užasno sam ljuta posljednjih dana. predajem papire za jaslice. ovo mi je 1. dijete i 1. susret s vrtićima. i ljuta sam jer mi apsolutno nije jasno po kojim kriterijima neka djeca imaju prednost, a druga ne. dakle, zanemarimo mjesto prebivališta i datum rođenja. to mi je jasno da je prednost, ali šta dalje. primjerice, moje dijete je rođeno u 12. mjesecu, samohrana sam majka i zaposlena sam i sad meni u vrtiću kažu: da, vi imate prednost, ali eto nezgodno je jer je dijete rođeno u 12 mjesecu. i ja pitam: dobro, šta sad? pa nazovite u 12. mjesecu pa ćemo vidjeti...halo?!?!?! pa nije to da kupim kilu kelja na placu. pa možda ga ima, a možda ga i nema. kako ćemo to vidjeti?
veli žena - mi smo u 9. mjeseci puni pa onda ako se netko ispiše. okej, ali ako se netko ispiše zar nema prednost onaj čije je dijete recimo u 9. mjesecu navršilo godinu dana? uglavnom, razumijete što me muči. dakle, moje pitanje je jednostavno - postoje li negdje neki jasni napismeni kriteriji. tipa, roditelj branitelj 20 bodova, život u kvartu gdje je vrtić 17 bodova, samohrani roditelj 4 boda itd...ili oni to odokativno ocjenjuju. pa kako ti grah padne