-
Kako li sam zaboravila spomenuti parfe...valjda zato jer to jako jaaako rijetko radim (imam preko 80 razloga za to, he he he):
Biskvitna podloga:
3 jaja
3 žlice šećera
1 vanilin šećer (Alnatura Vanilija burbon)
malo ribane limunove korice
3 žlice brašna velike, vrhom pune+1/2 praška za pecivo+ 1 žlica pudinga od vanilije u prahu
Jaja ne odvajati, mutiti redom kako je napisano najvećom brzinom, a brašno (prethodno prosijano s praškom) umutiti najmanjom brzinom koju mikser ima.
Peći kao i svaki drugi biskvit. (Ovo je mjera za prilično veliki pleh, moj je promjera 28 cm)
Krema:
0,5 kg jagoda
2 jaja
15 dkg šećera u prahu
0,5 l slatkog vrhnja ili biljnog vrhnja za šlag
10 dkg svježeg kravljeg sira (može po želji i više)
2 vrećice instant želatine fix (Dr Oetker)
Htjedoh samo reći - moji recepti su uvijek "otprilike" jer kuham i radim kolače na isti način. Prilagodite si mjere svom suđu, prema iskustvu...
Posljednje uređivanje od Peterlin : 26.04.2010. at 20:17
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma