Stranica 37 od 75 PrviPrvi ... 27353637383947 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,801 do 1,850 od 3737

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Vanesa baš me zanimaju pojedinosti jer i ja slabo reagiram, možeš li opisati kakve si stimulacije imala do sada i koja je bila dobitna?
    Sretno

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Cana73.......saljem ti pp

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Cana73 ne prolaze ti privatne poruke...........ostavljam ti svoj mail pa se javi slobodno ango2405@gmail.com

vanesa34 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Mali Mimi, na VV sam: prvi put primala Klomifen- dobivena 1 opl. j.s.- transfer 0,
    drugi put Gonal F + Suprefact- 3 opl. j.s. - transfer 3 embrija- beta 0
    treći put- Klomifen + Menopur - 3 opl. j.s.- transfer 0
    U Postojni: prvi put Puregon + Dipherelin- 2 opl. j.s. - transfer 2 embrija- prokrvarila 10. dan nakon ET
    drugi put samo Menopur, u dodatak Orgalutrana tri dana prije punkcije- 2 opl. j.s.- transfer 2 embrija- beta 591
    Odgovor jajnika je svaki put bio dosta jadan, ali mislim da je kod mene presudila rana punkcija- 12. dan i rani transfer 14. dan i da je endometrij bio tada puno zreliji za implantaciju u odnosu na prethodne postupke bez obzira na slabiju kvalitetu embrija.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala, a šta je to Orgalutran? Jel to kao Cetrotide?
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 18.03.2011. at 18:53

orline avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pozdrav svima, nisam dugo pisala na ovom forumu, a na ovu temu se prvi put priključujem.
    Imam jedno pitanje za Mariborčanke.
    Dobila sam pismom u decembru termin u Mariboru za juli. Trebalo je da im do kraja maja pošaljem neke analize. Danas mi stiže mail od Jasne u kom se navodi da sam planirana za termin maj/jun i da im javim termin očekivane naredne menstruacije.
    Bez dodtanih objašnjenja. Zna li neko da li se zatvaraju na ljeto jer bih ja pitala da ostane prvobitni julski termin.

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

orline ,sigurno je netko odustao ,pa imaju mjesto slobodno i zato da ides prije u postupak.
    ako planiras ici u maribor ti mozes javiti sestri da im mejlom poaljes svoje analize

orline avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala, seko, na brzom odgovoru.
    Preptpostavljam da mogu, videću već sa jasnom, nego MM radi u inostranstvu, i vraća se tek početkom juna pa mi ovo sad uveliko remeti planove, hm. Videću već šta mogu da uradim. Ja sam se bojala da se možda renoviraju ljeti, pa da su me zato pomerili ranije. Jer ako ne stignem za ovaj termin, ko zna kad će sledeći da mi daju. Hvala još jednom

vanesa34 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Mali Mimi, Orgalutran sam dobila radi sprečavanja prijevremene ovulacije jer se jedan folikul jako povećao, a ostali su bili sitni. Cetrotide ima istu funkciju, mislim da sam čak i njega dobivala u prehodnom neuspješnom ciklusu.

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

orline,pa mozda ti se i poklopi da ti muz dode.sa majskim ciklusom ces vjerovatno poceti sa stimulacijom ,a ako ce ti biti ciklus krajem maja to ti je taman
    kako kazes ako te odgodi ,tko zna kad ces onda na red

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mislim da mi je sestra Jasna jednom prilikom rekla da u 7.mjesecu neće raditi, nego da kreću sredinom 8. Možda te zato prebacila ranije.
    Iako me ovo jako čudi obzirom na duge liste čekanja...

orline avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj seka35 prvotno napisa Vidi poruku
    orline,pa mozda ti se i poklopi da ti muz dode.sa majskim ciklusom ces vjerovatno poceti sa stimulacijom ,a ako ce ti biti ciklus krajem maja to ti je taman
    Ne smijem da rizikujem, sledeći ciklus je početak aprila, vjerovatno bi mi tad uključili kontracepciju a krajem maja stimulaciju.

Gabi25, hvala ti na info. I mene je začudilo. Ja sam papire poslala juna prošle godine. Svakom normalnom bi odgovaralo pomjeranje mjesec dva ranije, ali mi zbog trenutne razdvojenosti moramo planirati unaprijed.
    Puno ste mi pomogle

vanesa34 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Orgalutran sam dobivala radi sprečavanja prerane ovulacije jer se jedan folikul jako povećao, a ostali su bili sitni. Cetrotide ima istu funkciju, mislim da sam i njega dobivala u prethodnom postupku.

CERES avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Mali Mimi, Orgalutran ti je isto što i Cetrotide, samo drugi proizvođač, znači to je supresija, ali antagonist,(za razliku od Decapetyla koji je agonist), koristi se u kratkom Antagonist protokolu od 5 ili 6-tog dana stimulacije, pa do punkcije.

vanesa 34, čestitam! Ja sam kod dr.Reša imala isti protokol (menopur+orgalutran) i uspijelo nam je U prvom postupku sa dugim protokolom imala sam loš odgovor .

vanesa34 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Mali Mimi, pokušavam ti odgovorit, ali se ne objavljuje. Orgalutran sam dobivala da spriječi preranu ovulaciju jer se jedan folikul jako povećao, a drugi su ostali sitni. Cetrotide radi to isto, dobivala sam i njega u prethodnom ciklusu.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Aha hvala Ceres, onda sam ja imala takav sličan protokol zadnji put u Viliju samo sa Cetrotidom, a od stimulacije sam uzimala klomifen i Menopur (od 3 d.c. ) nažalost nije uspjelo, al bolje sam reagirala s ovom blažom stimulacijom nego u MB sa turbo jakim dozama Menopura al uz Decapeptile od 3 d.c. mislim da je ovo svakako dobra solucija sa low respondere

CERES avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Aha hvala Ceres, onda sam ja imala takav sličan protokol zadnji put u Viliju samo sa Cetrotidom, a od stimulacije sam uzimala klomifen i Menopur (od 3 d.c. ) nažalost nije uspjelo, al bolje sam reagirala s ovom blažom stimulacijom nego u MB sa turbo jakim dozama Menopura al uz Decapeptile od 3 d.c. mislim da je ovo svakako dobra solucija sa low respondere
    Ma da, ja sam se iznenadila kako se ovaj protokol bolje podnosi od klasičnog, potrošila sam ukupno 22 menopura od 2 d.c.- 9 d.c., (225 iu dnevno) i 3 orgalutrana( to spada u blažu stimulaciju), a rezultat značajno bolji od dugog protokola( čak 5 j.s. ) od kojih je jedna bila dobitna!
    Ovaj protokol( postala sam njegov ambasador) je dobar i za žene s normalnim odgovorom( manja vjerojatnost od hiperstimulacije), čitala sam dosta o njemu i sve se više primjenjuje ( vani, kod nas baš i ne).

A da probaš samo s Menopurima + Cetrotidom?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma da to je i bio zadnji prjedlog mog dr-a, al sad sam u bolnicu krenula (a tu mi se pak ne da ekperimentirati pa mislim da ću samo klomifene). Jesi probala kad sa Gonalima?

CERES avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Mali Mimi, nisam, u tom prvom postupku ( dugom) smo išli s Puregonom (100 iu dnevno), što je zapravo slično jer su i Gonal i Puregon čisti FSH, dok je Menopur ili Merional FSH+LH, pa su kao bolji za malo starije koke (36 god.).
    E da, moram ipak napomenuti da sam u tom dobitnom protokolu išla i na akupunkturu od prvog dana stimulacije pa sve do pred vađenje bete, mislim da je i to doprinjelo implantaciji i nekih 2 mjeseca prije početka postupka sam isto prošla jednu turu akupunkture od 10 tretmana baš u svrhu pripreme tj podrške za IVF/ICSI-u.

Puno sreće ti želim,Mali Mimi!

vanesa34 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Mali Mimi, cijeli ti vikend šaljem odgovor, ali se ne objavljuje. Orgalutran sam dobila pred kraj dobitnog ciklusa prvenstveno da se spriječi prerana ovulacija jer se jedan folikul opasno povećao, a drugi su ostali sitni. Tome služi i Cetrotide, i njega sam prethodno dobivala kod Reša zbog istog problema.

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mariborčanke na prvi UZV idem kod svog ginica sada u cetvrtak. Sestra Jasna mi napisala da javim stanje jajnika i debljinu endometrija, jel treba detalje npr. koliko je koji jajnik velik ili je ok samo da dr. pogleda da nema cisti?

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

bugaboo,ne treba ja samo javim debljinu endometrija i kažem da je drugo sve ok.sretno!

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala!

Drzim fige za veliku betu 31.3.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala Ceres i Vanesa (izgleda da ti odgovori malo kasne jer si nova, ali brzo će se to srediti samo piši)
    I naravno Ceres sretno s trudnoćom i porodom nek sve prođe glatko
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 21.03.2011. at 16:05

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Bugaboo,moja vto dr je napisala debljinu endom. i broj antralnih folikula na jajnicima(pojedinacno). Srecno

orline avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da mi je sestra Jasna jednom prilikom rekla da u 7.mjesecu neće raditi, nego da kreću sredinom 8. Možda te zato prebacila ranije.
    Iako me ovo jako čudi obzirom na duge liste čekanja...
    Provjereno tačna info.
    Danas dobila mail od sestra Jasne. Najvjerovatnije neće raditi u 7.mjesecu, zato su pomjerali za ranije. I kreću sredinom osmog.

Cana73 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cure ima li neko ko je u postupku u Mb u 1. mjesecu 2012?

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Obavila UZV prije pocetka stimulacije, moj dr. kaze sve ok s obzirom na kontracepciju i pikanje Decapeptylom vec 10 dana. Endometrij mi je jako tanak, samo 4 mm pa ne ocekujem neku mengu, i dr. kaze ako dodje bit ce oskudna. Sad mi nije jasno ako ne dodje menga prije pocetka stimulacije tj. do ponedjeljka, kako mogu znati koji mi je 1. dan ciklusa i jel to uopce bitno u cijeloj prici?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cana73,ja sam u postupku 1.mj. 2012,baš sam neki dan dobila obavijest!

Cana73 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj nina977 prvotno napisa Vidi poruku
    Cana73,ja sam u postupku 1.mj. 2012,baš sam neki dan dobila obavijest!
    I ja sam isto dobila obavijest prije neki dan, trebam do kraja maja poslati dodatne nalaze, hiv1 i 2, vdrl, hepatitis b i c, ako sam ih dobro shvatila.
    Nadam se da cemo se pratiti i razmijenijavti informacije.
    Pozdrav!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cana,baš mi je drago da smo zajedno.Jel tebi to prvi postupak?

Cana73 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cana,baš mi je drago da smo zajedno.Jel tebi to prvi postupak?
    Nazalost ne, ovo ce biti treci.
    Jesu li tebi iz Mb trazili dodatne pretrage/nalaze?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Cana73 prvotno napisa Vidi poruku
    Nazalost ne, ovo ce biti treci.
    Jesu li tebi iz Mb trazili dodatne pretrage/nalaze?
    Jesu-isto što i tebe,samo mi je malo čudno zašto do kraja maja a piše da kod punkcije nalazi ne smiju biti stariji od 6 mj.

Cana73 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

[QUOTE=nina977;1850087]
    Jesu-isto što i tebe,samo mi je malo čudno zašto do kraja maja a piše da kod punkcije nalazi ne smiju biti stariji od 6 mj.[/QUO

I mene to zbunjuje, kad ces ti slati te nalaze?

darmar avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Veliki pozdrav svima,
    želim samo da se pridružim Mariborčankama.
    Ja i suprug smo bili u Mb 22.03., suprug je morao uraditi spermiogram, radi zamrzavanja, budući je nalaz kako se vidi iz priloženog i dobili smo protokol za 5.mj., tako da ću sada biti ,vjerujem, malo češća pitalica i sudionica ovoga foruma.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

[QUOTE=Cana73;1850131]
    Jesu-isto što i tebe,samo mi je malo čudno zašto do kraja maja a piše da kod punkcije nalazi ne smiju biti stariji od 6 mj.[/QUO

I mene to zbunjuje, kad ces ti slati te nalaze?
    Poslat ću ih do kraja 5 mj,ne znam valjda će nam vrijedit do postupka!

Cana73 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

[QUOTE=nina977;1850834]
    Citiraj Cana73 prvotno napisa Vidi poruku

Poslat ću ih do kraja 5 mj,ne znam valjda će nam vrijedit do postupka!
    I ja cu takodje poslati do kraja 5 mj. pa sta bude.
    Hvala!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Bugaboo i ja sam imala 4.2 pa je ciklus stigao 2.dan po prestanku tabletica. Stici ce, a i tu je prepiska sa sestrom ako nesto ne bude po redu. Sada znas kada bi trebalo da pocnes stimulaciju, pa ako ciklus ne stigne pisi im.

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I sestra Jasna je napisala da zbog tankog endometrija ocekujem samo smeđi iscjedak od menge. Rekla je ako ne dobijem mengu do ponedjeljka da pocinjem sa Gonalima 2. dan ciklusa. Nadam se da ce ipak stici ovaj vikend pa da mogu u ponedjeljak startati sa stimulacijom.

Mini3 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ja eto već drugi tjedan na Longestu, i moram priznati da ih lošije nego što sam podnijela stimulacijju u prošlom postupku ...Možete li mi pomoći sa jednom malom nedoumicom ....nije mi jasno da li sa drugom turom kontracepcije počinjem peti ili šesti dan.. u protokolu piše nakon pet dana odmora da ponovno počinjem s kontracepcijom (što bi značilo šesti dan), a sestra Jasna kaže peti dan.... sada mi ništa nije jasno.
    Puno hvala na odgovoru.

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mini ja nisam imala prekid kontracepcijskih jer sam ih pila 1 mjesec, ali ja bih slusala sestru Jasnu ako si je to isto pitala.

Btw imam 13 tableta Logesta koje su mi ostale pa ako treba tebi ili nekome drugom javite se na PP pa posaljem postom.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Cure, imam jedno pitanje!! Gdje ste si davale Gonal, u stomak kao i Decapeptyl ili ...?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj klikica prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, imam jedno pitanje!! Gdje ste si davale Gonal, u stomak kao i Decapeptyl ili ...?
    Gonal, kao i Decapeptyl se daje subkutano, znaci pod kozu. Stomak je odlicno mjesto za takve injekcije.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

cure ima li netko od Mariborčanki tko je dobio kratki protokol- menopur/gonal + cetrotidi?

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Gabi25 ja imam takav prtokol sada za 4 mjesec.Od 06.04. krecem sa Gonalima a od 11.(tako je planirano) sa Cetrotidama 4-6 dana zavisi.Znas li moda koja im je cijena(cetrotidima)

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Cure, trebam pomoc.Naime na Logestu sam od 01.03 do 01.04 (po preporuci sestre Jasne i po protokolu).Juce i danas imam oskudno krvarenje.Vise je to jako malo krvi i smedjkasti iscjedak.Inace nemam spontane cikluse pa sam u panici sta bi moglo da bude.....da uzmem dvije pilule Logesta - u protokolu stoji da ako se javi krvarenje se poveca doza kontracepcije ili sta????

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

U Slovenij su ti nešto jeftiniji mislim da je cijena oko 40 E

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni ti takvo krvarenje uvijek ide na početku recimo prva dva dana a nisam na pilulama tako da mi to ne zvuči zabrinjavajuće, pričekaj dan, dva pa ćeš vidjeti

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

marija možeš pričekati dan dva kao što kaže Mali Mimi ili odmah uzeti 2 tablete, nije to ništa strašno.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Hvala cure................

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •