Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Torte

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

zadnju tortu koju sam radila je majmunski kolač (ili majmun šnite) pa u kalupu od torte, ispala je super

MAJMUNSKI KOLAČ

TIJESTO:

- 6 jaja
    - 6 žlica šećera
    - 3 žlice brašna (miješanog)
    - 2 žlice kakaa
    - pola praška za pecivo
    - pekmez od marelica
    - 4 banane

PRIPREMA:
    Žumanjke i šećer pjenasto izraditi. Dodati brašno, kakao i pola praška za pecivo. Zatim dodati snijeg od bjelanjaka. Ispeći na 200° oko 20 min. Toplo premazati pekmezom od marelice i na to poslagati banane rezane na kolutiće.

KREMA:

- 1 dcl mlijeka
    - 2 žlice oštrog brašna
    - 10 dag šećera
    - 2 cijela jaja
    - 3 rebra čokolade
    - 20 dag margarina

- 2 šlag pjene

PRIPREMA:
    Sve sastojke osim margarina skuhati na pari uz miješanje. Kremu ohladiti i mikserom umiješati margarin.

Preko banana staviti kremu i 2 šlag pjene.

ovu tortu sam radila nekoliko puta i super je

ČOKOLADNA TORTA

BISKVIT:

6 jaja
    120 g šećera
    1 Vanilin šećer
    150 g oraha ili badema
    80 g oštrog brašna
    ½ praška za pecivo
    150 g čokolade za kuhanje
    30 ml narančinog soka
    2 žličice naribane narančine korice

KREMA:

1 Kema za torte Dolcela
    110 g maslaca
    350 ml mlijeka
    70 g kokosa
    ½ žličice cimeta u prahu

GLAZURA:

200 g čokolade za kuhanje
    100 g maslaca
    2 žlice ulja

Žumanca odvojite od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg s pola količine šećera. Žumanca i preostali šećer pjenasto izmiješajte mikserom, dodajte vanilin šećer, mljevene orahe i rastopljenu čokoladu. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i dodajte smjesi sa žumancima. Na kraju dodajte tučene bjelanjke sa šećerom.
    Kalup promjera 24 cm (ja sam radila u kalupu od 26 cm i super je ispala) obložite papirom za pečenje, a zatim u kalup istresite pripremljenu biskvitnu smjesu. Pecite je u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 35 minuta. Pečeni biskvit malo ohladite, izvadite iz kalupa i uklonite papir.
    U 350 ml hladnog mlijeka sipajte sadržaj vrećice kreme za torte. Mješajte mikserom oko 3 minute. Dodajte izrađeni maslac, cimet i kokos. Ohlađenu tortu prerežite tako da dobijete tri lista. Pripremljenom kremom premažite listove biskvita. Nadjevenu tortu prelijte čokoladnom glazurom, rubove pospite kokosom i ohladite.
    Tortu ukrasite ostrušcima čokolade i šlagom.

Glazura: razmrvljenu čokoladu otopite u vodenoj kupelji. Dodajte otopljeni maslac, ulje i sve dobro izmiješajte.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Rijetko radim torte, ali evo - izbor provjerenih:

Švarcvaldica, klasika
    Jučer sam napravila jednu, svekrva je slavila rođendan. Za danas je ostalo manje od četvrtine... Koristim recept iz knjižice Dr.Oetkera, ali ne pečem prhko tijesto nego samo biskvitno. Ako bude trebalo prepisati - učinit ću to. I ne kuham želatinu od višnjevog soka, nego kore namažem svojim domaćim džemom od višanja. Gotovo je jako brzo, pogotovo ako dan ranije ispečem biskvit. Ako mi je jaaako frka s vremenom, kupim gotove tamne kore, posipam ih cimetom i dalje sve isto ... To radimo kad moja djeca žele sama raditi kolače.

Jozefina - torta od naranče i čokolade (stavljala sam već recept na forum) ali to je zimska torta

Lažna sacherica (od 2 jaja, he he he...) Trik je opet u domaćem džemu. Tijesto je za kakao-šnitu, treba unutra utrpati dooosta gorkog kakao praha i pažljivo birati džem i čokoladu za glazuru. Džem - moj domaći od vinogradarskih bresaka, glazura od bitterice.

Lješnjak torta, jako jednostavna, ali skupa (8 jaja)

Crno-bijela torta (nije za strašljivce koji se boje salmonele) koju sam našla ovdje:
    http://www.kuharica.hr/recepti/kolac...ela_torta.html

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja radim: tortu od sira, jogurt tortu i sahericu - one su mi najbolje.
    OT, al još si mi dužna recept za jogurt tortu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •