Stranica 24 od 75 PrviPrvi ... 1422232425263474 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,151 do 1,200 od 3737

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

s tim da će vas tražiti da HIV i sifilis čini mi se ponovite par mjeseci prije postupla jer im je to zakonska obveza, znači za to stari nalazi baš i ne vrijede nego moraju biti relativno friški
    Mene nisu tražili briseve, zanimljivo...no ja sam si ih ipak napravila da ne bi bilo

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Da , ja imam sve to osim hiv 1, hiv 2, a da im posaljem sve, a da im to odnesem na konzultacije, krajem prvog mjeseca, ili bolje da kad nazovem u ponedjeljak da pitam :zbunj

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

marina,ako ces se vec cuti s njima ,onda pitaj sta d radis?
    mi nismo nista slali gore ,nego ponijeli na konsultacie i tu nam dr. uzeo sta je bilo za njih i jos nam rekao da neke napravimo nalaze.
    svakako nakon renoviranja neces morati puno cekati ,pa tako da mozes i na konsultacijama pokazati ili ako vec hoces poslati ,posalji!

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj pimbli prvotno napisa Vidi poruku
    Mare157 upravo takav docek smo i mi imali i nestrpljivo sam cekala da me Stanko pozove da predjemo kod njega, ali kada smo presli jedva sam cekala da pobegnem odatle. Drago mi je kad vidim da nisam usamljen slucaj, jer sam vec pomislila da sam baksuz, ali mi je zao ako je to na tebe tako uticalo da ti pokvari raspolozenje.
    Inace pri kostanju ima jos jednu lepu sobicu sa bracnim krevetom br.4, ali je br.2 svakako lepsa i veca. Ovde je zaista jedina mana sto nema kuhinje.
    Pimbli,( i ostali koji ste boravili u Mariboru za vrijeme postupka)- kolika je cijena noćenja po osobi kod tog Stanka? I ako može kontekt telefon? Tnx! I još pitanjce- koji je dan ciklusa prvi ultrazvuk i od kojeg ste dana boravile u Mariboru?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kod stanka je smestaj 32 eura/nocenje za dvoje.
    Njegov tel. je +38641239610 i +38640430191
    Ja sam bila na kratkom protokolu i kod njih sam morala doci na UZV 6dc.
    Cure koje su na dugom protokolu dolaze ja mislim oko 8-9dc.
    Prvi UZV koji se radi do 2-3dc mozes uraditi kod svog ginica.

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pimbli, hvala ti. S obzirom na to da još nisam bila u stimuliranom postupku ( spremem se u siječnju tako da imam jedan stimulirani prije Maribora-da znam kako uopće reagiram) možrš li mi reći koliko si ampula potrošila i po kojoj cijeni? Gdje su jeftiniji? I ako sam u Mariboru od npr. 6. dc, mogu li kod njih u bolnicu na pikanje? Puno pitanja,pokušavam izračunati koliko bi nas došao postupak sa smještajem i stimulacijom.
    Hvala!

aneri avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Jutros sam obavila uzv i u utorak ujutro je punkcija. Moramo u bolnici biti u 6.30 tako da moramo prespavati u Mariboru, pa smo išli pogledati sobu i rezervirali, otprilike. Bili smo kod Tašner Janeza i rekao je da kad dođemo u ponedjeljak da nazovemo na mob. pa će nas smjestiti.

BlaBla123 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Aneri, i ja sam isla u to vrijeme i puno je bolje to nego posljepodne. Krace vrijeme ces gladovati i do 12 ces vec biti van bolnice. Na parkingu ces lakse naci mjesto, europark tad ne radi.

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

aneri ,puno srece i da sve bude kako ok.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj delfin prvotno napisa Vidi poruku
    Pimbli, možrš li mi reći koliko si ampula potrošila i po kojoj cijeni? Gdje su jeftiniji? I ako sam u Mariboru od npr. 6. dc, mogu li kod njih u bolnicu na pikanje?
    Ja sam potrosila 32 menopura i ne znam koja je cena u Sloveniji jer sam ih ja kupovala u Srbiji i placala ih oko 18 eura po ampuli, trebali su mi i cetrotide njih sam kupovala u Mariboru, komad je 40 eura i za 4 ampule (ukupno 160 eura) dobila sam povracaj poreza na granici 6 eura Mene je pikao MM, ali mislim da mozes i tamo ici ako u to vreme i dalje ima nekoga u bolnici.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hop

Za cure koje se žele naručiti u Maribor ovo je adresa:

Napisati dopis što želite kod njih i malo opisati vaše dijagnoza, godine...
    Poštu poslati preporučeno...

UNIVERZITETNI KLINIČNI CENTER MARIBOR
    Klinika za ginekologijo in perinatologijo
    Oddelek za reproduktivno medicino in
    ginekološko endokrinologijo
    Ljubljanska 5
    2000 Maribor
    Slovenia

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure, počela sam vas voditi na odbrojavanju, pa vas molim da povirite malo tamo, javite nam u kojoj ste fazi i što prije obogatite našu listu trudnica

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno još nejasnoća za nas nove

hvala na odgovoru za naručivanje poštom, ali zanima me i nije mi jasno još nešto. budući da sam nova i nikada još nisam bila ni na jednom postupku, zanima me hoću li iz maribora dobiti odgovor za termin postupka ili i za one orve konzultacije kod dr. V? moram li uopće k njemu na prvi pregled ili je dovoljna kopija naših nalaza iz hrvatske? s tim da mi nikada nismo bili niti na jednom postupku ikada. samo nas je dr. Šijanović iz osijeka pismeno uputio na ICSI. je li to i kopija naših nalaza dovoljna da dobijemo termin za postupak ili ću posebno morati zvati dr. V za nekakav pregled? molim pomoć jer smo doista novi u ovome. hvala

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

tija ovako- ako pošalješ nalaze poštom, kroz par tjedana dobiješ od njih isto poštom odgovor da su te stavili na listu čekanja, a nekih 2 mjeseca nakon toga dobit ćeš poštu sa terminom postupka. Ako ne želiš ići na konzultacije, ne moraš, ja isto npr. nisam bila i idem direktno u postupak. Do sada se na postupak čekalo godinu dana od slanja nalaza poštom.
    I ja ti preporučam da u periodu čekanja na Maribor probate barem jedan postupak kod nas čisto da vidite kako reagiraš na stimulaciju.
    Ako imaš još kakvih pitanja samo pitaj

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I ja se javljam s pitanjima. Spremem se za prvi stimulirani postupak u siječnju, a ako to ne uspije onda slijedi Maribor za koji imamo termin u 6. mjesecu. E sad,da li dr. V. odlučuje hoće li to biti dugi ili kratki protokol i količinu stimulacije?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, delfin, tj. ne znam je li on osobno, ili konzilij, ali u pravilu, ako ti je to 1. IVF, vi imate nemate neku turbospecifičnu dijagnozu i ti si ispod 35 godina, u pravilu će ti to bit dugi protokol, supresija decapeptlyom ili suprefactom (INJEKCIJE isključivo), što odabereš, onda stimulacija s po 2 ili 3 ampule gonala. Ako ćeš ovo u siječnju imat pravi stimulirani, ne novozakonske novokomponirane stvari (tipa par klomifena, par menopura), znači, ako budeš imala pravi stimulirani IVF s preko 30 ampula gonala ili menopura, obavezno im javi kako je teklo jer žene koje 1. put idu u IVF znaju stimulirat jako oprezno, a tvoja reakcija na ovu stimulaciju u 1. će bit ključna za određivanje stimulacije.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Tija i ja ti preporučam da napraviš jedan postupak kod nas jer ćeš tako brdo nalaza napraviti preko HZZO a oni će ti trebati i za Maribor... konzultacije možeš ili ne moraš...
    Da , kopije tih nalaza će vam biti dovoljne za narudžbu...

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Tnx ina33.

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Kako to da nigdje ne postoji neko mjesto gdje bi bile navedene ljekarne u kojima se kupuju lijekovi kod nas i u inozemstvu i friške tj ažurne informacije o cijenama- da li je to zabranjeno? Mislim da bi to mnogima koristilo, malo je nezgodno listati unazad po forumu dok se ne naleti na neki post s tim informacijama

U svakom slučaju svima koje sutra idu u MB želim uspješan prvi UZV i sretan put...vidimo se tamo!

BlaBla123 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Tija, jos jedan detalj: Nakon sto dobijes postu s terminom postupka, kontaktiraj ih da dogovoris konzultacije. Jer ako ih ti ne kontaktiras oni ce pretpostaviti da ih ne zelis.
    Tako je bila sa mnom, cekala sam neko vrijeme da se oni prvi jave ali sam skuzila da ja trebam njih traziti za termin za konzultacije.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Strumpfica prvotno napisa Vidi poruku
    Kako to da nigdje ne postoji neko mjesto gdje bi bile navedene ljekarne u kojima se kupuju lijekovi kod nas i u inozemstvu i friške tj ažurne informacije o cijenama- da li je to zabranjeno? Mislim da bi to mnogima koristilo, malo je nezgodno listati unazad po forumu dok se ne naleti na neki post s tim informacijama

U svakom slučaju svima koje sutra idu u MB želim uspješan prvi UZV i sretan put...vidimo se tamo!
    Ljekovi su u Zg najjeftiniji u ljekarni Filipović u Zagorskoj...menopur 139,00 kuna komad, gonal 190,00 kuna za cash, decapeptyl je mislim oko 50,00 kuna. U Sloveniji su ti gonali i menopuri skuplji i oni imaju umjesto decapeptyla dipherelin kojem ne znam cijenu. Što se tiče cetrotide u slo su 40 eura što je oko 285,oo kuna dok su kod nas oko 400-500 kuna ovisi od ljekarne do ljekarne...
    nadam se da sam pomogla

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj delfin prvotno napisa Vidi poruku
    Pimbli, hvala ti. S obzirom na to da još nisam bila u stimuliranom postupku ( spremem se u siječnju tako da imam jedan stimulirani prije Maribora-da znam kako uopće reagiram) možrš li mi reći koliko si ampula potrošila i po kojoj cijeni? Gdje su jeftiniji? I ako sam u Mariboru od npr. 6. dc, mogu li kod njih u bolnicu na pikanje? Puno pitanja,pokušavam izračunati koliko bi nas došao postupak sa smještajem i stimulacijom.
    Hvala!
    Ja sam u ponedjeljak završila s Mariborom. Postupak smo platili 2200 eura, bez transfera zbog hiperstimulacije( to bi bilo još oko 250 mislim) i ljekove smo platili oko 6800,oo kuna (24 gonala i 7 cetrotide). Uz to još uračunaj put, vinjetu, cestarine i ostale sitne troškove tipa kava, cuga, klopa. Mislim da je nas sve zajedno koštalo oko 4000 eura.

Da ne spominjem propali pokušaj kada sam potrošila 30 decapeptyla i 22 menopura (4600,00 kuna), put, vinjeta, cestarina...i na kraju bez reakcije. Prekinuli postupak i nakon mjesec dana ponovo.

Na kraju smo dobili 15 prekrasnih blastica koje nas čekaju smrznute dok se ja oporavim od hiperstimulacije tako da je na kraju sve dobro i ispalo. Još da neke od tih blastica budu i dobitne neću žaliti ni centa

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala na odgovorima. kolika je cijena samih konzultacija i koji pregled dr. V na njima obavi? Dakle, želim li ići na konzultacije, posebno moram nazvati dr. V, recimo danas u ordinaciju dr. Božič? Kada je najbolje zvati? svi mi preporučujete da odem barem jednom u zg. koliko se tamo čeka? kako se prijaviti?

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

tija, malo si pročitaj početak ovog pdf a isto tako i imaš naslove za sve druge bolnice u hrv. gdje ti sve piše...i ne zoveš prof. Vlaisavljevića direktno nego brojeve iz Ininog posta..konz. su 50 eura...

krol avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Moja supruga je narucena na punkciju u srijedu u 6,45 h ujutro.Dok je sestra davala uputstva za ovitrel i onu vaginaletu ucinilo mi se da je rekla uz ono o papucama i pidzami i da se dodje sat ranije.Molicu da mi neko ko je to prosao kaze jel treba doci sat ranije ili mi se samo ucinilo?

aneri avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

krol ja sam na punkciji u utorak u 6.30 i nije mi rečeno ni za kakav sat ranije, nego u to doba. Eto ipak ću doći 15-ak minuta ranije. Sretno.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Bog!!
    Idemo na konzultacije krajem prvog mjeseca , pa nas zanima , posto smo iz Dalmacije koliko novaca je potrebno nositi, tj koliko se otprilike potrosi na taj put, da li je netko imao slicna iskustva?

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj MARINA25 prvotno napisa Vidi poruku
    Bog!!
    Idemo na konzultacije krajem prvog mjeseca , pa nas zanima , posto smo iz Dalmacije koliko novaca je potrebno nositi, tj koliko se otprilike potrosi na taj put, da li je netko imao slicna iskustva?
    treba ti samo za ultrazvuk 50e , putni troskovi i to je to!

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Hvala draga!!
    jel se placaju koje cestarine ili nesto slicno?

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

MARINA25 za Sloveniju ti treba vinjeta. Možeš je kupiti kada pređete granic na prvoj benzinskoj, a što se tiče cestarina u HR klasika...autoput kojim već putem idete

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj amyx prvotno napisa Vidi poruku
    MARINA25 za Sloveniju ti treba vinjeta. Možeš je kupiti kada pređete granic na prvoj benzinskoj, a što se tiče cestarina u HR klasika...autoput kojim već putem idete
    da ,cestarine su ti odvezne ,ali vinjetu ne moras kupiti ako ces ici starom cestom i ustedis 15 e. ja i muz smo uvijek isli starom cesto i stizali na vrijeme. mi smo putovali svki put iz zapresica

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

amyx, tvojih 15 blastica mi izgleda kao milijun dolara

(ni mi nismo kupili vinjetu, samo smo se naplaćali naših preskupih autocesta)

aneri avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Danas bila punkcija i danas smo sredili račune. Iznos postupka bez lijekova, smještaja, putovanja je 2222,72eur.

Marina, cestraina Zagreb-Macelj je 42kune, to je živa pljačke, još imaš cestarinu od Splita do Zagreba, pretpostavljam, to je negdje oko 200 kuna.

Ove cestarine su sve u jednom smjeru, mislim cijena.
    Mi smo kupili vinjetu za mjesec dana i ona je 30 eura.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

cure da se i ja javim s novostima iz Maribora . U subotu je bio transfer 2 zametka -treći dan . Postupak smo platili u klinici 1820 E . U ovom postupku nisam koristila puno lijekova - kratki protokol 14 men. i 3 cetrotrida ... beta 6.12
    Bili smo smješteni kod Stanka i mogu reći sve najbolje o smještaju . cure koje ste u postupku SRETNO !!!
    Veliki pozdrav ostatku društva kod Stanka ...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj aneri prvotno napisa Vidi poruku
    Danas bila punkcija i danas smo sredili račune. Iznos postupka bez lijekova, smještaja, putovanja je 2222,72eur.

Marina, cestraina Zagreb-Macelj je 42kune, to je živa pljačke, još imaš cestarinu od Splita do Zagreba, pretpostavljam, to je negdje oko 200 kuna.

Ove cestarine su sve u jednom smjeru, mislim cijena.
    Mi smo kupili vinjetu za mjesec dana i ona je 30 eura.

U potpunosti se slažem s tobom u svez cestarine Zagreb-Macelj , vinjetu nismo kupovali išli starom cestom

aneri avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Kety28, jedno pitanje, jeste nakon transfera ostali u Mb ili ste išli kući? Mi još razmišljamo šta napraviti, imamo 300km do kuće.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    amyx, tvojih 15 blastica mi izgleda kao milijun dolara
    vjeruj mi i meni tako izgleda nakon dva totalna promašaja u HR

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj seka 35 prvotno napisa Vidi poruku
    da ,cestarine su ti odvezne ,ali vinjetu ne moras kupiti ako ces ici starom cestom i ustedis 15 e. ja i muz smo uvijek isli starom cesto i stizali na vrijeme. mi smo putovali svki put iz zapresica
    Ja živim u Zaprešiću tako da smo isto svaki put išli odavde, cestarina Zagreb - Macelj je baš prava pljačka, a vinjetu smo kupili za 30 eura, vrijedi mjesec dana i to mi je bilo ok jer moji folikulići sporo rastu pa sam računala da mi se više isplati kupiti tu nego onu za tedan po tjedan.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kety28, jedno pitanje, jeste nakon transfera ostali u Mb ili ste išli kući? Mi još razmišljamo šta napraviti, imamo 300km do kuće.
    tek treći dan išli kući ...

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mislim da je preporuka iz Mb da se barem prenoći ako je put duži od 150 km, ali najbolje da pitaš doktora šta bi ti preporučio

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

da , preporuka je ne putovati na dan transfera a kasnije kako se ti osjećaš i smatraš da je najbolje ...isto tako nemaju neke posebne upute za nakon transfera . Kod njih se odleži u klinici još nekih sat poslije taj dan mirovati a kasnije lagano penzionerski čak preporučuju i lagane šetnje..

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Evo koga interesuje citiram:

Nego, danas sam zvala Jasnu i dobila odgovor kakav mi nikako ne odgovara. Januar i februar je predvidjen za rekonstrukciju ili sta vec, tako da ce ici ovako: ko je predvidjen za ta dva meseca, dobice postom upitnik da li je jos zainteresovan da vto radi tamo. Ako odgovori da jeste, onda ce mu poslati nov termin.
    Onda sam ja pitala, a kad ce biti taj nov termin, a Jasna kaze verovatno u martu. Onda sam ja ponovo pitala, ako cete februar za mart, kada cete januarsku grupu? A ona kaze verovatno za mart.
    Ali nije mogla nista za sigurno da mi odgovori i tako ja ostah da se pitam sta se bre desava vise sa ovim klinikama...

Pozdrav za sve

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

i ja umalo da budem predvidjena za mart,ali sam usjela da upadnem sad . sestra mi pisala ako dobijem do 20,,11,2010 da mogu uci u protokol i na srecu dobijem 17,11,2010 tako da cu pocetkom 12 mj.ici na transver. i da napomenem da idem na svoj cetvrti i to sa smrzlicima

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ništa se ne dešava nego jednostavno idu u preuređenje i to je to. Tako će svima nama osigurati još bolje i kvalitetnije uvijete a s tim dolaze i bolji rezultati... Mislim da se neće ništa strašno dogoditi ako pričekamo još mjesec dva kad već toliko čekamo. Naime meni će vjerojatno FET odgoditi iz istog razloga...a Bože moj...preživjet ću. A kad dođete tamo vjerujte mi da se čekanje isplati. Barem su takva moja iskustva iz Mb.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Kety28 veeliki pozdrav od društva kod Stanka i vibramo za veeeliku betu. Sada već svi pomalo jedva čekamo da stignemo doma, iako nam je ovdje uistinu lijepo i društvo je za 10.
    Svim čekalicama (bilo čega) puuuno sreće

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Da li je moguće pokloniti moj termin u Mariboru ako meni ne bude potreban??
    Ima li tko iskustva s ovim??

Imam 3 prijateljice koje se bore sa nepolodnošću pa bi im rado poklonila...

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

na žalost ne, nemaju tu praksu

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Hvala vam!!
    Da , nama ce trebat od Splita do Zagreba- autoput 200 kuna-jedan smjer i od Zagreba do Macelja 47 kuna. U sloveniji cemo kupiti vinjetu za 15 Eura. koliko vremenski treba od Zagreba do Maribora , tocnije do bolnice?

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nama je u ponedjeljak trebalo oko sat i pol od Zg-a do Mb, s time da smo stali na 3 benzinske jer nigdje nije bilo za kupiti vinjete, našli tek na zadnjoj benzinskoj prije granice.
    Sretno svim Mariborčankama~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Od Zagreba do Mb oko sat i pol ako nije gužva (od istočnog dijela grada)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •