-
Poslano svima navedenima u mailu od pino
Poštovani ministre Milinović,
kada nas već pozivate da Vam se javimo, nećemo zanemariti taj poziv. I iako smo Vam već puno puta pisali, nismo dobili odgovor od Vas a naša pisma vjerojatno ste okarakterizirali kao ''pisma podrške''. A ona su bila sve samo ne pisma podrške.
Dakle, ja imam 26 godina, moj suprug 25. Želimo bebu već 3 godine. Imali smo jednu vanmateričnu trudnoću nakon koje mi je odstranjen jedan jajovod a drugi je u potpunosti začepljen. To je ukratko naša dijagnoza. U RH smo prošli kroz 3 postupka. Ni jedan nije bio uspješan. U prvom imali smo samo jednu jajnu stanicu (zbog novopropisane blage stimulacije), u drugom niti jednu stanicu a u trećem postupku (pod hormonalnom stimulacijom) dobili smo 14 jajnih stanica. Oplodili su samo 3, kao što Vaš novi zakon nalaže ali do trudnoće nije došlo.
E pa poštovani ministre, moj suprug i ja u prosincu ove godine odlazimo u Maribor na postupak IVF baš iz tog razloga- da nam je zakon omogućio oplodnju svih 14 stanica šanse bi nam bile puno veće, a i u slučaju neuspjeha zasigurno bismo imali zamrznutih embrija iz kojih bi nam opet bile veće šanse za postizanje trudnoće nego iz zamrznutih jajni stanica. Odlazimo u Maribor jer ne želimo da se na nama vrše eksperimenti odmrzavanja jajnih stanica, ne želimo skupljati potvrde psihijatra i pravnika, ne želimo da nas oni okarakteriziraju kao ''podobne'' roditelje jer mi to jesmo, ne želimo da nas ova država drži građanima drugog reda. I ne želimo da nas Vi omalovažavate svojim izjavama u medijima u kojem tvrdite kako je ovaj zakon odličan i kako je postotak trudnoća veći. Ne želimo to jer znamo da to nije istina. MI SAMO ŽELIMO BITI RODITELJI, a Vaš zakon nas u tome sprječava.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma