Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Torte

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Umjesto želatine - obični puding od vanilije koji se skuha sa sokom (od voća) i treba duuuugo miješati. Ne da se to ni meni... Zato ja (imam doma čokoladoljupce) napravim bečku kremu tj. otopim čokoladu sa slatkim vrhnjem, ohladim pa istučem, i s tim punim gotove kore ili ispečem neki brzinski biskvit, ali to nisam smatrala dostojnim za ovaj topic.

  2. #2
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    ali to nisam smatrala dostojnim za ovaj topic.
    hahahahahahahahahahaha
    i ja sam to htjela napisati za svoju biskvit-šlag-voće tortu, ali tko je taj koji procjenjuje

    ali, ajde...

    ova je bila moj favorit dok mi se dalo raditi:

    ZRINI TORTA

    Biskvit:
    8 jaja
    240g mljevenih oraha
    100g šećera (u originalu, 200g)
    3 žlice krušnih mrvica 2 vanilin šećera
    3 žlice ruma
    1/2 praška za pecivo
    2 žličice ribane limunove korice

    Prvo umiješati žumanjke i šećer, onda sve ostalo i na kraju snijeg od bjelanjaka.
    Izliti u kalup promjera 26cm (obložen masnim papirom9 i peći 40 minuta na 180°.
    Dobro ohladiti i prerezati na tri lista.
    Srednji list se istrga (nareže) na male kockice.

    Krema:
    2 šlag kreme od čokolade (Podravka)
    250ml mlijeka
    150g maslaca
    4 žlice ruma
    3-4 žlice limunovog soka

    Napraviti šlag kremu (mlijeko + prah). Maslac dobro izraditi pa mu pridodati šlag-kremu, kockice biskvita, rum i limun. Sve dobro izmiješati.

    Na jedan list biskvita staviti pola količine kreme, pa drugi biskvit, a ostatkom kreme premazati tortu.

    Glazura:
    66g maslaca
    200g čokolade za kuhanje
    žličica i pol ulja

    (ove mjere su "debilne" zato što u originalnom receptu ide 300g čokolade, 100g margarina i žlica ulja, ali time bi se premazale dvije torte).
    Margarin kuhati na laganoj vatri 5-8 minuta, dok ne ispari tekućina. Malo ga ohladiti, dodati ulje i natrganu čokoladu. Miješati pjenjačom dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
    Tortu dooobro ohladite i "glazurirajte".

    Možete je poslužiti sa šlagom

    Jako se jednostavno napravi i stvarno je fina.
    Posljednje uređivanje od apricot : 05.05.2010. at 07:50

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •