zadnju tortu koju sam radila je majmunski kolač (ili majmun šnite) pa u kalupu od torte, ispala je super
MAJMUNSKI KOLAČ
TIJESTO:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 3 žlice brašna (miješanog)
- 2 žlice kakaa
- pola praška za pecivo
- pekmez od marelica
- 4 banane
PRIPREMA:
Žumanjke i šećer pjenasto izraditi. Dodati brašno, kakao i pola praška za pecivo. Zatim dodati snijeg od bjelanjaka. Ispeći na 200° oko 20 min. Toplo premazati pekmezom od marelice i na to poslagati banane rezane na kolutiće.
KREMA:
- 1 dcl mlijeka
- 2 žlice oštrog brašna
- 10 dag šećera
- 2 cijela jaja
- 3 rebra čokolade
- 20 dag margarina
- 2 šlag pjene
PRIPREMA:
Sve sastojke osim margarina skuhati na pari uz miješanje. Kremu ohladiti i mikserom umiješati margarin.
Preko banana staviti kremu i 2 šlag pjene.
ovu tortu sam radila nekoliko puta i super je
ČOKOLADNA TORTA
BISKVIT:
6 jaja
120 g šećera
1 Vanilin šećer
150 g oraha ili badema
80 g oštrog brašna
½ praška za pecivo
150 g čokolade za kuhanje
30 ml narančinog soka
2 žličice naribane narančine korice
KREMA:
1 Kema za torte Dolcela
110 g maslaca
350 ml mlijeka
70 g kokosa
½ žličice cimeta u prahu
GLAZURA:
200 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca
2 žlice ulja
Žumanca odvojite od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg s pola količine šećera. Žumanca i preostali šećer pjenasto izmiješajte mikserom, dodajte vanilin šećer, mljevene orahe i rastopljenu čokoladu. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i dodajte smjesi sa žumancima. Na kraju dodajte tučene bjelanjke sa šećerom.
Kalup promjera 24 cm (ja sam radila u kalupu od 26 cm i super je ispala) obložite papirom za pečenje, a zatim u kalup istresite pripremljenu biskvitnu smjesu. Pecite je u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 35 minuta. Pečeni biskvit malo ohladite, izvadite iz kalupa i uklonite papir.
U 350 ml hladnog mlijeka sipajte sadržaj vrećice kreme za torte. Mješajte mikserom oko 3 minute. Dodajte izrađeni maslac, cimet i kokos. Ohlađenu tortu prerežite tako da dobijete tri lista. Pripremljenom kremom premažite listove biskvita. Nadjevenu tortu prelijte čokoladnom glazurom, rubove pospite kokosom i ohladite.
Tortu ukrasite ostrušcima čokolade i šlagom.
Glazura: razmrvljenu čokoladu otopite u vodenoj kupelji. Dodajte otopljeni maslac, ulje i sve dobro izmiješajte.

Odgovori s citatom