ja sam danas dobila termin za transver sa smrzlicima ,ato je u subotu 04,12,2010 u mariboru
ja sam danas dobila termin za transver sa smrzlicima ,ato je u subotu 04,12,2010 u mariboru
Eto me. Nisam se stigla prije javiti tek smo danas došli iz Maribora.
Rezime je ovakav: od 14 js, 7 je bilo nezrelo, a 7 su oplodili. Do 5.dana doguralo njih 5. Vratili su mi dva, a za ostala 3 će vidjeti da li će se danas razvijati, pa ako da onda će ih zamrznuti. Rekli su da su po kvaliteti dobri, a na papiru sa sličicom koji smo dobili piše stadij oocita. Betu vadim 10.12. Eto sad slijedi čekanje.
Svim Mariborčankama koje su u postupku i onima koje će tek biti puno sreće i pozdrava.
A sta znaci to stadijum Oocyte?Mojoj zeni su vratili treci dan i tako pise,doduse imala samo jednu jajnu celiju ali izgleda neka zilava pa se bori.Beta 13.12.
Evo i nas sa uzv-a. Doktor zadovoljan, preko 10 folikula (mislim da ih je nabrojao 13), veličine 13, 14 mm, endo već sad 8mm što je za mene svjetsko čudo. Nastavljamo sa 2 gonala dnevno.
Uzv ponovo u srijedu a punkcija subotu ili nedjelju. Kaže doktor V. da već sad počnemo razmišljati hoće li nam vratiti 1 ili 2
aneri, krol, sretno~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
i svim curama u postupku u Mb- zedra, loks, strumpfica, sretno nam bilo~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
evo da se i ja javim...
Budući je moj prvi ultrazvuk 22.11 bio prvi susret sa Mariborom i dr. V moram iznjeti svoje dojmove...
Ja sam bila oduševljena...sestra je bila jako draga i pristupačna a doktor me oduševio...tako miran, drag optimističan...sve ga možeš pitati da ti dovoljno vremena tako da se stvarno osjećaš kao čovjek a ne kao broj...eto to je moje iskustvo...
1. ultrazvuk rekao da su jajnici u redu da obećavaju puno bla bla...rekao da uzimam po 2 ampule menopura do 2. ultrazvuka
2. ultrazvuk 29.11. ima dosta jajnih stanica oko desetak otprilike su većinom 14mm 15mm endometrij rekao odlićan nisam obadala koliko točno
rekao mi je da se vidimo opet u srijedu na ultrazvuk i da danas i sutra uzmem menopur pa da ćemo vidjeti što ćemo u srijedu.
I rekao mi je da očekivam punkciju petak ili subotu...
eto po svemu mi izgleda da je sve ok ali imam jako veliki strah koji ne mogu nikako izvući iz glave....užas
Gabi 25 super vijesti! Baš mi je drago. Vibram da i dalje bude ovako. Drago mi je da smo se uspjele vidjeti.
Mi danas odradili konzultacije. Prof V. me se baš dojmio. Pristupačan, susretljiv i strpljivo izdržao moje bombardiranje pitanjima.
Mi krećemo u 03.11. Pitala sam za radove. Bit će sigurno. Meni je rekao da će mi se javiti u 1. mjesecu, kad će vidjeti kako napreduju s radovima i kad će moći planirati postupke i da postoji mala teoretska mogućnost da nas se ev. odgodi za travanj. Nadam se da neća, mada, kad smo toliko čekali, možemo još i taj 1 mjesec - ako bude tako.
Svim curama puno vibra i sretno!
Evo da vam se i ja pridružim na ovoj temi. Jučer bili na konzultacijama kod dr. V, u postupku smo u 06/2011. Također smo se MM i ja oduševili doktorom, a još više sestrom koja je bila preljubazna.
PS, Gabi25 ja sam ona što je došla oko 18 sati i pitala te jeste li i vi iz HR, i jesi li ti ona što je bila na Latinici.
Svim curama u postupku, a i onim koje čekaju želim puno, puno sreće!!!!!
Mury, to ste bili vi
Želim vam puno sreće i da vam vrijeme do 6.mjeseca što prije prođe!!!
Hvala Gabi i vama želim puno sreće!
Proći će već tih 6 mjeseci, a ti ćeš nam do tada već biti s trbuhom do zuba!!!
Booog!!!
Sad ste me malo razveselile...jedva cekam svoje konzultacije u sijecnju- Da li je netko pitao hoce li se i dalje cekati na postupak godinu dana nakon renoviranja?
I mi bili jučer na folikulometriji....doktor je zadovoljan, a ja nešto baš i ne.
Folikula ima 9, ali su mali, oko 8-9 mm, pa se vraćam opet na dozu od tri gonala.
Uzv mi je u četvrtak u bolnici, o punkciji još nismo ništa razgovarali.
Dali netko točno zna dali će raditi transfere smrzlića u 1 i 2 mj.
duda mislim da ni oni točno ne znaju
molu je iznad napisala nešto o tome
najbolje pisati sestri Jasni početkom 1.mjeseca ili zvati
2hope - ej...pa nemoj odma misliti loše možda im treba malo više vremena i jaća doza da narastu...ima još 2 dana...ne brini sve će to biti u redu...pusa
Posljednje uređivanje od chiara : 30.11.2010. at 15:35
ja imam još jedno pitanje što su vama rekli naravno onima gdje je u mužu problem...koliko da radi apstinenciju prije punkcije tj. davanja njegovog spermiograma? nisma pitala doktora pa ne znam ni sama mslim da ne valja niti pre dugo jer ionako nisu dobri plivači a sad koliko je najbolje...pomozite!!!!
Meni se čini da se sex zabranjuje od štoperice, sve u svemu to će vam na vrijeme reći. Mislim da će mi na kraju ostati i gonala i decapeptila, nisam se nadala tako dobroj reakciji, nisam sigurna da li će mi u ljekarni Filipović uopće primiti višak jer im ga baš i nisam najavila...
Mislim da ti nitko to neće naglasiti ( u vezi apstinencije) jer pretpostavljaju da se to već zna, bar nama nisu, uglavnom mi smo skužili da je bolji spermiogram ako mm apstinira 2 nego 5 dana
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 30.11.2010. at 18:58
Strumpfica, mislim da će ti gonale primiti natrag, al zovi ih što prije-ništa od povratka gonala ako u međuvremenu obave inventuru (što bi moglo biti uskoro), decapeptyle neće uzeti natrag jer se znaju pravila čuvanja (u frižideru).
Strumpfica meni nisu htjeli primiti menopure ... ti probaj
Baš mi se čini da je malo živnulo u Mariboru. Pratim vas cure i šaljem pozitivne vibre svima
Prvo ćemo vidjeti kako će to sve skupa sutra proći (jučer je dr bio jako zadovoljan) pa ću onda brinuti o lijekovima. Decapeptyli mi i tak stoje u frižideru, no jasno, tko će mi vjerovati...Samo da ovo uspije pa me neće više biti briga ni za Gonale ni za Decapeptyle
Što se tiče apstinencije nama je jučer doktor samoinicijativno objavio da još uvijek možemo hmmmm, zato pretpostvaljam da će objaviti i kada da prestanemo...ali, da, i MM je uvjeren da je kvaliteta bolja kad je apstinencija kraća (ali to mi još nije znanstveno potvrdio)
Strumpfice nisam nigdje vidjela jesi li napisala koliko imate folikula i koliki su? Kad vam dr. predviđa punkciju?
I jesmo li se jučer vidjele u Mb??
Cure, trebam malu pomoć- mi planiramo sljedeći tjedan iza transfera ostati prespavati u Mb (inače cijelo vrijeme putujemo) samo tu jednu noć.
Može li nam netko predložiti neki hotel, onako prosječan u kojem bi mogli prespavati samo tu jednu noć?
Tražim po netu i tamo mi izbacilo sigurno 30-ak hotela pa ne znam koji izabrati
toplo ti preporucujem apartmane beros,50E noc za dvoje sa doruckom.....ja i supruga smo sad bili,zaista ugodno,lijepo,mirno,5 min autom od bolnice....veoma ugodni i predusretljivi ljudi.....imas njihov sajt pa pogledaj smjestaj
krol hvala ti na informaciji, pogledala sam njihovu stranicu, izgleda jako lijepo
Mi imamo dobra iskustva ovdje: http://www.slovenia.info/?gostilna_gostisce=23107&lng=2
mariborčanke: Strumfica, Gabi25, chaira, zedra, 2hope ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~sretno![]()
Hvala cure na lijepim željama
Mi se upravo vratili, folikulići lijepo narasli, 18,19 mm najveći, endo 10mm, štoperica sutra ujutro i u petak popodne punkcija
Kaže doktor V. da ga je ova grupa iznenadila jer nas ima dosta na punkciji već u petak a oni računali na subotu i nedjelju, kaže da smo dobro grijale jajašca![]()
Hvala vam svima na lijepim željama.
Naš je UZV sutra, nadam se da su folikuli narasli u međuvremenu.
Pozdrav svima.
Gabi25 ~~~~~~~~~~~~~ za punkciju
2hope~~~~~~~~~~~~~ da su fino narasli
i svim mariborčankama da povedu lijepi vlakić trudnica iz dežele
evo i mene...jel me netko tražio...??? javljam novosti i hvala bebach ća je podsjetila da i ja postojim. ja mogu slobodno kopirat post od gabi. folikuli narasli, endo super, punkcija u petak popodne. imamo oko 7 fol i nadam se isto toliko js. bit će nas kaže sestra na tom odjelu najviše od bilo kojeg drugog odjela u bolnici. bit će straha, smijeha, uzbuđenja, veselja i svega...baš se veselim i jedva čekam. inače snig pada, pravi zimski ugođaj...ko kaže da nećemo ić na skijanje ove godine!
velikasvima i
sa mariborskog pohorja!
2hope da te malo utješim sa mojom statistikom iz 2009 i 2010
u 2009 su 3 cure koje su bile sa mnom u MB "sporije" reagurale na terapiju i sve 3 su rodile a 2010 1 i sad je trudna tako da se ne zabrinjavaš jer ti si po meni buduća TRUDNICA
MM je spermio uvik bolji nakon 5 dana apstinenicije ali to valjda je svima drugačije pa procjenite sami
Svim curama želim najljepši poklon ispd bora za ovaj BOŽIĆ!!!
A ostalim da se ostvare želje!!!
hvala vam na ljepim željama...iz vaših usta u Božje uši....pa da budu mali poklončići ispod bora...he he
i ja bila na ultrazvuku folikula ko u priči a i dobro su narali od pon do sri sad su već 20mm (nekih 5) ima jedan 21mm neki 18mm itd...
štoperica ujutro u pet, punkcija petak popodne...samo još da m spermiogram bude imao barem par dobrih spermija i nigdje veće sreće....
e i dr. V mi je danas rekao što se tiće sex-a da mogu još danas naravno ako hoću...he he
pusa
Evo ja se vratila iz MB, moram čekati do kolovoza ili možda lipnja za postupak (molbu sam poslala krajem kolovoza). Prof. V. je zbilja drag i ljubazan, pitala sam za radove, ni sam ne zna točno, kaže da će početi 15.12. ali ja sumnjam u to jer nisu još mi izvođača izabrali (kako je rekao), a trebali bi trajati do kraja ožujka.
ici, draga baš si me nasmijala i oraspoložila
Znači ja sam jedina na punkciji u subotu ujutro?
Dr V je jako zadovoljan (no vjerujem da je zadovoljan sa svima) kaže da ima dovoljno folikula, za nogometnu momčad kaže, mislim da ih sve nije niti pobrojao, lijepo se razvijaju, nevjerojatno (moj maksimum do sad je bio 3).
Na UZV je to stvarno izgledalo super. Meni se čini da je odlučio žrtvovati par većih i pričekati četu manjih da sazriju, zato mi je punkcija u subotu. Super mi je što je tako optimističan.
No ja sam jučer na kraju dana po povratku iz MB završila u hitnoj i na antibioticima, cistitis, totalno neugodna stvar, urinarne bakterije. Antibiotici djeluju i doktor iz hitne me uvjerio da antibiotici neće štetiti folikulićima, sigurni su i za trudnice....
Budući da zbog ove infekcije moram piti puno tekućine možda je i dobro ispalo što je punkcija u subotu rano ujutro, tijelo preko noći i ne zahtijeva puno tekućine....
E da, i sestra je rekla da se poslije punkcije i transfera treba piti puno tekućine i par dana odmirovati kako bi se jajnici vratili u normalu.
E,da, dr V je spomenuo kako danas ide na put-ima nešto u LJ i onda ide za BG, nije rekao kad se vraća, nadam se da će on obavljati punkcije..da li tko zna kako to inače funkcionira, da li on uopće radi punkcije?
Posljednje uređivanje od Strumpfica : 02.12.2010. at 18:28
Sretno svima koje su sutra na punkciji! Nadam se da će ovaj put biti puno Made in Slovenia kikića![]()
Strumpfice,radi i punkcije i transfere.Mojoj supruzi je on radio i jedno i drugo.Zaista je nevjerovatno kako taj covjek prenosi optimizam i djeluje umirujuce na zene.Recimo moja je ubijedjena da je trudna iako je tek 6. dan od transfera i izostala joj menstruacija drugi dan a pogotovo jer je dr V. rekao da ce sve biti ok.![]()
meni je punkciju radio dr.Reljič a transfer dr. Vilma Kovač i jako sam bila zadovoljna tako da ne brini u sigurnim si rukama . Sretno ...
Dobro kaze kety,nije bitno ko radi,sve su to vrhunski,brizljivo probrani strucnjaci.Licno mislim da je ipak kljuc Maribora u uslovima i biolozima.
Strumpfice ne znam za subotu ali on neće biti nama na punkciji sutra- ja sam ga pitala ali je rekao da će sigurno biti na transferu
Ali ja isto mislim da nije toliko bitno tko radi punkciju, svi su doktori tamo stručni
sada sam razočarana..a tko će meni raditi uzv sutra i odrediti štopericu?...![]()
Zedra, zbilja ne brini! Ja sam bila u 2 mariborska i nekoliko FET-ova kod njih, stvarno nije važno da ti prof. V. određuje štopericu.
Strumpfica, držim figetine.