Stranica 13 od 73 PrviPrvi ... 311121314152363 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 3737

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vulkan avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj Tinkica prvotno napisa Vidi poruku
    Mi bili u 2 ljekarne,rekli nam da imaju i da samo recept donesem da mi ne može prodati bez njega! Ne kužim,možda neko novo pravilo
    Mi smo kupili merional sada u 9 mj.u gradu Lenti.bez problema bez recepta i u ponedjeljak idem opet kupit jer će mi falit.danas zvala da mi puste sa strane.

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Cure koja ima najfriškiju informaciju o cijeni postupka?

Koliko ste platile postupak (ICSI + kultivaciju do blastica + transfer + eventualno zamrzavanje) vi koje ste išle u 9.mj?

Može li se dio dati u kešu, a dio platiti amexom?

Ja sam dobila 2 gonala dnevno, iako sam istu količinu dobila i prošla 2 puta pa sam se nadala da će mi povećati dozu jer sam objasnila dr.V da mi lijevi jajnik nije u funkciji i proizvodi prazne folikule...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj maca2 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure koja ima najfriškiju informaciju o cijeni postupka?

Koliko ste platile postupak (ICSI + kultivaciju do blastica + transfer + eventualno zamrzavanje) vi koje ste išle u 9.mj?

Može li se dio dati u kešu, a dio platiti amexom?

Ja sam dobila 2 gonala dnevno, iako sam istu količinu dobila i prošla 2 puta pa sam se nadala da će mi povećati dozu jer sam objasnila dr.V da mi lijevi jajnik nije u funkciji i proizvodi prazne folikule...

Mi smo se friško vratili iz Maribora (čekamo betu).
    ICSI nas je došao ukupno 1.683 EUR-a (sa anestezijom i bez folikulometrija, njih smo plaćali na licu mjesta u ambulanti u Novoj Vasi -50 eura svaka, a bile su dvije), s tim da nismo imali blastice niti zamrzavanja, već je bio transfer 2 zametka 3 DPT.
    Moja terapija je isto bila po 2 gonala dnevno i dobila sam 5 jajnih stanica od kojih su se samo 2 oplodile. Ali to je individualno.
    Mi smo platili u kešu, ali sestra nas je pitala je li plaćamo kešom ili karticom, što bi valjda značilo da može i kartično plaćanje. A ako se može platiti karticom, onda se sigurno može i djelomično platiti karticom a djelomično u kešu ( to je najnormalnija stvar).

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

U bolnici smo platili sve u kešu, mislim da sam i ja to pitala pa su rekli da ne primaju kartice, i nama bi tako više odgovaralo ali nažalost morali smo dignuti gotovinski kredit da imamo toliko keša

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

može mala pomoć... u koje doba dana si dajete decapeptyl...hvala

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj VALERIJA prvotno napisa Vidi poruku
    može mala pomoć... u koje doba dana si dajete decapeptyl...hvala
    Meni je sestra Jasna na to pitanje odgovorila da si ga dajem između 15 i 19 sati (ja sam pitala jel može ujutro, puno je zgodnije)....

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Štrumpfice ti si to već sve unaprijed ispitala?

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Cure, molim pomoć, da li je potreban UZV pregled prije početka supresije? Do sada sam bila u protokolima sa Suprefact sprejom od 1.dc, a sada sam u dugom protokolu i sa supresijom trebam startati 25. 10. pa sam malo zbunjena.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj drenjica prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, molim pomoć, da li je potreban UZV pregled prije početka supresije? Do sada sam bila u protokolima sa Suprefact sprejom od 1.dc, a sada sam u dugom protokolu i sa supresijom trebam startati 25. 10. pa sam malo zbunjena.
    Nitko?! Ništa?!

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Štrumpfice ti si to već sve unaprijed ispitala?
    Je sve sam se unaprijed pripremila, jedini je problem što niako da dobijem menstruaciju i počnem s kontracepcijom....

BlaBla123 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Do kad surpresija i stimulacija

Poz,
    Kod dugog protokola u Mb, do kog dana gonal i decapeptyl ako je punkcija u subotu 16.10?

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Čitam ovo oko davanja decapeptyla.....teško ću se organizirati ako je davanje uvjetovano poslije podne.
    Sutra završavam s prvom turom kontracepcije, pa pred kraj druge priupitat ću o tome sestru Jasnu.
    Poučena vašim iskustvima odlučila sam ipak na prvi UZV do Maribora, možda mi prof. V sugerira gonadotropine.....

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

sorry kaj ovak upadam ali ja sam u pakiranju gonala i decapeptyla dobila sve - i dvije igle, i prah i otopinu - ništa extra nisam morala kupovati

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ma meni je sve to oko tih lijekova čudno.
    Pakiranja su različita, boje pakiranja isto, nije mi jasno npr. Gonal je koliko sam shvatila talijanski lijek, a u Italiji je najskuplji, nešto mi tu smrdi. Kod nas cijena cca 240 kn za jedan kom, a u It. cca 300 kn.
    Izgubila sam povjerenje u ovu našu zemljicu što se tiče ovih postupaka, pa tako i ovih lijekova.
    Oprostite što sam vas malo ugnjavila.
    Kad već moramo u postupak u inozemstvo i lijekove kupujem tamo.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ako ga želiš platiti skuplje onda kupi u IT. Mislim da ga u HR možeš čak naći i jeftinije.
    Nije važno kakvo je pakiranje već koliko jedinica hormona ima. To negdje moraš moći pročitati.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

kada obično bude ultrazvuk ujutro ili popodne.hvala

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Obicno UZ bude popodne.

maca2 bravo za prve dobre vijesti s UZ i sretno i dalje!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

na ovo ustvari nema preciznog odgovora, ako ideš na folikulometrije, onda ovisi gdje te naruče, u bolnici iste budu uglavnom prijepodne dok folikulometrije kod prof. V. budu poslijepodne.

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Cure koje ste išle jučer na UZV - kao je prošlo?

Ja sam jučer bila prvi put na UZV (onaj početni sam obavila kod nas). Pregled trajao 2 minute, dr.V pogledao - kaže ima desetak folikula na desnom i nešto mane na lijevom jakniku, sve su podjednake te da je situacija dobra.
    Nije mi povećavao niti smanjivao dozu, ostaju 2 gonala + decapeptyl, sutra UZV pa u petak opet. Računam da bi u sub. mogla štoperica, a u pon. aspiracija
    Kaže da ako jajne stanice iz desnog folikula budu kvalitetne i dobar broj ne će niti ulaziti u lijevi, koji mi je jako nezgodno smješten, pa mora ići kroz maternicu - jako se čudio što su mi kod nas to radili jer da je to dosta rizično i on izbjegava raditi osim u nuždi, još me pohvalio da sam jako hrabra kada sam to izdržala bez punkcije

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

drenjica ja mislim da u Mb(ako si tamo) ne traže uzv prije supres., mada sam ja napravila uzv kod priv. ginek. i još ću jedan kod soc.gin prije nego krenem sa supres., a znam da cure rade i još neke pretrage. to po svojoj volji...ako želiš napraviš

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

maca2 super za folikule, lipa brojkica

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

U Mb se gleda prije nego se kreće sa stimulacijom na UZV da li ima koja cista

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Hvala Loks i Mali Mimi, ja sam u postupku u Mb u 11. mj. i mislila sam napraviti UZV prije početka supresije iako u protokolu o tome ništa ne piše, ali sam htjela čuti vaša iskustva i mišljenja.
    Maca 2 super za folikuliće, a svima želim veeelike bete

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

dobiješ uputu od Jasne, ne brini
    ako nisam pobrkala, zadnji gonali idu u srijedu, i decapeptyl ako pikaš navečer, ja sam u četvrtak ujutro piknula zadnji, a u četvrtak navečer štoperica
    sretno! ostani trudna

aneri avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Drenjice vidim po datumima da imamo isti termin. I ja počinjem s Decapeptylom 25.10., a prvi uzv je 8.11.
    Ti ćeš praviti prvi uzv kod kuće ili u Mb?

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Cure, ako koja ima viška gonala molim da se javi na PM zbog dogovora i nadoknade.
    Danas mi je dr. V nakon UZV povećao dozu na 3 komada dnevno. Treba mi još 5 komada, ako neka ima bit ću jako zahvalana
    U obzir dolaze samo one koje su u ZG jer mi već sutra trebaju...

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

aneri, planiram na prvi UZV u Maribor radi toga da budem sigurnija i opuštenija od samog početka stimulacije. Ne znam ni kod koga bih taj prvi pregled obavila kod nas, a ti?

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

maca2 nadam se da će ti se netko javiti...
    a zašto nisi kupila u Mariboru odmah poslije uzv?
    i kakva je situacija- zbog čega povećava terapiju?

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

maca2, ako ne uspiješ nabaviti gonale putem foruma ovako preko noći, odi sutra u ljekarnu Filipović u Zagorskoj ulici, oni bi ih trebali imati. Obično ih imaju u samoj ljekarni, ali ti preporučam da ih za svaki slučaj nazoveš u jutro i zamoliš da ti ih sačuvaju ako nećeš moći odmah po njih.
    Sretno!

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nažalost, u ljekarni u MB nije bilo gonala, samo je jedan komad ostao i taj sam kupila - ostalo stiže sutra ujutro
    Nisam htjela kupiti previše na početku pa sam računala na 2 dnevno kroz 12 dana (tako mi je do sada bilo u stimulacijama), danas dr. kaže da su folikuli o.k. i ima ih dosta, ali da bi ih bilo dobro povećati - danas su bili oko 15-16mm, endometrij 10 ( 10.dan stimulacije ). Pretpostavljam da računa na punkciju u nedjelju pa ih zato želi povećati.
    Sutra ću nazvati u ljekarnu Filipović i još neke za gonale jer sutra do 17h mi trebaju 3 komada!

aneri avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Drenjice ne znam ni sama još. Čini mi se jako komplicirano taj dan napraviti uvz kod kuće, skenirati nalaz i poslati i čekati odgovor jer taj isti dan koliko sam skužila treba odmah početi s menopurima po tome šta oni odrede, a nekako sam skeptična u tu komunikaciju s njima, jer uvijek treba stoo pokušaja da ih dobiješ. U koje vrijeme si ti dobila termin za uzv?

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj aneri prvotno napisa Vidi poruku
    Drenjice ne znam ni sama još. Čini mi se jako komplicirano taj dan napraviti uvz kod kuće, skenirati nalaz i poslati i čekati odgovor jer taj isti dan koliko sam skužila treba odmah početi s menopurima po tome šta oni odrede, a nekako sam skeptična u tu komunikaciju s njima, jer uvijek treba stoo pokušaja da ih dobiješ. U koje vrijeme si ti dobila termin za uzv?
    evo mog iskustva..prema protokolu 1 uzv je trebalo napraviti 30.08., ali sam se dogovorila s Jasnom da ga mogu napraviti kod kuće odmah nakon zadnje kontr. pilule...imaš nekih 4-5 dana napraviti uzv, javiti mailom Jasni (ne treba skenirati sliku) već napisati veličinu jajnika, folikule i debljinu endometrija

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

ja se i ne trudim zvati ih, super komuniciramo putem maila, pitam i odmah dobijem odgovor

aneri avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

ivice k, hvala ovo je korisna informacija nisam znala da se uzv može napraviti i par dana ranije od navedenog datuma.
    valerija, ja sam već dosadna samoj sebi i vjerovatno svima ovdje, ali ja ni sad na zadnji mail nisam još dobila odgovor, poslala ga u ponedjeljak.
    Nadam se da ne davim, ali kako se bliži sam postupak imam sve više pitanja, a vaša iskustva su mi neprocjenjivo važna, pa ću si ja i dalje uzeti slobodu da postavljam brdo pitanja i unaprijed hvala.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

evo da vam javim , 30. 09 .sam poslala dopis i nalaze za IVF u Mariboru,danas sam dobila odgovor da sam pribilježena i da ću za par tjedana dobiti termin!!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mravak prvotno napisa Vidi poruku
    evo da vam javim , 30. 09 .sam poslala dopis i nalaze za IVF u Mariboru,danas sam dobila odgovor da sam pribilježena i da ću za par tjedana dobiti termin!!!
    Super! Onda je to bas tako kako sam ti rekla, sto znaci da se barem u tom pogledu nista nije promjenilo (na gore).

A sto se ove druge poste u vezi termina tice koja bi trebala stici za par tjedana, ja to nisam nikada dobila. Nadam se da je to bio samo izniman slucaj i da ces je ti dobiti kako su napisali. Ali, cak i ako ti stvarno ne stigne, ne trebas zbog toga brinuti jer su te sigurno upisali na listu cekanja prema datumu zaprimljene poste.

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

super mravak...sretno!

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mravak i meni su napisali da ću za par tjedana dobiti termin (to je standardan dopis koji svima šalju) međutim dobila sam ga za cca 2,5 mjeseca
    ali kao što Aurora kaže, ne brini, na listu si upisana

loks ima kakvih nuspojava od kontracepcije??

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

loks ima kakvih nuspojava od kontracepcije??[/QUOTE]

poprilično pospana, umorna i imala sam jedan dan spot. ti kako si? inače ja uzimam miycroginon, ti? pomalo počinjem razmišljat o nabavci decap.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

i jeste dobili termin za konzultacije ili samo termin za postupak???

Da li moramo ići na konzultacije? i koliko one koštaju?

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mravak mislim da ćete dobiti termin za postupak, a konzultacije se morate naručit telefonom. 50 eur

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mravak prvotno napisa Vidi poruku
    i jeste dobili termin za konzultacije ili samo termin za postupak???

Da li moramo ići na konzultacije? i koliko one koštaju?
    Za konzultacije se moras posebno dogovoriti i to rekla bih iskljucivo telefonom. One nisu obavezne, a kostaju 50 €.

Nama se nisu pokazale korisnim, mogli smo komotno i bez njih. I zapravo tek nakon svega vidim se imalo sto dogovoriti i razjasniti na tim konzultacijama, samo da su se malo vise posvetili konkretno nasem slucaju. Ali nisu. Da smo mi tada znali sta sve treba pitati i da smo mogli imati siru sliku o svemu, sto naravno da nismo znali ni mogli, mozda bi nase konzultacije imale smisla. Ovako su nas tretirali shematski i tu se nije imalo puno sta za reci i raspravljati. Pa je na kraju ispalo tako kao sto je i mi smo ostali duboko razocarani s Mariborom.

Da smo barem znali da se od Maribora ne moze ocekivati to sto smo mi ocekivali (da ce se netko posvetiti nasem slucaju, uociti i uzeti u obzir sve posebnosti naseg slucaja) tada sigurno ne bi bili toliko razocarani. Ali pitanje je bi li onda uopste isli u Maribor?!...

I zato sada mislim da nema bas neke velike koristi od tih konzultacija. Eventualno o cemu se moze "dogovoriti" na njima, kako se meni cini, je s kojom stimulacijom u postupak. A to se i onako komotno moze dogovoriti tek na onom kontrolnom UZ prije pocetka stimulacije kada si vec u postupku. Osim toga, ako je nekome dovoljna topla rijec i ljubaznost da se osjeca sigurno, onda su vjerojatno isto tako konzultacije OK...

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mravak nećete dobiti termin za konzultacije, to moraš zvati telefonom, ja na kraju nisam ni otišla na konz. jer ih nisam mogla dobiti telefonom a na mailove nisu odgovarali...

loks ja pijem logest, nemam nekih posebnih nuspojava osim što puno papam kontracepcija u kombinaciji sa prenatalom i prestankom pušenja= stalno sam gladna

i ja sam počela po malo razmišljati o nabavi decapeptyla, a nikako da odem do ljekarne i naručim. Ali dobro, stignemo još...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U vezi Decapeptyla mozda stvarno ne bi bilo lose da provjerite kako je s njegovom nabavkom. Sada kada ga je bilo nestalo u Rijeckoj klinici cure su rekle da ga nisu mogle nabaviti u Rijeci, nego su ga morale ici traziti u Italiju. Sjecam se da se prije par mjeseci pricalo nesto da ce Decapeptyl prestati proizvoditi. Ne znam da li je to tocno, ali ova nestasica Decapeptyla mozda upucuje upravo na to.

Zato bi mozda cak i bilo bolje da u Sloveniji nabavite Dipherelin (mislim da je i jeftiniji od Decapeptyla), pa ako vam zafali koja ampula pred kraj postupka onda je mozete odmah tamo u Mariboru nabaviti.

maza975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

ja sam poslala papire poćetkom 8 mjeseca, i poslali su mi poštom dopis u kojem stoji da su sve zaprimili i da su me stavili na listu čekanja. Nakon toga se još nisu javili.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne znam što da kažem na to štekanje u komunikaciji s Mb. Toga u ovoj mjeri nije nikad bilo. Žao mi je! Ja tek povremeno bacim pogled na ovaj PDF. Kako stoji uopće s trudnoćama u Mb u zadnje vrijeme?

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam što da kažem na to štekanje u komunikaciji s Mb. Toga u ovoj mjeri nije nikad bilo. Žao mi je! Ja tek povremeno bacim pogled na ovaj PDF.
    Još mi se nije dogodilo da ne odgovore na mail ili se ne jave na telefon.
    Barem mi nešto ide od ruke u vezi Mb .

Sretno svima!
    Posljednje uređivanje od Gabi : 14.10.2010. at 18:18

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja sam poslala papire u 3 mjesecu i nakon nekog vremena sam dobila obavijest da sam na list za i da će mi se javiti, ali do danas ništa. Ne sekiram se za sada, jer koliko sam shvatila od svih cura na listi sam i moj red će doći!!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

aneri, ni meni ne odgovaraju na mailove, ali ih dobijem telefonom, pa mi je sestra rekla da ću termin za prvi UZV dobiti kada pošaljem mail o početku stimulacije, što bi onda trebalo značiti da će mi na taj mail odgovoriti, inače uporno telefoniranje,..
    Mislim da je s obzirom na trenutnu nestašicu Decapeptyila dobro naručiti ga ranije, jer ga se može uvesti, ali je potrebno oko 3 tjedna da stigne

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

hej curke..vidim da ste u većini pocele s kontracepcijom..ja danas brojim 41 DC i menge nema...pa neviđeno, ovo se nije dogodilo godinama...a valjda cu uspjeti do 25. sretno svima...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •