No da, porez i prirez u jednoj cifri.
Prijavljuje jer je radio na ugovor 3 mjeseca.
I po mom izracunu dobit ce neku lovu.
Gdje se u prijavi upisuje ugovor o autorskom djelu?
ipak ima
http://ccenterclient.porezna-uprava....osiguranje.XML
za svotu plaćenu za zdravstveno osiguranje, ako porezni obveznik nije drukčije osiguran, do visine propisanoga obveznog doprinosa za zdravstveno osiguranje
sad do keje svote nisam sigurna
jelka, strana 5 autorske naknade
Posljednje uređivanje od jelena.O : 24.02.2015. at 17:19
jelena, ali ne znam koju stavku da odaberem - autorske naknade; umjetničke/artističke/... djelatnosti...nerezidenata; naknada umjetnika i kulturnih djelatnika (za isporučeno umjetničko djelo). Možemo i preko pp
a kaj je od toga bilo ?
sviranje po gažama?
nisam ziher ali mislim da je to
Umjetničkih, artističkih
daje li račun kaj piše na njemu?
usput veli kolega koji je tak nekaj radil davno da nije umjetnost sviranje, nego slušanje kaj neko svira
možeš li nazvati 0800669933 ne s mobitela ili sekretarskog telefona
Posljednje uređivanje od jelena.O : 26.02.2015. at 11:05
za kolegu! Ak se hoće umjetnički uzdizati, evo ima prilike već ovu subotu u Route66.
Ima potvrdu o isplaćenom primitku sa svim onim stavkama koje se traže u prijavi poreza.
može li pomoć koje boje dođe papir o isplati poreza s pošte ako niste doma?
Ovisno u kojem si razredu
Provjeri jel imate bruto ili neto plače( pretežno privatnici)
Ne znam koji sam razred. Bavim se slobodnim zanimanjem. Koliko zaradim toliko imam. To je valjda neto?
ne planiraš ovu godinu bit na porodiljnom?
imaš li možda kakvu baku/dedu koji imaju veću plaću/penziju
kak ne pa sve mame imaju pravo na godinu porodiljskog u cijeloj RH, i upis staža
Ovo nije posao gdje ja imam poslodavca. To je sličnije prodavanju povrća na placu. Ako je to izvor zarade nemam od koga tražiti porodiljni niti staž, zar ne? Stvarno me zanima koliki je povrat, bar okvirno.
Kolko sam skužila još nisi počela raditi
Tolko si dobila van, s time da si platila sve moguće doprinose?
Idem guglat tu plaču
cca 200 kn za jedno djete, sad možda imaš pravo joši tolko na dečka
usput si pročitaj davno najavljenu temu http://www.index.hr/vijesti/clanak/o...tu/825295.aspx
Nisam još ništa platila.
Edit: hvala.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 21.07.2015. at 09:43
vidim da se ova tema nastavlja svake godine.
obzirom da ne radim, da sam dobila (kao) neku otpremninu početkom prošle godine - pretpostavljam da bi bilo pametno podnesti PP.
ako sam dobro shvatila, kao olakšica ide osobni odbitak, odbitak za uzdržavanog člana obitelji, te osnovno zdravstveno za podnositelja PP. ima li još nešto? npr. zubar?
što je s naknadama s burze? da li one ulaze u poreznu osnovicu?
Može li se i ove godine predati prijava za povrat poreza na osnovu djece koja nisu na poreznoj kartici ili se što mijenjalo ?
Ima li šta novog ili računam po excelu od prošle godine?
što s dječjim prijavama?, prošle godine su po difoltu dobili par kuna kao porez od kamata, dal se onda ove godine ispunjava kaj za njih ili ne??
saznala, za djecu njihove kamate ne treba prijavljivati, nego će se to vratiti na račun koji imaju, u slučaju da nema računa onda roditelj mora reći na koji broj će ići povrat
kamate na stednju?
dobila sam dopis od stedionice (moj racun), i jedan od banke (djecji racun) "potvrda o isplacenom primitku, dohotku uplacenom doprinosu, porezu na dohodak i prirezu u 2016"
jel podnosim poreznu prijavu za povrat poreza ili ne?
nis ne kuzim
djeci će ići automatski, sebi možeš izračunati kak eventualno djecu podjeliti ako bi mogla dobiti nekaj više
ajde da pitam , radim u firmi koja je d.d, ali je u sklopu koncerna
i sad imam dionice kao te moje firme i dionice jedne firme iz koncerna, na dionice moje firme mi nije obračunat porez ni prirez ( sjeam se da je jedna cura koja radi to pričala da se to ne radi kod matične firme), a za dionice iz te druge firme iz koncerna mi je obračunat porez i prirez.
pitanje je: kako poreznjaci gledaju na "dohodak" iz moje firme, tj. hoće li si oni sami naplatiti porez?
cure
jel postoji ikakva mogućnost da se traži ubrzanje obrade prijave poreza za 2016.g.?
ako netko ima iskustva, molim savjet gdje i kako?
A za kaj? Ja predajem isti dan za sebe i muža, preživimo se isto, redovno dobio par mjeseci prije njega lovu
Molim Vas pomoć. U prošloj godini nisam stavila olakšicu za dijete na sebe. Oboje djece su bili na mužu, ali on je imao više olakšica nego prihoda. Sada bi ispunila ZPP-DOH obrazac za povrat poreza. Trebam li obrazac ispunit ja za sebe ili muž ili oboje??? Trebamo priložiti izjavu o omjeru raspodjele osobnog odbitka. Kako treba izgledat ta izjava? Upisujem li u prijavu oboje djece ili samo jedno?
za obadvoje ispuni, u oba kompleta stavi kopije rodnih listova, podijeli dijecu prema postocima ili kako želiš tak da je on pokriven, a da i ti nekaj dobiješ. svakako u prijavu piši oboje djece jer tada dobiješ 0.5+0.7, u svim drugim kombinacijama dobivaš 0.5 za jedno +0.5 za drugo koje glumi opet prvo . ne prilažeš izjavu o postocima nego na prvom listuu napišeš kolke postotke želiš.
ja recimo uzmem jedno dijete cijelu godinu, drugo samo par mjeseci, a treće je muževo, i drugo je muževo za dio koji nije moje.
Ako trebaš pomoć javi
Ja bi trebala uzet jedno 25 % za prošlu godinu. Sada sam D2 stavila na sebe. Jel onda u rubriku POSTOTAK OSOBNOG ODBITKA stavim 25%? Na koje
U prilogu piše da trebam priložit izjavu?
A za kaj ne staviš jedan mjesec samo jedno sebi?
To se može? A je li u tom slučaju muž mora vratit išta? Oprosti ako su pitanja smiješna ali totalni sam laik u ovome.
Namjesti da muž ništ ne vraća, a višak stavi sebi