Imam i ja dvije provjerene i super za toplije dane.

TORTA OD ANANASA

BISKVIT: 6 jaja
4 žlice šećera
6 žlica brašna
trećinu vrećice praška za pecivo.

Umutiti žutanjke sa šećerom, dodati brašno u kojem se umiješa prašak za pecivo i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
U namašćen i pobrašnjen kalup usuti smjesu i peći je na 180 oko 20 min.Kad se ispeče ostavite ga da se ohladi i onda ga prerezati na
dva dijela.

KREMA: 5 dcl jogurta
4 žlice šećera
1 vanilin šećer
konzerva ananasa (veća, najbolje nasjeckani)
mljevena želatina
2 dcl vrhnja za šlag (ja kupim ono od 5 dcl pa mi bude i za ukrašavanje)
Konzervu otvorite i ocijedite ananas, a sok sačuvajte.

Izmješati jogurt šećer i vanilin šećer.

U drugoj posudici želatinu izmiješati za 4 žlice soka od ananasa i ostaviti da nabubri.Zatim je staviti na štednjak, dodati još 2-3 žlice soka i zagrijati na vatri ( ne smije uzavrijeti).
Mlaku želatinu dodati jogurtu, a onda dodati i čvrsti šlag i 2/3 kockica ananasa.

List biskvita vratiti u kalup, namočiti sa sokom od ananasa, poslagati ostatak ananasa, izliti kremu, staviti drugu koru biskvita, namazati šlagom i ostaviti par sati da se stegne krema.