Mislim da se više ne bi trebala opterećivati brojevima, posebice stoga što vidiš da nije stvar u neimanju dovoljno mlijeka. (Imaj na umu da je beba rođena ranije pa tako, zapravo ne računaš njenu starost kao 6 tjedana već kao tjedan dana. A u to doba bebe ne trebaju količinski mnogo mlijeka i vaše su količine i više nego u redu.)
Neke bebe iskazuju tzv večernji nemir. Kod vas je to, istina, nešto kasnije no mislim da bi postupci poput nošenja, maženja, masaže ili kupke mogli biti od pomoći. Više o tome možeš naći na portalu u tekstu:Sve je bilo dobro dok ponovno nismo došli do noćnog hranjenja. U 01:30h sam joj dala da popije bočicu i onda je krenulo ponovno nezadovoljstvo tako da sam ju nosala, tješila, uspavljivala, stavljala na prsa (nešto je i vukla) i zaspala je tek u 06:00h.
Doji li i vaša beba cijelo poslijepodne i večer?
Ako ne vjeruješ sebi - vjeruj bebi. Ona je zadovoljna, dakle mlijeka je sigurno dovoljno. A tu su i sve one mokre i pokakane pelene. Bebe su najbolje i najefiksnije izdajalice - u stanju su izvući mnogo više mlijeka i to u najkraćem vremenu. Bez obzira na tvoju vještinu izdajanja - beba puno lakše potiče otpuštanje mlijeka iz dojke i samim time joj je mlijeko dostupnije.Ma nema šanse da je za toliko vremena uspjela izvući tih 80ml i to iz jedne dojke (a ja u sat vremena iz obe navučem toliko - inače mi izdajanje dobro ide jer sam se dugo izdajala i u bolnici za nju i kada smo došle doma, to sam već pisala gore). U 11:00h je ponovno malo cicala i opet zaspala. Ma sada ne kužim stvarno kako može biti jednako nahranjena i s to malo cicanja i sa bočicom od 80ml - u oba slučaja spava 3h nakon obroka?
U principu se preporuča da je beba 2-3 sata na istoj strani. Pa možeš nakon podoja izdojiti onu koju je dojila a za 3 sata ponuditi drugu. Ako su navečer podoji učestaliji, u periodu 2-3 sata doji samo na jednu stranu.Uglavnom ja sam danas odustala od izdajanja njoj za bočicu. Nudit ću ju cijeli dan samo jednu dojku neću joj date iz obe (naravno rotirat ću dojke da svakih 6 sati dobije drugu) s tim da ću onu dojku koju ona jede nakon nje izdojiti ne bi li nam se povećala količina mlijeka.
S obzirom na broj mokrih i pokakanih pelena (A kakve su stolice?), mislim da nemaš nikakvog razloga sumnjati u količinu mlijeka.
Jeste li u međuvremenu bili na vaganju?