Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Torte

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Torte

Trebam par provjerenih recepata za torte.
    Ja radim: tortu od sira, jogurt tortu i sahericu - one su mi najbolje.
    Trebam nešto jednostavno, fino, lagano, bez tone margarina i slučnih bljaksova.

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

zadnju tortu koju sam radila je majmunski kolač (ili majmun šnite) pa u kalupu od torte, ispala je super

MAJMUNSKI KOLAČ

TIJESTO:

- 6 jaja
    - 6 žlica šećera
    - 3 žlice brašna (miješanog)
    - 2 žlice kakaa
    - pola praška za pecivo
    - pekmez od marelica
    - 4 banane

PRIPREMA:
    Žumanjke i šećer pjenasto izraditi. Dodati brašno, kakao i pola praška za pecivo. Zatim dodati snijeg od bjelanjaka. Ispeći na 200° oko 20 min. Toplo premazati pekmezom od marelice i na to poslagati banane rezane na kolutiće.

KREMA:

- 1 dcl mlijeka
    - 2 žlice oštrog brašna
    - 10 dag šećera
    - 2 cijela jaja
    - 3 rebra čokolade
    - 20 dag margarina

- 2 šlag pjene

PRIPREMA:
    Sve sastojke osim margarina skuhati na pari uz miješanje. Kremu ohladiti i mikserom umiješati margarin.

Preko banana staviti kremu i 2 šlag pjene.

ovu tortu sam radila nekoliko puta i super je

ČOKOLADNA TORTA

BISKVIT:

6 jaja
    120 g šećera
    1 Vanilin šećer
    150 g oraha ili badema
    80 g oštrog brašna
    ½ praška za pecivo
    150 g čokolade za kuhanje
    30 ml narančinog soka
    2 žličice naribane narančine korice

KREMA:

1 Kema za torte Dolcela
    110 g maslaca
    350 ml mlijeka
    70 g kokosa
    ½ žličice cimeta u prahu

GLAZURA:

200 g čokolade za kuhanje
    100 g maslaca
    2 žlice ulja

Žumanca odvojite od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg s pola količine šećera. Žumanca i preostali šećer pjenasto izmiješajte mikserom, dodajte vanilin šećer, mljevene orahe i rastopljenu čokoladu. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i dodajte smjesi sa žumancima. Na kraju dodajte tučene bjelanjke sa šećerom.
    Kalup promjera 24 cm (ja sam radila u kalupu od 26 cm i super je ispala) obložite papirom za pečenje, a zatim u kalup istresite pripremljenu biskvitnu smjesu. Pecite je u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 35 minuta. Pečeni biskvit malo ohladite, izvadite iz kalupa i uklonite papir.
    U 350 ml hladnog mlijeka sipajte sadržaj vrećice kreme za torte. Mješajte mikserom oko 3 minute. Dodajte izrađeni maslac, cimet i kokos. Ohlađenu tortu prerežite tako da dobijete tri lista. Pripremljenom kremom premažite listove biskvita. Nadjevenu tortu prelijte čokoladnom glazurom, rubove pospite kokosom i ohladite.
    Tortu ukrasite ostrušcima čokolade i šlagom.

Glazura: razmrvljenu čokoladu otopite u vodenoj kupelji. Dodajte otopljeni maslac, ulje i sve dobro izmiješajte.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Rijetko radim torte, ali evo - izbor provjerenih:

Švarcvaldica, klasika
    Jučer sam napravila jednu, svekrva je slavila rođendan. Za danas je ostalo manje od četvrtine... Koristim recept iz knjižice Dr.Oetkera, ali ne pečem prhko tijesto nego samo biskvitno. Ako bude trebalo prepisati - učinit ću to. I ne kuham želatinu od višnjevog soka, nego kore namažem svojim domaćim džemom od višanja. Gotovo je jako brzo, pogotovo ako dan ranije ispečem biskvit. Ako mi je jaaako frka s vremenom, kupim gotove tamne kore, posipam ih cimetom i dalje sve isto ... To radimo kad moja djeca žele sama raditi kolače.

Jozefina - torta od naranče i čokolade (stavljala sam već recept na forum) ali to je zimska torta

Lažna sacherica (od 2 jaja, he he he...) Trik je opet u domaćem džemu. Tijesto je za kakao-šnitu, treba unutra utrpati dooosta gorkog kakao praha i pažljivo birati džem i čokoladu za glazuru. Džem - moj domaći od vinogradarskih bresaka, glazura od bitterice.

Lješnjak torta, jako jednostavna, ali skupa (8 jaja)

Crno-bijela torta (nije za strašljivce koji se boje salmonele) koju sam našla ovdje:
    http://www.kuharica.hr/recepti/kolac...ela_torta.html

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja radim: tortu od sira, jogurt tortu i sahericu - one su mi najbolje.
    OT, al još si mi dužna recept za jogurt tortu.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo baš sam ju nedavno stavila
    http://forum.roda.hr/threads/55132-J...-Nutella-torta

jako je lagana (ne bi čovjek reko)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji stalno zicaju ledeni vjetar. Bas me zanima recept za ovu jogurt tortu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kako li sam zaboravila spomenuti parfe...valjda zato jer to jako jaaako rijetko radim (imam preko 80 razloga za to, he he he):

Biskvitna podloga:
    3 jaja
    3 žlice šećera
    1 vanilin šećer (Alnatura Vanilija burbon)
    malo ribane limunove korice
    3 žlice brašna velike, vrhom pune+1/2 praška za pecivo+ 1 žlica pudinga od vanilije u prahu

Jaja ne odvajati, mutiti redom kako je napisano najvećom brzinom, a brašno (prethodno prosijano s praškom) umutiti najmanjom brzinom koju mikser ima.
    Peći kao i svaki drugi biskvit. (Ovo je mjera za prilično veliki pleh, moj je promjera 28 cm)

Krema:
    0,5 kg jagoda
    2 jaja
    15 dkg šećera u prahu
    0,5 l slatkog vrhnja ili biljnog vrhnja za šlag
    10 dkg svježeg kravljeg sira (može po želji i više)
    2 vrećice instant želatine fix (Dr Oetker)

Htjedoh samo reći - moji recepti su uvijek "otprilike" jer kuham i radim kolače na isti način. Prilagodite si mjere svom suđu, prema iskustvu...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 26.04.2010. at 20:17

anita_m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i kaj sad s kremom?

jagode posložiti na biskvit?

daj pomozi - ja bi to sutra radila

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj anita_m prvotno napisa Vidi poruku
    i kaj sad s kremom?

jagode posložiti na biskvit?

daj pomozi - ja bi to sutra radila
    Rasporediš na biskvit samo koliko stane. Ostale umiksaš u kremu. Piše da su sastojak kreme. MOžeš i sve izmiksati. Dodaj jagode u kremu dok ti se ne učini da je dovoljno. Ne možeš fulati...

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Rasporediš na biskvit samo koliko stane. Ostale umiksaš u kremu. Piše da su sastojak kreme. MOžeš i sve izmiksati. Dodaj jagode u kremu dok ti se ne učini da je dovoljno. Ne možeš fulati...
    A postupak kak se radi krema?

Kaj, tucem jaja sa secerom na pari i u skuhano dodam zelatinu i kasnije slag i sir?

Ili samo dodam svjezi sir a na vrh slag?

Kaj ne bi trebalo odvojiti zutanjke i samo njih na pari? A kaj onda sa bjelanjcima?

Daj, nemoj da ti moramo cupati svaku rijec

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma to je i meni prčkanje...zato i nisam tu tortu napisala u gornji izbor. U originalu ide ovako:

Biskvit ispeći i ostaviti u kalupu (koji se otvara, mora imati patent).

Komponente kreme pripremaju se odvojeno, pa se na kraju spajaju.

Najbolje je najprije istući šlag, u njega dodati instant želatinu i sir.

Postupak za žutu kremu je sličan kao za kremšnite. Odvojiti jaja, žumanjke pomiješati sa šećerom, od bjelanjaka istući jako čvrsti snijeg.

Žumanjke skuhati na pari (ne treba dugo). Kad se malo prohladi, kremu uliti u snijeg i miksati na najmanjoj brzini.

Na kraju spojiti obje smjese (voćna u kremu od jaja) također na najmanjoj brzini ili ručno. Ide relativno brzo, ali je dosadno...

Btw. dobro je to i bez jaja i puno brže gotovo (tak najčešće radim, u kvadratnom plehu), ali to nije isti kolač.

Valjda sad nisam ništ ispustila.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

1. Hola torta -
    recept od hola kocki, tijesto peći u modli od torte promjera 24 -25 cm.
    Izvrsna i jednostavna. Okolo se može ukrasiti sa šlagom.

2. Jogurt torta :

2 jogo deserta od 0,5 l ( ja uzimam jagodu ili šumsko voće )
    1 jogurt
    20 dkg šećera
    0,5 l šlaga ( + šlag za ukrašavanje )
    3 vrećice želatine ( po 10 g )
    8 žlica hladne vode
    Izraditi pjenasto šlag. u drugoj posudi izmješati jogo desert sa jogurtom i šećerom. Želatinu nakvasiti u 8 v. žlica vode i polako zagrijavati na laganoj vatri da ne vri. Kad se otopi skinuti sa vatre i mješajući sa mikserom dodavati šlag i ostale sastojke.
    Sipati u modlu i ostaviti preko noći da se hladi.
    Ja na dno modle obično stavim tanki biskvit, ali ne mora se. Okolo šlag po ukusu
    Posljednje uređivanje od kalimero : 27.04.2010. at 15:38

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Imam i ja dvije provjerene i super za toplije dane.

TORTA OD ANANASA

BISKVIT: 6 jaja
    4 žlice šećera
    6 žlica brašna
    trećinu vrećice praška za pecivo.

Umutiti žutanjke sa šećerom, dodati brašno u kojem se umiješa prašak za pecivo i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
    U namašćen i pobrašnjen kalup usuti smjesu i peći je na 180 oko 20 min.Kad se ispeče ostavite ga da se ohladi i onda ga prerezati na
    dva dijela.

KREMA: 5 dcl jogurta
    4 žlice šećera
    1 vanilin šećer
    konzerva ananasa (veća, najbolje nasjeckani)
    mljevena želatina
    2 dcl vrhnja za šlag (ja kupim ono od 5 dcl pa mi bude i za ukrašavanje)
    Konzervu otvorite i ocijedite ananas, a sok sačuvajte.

Izmješati jogurt šećer i vanilin šećer.

U drugoj posudici želatinu izmiješati za 4 žlice soka od ananasa i ostaviti da nabubri.Zatim je staviti na štednjak, dodati još 2-3 žlice soka i zagrijati na vatri ( ne smije uzavrijeti).
    Mlaku želatinu dodati jogurtu, a onda dodati i čvrsti šlag i 2/3 kockica ananasa.

List biskvita vratiti u kalup, namočiti sa sokom od ananasa, poslagati ostatak ananasa, izliti kremu, staviti drugu koru biskvita, namazati šlagom i ostaviti par sati da se stegne krema.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

PIRAMIDA

Ovo je torta-kolač, ali je odlična! U recept idu višnje, ali ja ću probati i jagode.

KREMA:

1L MLIJEKA
    2 PUDING VANILIJA
    2 ŽLICE BRAŠNA
    2 ŽLICE GUSTINA
    10 DKG ŠEĆERA
    1 MARGARIN ILI MASLAC

U posudici izmiješamo prašak od pudinga, brašno, gustin, šećer sa malo mlijeka.Ostatak mlijeka stavimo da uzavri i onda uspemo izmiješane sastojke.Kuhamo na laganoj vatri 10-tak minuta.
    Kad se krema sasvim ohladi umiksamo margarin ili maslac.

LISNATO TIJESTO razvaljamo na dužinu tepsije ili tacne na koju ćemo slagati.(ona koja stane u frižider)

Od svakog lisnatog napravimo 5 traka i na svaku traku slažemo višnje.Zarolamo traku i stavimo peći dok se lisnato ne ispeče.Treba biti ukupno 10 traka.

Na tacnu slažemo jednu do druge 4 ispečene trake, na njih namažemo kremu, zatim gore tri trake pa opet kremu pa dvije trake i opet kremu i na vrhu jednu traku.

Sve to namažemo vrhnjem za šlag i stavimo u frižider da se dobro stisne.

Uživajte!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam ovu tortu nasla negde na forumu, neko je jeo i rekao kako je fenomenalna. I stvarno jeste, mada ne volim kombinaciju cokolade i voca, ova je suuuuuuuuper:
    http://www.coolinarika.com/recept/725986

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam ovu tortu nasla negde na forumu, neko je jeo i rekao kako je fenomenalna. I stvarno jeste, mada ne volim kombinaciju cokolade i voca, ova je suuuuuuuuper:
    ja
    i meni je

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

MIJA u mojoj familiji su se torte delile na vocne i divne, do ove torte :hug:

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Mrvicu ću samo skrenuti s teme, ali pitanje se ionako odnosi na torte općenito - kako se napravi krema od vanilije bez pudinga? Može li umjesto pudinga samo slatko vrhnje s nastruganom vanilijom?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    Mrvicu ću samo skrenuti s teme, ali pitanje se ionako odnosi na torte općenito - kako se napravi krema od vanilije bez pudinga? Može li umjesto pudinga samo slatko vrhnje s nastruganom vanilijom?
    Može se npr. sa žumanjcima, brašnom ili gustinom,...
    Ja bih u mlijeko ubacila nastruganu vaniliju, u drugu posudu bih stavila gustin, šećer, vanil šećer i mlijeka toliko da se može lijepo razraditi, može i žumanjak i onda bih to sve skupa zakuhala u mlijeko "kao puding".
    Ili obrnuti redoslijed, na tu smjesu polagano uz stalno miješanje nalijevati kipuće mlijeko. Tako je lakše odrediti potrebnu količinu mlijeka.

TTiL avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja nisam bas neka kuharica, al ima jedna prefina i jaaaaako jednostavna torta koju znam napraviti:

Sastojci:
    7 jaja
    13 dkg secera
    20 dkg tamne cokolade
    pekmez od brusnica
    slag

pomijesati jaja, secer i rastopljenu cokoladu (ima ko sve smiksa zajedno, ima ko umuti posebno bjelanjca u snijeg - mislim da oboje funkcionira)
    ispeci oko 20-30 min u pecnici na oko 150-180°C (ja imam neku prastaru pecnicu na plin pa nemam pojma na kojoj temperaturi pece...mozda netko iskusniji moze preciznije sugerirati vrijeme i temperatiru s obzirom na sastojke!)
    namazati pekmezom od brusnice (obilato)
    prekriti debelim slojem slaga
    cuva se u frizideru i brzo nestaje!

dobar tek!

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Može se npr. sa žumanjcima, brašnom ili gustinom,...
    Ja bih u mlijeko ubacila nastruganu vaniliju, u drugu posudu bih stavila gustin, šećer, vanil šećer i mlijeka toliko da se može lijepo razraditi, može i žumanjak i onda bih to sve skupa zakuhala u mlijeko "kao puding".
    Ili obrnuti redoslijed, na tu smjesu polagano uz stalno miješanje nalijevati kipuće mlijeko. Tako je lakše odrediti potrebnu količinu mlijeka.
    Hvala. Ništa maslaca?

Evo i moj doprinos topicu: grešno čokoladna torta, za istinske čokoladoljupce, sama čokolada. Jedino mi svaki put ispadne nekako lelujavo, grbavo pa ju poslužujem s brdašcem slatkog vrhnja za maskiranje, a i izvrsno paše.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ništa maslaca?
    Može se u ohlađenu kremu izmiksati maslac razrađen s malo šećera u prahu kao kod večine krema, a i ne mora.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://dajana-bakerscorner.blogspot....hday-cake.html

Prefina torta bez maslaca, bez margarina...njam!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa Vidi poruku
    PIRAMIDA

Ovo je torta-kolač, ali je odlična! U recept idu višnje, ali ja ću probati i jagode.

KREMA:

1L MLIJEKA
    2 PUDING VANILIJA
    2 ŽLICE BRAŠNA
    2 ŽLICE GUSTINA
    10 DKG ŠEĆERA
    1 MARGARIN ILI MASLAC

U posudici izmiješamo prašak od pudinga, brašno, gustin, šećer sa malo mlijeka.Ostatak mlijeka stavimo da uzavri i onda uspemo izmiješane sastojke.Kuhamo na laganoj vatri 10-tak minuta.
    Kad se krema sasvim ohladi umiksamo margarin ili maslac.

LISNATO TIJESTO razvaljamo na dužinu tepsije ili tacne na koju ćemo slagati.(ona koja stane u frižider)

Od svakog lisnatog napravimo 5 traka i na svaku traku slažemo višnje.Zarolamo traku i stavimo peći dok se lisnato ne ispeče.Treba biti ukupno 10 traka.

Na tacnu slažemo jednu do druge 4 ispečene trake, na njih namažemo kremu, zatim gore tri trake pa opet kremu pa dvije trake i opet kremu i na vrhu jednu traku.

Sve to namažemo vrhnjem za šlag i stavimo u frižider da se dobro stisne.

Uživajte!

X Prefino!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala. Ništa maslaca?

Evo i moj doprinos topicu: grešno čokoladna torta, za istinske čokoladoljupce, sama čokolada. Jedino mi svaki put ispadne nekako lelujavo, grbavo pa ju poslužujem s brdašcem slatkog vrhnja za maskiranje, a i izvrsno paše.
    Radila sam ju za vikend, svi smo se oduševili. Uz nju odlično ide i sladoled od vanilije.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj MIJA 32 prvotno napisa Vidi poruku
    ja
    i meni je
    joj i meni je ova fina!
    radila za vikend...svi su i tanjure oblizali!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Molim vas da vise Anemoni ne napisete nijedan recept dok ona ne pljucne onaj za jogurt tortu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Molim vas da vise Anemoni ne napisete nijedan recept dok ona ne pljucne onaj za jogurt tortu.

Sad mi je neugodno.
    Evo iz glave, a poslije točne mjere (ja ionako radim "od oka").

JOGURT TORTA

"Biskvit"
    - prhko tijesto (od doma napišem točne mjere)
    - podijeli se na dva dijela i peku se dvije "kore" - na sirovo se stave izmiksani bjelanjci sa šećerom i narezani orasi ili bademi.
    - onda se peku u kalupu svaka kora posebno

Fila:
    - 3 šlaga u prahu (ona u vrečici)
    - 3 čvrsta jogurta
    - mlijeka koliko ide po uputama za šlag (mislim da je 125 ml po komadu)
    - 3 želatine u prahu
    - 20 dkg šećera
    - voće po želji (odlične su jagode ili kompot od višanja)

Prvo se 3 želatine u prahu (to su oni mali paketiće veličine praška za pecivo) izmješaju sa 8 žlica hladne vode i to se ostavi da nabubri.
    Šlag se izmiksa s mlijekom (po uputama za šlag), u takav čvrsti šlag se umješa malo po malo šećer i jogurti.
    Onda se zakipi voda i odmjeri se 8 žlica kipuće vode i ta voda se stavi na želatinu. Želatina se miješa žlicom dok se totalno ne otopi, još ju se malo miješa (cca minutu max) da se još malo ohladi i onda se polako ta tekuća želatina sipa u ovu napravljenu smjesu od šlaga i jogurta. Lagano se miksa.
    Želatina se mora u tankom mlazu sipati i cijelo vrijeme miksati jer se inače stvrdnu komadi želatine.

Ohlađena kora se stavi u kalup u kojem se pekla, na to se nalije pola file, pa se stavi voće, pa druga polovica, na vrh ide druga kora.

To je original.

Dobro je i bez voća, dobro je s jednom korom, pa ukrašeno šlagom, dobro je s onim kupljenim podlogama za tortu,... 100 varijacija.

Meni je najbolji taj original.
    Dobar tek!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Radila sam ju za vikend, svi smo se oduševili. Uz nju odlično ide i sladoled od vanilije.
    Baš mi je drago da vam se svidjela, probat ću i ja jednom sa sladoledom. Meni je jako fino staviti umjesto dijela mlijeka sok od naranče.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    X Prefino!
    Jesi radila s višnjama ili jagodama?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

vi ste meni prekomplicirane

ja ispečem biskvit (ne baš onaj najobičniji, dodam i malo ulja i mlijeka, ponekad kakao)
    gore nalupam slatkoga vrhnja i voća

i eto ti najjednostavnije i najnenezdravije torte
    a ako imam samo 10 minuta na raspolaganju, onda kupim gotovi biskvit

lijena sam, znam
    Posljednje uređivanje od apricot : 04.05.2010. at 13:59 Razlog: tipfeler

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Anemona, ajde daj ti nama točne mjere za jogurt tortu!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Smajlić prvotno napisa Vidi poruku
    Anemona, ajde daj ti nama točne mjere za jogurt tortu!
    Za filu su 100% točne, jer nju radim na pamet, a za tijesto napišem na večer.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku

ja ispečem biskvit (ne baš onaj najobičniji, dodam i malo ulja i mlijeka, ponekad kakao)

lijena sam, znam
    Sta radis ti pobogu kad nizasto nemas vremena?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nisam rekla da nemam vremena, nego da mi se ne da

evo, danas mi se nije dalo raditi, pa sam oprala svih 19 prozora
    i sad će kiša!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, danas mi se nije dalo raditi, pa sam oprala svih 19 prozora
    i sad će kiša!
    Pljuc, pljuc, prozore spominjati na topicu o tortama. Ja bih radije svadbenu na tri kata ispekla i ukrasila ticinom nego prozore prala.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nisam baš 100%, ali mislim da je ona grešno čokoladna gotova (bez pečenja) taman u vrijeme koliko ti treba za običan ili neobičan biskvit... tako umjesto lupanja vrhnja možeš i oprati jedan prozor

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nemojte ju nagovarat na grijeh!
    pranje prozoratroši kalorije, a torte baš i ne!

a da nisam off topic...morala bi ja tu grešnu čokoladnu za vikend probati...

ali favorite torta mi je torta od sira...pali uvijek i svima...i hit prošle godine mi je bila neka od anek...ide biskvitec, podjeli se na pola i posloži se voće i kremica od svježeg sira i vrhnja za šlag...uglavnom super fina i lagana!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

lijena sam, znam
    moja torta u linku gore je brže gotova od biskvita

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I moja jogurt totra, ako se radi bez biskvita ili s kupljenim je gotova ispod 10 minuta. (Ne računam hlađenje u frižideru - mora biti dobro ohlađena).

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisam zaboravila, samo nisam našla kamo sam zametnula recept.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nisam zaboravila, samo nisam našla kamo sam zametnula recept.
    Ajde, ajde, nađi ga barem do subote

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I moja jogurt totra, ako se radi bez biskvita ili s kupljenim je gotova ispod 10 minuta. (Ne računam hlađenje u frižideru - mora biti dobro ohlađena).
    da, ali želatina...
    joj...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Umjesto želatine - obični puding od vanilije koji se skuha sa sokom (od voća) i treba duuuugo miješati. Ne da se to ni meni... Zato ja (imam doma čokoladoljupce) napravim bečku kremu tj. otopim čokoladu sa slatkim vrhnjem, ohladim pa istučem, i s tim punim gotove kore ili ispečem neki brzinski biskvit, ali to nisam smatrala dostojnim za ovaj topic.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da, ali želatina...
    joj...
    Nema šanse da napraviš takve torte (koje izgledaju ko iz izloga ) bez želatine.
    Možeš ju zamjeniti sa algama (agar -agar).

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Želatinu i ja izbjegavam, i zato tortu nisam radila več dugo, jer jednostavno u tu tortu mora ići.

Zamijenila sam ju tortom od sira koja ima sve prihvatljive sastojke i može se napraviti skoro pa bez šećera.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 05.05.2010. at 07:48

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    ali to nisam smatrala dostojnim za ovaj topic.
    hahahahahahahahahahaha
    i ja sam to htjela napisati za svoju biskvit-šlag-voće tortu, ali tko je taj koji procjenjuje

ali, ajde...

ova je bila moj favorit dok mi se dalo raditi:

ZRINI TORTA

Biskvit:
    8 jaja
    240g mljevenih oraha
    100g šećera (u originalu, 200g)
    3 žlice krušnih mrvica 2 vanilin šećera
    3 žlice ruma
    1/2 praška za pecivo
    2 žličice ribane limunove korice

Prvo umiješati žumanjke i šećer, onda sve ostalo i na kraju snijeg od bjelanjaka.
    Izliti u kalup promjera 26cm (obložen masnim papirom9 i peći 40 minuta na 180°.
    Dobro ohladiti i prerezati na tri lista.
    Srednji list se istrga (nareže) na male kockice.

Krema:
    2 šlag kreme od čokolade (Podravka)
    250ml mlijeka
    150g maslaca
    4 žlice ruma
    3-4 žlice limunovog soka

Napraviti šlag kremu (mlijeko + prah). Maslac dobro izraditi pa mu pridodati šlag-kremu, kockice biskvita, rum i limun. Sve dobro izmiješati.

Na jedan list biskvita staviti pola količine kreme, pa drugi biskvit, a ostatkom kreme premazati tortu.

Glazura:
    66g maslaca
    200g čokolade za kuhanje
    žličica i pol ulja

(ove mjere su "debilne" zato što u originalnom receptu ide 300g čokolade, 100g margarina i žlica ulja, ali time bi se premazale dvije torte).
    Margarin kuhati na laganoj vatri 5-8 minuta, dok ne ispari tekućina. Malo ga ohladiti, dodati ulje i natrganu čokoladu. Miješati pjenjačom dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
    Tortu dooobro ohladite i "glazurirajte".

Možete je poslužiti sa šlagom

Jako se jednostavno napravi i stvarno je fina.
    Posljednje uređivanje od apricot : 05.05.2010. at 07:50

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi radila s višnjama ili jagodama?
    Nisam ga još sama radila, ali sam ga probala par puta...s višnjama.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •