Evo me, tek sam sad došla do kompa, potvrđeno je da je vitiligo, veli dokica da je previše specifično da bi bilo bilo što drugo.
One flekice na lađima su halo nevi, koji je opet povezan s vitiligom ali je bezopasniji i sam od sebe nestaje kroz određeno vrijeme.
Hvala dragom Bogu svi nalazi su savršeni.
Jedna poznanica isto ima vitiligo koji je skoro nevidljiv i celijakiju. Tako da sam skoro pa uvjerena da je to poveznao. Jer kako se hrani nez glutena ne pojačava se vitiligo.
E sada, naš najbolji pedijatar na svijetu je otišao raditi u bolnicu i zamjenjuje ga pedijatrica koja nam je jedva jedvice dala uputnicu za dermatologa i to nakon 2 dolazaka.
Kako da nju nagovorim da nas pošalje na pretrage za intolerantnost glutena kad mi je dermatologica u lice jučer rekla da to nema veze jedno s drugim i da mi možemo svašta isprobavati ali bezuspješno.
Ja njoj naravno ne vjerujem ali za promjenu prehrane u vrtiću morati ću imat dokaz od liječnika.
Ufff, teška me borba čeka.
Lako za kruh u vrtiću jednostavno ga neće jesti ali kaj budemo s rižotom, doručkom od namaza/griza i sličnog...moja izjelica ne voli biti gladna.
Čeka me puno surfanja, nagovaranja i objašnjavanja.
Muž je odmah rekao da probamo on mi vjeruje...još samo da pedici objasnim...
Jelena tvoja cura ima celijakiju?
Meni stvarno ali stvarno nije nikakav problem kuhati i tri puta jer i onako puno kuham i radim doma kruh godinama, samo kad bi ih mogla nagovoriti na tu prehranu...