Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 72 od 72

Tema: Najbolja prijateljica

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovako... pročitala sam temu jučer i činilo mi se da nemam nešto novo za reći, premda i ja imam sličnih iskustava, dvoje mojih bliskih prijatelja su mi se svojevremeno "outali". Ali kako vidim da ima puno sličnih iskustava, nisam i ja htjela doći hvaliti se kako sam bila kul i tolerantna kad su mi to rekli
    Kasnije mi je palo na pamet da ipak ima par stvari koje bi trebalo reći na ovu temu.

Prva, na tragu onog što je napisala Maxime, a možda i još poneko: tvojoj prijateljici je teže nego tebi.
    Vjerujem da je probdjela i više nego jednu noć. Nakon dugo vremena skupila je hrabrosti da ti se povjeri, i dok ste razgovarali sigurno je sa strepnjom pratila promjene na tvom licu. Pretpostavljam da je mogla vidjeti podignute obrve, šok, neodobravanje. Pretpostavljam i da joj nisi s puno riječi objasnila što osjećaš i zašto.
    Ako ti je ipak stalo do tvoje prijateljice, nazovi je što prije i pozovi je opet na kavu, gdje ćeš joj objasniti da ti je trebalo par dana da ti vijest sjedne, da ti je žao ako si možda djelovala šokirano, da i dalje želiš da budete prijateljice, ili što god misliš da je potrebno reći.
    Ako se ne želiš više družiti s homoseksualkom, mislim da je podignuta obrva dovoljno rekla.

Druga stvar: budući da poznam više homoseksualnih ljudi, znam da je većini njih iznimno bitno da se te vijesti ne šire naokolo, pogotovo onima koji su iz manjih mjesta. Većini njih je noćna mora da će nekim neočekivanim putem, možda preko neke treće osobe, taj trač dospijeti do njihovih roditelja.
    Zato ja smatram pitanjem časti da o takvim stvarima okolo ne govorim. Baš nikome. Pa ni ako samo posumnjam u nekog da je gay, pa ni ako mi do te osobe nije stalo.
    Smatram da živimo u takvom društvu da je to potrebno. Osoba o kojoj se radi ima pravo sama procijeniti kome će i kada povjeriti te podatke.
    Ti možda nisi o ovome razmišljala, ali forum nije dobro mjesto za raspravu o takvim stvarima.
    Otiđi na početnu stranicu.
    Negdje u dnu u trenutku dok ovo pišem može se pročitati: Trenutno su 785 korisnika online. 142 članova i 643 gostiju.
    Registriranih članova ima preko 8 tisuća.
    Svatko, baš svatko tko ima imalo informatičkog znanja može pročitati to što si napisala. Vjerujem da misliš da to nije problem, budući da pišeš pod nickom.
    Problem je u tome što si na drugoj temi iznijela puno podataka o svojoj obiteljskoj situaciji, puno više nego što je dovoljno da te mnogi ljudi prepoznaju. Ja sam prepoznala mnoge prijatelje i poznanike preko puno beznačajnijih detalja.
    Tema ima i naslov koji vuče ljude da je otvore, a i nick se pamti više nego lako.
    Dakle bilo tko iz tvog mjesta, tko bar povremeno prati ovaj forum (a takvih ima isto podosta, sigurna sam) mogao je pročitati ove dvije teme, i povezati o kojim se ljudima radi.
    Ukratko, ti si to što ti je prijateljica povjerila dala u javnost, i u ovom trenutku nemaš baš nikakve kontrole nad time tko će te podatke doznati i početi širiti naokolo.
    Dakle idući moj savjet je: dobila si dovoljno mišljenja, a sad kontaktiraj odmah administratore i zamoli da se tema hitno briše, budući da ugrožava privatnost tvoje prijateljice.

Toliko od mene, na kraju se ispričavam jer sam svjesna da vjerojatno sve skupa zvuči patronizirajuće, ali ne znam boljeg načina da napišem što smatram da je potrebno napisati.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

you go girl pomikaki!!!!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

i dok ste razgovarali sigurno je sa strepnjom pratila promjene na tvom licu. Pretpostavljam da je mogla vidjeti podignute obrve, šok, neodobravanje. Pretpostavljam i da joj nisi s puno riječi objasnila što osjećaš i zašto.
    Ako ti je ipak stalo do tvoje prijateljice, nazovi je što prije i pozovi je opet na kavu, gdje ćeš joj objasniti da ti je trebalo par dana da ti vijest sjedne, da ti je žao ako si možda djelovala šokirano, da i dalje želiš da budete prijateljice, ili što god misliš da je potrebno reći.

Ne znam da li sam krivo napisala, ali niti u jednom joj trenu nisam prigovorila, pobogu, zbog čega i bi? Kakve podignute obrve i neodobravanje? I otkud to da svih ovih dana i nismo sjedile na kavi i razgovarale o tome? Naprosto, mislim da je ljudski ostati paf, pa čak i pitati za mišljenje drugih koji su se možda s time susreli prije mene.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pomikaki! Pomikaki! Razljutila se...ali šalu na stranu istina je to što govoriš. Eto meni stalno prilaze, dolaze, pišu itd. neke osobe koje su totalno skužile da sam to ja, a nije teško jelte, veoma otvoreno pišem o sebi i svom životu, ali s druge strane ja sam toga totalno svjesna i ne smeta mi. Međutim super je da si uopče to spomenula, jer npr. tko zaštičuje one o kojima mi pričamo/pišemo? Npr. da poznam Gdje je kraj i skontam da je to ona, vjerovatno bi lako skontala i tko je njena frendica...

Anyway, Gdje je kraj, nadam se da je prvotni šok nestao i da češ moći normalno razgovarati sa svojom frendicom o svemu što te tišti.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jasno mi je da nisi prigovorila. Dovoljno je to što si ostala paf. Da si se samo trznula, ona je to sigurno primjetila.
    Govorim iz iskustva, sjećam se moje frendice kad smo bile na takvoj kavi. Ja sam bila zbilja kul jer je već bila druga koja me obavještava o spolnoj orjentaciji i već sam sasvim dobro plivala u tim vodama. Dakle ni trepnula nisam, ali ona je cijeli dan proučavala da li je ja sad poprijeko gledam, morala sam se bar pet puta zaklinjati da se naš odnos nimalo time ne mijenja.
    Ja sam prilično sigurna da tvoja prijateljica negdje grize nokte otkad ste razgovarali (osim ako ovih dana niste to još malo raspravili) i razmišlja što ti zapravo o tome misliš.

Ali to je čak manje bitno. Bitnije je ono drugo - da nije u redu da ova tema stoji na forumu na raspolaganju svima. Zbilja mislim da bi se trebala brisati.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ulet RG
    tko se ljuti? evo malo je falilo da prođe jedna gay tema bez mene, jučer sam se fino suzdržala, ali eto ipak nisam ostala bez teksta - ne treba zvati novinare, dakle...

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ako se misli na mene da sam se nešto naljutila- krivo. Zaista nemam razloga za to. Samo mi je malo glupo da ispada da se mene ovdje krsti, a ova je tema pokrenuta jedino da nekim krivim potezom ne napravim frendici da se osjeća loše.
    Posljednje uređivanje od Gdje je kraj? : 27.04.2010. at 15:21

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa kad tvoj prvi post zove "krstite me, krstite me"

A ozbiljno - evo mislim da smo obradili taj dio koji spominjem u prvom dijelu svog posta, ok, dobila si savjete kako da se ok postaviš prema frendici. A što misliš o drugom dijelu mog posta?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Iskreno, jako mi je glupo tražiti da se tema zatvara jer postoji smatram da nema šanse da se sazna tko piše i o kome se radi. tako bi onda trebalo i pola drugih tema, a pogotovo moju zbog koje sam u prvom redu i potražila pomoć na ovom forumu. Ne vidim bit cijele stvari ako se neke teme brišu? I sigurna sam da će se sad ovo protumačiti kao moja neželja da zaštitim prijateljicu.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nisam sasvim sigurna da je njena seksualna orijentacija tajna - samo zato što Gdje je kraj nije za nju saznala kad je mislila da je trebala.

Nisam baš shvatila kako ovo protumačiti. Ova je tema za mene završena. Hvala svima na komentarima.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja vas lijepo molim da se ili vratimo na temu... ili da se presaltate na neku novu, na nekom drugom topicu.

ovo offtopciarenje ioako vodi kraju ove teme.

no, postoji jedna cinjenica, a to je da veliki dio clanica i clanova ovog foruma ne razmislja kad otvara neku vrlo delikatnu temu. i upravo iz razloga koje je pomakiki (mislim) navela, traze da se pojedini topici brisu.
    Ponekad moderatori i admini izadju u susret, no ponekad i ne.

Zato vas molimo da razmisljate unaprijed, prije pokretanja topica. Svijet je jedno veliko selo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Napisala sam cijeli post i otisao je u vjetar.

ukratko:
    1. drzite se teme ili odite na drugu
    2. prestanite offtopicarit ili cu zakljucati topic
    3. razmisljajte prije nego otvorite topic i lansirate neku informaciju u javnost. Svijet je selo i svi se znaju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto ti sad. Ne da mi se brisati... no pojavio se i prethodni post.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja mislim da su gdje je kraj prisjeli savjeti sa ove teme, zato za nju i jest tema završena.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pretpostavljam da je mogla vidjeti podignute obrve, šok, neodobravanje. Pretpostavljam i da joj nisi s puno riječi objasnila što osjećaš i zašto.
    Ako se ne želiš više družiti s homoseksualkom, mislim da je podignuta obrva dovoljno rekla
    A ovakve rečenice ne kužim nikako - zar je u redu tako pretpostavljati, pa pretpostavka potom ni iz čega postanu činjenice?
    Jel nije u redu bilo prvo pitati gjk kakva joj je bila reakcija, a ne dovesti u situaciju osobu koja dobronamjerno pita za savjet,
    (a ako je znaš i s druge teme, onda valjda znaš i da jest dobronamjerna) u situaciju da se mora braniti i opravdavati?
    Nije u redu ovakvu temu koristiti kao poligon za prezentaciju svoje liberalnosti, ja bar tako mislim

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da je podignuta obrva dovoljno rekla.
    ma daj, pomikaki.
    ajd, pred ogledalo i vidi kako se obrva može podići na razne načine i imati dijametralno suprotna značenja.

imam jednu gej prijateljicu, obožavam je.
    kada mi je rekla da je u homo vezi, prvo sam zijevala ko riba na suhom.
    pa se uzmucala.
    a onda smo obje prasnule u smijeh.

i odonda smo još bliskije.

neka bi se možda i uvrijedila na takvu reakciju... pojma nemam.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

tema je podijeljena pa vas molim da o privatnosti na forumu nastavite ovdje http://forum.roda.hr/threads/55362-Privatnost-na-forumu

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja cu samo nadodati info da topic mogu brisati admini ili moderatori tog podforuma.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Krasno. Sad su dvije teme umjesto jedne.

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

gjk vjerojatno češ se skulirati za mjesec-dva i prihvatiti to. to je šok trenutno, a prijateljica ostaje prijateljica bila ona homo, hetero, crna, bijela, niska, visoka, plavuša ili crnka.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    Homoseksualnost se kod nas još uvijek doživljava kao nešto neobično i čudno (od tuda proizlazi i tvoja reakcija), samim time nije lako biti homoseksualac u ovom dijelu svijeta. Kao što je Vishnja rekla, ukazano ti je povjerenje i ti sad možeš olakšati prijateljici i prihvatiti je onakvu kakva je ili joj možeš još više otežati svojim osuđivanjem. Razmisli što znači nekome biti i prijatelj, a pogotovo najbolji prijatelj i odluči.
    Mi smo žalosno društvo, i to je tako. Za razliku od pokretačice topica, ne samo da sam upoznala ljudi i ljudi iz gej populacije, nego mi je uopće bespredmetno o tome raspravljati....no, nju muči, a sigurno bi mučilo i jako puno drugih ljudi kod nas, na ovaj ili onaj način...
    Mene bi više šokiralo da mi prijateljica prizna da obožava sado-mazo igre i da ima cijeli arsenal bičeva, lanaca i drugih rekvizita španjolske inkvizicije u ormaru
    No, tko kaže da uopće i dosad nema? Pa mi je svejedno prijateljica.

I, ništa zato, malo se u početku začudiš, shvatiš da to nije nešto što se priznaje samo tako jer kod nas nema baš nekog ozračja tolerancije.

Prijateljica ostaje prijateljica, ovih ili onih seksualnih sklonosti,
    kojima to nije prihvatljivo, široko im polje...
    Sad govorim čisto osobno - meni bi to bilo toliko normalno za prihvatiti...
    ne vjerujem da bih to uopće išla napisati na forum,
    osim ako bih htjela ići "širiti" nekome vidike i poticati toleranciju među ljudima...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni je normalnije pokazati neku reakciju, nego nikakvu. da nekom kazem nesto sto sam tajila godinu dana i da mi ta osoba sam hladno veli 'aha' i nastavi dalje o necem desetom onda bi se tek zamislila.

nije svaka reakcija automatski osudivanje.
    Posljednje uređivanje od meda : 01.05.2010. at 11:59

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •