ne znam jeste li vidjeli/probali?
u onim Tutto bene slastičarnicama/kafićima?
nešto predobro.
koje bi to tijesto bilo; kao od švarcvaldice?
ima li itko nekoga poznatoga tamo, pa da nam da hint?
ne znam jeste li vidjeli/probali?
u onim Tutto bene slastičarnicama/kafićima?
nešto predobro.
koje bi to tijesto bilo; kao od švarcvaldice?
ima li itko nekoga poznatoga tamo, pa da nam da hint?
apri, jesu to ovi? mislim da jesu.
http://www.cukerin.hr/cukerin-katalog.pdf
ako jesu, vidi ovdje:
http://zadovoljna.com.hr/clanak/life...ie-holmes.html
zakaj sam išla otvarati ovu temu - umirem od gladi
dakle, ne znam citirati ni ništa na ovome forumu!
Cvijeto, ovo što si stavila, ubija u srce i dušu!
ajme prekrasno
sad mi se jede slatko
i to ne bilo koje
apri, di toga ima u zg?
cvijeta di ima u rijeci da mi majka pošalje
svaki Interspar ima taj Tutto bene kafić/slastičarnicu.
kolačići su po 7 kuna i ja ne znam koji je bolji
ovdje ima par recepata http://www.joyofbaking.com/cakes.html
jesu li to košarice za muffine ili manje?
kao za mafine
http://allrecipes.com/Search/Recipes...hTerm=cupcakes evo još malo recepata, nisam ni znala za te kolače, eto ideje za isprobati nešto za vikend![]()
Apri, kakva je krema gore? Većina američkih cupcakes-a ima buttercream (maslac, šećer i neku boju i aromu) na vrhu pa su meni bolji muffini bez te grozote.
Ja sam ih radila sa ganache kremom i nisu bili loši ali još uvijek tražim neke druge prihvatljive kreme...
Evo jedne dobre stranice
http://eatmycupcake.com/
ma ne, baš je bila fina krema.
(probala sam ih na Fašnik, od srijede više nisam jela slatko, pa ne mogu ostale degustirati)
i, tijesto nije nimalo mafinovsko; sočno jako, ma savršeno
Hmmm, eto izazova za isprobavanje
Meni su cupcakes izvrsna podloga za ukrašavanje
http://home-and-garden.webshots.com/...03907542TazJbx
http://family.webshots.com/photo/270...03907542JbASRV
meni su ovi odlični,sočni, a gotovi u trenu (iako inače ne volim banane u kolaču), samo sam šećer smanjila za nekih 60-ak g
http://www.joyofbaking.com/cupcakes/...eCupcakes.html
ma to se ti zabavljaj
ja bih jela
i, zapravo su okusom (na biskvit mislim) vrlo slični onoj Franovoj torti.
ja ih ne bih ukrašavala samo da budu ukrašeni (ticinom, npr. koji nije neka prefinoća), ova krema koju sam ja probala je bila neophodna da kolač bude potpun.
uostalom, što ne odete i ne probate![]()
Donesi ih u petak pa ću ti reći![]()
ponukana ovim topicom, čim sa ušla u interspar išla pogledat te cupcakes s namjerom da degustiram
ali nisam jer...meni izgledaju totalno umjetno. boje su prejake, kolačići izgledaju presavršeno, imala sam osjećaj da su od fimo mase...
Vjerujem da su fini, ali su presavršeni za mene![]()
kako "presavršeno"
oblik mafina sa kremom istisnutom na špricu
ima taj jedan neki rozi, koji je žešći, ali ostali imaju smeđu, bež i bijelu kremu
neću više pričati s vama!
Upadam kao padobranac, ali tema je slatka pa ne mogu odoljeti....
Znam za cupcakes-e BAŠ BAŠ ove i znam da je krema fina, puno puno finija od onih "stranjskih" kakve zamišljam da jesu, pune margarina i šećera.
Ova je krema baš prilagođena našem podneblju, ipak smo mi iz ovog dijela svijeta malo veći majstori za okusa od drugih, priznajmo si to...
Apri ,samo ih ti donesi. Ja nemam problema sa degustacijom ako su šareni .![]()
Lemon Yogurt Muffins
1/4 cup butter or margarine, softened
3/4 cup white sugar
2 eggs
3/4 cup lemon flavored yogurt
1/2 teaspoon lemon juice
1 teaspoon grated lemon zest
1 1/3 cups all-purpose flour
1/2 teaspoon baking soda
1/4 teaspoon salt
1 1/2 teaspoons ground cinnamon
1/4 teaspoon ground ginger
1/4 teaspoon ground nutmeg
1/2 cup confectioners' sugar
2 teaspoons lemon juice
1. Preheat the oven to 400 degrees F (200 degrees C). Grease muffin tins, or line with paper liners.
2. In a large bowl, cream together the butter and sugar until light and fluffy. Beat in the eggs one at a time, then stir in the lemon yogurt, lemon juice, and lemon zest. Combine the flour, baking soda, salt, cinnamon, ginger, and nutmeg; stir into the lemon mixture until just blended. Spoon batter into the prepared tins.
3. Bake for 15 to 18 minutes in the preheated oven, or until the top springs back when lightly touched. Allow the muffins to cool for about 15 minutes before removing them from the pan.
4. Place the confectioners' sugar in a small bowl. Stir in the lemon juice 1/2 teaspoon at a time until the mixture is drizzling consistency. Drizzle over cooled muffins, and allow the icing to set before serving.
ja sam ih pekla 20 minuta na 175°. stavila sam običnu ab kulturu (jednu bočicu) i više limunovog soka i korice (imala sam domaće nešpricane limune), a i u preljev sam dodala više soka da budu limunastiji.
limun se odlično slaže sa cimet/oraščić/đumbir đirom.![]()
Molim prijevod za "nutmeg".
Hvala za recept, zvuči odlično.![]()
tako je, muškatni oraščić. i stvarno su odlični muffini.
ali ja još uvijek ne znam koje cupcakes da napravim. najbolje mi zvuče oni banana-čokoladni.
zapravo, bitno mi je da krema bude bez putra ili sa što manje istog.
putar uvijek možeš zamijeniti tučenim slatkim vrhnjem
Ajme, ovo je topic za samoubojstvo kolačima. Sreća da ih nemam ni gdje ni kada raditi.
Ali mogla bih vam iskopati recept za jedan jako fini kolač s kremom od limuna, pa možete takvom kremom puniti te kolačiće. Krema je od jaja, brašna i limuna. Moj najdraži kolač iz djetinjstva pa sve do sad...
evo malo kasnim s odgovorom, ali danas sam našla vremena da taj recept prepišem
http://forum.roda.hr/threads/59169-L...lač-od-limuna