tuli li ga tuli...
    i nemres ga obuci..pokoci se i neda
    luda...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

angelina2, moja poznanica to neoblačenje prije vrtića riješila na vrlo direktan način, jedno jutro, nakon 10 jutara u nizu što je mali sjdeio na podu u demonstrirao tvrodoglavost i nikako se nije htio obući čime su svi u kući kasnili na svoje dnevne obveze, dijete je išlo u vrtić golo! u gaćama i čarapama, cijelim putem u autu je vrištao da mu je žao i da se hoće ipak obući..došao u vrtić, mama ga tamo obukla, klinci bili u čudu..uglavnom NIKADA više nije imala problema s jutarnjim oblačenjem!
    ja svom samo ispričam tu priču s tim da ja čak malo uljepšam i kaže da će ići u piđami i da će se svi pitati wtf?, i uvijek upali..pa eto, ako ti to može pomoći barem kaj se tiče oblačenja probaj..
    na žalost za dizanje ti ne mogu ništa pametno reći jer i ja sama ustajem po pola sata a dizanje u 6 mi je naučna fantastika, prije pola 8-8 ne funkcinoram ko normalan čovjek tak da ne mogu ni dijete kriviti..naravno kada moj vrtićarac krene u školu onda ćemo morati mijenjati navike razvlačenje do pola 9 ali o tom potom

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

golo nermem jer je zima...
    a u pidjami..njega ti nista ne smeta...a i da ga smeta opet bi ga morala na silu nositi jer se nece pokrenuti

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

baš bi bilo zanimljivo da ga na -5 odvedeš golog u vrtić

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas uvijek pali dizanje ODMAH. Nema puno pregovora ni razgovora, pripremim sta cemo obuc, kazem digni se da ti pomognem da se obuces i idemo. Ako ni to ne upali kazem da idem bez njega ili da ce u vrtic morat u pidzami ako se ne obuce. Nemam milosti

Kod mene isto nema mislosti....
    Sto se vise pregovara, i sto ima vise mogućnosti to se bolje komplicira.....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •