Page 37 of 123 FirstFirst ... 2735363738394787 ... LastLast
Results 1,801 to 1,850 of 6141

Thread: Potpomognuta u Makedoniji

Cure, na kraju mi nije bilo polipa, nego nekakvo zadebljanje endometrija. Dr je uzeo uzorke i sad moram čekati phd nalaz 3-4 tjedna. Kad čitam dijagnozu (hyperplasio endometrii) na otpusnom pismu hvata me muka i povraćanje. Dr. L je rekao obavezno čekati nalaz. Više sam stvarno umorna od svih prepreka.... Prvo sam mislila da se opet moram natezati s dosadnim polipima, a sad moram strepiti i od gorih stvari. Baš sam sva skomirana...

Quote Originally Posted by branca_i View Post
    Cure, na kraju mi nije bilo polipa, nego nekakvo zadebljanje endometrija. Dr je uzeo uzorke i sad moram čekati phd nalaz 3-4 tjedna. Kad čitam dijagnozu (hyperplasio endometrii) na otpusnom pismu hvata me muka i povraćanje. Dr. L je rekao obavezno čekati nalaz. Više sam stvarno umorna od svih prepreka.... Prvo sam mislila da se opet moram natezati s dosadnim polipima, a sad moram strepiti i od gorih stvari. Baš sam sva skomirana...
    Bas mi je zao,nadam se da ce biti dobar nalaz.Nisam cula tu dijagnozu..jel ti je reko sta to znaci i sta moze nalaz pokazati?

Doktor mi je došao jučer brzo nakon operacije, dok sam još bila malo ošamućena, ali mi se nije činio previše zabrinut... Naravno, koliko se mogu sjetiti. Kad sam vidila otpusno pismo danas me je iznenadila ta dijagnoza. Nadam se da će nalaz pokazati bezazleno zadebljanje, množenje stanica koje nije opasno. Postoje više stadija tih zadebljanja...sve do raka endometrija.

Quote Originally Posted by LaraLana View Post
    Evo na srt.br.2 ima post od Lunike.
    Obostrana donacija znaci donacija embrija 6000 eura. E sad koliko embrija nije pisala, zapravo je jako malo informacija dala i nazalost se vise ne javlja.

Sad sam gledala kod sebe da sam 2014-te zamrzavanje platila 650 eura a svaka sljedeca godina je 200.
    FET sam platila 450 eura.

Ocito je zamrzavanje poskupilo. Ivf postupak s punkcijom i anestezijom i transferom je bio 1650 eura.
    Na tom racunu mi je odvojeno anestezija i to je oko 50 eura to sam vec nekome pisala da zna pitati jer moze i bez toga.
    Iskreno, meni nema smisla da spermiji tolko koštaju. Ko jajne stanice.
    Za embrij mi je jasno.
    Last edited by LF2; 04.09.2020 at 22:33.

Doktor mi je došao jučer brzo nakon operacije, dok sam još bila malo ošamućena, ali mi se nije činio previše zabrinut... Naravno, koliko se mogu sjetiti. Kad sam vidila otpusno pismo danas me je iznenadila ta dijagnoza. Nadam se da će nalaz pokazati bezazleno zadebljanje, množenje stanica koje nije opasno. Postoje više stadija tih zadebljanja...sve do raka endometrija.
    Nadam se stvarno da nije ništa. Nek si ti to obavila da možeš mirne glave ići u postupak.

Quote Originally Posted by leptirica82 View Post
    Cijenu FET-a nisu znači mijenjali. Druga trudnoća ti je iz FET-a?
    Da, zamrzavanje poskupilo.
    Druga trudnoca je iz drugog blagostimuliranog ivf postupka. Dobila 3 js i 2 embrija. Transfer je opet bio drugi dan. Taj jedan jedini fet mi nije uspio i on je bio znaci izmedju ova dva postupka.

branca,. nadam se da nije ništa opasno i da si čim prije u postupku.

Branca bas mi je zao da se toliko brines i da se to tako dugo ceka taj nalaz. Najgore je kad odes zbog jedne stvarcice a na kraju te ovo ovako iznenadi kao hladan tus. Ja vjerujem da ce na kraju sve biti u redu. Probaj ti njih zvati za taj nalaz ako imas ikakav broj telefona.
    Mozda to oni tako kazu a bude prije. I sigurno bude prije gotov samo ga treba ocitati i napisati a to je kod nas mudro slovo.

Quote Originally Posted by LF2 View Post
    Iskreno, meni nema smisla da spermiji tolko koštaju. Ko jajne stanice.
    Za embrij mi je jasno.
    Gle nisam imala bas puno izbora. Belgija i Ukrajina su bezobrazno skupe. Nisu spermatozoidi tako skupi, vec sve ostalo. Spanjolska mi je cijena bila li la mozda u 200 eura. Grcka klinika Embriolab su rekli da me ne rado primaju zbog nalaza. Bit ce da im statistiku ne kvarim.
    Na Cipar mi se fakat nije dalo ici.
    Madjarska je jako losa u ovome i jako losa komunikacija.
    To su neke od Klinika koje sam kontaktirala, mozda je bila jos koja al se ne sjecam sad.

Ma iskreno da ti kazem. Sve je ovo uzas skupo a postao je veliki biznis. Pametne drzave su pametno to i iskoristile i rade donacije a cijena je takva kakva je i oni vrlo dobro znaju da ce im se dolaziti na postupke bez obzira ma cijenu. Parovi, samice koji zele da se ostvare kao roditelji/majke su spremni na sve.

Skupe su i js i embriji. Zasto embriji kostaju 6000 eura? Ja zbilja ne znam. I nemam pojma dal su to preostali embriji od nekog para pa su dozvolili da se pokloni/donira ili su ovi radili ivf postupak s Ukrajinskim js i Danskim materijalom.
    Nekome je to bitno znati a nekome ne.
    Jel znas mozda kako je u Ceskoj, oni imaju donaciju embrija i koliko znam da nije tako uopce skupa?
    Last edited by LaraLana; 04.09.2020 at 23:04.

Da, zaboravila sam napisati za Dansku. Stork klinika ili tako nekako, samo ivf je tad kostao oko 2500 eura. Znaci bez materijala, stimulacije, avionske karte, hotela itd.

Finsku, Bugarsku i VB nisam kontaktirala.

LaraLana, platila bi i deset puta više samo da uspije. Nama je hvala bogu uspjelo, zato mi ne bi bilo žao ničeg. Što ti i nije.
    Žao mi cura kojima me uspije pa eto, ponovno. Sva sreća na tom HZZOu ko može preko njega.
    Mi smo u Turskoj isto puno potrošili ali smo saznali dijagnozu i nije mi nimalo žao bez obzira što nije uspjelo kod njih. Ali je zbog njih uspjelo sada

Hvala vam na riječima... Malo sam se smirila. Probat cu vidit moze li se taj nalaz kako ubrzati. Sad mi je žao što nisam išla privatno, jer je nalaz onda za tjedan dana. Nas su baš sve te moje i njegove operacije, i postupci financijski iscrpili (kao uostalom većinu nas tu) pa sam odlučila ići u bolnicu jer kao radi se o polipu i tu je phd nalaz čista formalnost. Nekako sam se nadala da ću to obaviti pa mozda sa slijedećom mengom krajem 9.mj ako materijal do tad dođe i biti u postupku.

Quote Originally Posted by LF2 View Post
    LaraLana, platila bi i deset puta više samo da uspije. Nama je hvala bogu uspjelo, zato mi ne bi bilo žao ničeg. Što ti i nije.
    Žao mi cura kojima me uspije pa eto, ponovno. Sva sreća na tom HZZOu ko može preko njega.
    Mi smo u Turskoj isto puno potrošili ali smo saznali dijagnozu i nije mi nimalo žao bez obzira što nije uspjelo kod njih. Ali je zbog njih uspjelo sada
    E tocno tako. Ovo da nisi otkrila vrtili bi se u krug!

Senka i rikku kako ste cure? Hocete raditi test ili cekate betu?

Hvala vam na riječima... Malo sam se smirila. Probat cu vidit moze li se taj nalaz kako ubrzati. Sad mi je žao što nisam išla privatno, jer je nalaz onda za tjedan dana. Nas su baš sve te moje i njegove operacije, i postupci financijski iscrpili (kao uostalom većinu nas tu) pa sam odlučila ići u bolnicu jer kao radi se o polipu i tu je phd nalaz čista formalnost. Nekako sam se nadala da ću to obaviti pa mozda sa slijedećom mengom krajem 9.mj ako materijal do tad dođe i biti u postupku.
    Sada se ti oporavi i cekaj nalaz koji ce sigurno biti dobar.Materijal stize krajem 10 mj.Imas vremena da se oporavis i pripremis.

Evo citam Cesku temu.
    Pronatal je imao cijenu za 2 donirana embrija 1500 eura pa 2300 eura za svoje stare pacijente a sada je 3500 eura.

2015-te je bilo manje od 1500 eura.

Tako da ovo u Mk je bolesno skupo al sto je tu je.
    Predpostavljam da i Sistina sigurno ima broj dal 2 ili koliko komada ali sto ako netko zeli zbilja jos djece sto onda ako nema od istog para embrija!?

http://forum.roda.hr/threads/83044-P...EŠKOJ/page137

Evo vam link pa tko zeli nek procita. Ja sam tako shvatila.

Mene sve strah da oni ne zaustave postupke u Mk zbog njihovih brutalnih cijena, zato cure iskoristite sto prije mozete ovo dok placaju. Briga njih jel netko ima 30 godina ili 39 pa vise ne stigne u Prag a u Makedoniji npr.vise ne zele placati.

LaraLana,ja sam na moru s muzem i prijateljima.Ne kupam se.Samo odmaram i ponekad se nerviram bez veze hahaa.Sinoc smo bili na veceri.Morski plodovi i jos jedan pun tanjir girica.Tako su bile ukusne da sam skoro sve pojela sama.Medjutim samo sto sam sela u auto nagon na povracanje.Mislila sam da cu dusu da ispustim.Sad ne znam da l je neki znak ili je od od toga sto sam puno jela a i put je dosta krivudav

Pozdrav svima i orijatan vikend.E da nemam vise nekih posebnih simptoma

Quote Originally Posted by Medo2711 View Post
    Sada se ti oporavi i cekaj nalaz koji ce sigurno biti dobar.Materijal stize krajem 10 mj.Imas vremena da se oporavis i pripremis.
    Medo2711, šaljem zagrljaj na ohrabrenju!
    Daj mi reci taj materijal što stiže krajem 10.mj se odnosi samo na jajne stanice? One stižu iz Ukrajine, a naši spermići iz Danske. To dolazi skupa u jednoj narudžbi ili posebno?

Ja ću samo betu, da se nadam do zadnjega, u četvrtak ili petak, kad stignem

[QUOTE=Rikku;3175829]Ja ću samo betu, da se nadam do zadnjega, u četvrtak ili petak, kad stignem[/QUO

Drage moje,meni sad na dnevnom ulosku jedna mikromilimetarska crvena kao nit nalik na krv.Pa nije valjda da je pocetak mensa???

Quote Originally Posted by Rikku View Post
    Ja ću samo betu, da se nadam do zadnjega, u četvrtak ili petak, kad stignem
    Tako ces dugo cekati do bete? Jel ti stalo krvarenje?

[QUOTE=Senka43;3175833]
    Ja ću samo betu, da se nadam do zadnjega, u četvrtak ili petak, kad stignem[/QUO

Drage moje,meni sad na dnevnom ulosku jedna mikromilimetarska crvena kao nit nalik na krv.Pa nije valjda da je pocetak mensa???
    Tebi je danas cini mi se 10 dan trodnevnog embrija....nadajmo se da nije
    Last edited by LaraLana; 05.09.2020 at 16:58.

[QUOTE=LaraLana;3175839]
    Quote Originally Posted by Senka43 View Post

Tebi je danas cini mi se 10 dan trodnevnog embrija....nadajmo se da nije
    Da bas tako 10 dan......daj BOZE da nije

http://forum.roda.hr/threads/54020-j...ransfera/page8

Pogledajte betu u zadnjem postu od Mace. Transfer trodnevnih i beta na 9 dnt 61 a na 11 dnt 191....
    Pa to je fantasticno i po ovome se vidi da se nema sto cekati s betom 14 ili 15 dan.
    Kako kaze nas jedan embriolog pa nece ziv embrij lutati maternicom 10 dana.

Medo2711, šaljem zagrljaj na ohrabrenju!
    Daj mi reci taj materijal što stiže krajem 10.mj se odnosi samo na jajne stanice? One stižu iz Ukrajine, a naši spermići iz Danske. To dolazi skupa u jednoj narudžbi ili posebno?
    Neznam to,ja prepostavljam da sve stize..ja cekam jajne stanice..mislim da je tu neko pisao da materijal stize 3 put godisnje..neznam na sta se to odnosi..

Senka drzim fige..

Senka drzim fige..
    Hvala Medo

sara79's Avatar

Svakako ću vaditi betu i javiti se dr. L da vidim što mi savjetuje dalje.

Ako je transfer nulti dan, onda mi je danas 6dnt. Krvarila sam pa je stalo pa opet nešto krvarila pa sad ništa. Vjerojatno utjecaj utrogestana koji je trebao odgoditi mengu, ali se nekako probila ipak, tko zna, stvarno je teško reći što je od hormona, a što od nečeg drugog.
    Rikku obavezno se javi dr. L ako iti malo krvarenja jos imas. Mozda ne smijes sad u toj situaciji niti koristiti utrogestane. Ima i drugih oblika progesterona a mozda bi morala i mirovati dok ne saznas jel trudnoca u pitanju ili ne! Dr ce ti najbolji savjet dati i nemoj puno guglati.

sara79's Avatar

Branca kako si?

Senka kakva je situacija?

Quote Originally Posted by sara79 View Post
    Branca kako si?

Senka kakva je situacija?
    Jučer mi je bili puno bolje, krvarenje se smanjilo i bol skoro nestala. Noćas me počelo opet boliti. Mislila sam da je ovulacija, pa se nisam brinula. Ali sam jutros jače prokrvarila (imala neki izljev) i opet me jače boli. Valjda je to sve normalno.
    Jučer mi je prijateljica došla do jednog dr iz bolnice koji radi s ovim sto me je operirao, pogledao je sve moje stare i nove nalaze i rekao da se ne brinem, da će sve biti ok i da se najvjerojatnije radi o bezazlenom zadebljanju. Na otpusnom pismu da je onaj dr morao staviti takvu dijagnozu. To me je smirilo. Phd nalaz možda uspijem dobiti malo prije pa da skroz odahnem i počnem opet iščekivati odlazak u Mk. Ma vjerujem da će biti ok.

Senka i Rikku, kako ste danas?

Cao Branca.Ja analiziram jutros ulozak da l sta vidim ili ne??!!??Ne znam da l je ovo nesto od Crinone gela ili je "ono,nesto drugo".Videcu sta ce se desavati dalje.Pozdrav tebi i svima na forumu❤❤❤

Cao Branca.Ja analiziram jutros ulozak da l sta vidim ili ne??!!??Ne znam da l je ovo nesto od Crinone gela ili je "ono,nesto drugo".Videcu sta ce se desavati dalje.Pozdrav tebi i svima na forumu❤❤❤
    Mogu mislit koja igra živaca.... Obavezno nam javljaj sutuaciju. Držim fige na najjače da nije ono drugo!

Senka mozda si se samo malo zagrebala kad si stavljala crinone gel pa zbog tog one niti. Inace crinone gel je odlican progesteron!
    Javljaj nam situaciji

Curke,
    držite se! Mislimo na vas! ❤️ ❤️ ❤️

Hvala svima na podrsci.❤❤❤

Jučer mi je bili puno bolje, krvarenje se smanjilo i bol skoro nestala. Noćas me počelo opet boliti. Mislila sam da je ovulacija, pa se nisam brinula. Ali sam jutros jače prokrvarila (imala neki izljev) i opet me jače boli. Valjda je to sve normalno.
    Jučer mi je prijateljica došla do jednog dr iz bolnice koji radi s ovim sto me je operirao, pogledao je sve moje stare i nove nalaze i rekao da se ne brinem, da će sve biti ok i da se najvjerojatnije radi o bezazlenom zadebljanju. Na otpusnom pismu da je onaj dr morao staviti takvu dijagnozu. To me je smirilo. Phd nalaz možda uspijem dobiti malo prije pa da skroz odahnem i počnem opet iščekivati odlazak u Mk. Ma vjerujem da će biti ok.
    Vidis da ce biti sve u redu..i ti ces sad na jesen sigurno u postupak.
    Senka drzim fige

Evo javljam da su me nagovorili da uzmem test jer su osjećali svi oko mene da sam trudna, no nažalost, test negativan. Ništa, preboljeti i krenuti dalje.

Rikku,
    nije li to rano? Rekla si betu da vadiš oko 11.9. Nemoj još ništa opisati, pogotovo ako nema menge. Nemoj se još obeshrabriti.

Kak mene ljuti ovo rano testiranje s tim testovima
    Rikku, kaj je s mengom? Od onog dana prestalo ili?

Ma ja nimalo nisam imala namjeru raditi testove i nemam pojma kako su me na kraju nagovorili. Zapravo, uvjerili su me svi da sam trudna i onda sam otišla napraviti test, a onda razočaranje kod svih i nevjerica. Krvarenje je bilo onaj dan baš kao 1.dan moje menge, onda drugi dan nešto brljavilo, onda stalo. Ovaj test je jako osjetljiv i vjerujem da bi se vidjela barem blijeda linija. Mislim da iskreno menga samo čeka da dođe u punom sjaju, poznam svaki simptom zbog endometrioze, a utrogestani su je malo sad poremetili.

Što je, tu je. Moram dalje i vidjeti zašto sam dobila samo 1js na kraju, znam da je za IVF to poprilično neuspješno, tako mi je rekao i dr. L. Možda će mi sad dati drugačiju stimulaciju, a prvo moram vidjeti stanje endometrioze jer se grozim pogoršanja. Nekako sam sebi u glavu stavila da ću u 5-6 postupaka valjda uspjeti, pa idem prema tome onda. Dok ima volje, ima i nade u uspjeh
    Last edited by Rikku; 06.09.2020 at 22:57.

Dobro jutro cure,meni je danas rodjendan i ja uranila da ispiskim test.Čekaj,čekaj ono nit pozitivan nit negativan hahaa.Izgleda neki neispravan test.Bacila u smece pa cu u sredu na vadjenje krvi.
    Rikku,znam kako ti i je...meni februara srce htelo da prepukne od tuge ali ne znam ni sama gde crpimo energiju za dalje Podrska za tebe❤❤❤

Dobro jutro cure,meni je danas rodjendan i ja uranila da ispiskim test.Čekaj,čekaj ono nit pozitivan nit negativan hahaa.Izgleda neki neispravan test.Bacila u smece pa cu u sredu na vadjenje krvi.
    Rikku,znam kako ti i je...meni februara srce htelo da prepukne od tuge ali ne znam ni sama gde crpimo energiju za dalje Podrska za tebe❤❤❤
    Jojjj senka to ce sigurno biti pozitivan test. Nemoj nas sad drzati u neizvjesnosti do srijede. Kako bas da pogodis takav test!?
    Napravi novi pa rodjendan ti je

I da, sretan rodjendan!

Rikku draga zao mi je al betu ces svakako vaditi.

Senka to sigurno pozitivno..piski ponovno
    Rikku zao mi je,saljem ti zagrljaj podrske idemo skupa dalje.

Piskila ponovo i samo JEDNA crta

Piskila ponovo i samo JEDNA crta
    Koji je tebi dan danas 11 ili?

Koji je tebi dan danas 11 ili?
    12.

Page 37 of 123 FirstFirst ... 2735363738394787 ... LastLast