Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 58

Thread: Torte

  1. #1
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default Torte

    Trebam par provjerenih recepata za torte.
    Ja radim: tortu od sira, jogurt tortu i sahericu - one su mi najbolje.
    Trebam nešto jednostavno, fino, lagano, bez tone margarina i slučnih bljaksova.

  2. #2
    mamaduda's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    919

    Default

    zadnju tortu koju sam radila je majmunski kolač (ili majmun šnite) pa u kalupu od torte, ispala je super

    MAJMUNSKI KOLAČ

    TIJESTO:

    - 6 jaja
    - 6 žlica šećera
    - 3 žlice brašna (miješanog)
    - 2 žlice kakaa
    - pola praška za pecivo
    - pekmez od marelica
    - 4 banane

    PRIPREMA:
    Žumanjke i šećer pjenasto izraditi. Dodati brašno, kakao i pola praška za pecivo. Zatim dodati snijeg od bjelanjaka. Ispeći na 200° oko 20 min. Toplo premazati pekmezom od marelice i na to poslagati banane rezane na kolutiće.

    KREMA:

    - 1 dcl mlijeka
    - 2 žlice oštrog brašna
    - 10 dag šećera
    - 2 cijela jaja
    - 3 rebra čokolade
    - 20 dag margarina

    - 2 šlag pjene

    PRIPREMA:
    Sve sastojke osim margarina skuhati na pari uz miješanje. Kremu ohladiti i mikserom umiješati margarin.

    Preko banana staviti kremu i 2 šlag pjene.

    ovu tortu sam radila nekoliko puta i super je

    ČOKOLADNA TORTA

    BISKVIT:

    6 jaja
    120 g šećera
    1 Vanilin šećer
    150 g oraha ili badema
    80 g oštrog brašna
    ½ praška za pecivo
    150 g čokolade za kuhanje
    30 ml narančinog soka
    2 žličice naribane narančine korice

    KREMA:

    1 Kema za torte Dolcela
    110 g maslaca
    350 ml mlijeka
    70 g kokosa
    ½ žličice cimeta u prahu

    GLAZURA:

    200 g čokolade za kuhanje
    100 g maslaca
    2 žlice ulja

    Žumanca odvojite od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg s pola količine šećera. Žumanca i preostali šećer pjenasto izmiješajte mikserom, dodajte vanilin šećer, mljevene orahe i rastopljenu čokoladu. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i dodajte smjesi sa žumancima. Na kraju dodajte tučene bjelanjke sa šećerom.
    Kalup promjera 24 cm (ja sam radila u kalupu od 26 cm i super je ispala) obložite papirom za pečenje, a zatim u kalup istresite pripremljenu biskvitnu smjesu. Pecite je u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 35 minuta. Pečeni biskvit malo ohladite, izvadite iz kalupa i uklonite papir.
    U 350 ml hladnog mlijeka sipajte sadržaj vrećice kreme za torte. Mješajte mikserom oko 3 minute. Dodajte izrađeni maslac, cimet i kokos. Ohlađenu tortu prerežite tako da dobijete tri lista. Pripremljenom kremom premažite listove biskvita. Nadjevenu tortu prelijte čokoladnom glazurom, rubove pospite kokosom i ohladite.
    Tortu ukrasite ostrušcima čokolade i šlagom.

    Glazura: razmrvljenu čokoladu otopite u vodenoj kupelji. Dodajte otopljeni maslac, ulje i sve dobro izmiješajte.

  3. #3
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Rijetko radim torte, ali evo - izbor provjerenih:

    Švarcvaldica, klasika
    Jučer sam napravila jednu, svekrva je slavila rođendan. Za danas je ostalo manje od četvrtine... Koristim recept iz knjižice Dr.Oetkera, ali ne pečem prhko tijesto nego samo biskvitno. Ako bude trebalo prepisati - učinit ću to. I ne kuham želatinu od višnjevog soka, nego kore namažem svojim domaćim džemom od višanja. Gotovo je jako brzo, pogotovo ako dan ranije ispečem biskvit. Ako mi je jaaako frka s vremenom, kupim gotove tamne kore, posipam ih cimetom i dalje sve isto ... To radimo kad moja djeca žele sama raditi kolače.

    Jozefina - torta od naranče i čokolade (stavljala sam već recept na forum) ali to je zimska torta

    Lažna sacherica (od 2 jaja, he he he...) Trik je opet u domaćem džemu. Tijesto je za kakao-šnitu, treba unutra utrpati dooosta gorkog kakao praha i pažljivo birati džem i čokoladu za glazuru. Džem - moj domaći od vinogradarskih bresaka, glazura od bitterice.

    Lješnjak torta, jako jednostavna, ali skupa (8 jaja)

    Crno-bijela torta (nije za strašljivce koji se boje salmonele) koju sam našla ovdje:
    http://www.kuharica.hr/recepti/kolac...ela_torta.html

  4. #4

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    SZ Hrvatska
    Posts
    1,942

    Default

    Ja radim: tortu od sira, jogurt tortu i sahericu - one su mi najbolje.
    OT, al još si mi dužna recept za jogurt tortu.

  5. #5
    ivy's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,035

    Default

    evo baš sam ju nedavno stavila
    http://forum.roda.hr/threads/55132-J...-Nutella-torta

    jako je lagana (ne bi čovjek reko)

  6. #6
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Moji stalno zicaju ledeni vjetar. Bas me zanima recept za ovu jogurt tortu.

  7. #7
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Kako li sam zaboravila spomenuti parfe...valjda zato jer to jako jaaako rijetko radim (imam preko 80 razloga za to, he he he):

    Biskvitna podloga:
    3 jaja
    3 žlice šećera
    1 vanilin šećer (Alnatura Vanilija burbon)
    malo ribane limunove korice
    3 žlice brašna velike, vrhom pune+1/2 praška za pecivo+ 1 žlica pudinga od vanilije u prahu

    Jaja ne odvajati, mutiti redom kako je napisano najvećom brzinom, a brašno (prethodno prosijano s praškom) umutiti najmanjom brzinom koju mikser ima.
    Peći kao i svaki drugi biskvit. (Ovo je mjera za prilično veliki pleh, moj je promjera 28 cm)

    Krema:
    0,5 kg jagoda
    2 jaja
    15 dkg šećera u prahu
    0,5 l slatkog vrhnja ili biljnog vrhnja za šlag
    10 dkg svježeg kravljeg sira (može po želji i više)
    2 vrećice instant želatine fix (Dr Oetker)

    Htjedoh samo reći - moji recepti su uvijek "otprilike" jer kuham i radim kolače na isti način. Prilagodite si mjere svom suđu, prema iskustvu...
    Last edited by Peterlin; 26.04.2010 at 20:17.

  8. #8
    anita_m's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    moj dom
    Posts
    395

    Default

    i kaj sad s kremom?

    jagode posložiti na biskvit?


    daj pomozi - ja bi to sutra radila

  9. #9
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by anita_m View Post
    i kaj sad s kremom?

    jagode posložiti na biskvit?


    daj pomozi - ja bi to sutra radila
    Rasporediš na biskvit samo koliko stane. Ostale umiksaš u kremu. Piše da su sastojak kreme. MOžeš i sve izmiksati. Dodaj jagode u kremu dok ti se ne učini da je dovoljno. Ne možeš fulati...

  10. #10
    chris blue's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    zagreb
    Posts
    980

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Rasporediš na biskvit samo koliko stane. Ostale umiksaš u kremu. Piše da su sastojak kreme. MOžeš i sve izmiksati. Dodaj jagode u kremu dok ti se ne učini da je dovoljno. Ne možeš fulati...
    A postupak kak se radi krema?

    Kaj, tucem jaja sa secerom na pari i u skuhano dodam zelatinu i kasnije slag i sir?

    Ili samo dodam svjezi sir a na vrh slag?

    Kaj ne bi trebalo odvojiti zutanjke i samo njih na pari? A kaj onda sa bjelanjcima?

    Daj, nemoj da ti moramo cupati svaku rijec

  11. #11
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Ma to je i meni prčkanje...zato i nisam tu tortu napisala u gornji izbor. U originalu ide ovako:

    Biskvit ispeći i ostaviti u kalupu (koji se otvara, mora imati patent).

    Komponente kreme pripremaju se odvojeno, pa se na kraju spajaju.

    Najbolje je najprije istući šlag, u njega dodati instant želatinu i sir.

    Postupak za žutu kremu je sličan kao za kremšnite. Odvojiti jaja, žumanjke pomiješati sa šećerom, od bjelanjaka istući jako čvrsti snijeg.

    Žumanjke skuhati na pari (ne treba dugo). Kad se malo prohladi, kremu uliti u snijeg i miksati na najmanjoj brzini.

    Na kraju spojiti obje smjese (voćna u kremu od jaja) također na najmanjoj brzini ili ručno. Ide relativno brzo, ali je dosadno...


    Btw. dobro je to i bez jaja i puno brže gotovo (tak najčešće radim, u kvadratnom plehu), ali to nije isti kolač.

    Valjda sad nisam ništ ispustila.

  12. #12
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    1. Hola torta -
    recept od hola kocki, tijesto peći u modli od torte promjera 24 -25 cm.
    Izvrsna i jednostavna. Okolo se može ukrasiti sa šlagom.

    2. Jogurt torta :

    2 jogo deserta od 0,5 l ( ja uzimam jagodu ili šumsko voće )
    1 jogurt
    20 dkg šećera
    0,5 l šlaga ( + šlag za ukrašavanje )
    3 vrećice želatine ( po 10 g )
    8 žlica hladne vode
    Izraditi pjenasto šlag. u drugoj posudi izmješati jogo desert sa jogurtom i šećerom. Želatinu nakvasiti u 8 v. žlica vode i polako zagrijavati na laganoj vatri da ne vri. Kad se otopi skinuti sa vatre i mješajući sa mikserom dodavati šlag i ostale sastojke.
    Sipati u modlu i ostaviti preko noći da se hladi.
    Ja na dno modle obično stavim tanki biskvit, ali ne mora se. Okolo šlag po ukusu
    Last edited by kalimero; 27.04.2010 at 15:38.

  13. #13
    pepi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    ZAGREB
    Posts
    1,512

    Default

    Imam i ja dvije provjerene i super za toplije dane.

    TORTA OD ANANASA

    BISKVIT: 6 jaja
    4 žlice šećera
    6 žlica brašna
    trećinu vrećice praška za pecivo.

    Umutiti žutanjke sa šećerom, dodati brašno u kojem se umiješa prašak za pecivo i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
    U namašćen i pobrašnjen kalup usuti smjesu i peći je na 180 oko 20 min.Kad se ispeče ostavite ga da se ohladi i onda ga prerezati na
    dva dijela.

    KREMA: 5 dcl jogurta
    4 žlice šećera
    1 vanilin šećer
    konzerva ananasa (veća, najbolje nasjeckani)
    mljevena želatina
    2 dcl vrhnja za šlag (ja kupim ono od 5 dcl pa mi bude i za ukrašavanje)
    Konzervu otvorite i ocijedite ananas, a sok sačuvajte.

    Izmješati jogurt šećer i vanilin šećer.

    U drugoj posudici želatinu izmiješati za 4 žlice soka od ananasa i ostaviti da nabubri.Zatim je staviti na štednjak, dodati još 2-3 žlice soka i zagrijati na vatri ( ne smije uzavrijeti).
    Mlaku želatinu dodati jogurtu, a onda dodati i čvrsti šlag i 2/3 kockica ananasa.

    List biskvita vratiti u kalup, namočiti sa sokom od ananasa, poslagati ostatak ananasa, izliti kremu, staviti drugu koru biskvita, namazati šlagom i ostaviti par sati da se stegne krema.

  14. #14
    pepi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    ZAGREB
    Posts
    1,512

    Default

    PIRAMIDA

    Ovo je torta-kolač, ali je odlična! U recept idu višnje, ali ja ću probati i jagode.

    KREMA:

    1L MLIJEKA
    2 PUDING VANILIJA
    2 ŽLICE BRAŠNA
    2 ŽLICE GUSTINA
    10 DKG ŠEĆERA
    1 MARGARIN ILI MASLAC

    U posudici izmiješamo prašak od pudinga, brašno, gustin, šećer sa malo mlijeka.Ostatak mlijeka stavimo da uzavri i onda uspemo izmiješane sastojke.Kuhamo na laganoj vatri 10-tak minuta.
    Kad se krema sasvim ohladi umiksamo margarin ili maslac.

    LISNATO TIJESTO razvaljamo na dužinu tepsije ili tacne na koju ćemo slagati.(ona koja stane u frižider)

    Od svakog lisnatog napravimo 5 traka i na svaku traku slažemo višnje.Zarolamo traku i stavimo peći dok se lisnato ne ispeče.Treba biti ukupno 10 traka.

    Na tacnu slažemo jednu do druge 4 ispečene trake, na njih namažemo kremu, zatim gore tri trake pa opet kremu pa dvije trake i opet kremu i na vrhu jednu traku.

    Sve to namažemo vrhnjem za šlag i stavimo u frižider da se dobro stisne.

    Uživajte!

  15. #15

    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    3,502

    Default

    Ja sam ovu tortu nasla negde na forumu, neko je jeo i rekao kako je fenomenalna. I stvarno jeste, mada ne volim kombinaciju cokolade i voca, ova je suuuuuuuuper:
    http://www.coolinarika.com/recept/725986

  16. #16
    MIJA 32's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ZAGREB
    Posts
    3,516

    Default

    Quote Originally Posted by vissnja View Post
    Ja sam ovu tortu nasla negde na forumu, neko je jeo i rekao kako je fenomenalna. I stvarno jeste, mada ne volim kombinaciju cokolade i voca, ova je suuuuuuuuper:
    http://www.coolinarika.com/recept/725986
    ja
    i meni je

  17. #17

    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    3,502

    Default

    MIJA u mojoj familiji su se torte delile na vocne i divne, do ove torte :hug:

  18. #18
    Balarosa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,210

    Default

    Quote Originally Posted by vissnja View Post
    Ja sam ovu tortu nasla negde na forumu, neko je jeo i rekao kako je fenomenalna. I stvarno jeste, mada ne volim kombinaciju cokolade i voca, ova je suuuuuuuuper:
    http://www.coolinarika.com/recept/725986
    Mrvicu ću samo skrenuti s teme, ali pitanje se ionako odnosi na torte općenito - kako se napravi krema od vanilije bez pudinga? Može li umjesto pudinga samo slatko vrhnje s nastruganom vanilijom?

  19. #19
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Quote Originally Posted by Balarosa View Post
    Mrvicu ću samo skrenuti s teme, ali pitanje se ionako odnosi na torte općenito - kako se napravi krema od vanilije bez pudinga? Može li umjesto pudinga samo slatko vrhnje s nastruganom vanilijom?
    Može se npr. sa žumanjcima, brašnom ili gustinom,...
    Ja bih u mlijeko ubacila nastruganu vaniliju, u drugu posudu bih stavila gustin, šećer, vanil šećer i mlijeka toliko da se može lijepo razraditi, može i žumanjak i onda bih to sve skupa zakuhala u mlijeko "kao puding".
    Ili obrnuti redoslijed, na tu smjesu polagano uz stalno miješanje nalijevati kipuće mlijeko. Tako je lakše odrediti potrebnu količinu mlijeka.

  20. #20
    TTiL's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    UK
    Posts
    185

    Default

    Ja nisam bas neka kuharica, al ima jedna prefina i jaaaaako jednostavna torta koju znam napraviti:

    Sastojci:
    7 jaja
    13 dkg secera
    20 dkg tamne cokolade
    pekmez od brusnica
    slag

    pomijesati jaja, secer i rastopljenu cokoladu (ima ko sve smiksa zajedno, ima ko umuti posebno bjelanjca u snijeg - mislim da oboje funkcionira)
    ispeci oko 20-30 min u pecnici na oko 150-180°C (ja imam neku prastaru pecnicu na plin pa nemam pojma na kojoj temperaturi pece...mozda netko iskusniji moze preciznije sugerirati vrijeme i temperatiru s obzirom na sastojke!)
    namazati pekmezom od brusnice (obilato)
    prekriti debelim slojem slaga
    cuva se u frizideru i brzo nestaje!

    dobar tek!

  21. #21
    Balarosa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,210

    Default

    Quote Originally Posted by Anemona View Post
    Može se npr. sa žumanjcima, brašnom ili gustinom,...
    Ja bih u mlijeko ubacila nastruganu vaniliju, u drugu posudu bih stavila gustin, šećer, vanil šećer i mlijeka toliko da se može lijepo razraditi, može i žumanjak i onda bih to sve skupa zakuhala u mlijeko "kao puding".
    Ili obrnuti redoslijed, na tu smjesu polagano uz stalno miješanje nalijevati kipuće mlijeko. Tako je lakše odrediti potrebnu količinu mlijeka.
    Hvala. Ništa maslaca?

    Evo i moj doprinos topicu: grešno čokoladna torta, za istinske čokoladoljupce, sama čokolada. Jedino mi svaki put ispadne nekako lelujavo, grbavo pa ju poslužujem s brdašcem slatkog vrhnja za maskiranje, a i izvrsno paše.

  22. #22
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Ništa maslaca?
    Može se u ohlađenu kremu izmiksati maslac razrađen s malo šećera u prahu kao kod večine krema, a i ne mora.

  23. #23

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,557

    Default

    http://dajana-bakerscorner.blogspot....hday-cake.html

    Prefina torta bez maslaca, bez margarina...njam!

  24. #24

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,557

    Default

    Quote Originally Posted by pepi View Post
    PIRAMIDA

    Ovo je torta-kolač, ali je odlična! U recept idu višnje, ali ja ću probati i jagode.

    KREMA:

    1L MLIJEKA
    2 PUDING VANILIJA
    2 ŽLICE BRAŠNA
    2 ŽLICE GUSTINA
    10 DKG ŠEĆERA
    1 MARGARIN ILI MASLAC

    U posudici izmiješamo prašak od pudinga, brašno, gustin, šećer sa malo mlijeka.Ostatak mlijeka stavimo da uzavri i onda uspemo izmiješane sastojke.Kuhamo na laganoj vatri 10-tak minuta.
    Kad se krema sasvim ohladi umiksamo margarin ili maslac.

    LISNATO TIJESTO razvaljamo na dužinu tepsije ili tacne na koju ćemo slagati.(ona koja stane u frižider)

    Od svakog lisnatog napravimo 5 traka i na svaku traku slažemo višnje.Zarolamo traku i stavimo peći dok se lisnato ne ispeče.Treba biti ukupno 10 traka.

    Na tacnu slažemo jednu do druge 4 ispečene trake, na njih namažemo kremu, zatim gore tri trake pa opet kremu pa dvije trake i opet kremu i na vrhu jednu traku.

    Sve to namažemo vrhnjem za šlag i stavimo u frižider da se dobro stisne.

    Uživajte!

    X Prefino!

  25. #25
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Quote Originally Posted by Balarosa View Post
    Hvala. Ništa maslaca?

    Evo i moj doprinos topicu: grešno čokoladna torta, za istinske čokoladoljupce, sama čokolada. Jedino mi svaki put ispadne nekako lelujavo, grbavo pa ju poslužujem s brdašcem slatkog vrhnja za maskiranje, a i izvrsno paše.
    Radila sam ju za vikend, svi smo se oduševili. Uz nju odlično ide i sladoled od vanilije.

  26. #26
    ninik's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    986

    Default

    Quote Originally Posted by MIJA 32 View Post
    ja
    i meni je
    joj i meni je ova fina!
    radila za vikend...svi su i tanjure oblizali!

  27. #27
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Molim vas da vise Anemoni ne napisete nijedan recept dok ona ne pljucne onaj za jogurt tortu.

  28. #28
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Quote Originally Posted by marta View Post
    Molim vas da vise Anemoni ne napisete nijedan recept dok ona ne pljucne onaj za jogurt tortu.

    Sad mi je neugodno.
    Evo iz glave, a poslije točne mjere (ja ionako radim "od oka").

    JOGURT TORTA

    "Biskvit"
    - prhko tijesto (od doma napišem točne mjere)
    - podijeli se na dva dijela i peku se dvije "kore" - na sirovo se stave izmiksani bjelanjci sa šećerom i narezani orasi ili bademi.
    - onda se peku u kalupu svaka kora posebno

    Fila:
    - 3 šlaga u prahu (ona u vrečici)
    - 3 čvrsta jogurta
    - mlijeka koliko ide po uputama za šlag (mislim da je 125 ml po komadu)
    - 3 želatine u prahu
    - 20 dkg šećera
    - voće po želji (odlične su jagode ili kompot od višanja)

    Prvo se 3 želatine u prahu (to su oni mali paketiće veličine praška za pecivo) izmješaju sa 8 žlica hladne vode i to se ostavi da nabubri.
    Šlag se izmiksa s mlijekom (po uputama za šlag), u takav čvrsti šlag se umješa malo po malo šećer i jogurti.
    Onda se zakipi voda i odmjeri se 8 žlica kipuće vode i ta voda se stavi na želatinu. Želatina se miješa žlicom dok se totalno ne otopi, još ju se malo miješa (cca minutu max) da se još malo ohladi i onda se polako ta tekuća želatina sipa u ovu napravljenu smjesu od šlaga i jogurta. Lagano se miksa.
    Želatina se mora u tankom mlazu sipati i cijelo vrijeme miksati jer se inače stvrdnu komadi želatine.

    Ohlađena kora se stavi u kalup u kojem se pekla, na to se nalije pola file, pa se stavi voće, pa druga polovica, na vrh ide druga kora.

    To je original.

    Dobro je i bez voća, dobro je s jednom korom, pa ukrašeno šlagom, dobro je s onim kupljenim podlogama za tortu,... 100 varijacija.

    Meni je najbolji taj original.
    Dobar tek!

  29. #29
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Hvala

  30. #30
    Balarosa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,210

    Default

    Quote Originally Posted by Anemona View Post
    Radila sam ju za vikend, svi smo se oduševili. Uz nju odlično ide i sladoled od vanilije.
    Baš mi je drago da vam se svidjela, probat ću i ja jednom sa sladoledom. Meni je jako fino staviti umjesto dijela mlijeka sok od naranče.

  31. #31
    pepi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    ZAGREB
    Posts
    1,512

    Default

    Quote Originally Posted by annie84 View Post
    X Prefino!
    Jesi radila s višnjama ili jagodama?

  32. #32
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    vi ste meni prekomplicirane

    ja ispečem biskvit (ne baš onaj najobičniji, dodam i malo ulja i mlijeka, ponekad kakao)
    gore nalupam slatkoga vrhnja i voća

    i eto ti najjednostavnije i najnenezdravije torte
    a ako imam samo 10 minuta na raspolaganju, onda kupim gotovi biskvit

    lijena sam, znam
    Last edited by apricot; 04.05.2010 at 13:59. Reason: tipfeler

  33. #33

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    SZ Hrvatska
    Posts
    1,942

    Default

    Anemona, ajde daj ti nama točne mjere za jogurt tortu!

  34. #34
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Quote Originally Posted by Smajlić View Post
    Anemona, ajde daj ti nama točne mjere za jogurt tortu!
    Za filu su 100% točne, jer nju radim na pamet, a za tijesto napišem na večer.

  35. #35
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,714

  36. #36
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    vi ste meni prekomplicirane

    ja ispečem biskvit (ne baš onaj najobičniji, dodam i malo ulja i mlijeka, ponekad kakao)
    gore nalupam slatkoga vrhnja i voća

    i eto ti najjednostavnije i najnenezdravije torte
    a ako imam samo 10 minuta na raspolaganju, onda kupim gotovi biskvit

    lijena sam, znam
    Sta radis ti pobogu kad nizasto nemas vremena?

  37. #37
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    nisam rekla da nemam vremena, nego da mi se ne da

    evo, danas mi se nije dalo raditi, pa sam oprala svih 19 prozora
    i sad će kiša!

  38. #38
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post

    evo, danas mi se nije dalo raditi, pa sam oprala svih 19 prozora
    i sad će kiša!
    Pljuc, pljuc, prozore spominjati na topicu o tortama. Ja bih radije svadbenu na tri kata ispekla i ukrasila ticinom nego prozore prala.

  39. #39
    Balarosa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,210

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    vi ste meni prekomplicirane

    ja ispečem biskvit (ne baš onaj najobičniji, dodam i malo ulja i mlijeka, ponekad kakao)
    gore nalupam slatkoga vrhnja i voća
    Nisam baš 100%, ali mislim da je ona grešno čokoladna gotova (bez pečenja) taman u vrijeme koliko ti treba za običan ili neobičan biskvit... tako umjesto lupanja vrhnja možeš i oprati jedan prozor

  40. #40
    ninik's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    986

    Default

    nemojte ju nagovarat na grijeh!
    pranje prozoratroši kalorije, a torte baš i ne!

    a da nisam off topic...morala bi ja tu grešnu čokoladnu za vikend probati...

    ali favorite torta mi je torta od sira...pali uvijek i svima...i hit prošle godine mi je bila neka od anek...ide biskvitec, podjeli se na pola i posloži se voće i kremica od svježeg sira i vrhnja za šlag...uglavnom super fina i lagana!

  41. #41
    ivy's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,035

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    vi ste meni prekomplicirane

    ja ispečem biskvit (ne baš onaj najobičniji, dodam i malo ulja i mlijeka, ponekad kakao)
    gore nalupam slatkoga vrhnja i voća

    i eto ti najjednostavnije i najnenezdravije torte
    a ako imam samo 10 minuta na raspolaganju, onda kupim gotovi biskvit

    lijena sam, znam
    moja torta u linku gore je brže gotova od biskvita

  42. #42
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    I moja jogurt totra, ako se radi bez biskvita ili s kupljenim je gotova ispod 10 minuta. (Ne računam hlađenje u frižideru - mora biti dobro ohlađena).

  43. #43
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Nisam zaboravila, samo nisam našla kamo sam zametnula recept.

  44. #44

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    SZ Hrvatska
    Posts
    1,942

    Default

    Quote Originally Posted by Anemona View Post
    Nisam zaboravila, samo nisam našla kamo sam zametnula recept.
    Ajde, ajde, nađi ga barem do subote

  45. #45
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by Anemona View Post
    I moja jogurt totra, ako se radi bez biskvita ili s kupljenim je gotova ispod 10 minuta. (Ne računam hlađenje u frižideru - mora biti dobro ohlađena).
    da, ali želatina...
    joj...

  46. #46
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Umjesto želatine - obični puding od vanilije koji se skuha sa sokom (od voća) i treba duuuugo miješati. Ne da se to ni meni... Zato ja (imam doma čokoladoljupce) napravim bečku kremu tj. otopim čokoladu sa slatkim vrhnjem, ohladim pa istučem, i s tim punim gotove kore ili ispečem neki brzinski biskvit, ali to nisam smatrala dostojnim za ovaj topic.

  47. #47
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,714

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    da, ali želatina...
    joj...
    Nema šanse da napraviš takve torte (koje izgledaju ko iz izloga ) bez želatine.
    Možeš ju zamjeniti sa algama (agar -agar).

  48. #48
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Želatinu i ja izbjegavam, i zato tortu nisam radila več dugo, jer jednostavno u tu tortu mora ići.

    Zamijenila sam ju tortom od sira koja ima sve prihvatljive sastojke i može se napraviti skoro pa bez šećera.
    Last edited by Anemona; 05.05.2010 at 07:48.

  49. #49
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    ali to nisam smatrala dostojnim za ovaj topic.
    hahahahahahahahahahaha
    i ja sam to htjela napisati za svoju biskvit-šlag-voće tortu, ali tko je taj koji procjenjuje

    ali, ajde...

    ova je bila moj favorit dok mi se dalo raditi:

    ZRINI TORTA

    Biskvit:
    8 jaja
    240g mljevenih oraha
    100g šećera (u originalu, 200g)
    3 žlice krušnih mrvica 2 vanilin šećera
    3 žlice ruma
    1/2 praška za pecivo
    2 žličice ribane limunove korice

    Prvo umiješati žumanjke i šećer, onda sve ostalo i na kraju snijeg od bjelanjaka.
    Izliti u kalup promjera 26cm (obložen masnim papirom9 i peći 40 minuta na 180°.
    Dobro ohladiti i prerezati na tri lista.
    Srednji list se istrga (nareže) na male kockice.

    Krema:
    2 šlag kreme od čokolade (Podravka)
    250ml mlijeka
    150g maslaca
    4 žlice ruma
    3-4 žlice limunovog soka

    Napraviti šlag kremu (mlijeko + prah). Maslac dobro izraditi pa mu pridodati šlag-kremu, kockice biskvita, rum i limun. Sve dobro izmiješati.

    Na jedan list biskvita staviti pola količine kreme, pa drugi biskvit, a ostatkom kreme premazati tortu.

    Glazura:
    66g maslaca
    200g čokolade za kuhanje
    žličica i pol ulja

    (ove mjere su "debilne" zato što u originalnom receptu ide 300g čokolade, 100g margarina i žlica ulja, ali time bi se premazale dvije torte).
    Margarin kuhati na laganoj vatri 5-8 minuta, dok ne ispari tekućina. Malo ga ohladiti, dodati ulje i natrganu čokoladu. Miješati pjenjačom dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
    Tortu dooobro ohladite i "glazurirajte".

    Možete je poslužiti sa šlagom

    Jako se jednostavno napravi i stvarno je fina.
    Last edited by apricot; 05.05.2010 at 07:50.

  50. #50

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,557

    Default

    Quote Originally Posted by pepi View Post
    Jesi radila s višnjama ili jagodama?
    Nisam ga još sama radila, ali sam ga probala par puta...s višnjama.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •