Stranica 39 od 75 PrviPrvi ... 29373839404149 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,901 do 1,950 od 3737

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

darmar avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Marija_sa sretno s bockanjem
    Bubaboo prvo ~~~~~~~za kvalitetne stanice, onda~~~~~~ za njihovu oplodnju, pa ~~~~za lijepe embrije~~~~~~za jednu super betu, SRETNO
    Ja čekam da "tetkica" stigne, pa de se priključim bockalicama u 5.mj., al mi nešto usporila
    Posljednje uređivanje od darmar : 07.04.2011. at 15:22

darmar avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

mislila sam bugaboo, izvini, moja brzina

Iva15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Bugaboo mislim na tvoju jutrašnju punkciju i ~~~~~~
    Nadam se da je prošla uspješno (jesi bila pod anestezijom?)

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Drage moje Slovenke (i ja sam jedna bivša a možda i buduća),

molim vas ako je nekome ostalo viška Logesta, Menopura ili Gonala da mi se javite na pp. Frendica ide u postupak u Mb pa joj pomažem u nabavci lijekova. Decapeptyle je nešto nabavila pa oni ne trebaju.
    Hvala!

bugaboo nadam se da je punkcija prošla super- pa onda za puno lijepih embrijića~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Iva u Mb svi idu sa anestezijom ( osim onih koji ne žele, bila je sa mnom jedna cura na punkciji koja je bez obzira na 10-ak folikula išla na živo iako su ju doktori puno puno nagovarali da uzme anesteziju)

Iva15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam dobila dojam da te oni pitaju dali želiš anesteziju ili ne, pa onda ti moraš odlučit... a ja neodlučna vaga, a još prvi put u postupku pa jadna sva zbunjena šta da odlučim
    Hvala za info

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ma pitaju te ali zato i kažem- većinom svi idu uz anesteziju, to i je blagodat Maribora

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala cure na vibricama. Dobila anesteziju, pravi preporod nakon onih punkcija na zivo Na zadnjem UZV me sestra pitala hocu li anesteziju, ja naravno da da, a i dr. je kimala glavom kao bolje da idem na anesteziju. Sve koje smo danas bile smo imale anesteziju, nakon nas dosla grupa slovenki od kojih je 1 bila hrabra i isla bez anestezije.

Dobili smo 19 JS i sad cekamo srijedu, nadam se da ce nam taj 13.4. bit sretan!

molu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

bugaboo bravo za stanice i pregršt vibri za 13.4.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Bok cure, evo da se uključim na svoj novi podforum, nadam se da me primate.
    Kao što vidite u potpisu, do sada sam imala 3 postupka na VV, 2 klomifenska ivf-a i ovaj zadnji lagano stimulirani (12 gonala - jako reagiram na stimulaciju, pa bi me sve ostalo bacilo u hiperstimulaciju, i ovako je bilo gusto...). Betu vadim reda radi u ponedjeljak, no testići su negativni, dobila pravu mengu i ovaj postupak je za mene završen, nažalost...

No, u četvrtak smo u Ljubljani na konzultacijama kod dr. Reša, pa rekoh da se javim i predstavim, kad već upadam među vas slovenkice. Vidim da je večina cura ovdje na postupcima u Mariboru, ali eto.

Toliko za sada, javim kako je bilo na razgovoru i što smo dogovorili, a vama svima želim puno puno sreće i da uskoro mazite debele proljetne buše

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ValaMala, šaljem ti veliki pozdrav i žao mi je što već i ovaj nije bio dobitan, ali naravno ne predajemo se i idemo dalje!

Cure mogu li naknadno ovjeriti papir za povrat poreza u Sl i da li traže da pogledaju tu robu ( lijekove) koje sam kupila, zaboravila sam zadnji puta kad smo se vraćali ovjeriti! Hoće li mi sada praviti probleme i ima li kakav rok za to?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

modesty4, moraš imati robu kod sebe kad ovjeravaš račun. Ne vjerujem da bi oni skužili da si već jednom uvezla robu, mogla je kod nekog stajati u Sloveniji. Nekada traže i povijest bolesti, u svakom slučaju moraš imati kod sebe te stvari. Treba ti i za Slovence i za naše.

valamala dorodošla, ima tu ljudi koji su bili kod Reša
    Posljednje uređivanje od Jelena : 10.04.2011. at 07:22

Iva15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

nas najčešće ne pitaju da pogledaju robu ali ponekad znaju pitat. Kad vide kasniji datum bi mogli pitat. Meni je carinik bio malo zbunjen kad je vidio da uvozim ljekove, nećkao se par minuta šta da radi, probao nekog zvat ali mu se nitko nije javio pa mi je na kraju pečatirao račun.
    Bugaboo, neka ti je sretan 13.04.

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Znači prošao mi je vlak. Cetrotide sam potrošila i nemam što pokazati, a osim toga mislila sam ovjeriti na ulazu u Sloveniju u ponedjeljak, da mogu to i potrošiti tamo, jer vraćam se za tjedan dana,a onda više neću niti ići.

Iva15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

a čuj, uvijek možeš probat pa možda upali...kažeš nisam znala... Makar se obično pečatira na izlazu, neznam šta bi rekli da ih pitaš na ulazu

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cure, možete mi pojasniti to s lijekovima. Ako ih kupimo u Sloveniji, možemo dobiti povrat poreza koliko sam skužila. Dakle što trebamo napraviti? Hvala, baš sam padobranac

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Možeš dobiti povrat... tražiš u ljekarni da ti ispune papire za povrat i još ih ovjeriš na granici (Slovenskoj) i dobiješ novčiće. Samo provjeri da li ti se isplati neke stvari kupovati tamo ili tu kod nas. Ja sam recimo gonale kupovala kod nas, a cetrotide u Sloveniji jer su bili oko 200 kn jeftiniji po komadu. Koliko cure pišu vidim da su sad i kod nas malo pojeftinili ali opet su u Slo jeftiniji za skoro 100 kn. Ako trebaš 7 komada ko ja, isplati se. Ušteda oko 700 kn a u studenom, kad sam ja išla uštedila sam oko 1300 kn. E da, još povrat...isplati se stvarno

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

amyx, hvala ti, super

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

amyx, je l se sjećaš pošto su Cetrotide u Sloveniji (jesi u Brežice išla?)?

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Jelena, ja sam cetrotida kupovala u Mb, ljekarna na čošku, pored bolnice. Bili su 39.90 eura. Kod nas su u to vrijeme bili oko 500 kuna , a sad su u ljekarni Filipović 350,00 kuna, a u Karlovcu su recimo 550,00 kuna (b.a.b.y. napisalana privatnim klinikama). Kako god okreneš u Slo su jeftiniji.

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Prije 2 dana sam kupila u Mb-u u ljekarni pored bolnice cetrotide cijena je 40 eura manje koji cent!

Mini3 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Curke, znate li gdje je sada najjeftinije kupiti gonale? Da li da ih kupujem u Slo ili kod nas u Hrvatskoj?

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Gonali su jeftiniji u Hrvatskoj u Zagrebu, ljekarna Filipović, za gotovinu 190kuna. U Sloveniji imaš gonal pen kojeg kod nas nema za kupiti i on je skuplji, ali kod njega nema miješanja, već je pripremljen lijek. Mene osobno smiruje mućkanje gonala prije davanja i priprema me za iglu, tako da sam ja opet izabrala gonal f !

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Gonal definitivno jeftiniji kod nas, a cetrotide u slo

Iva15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kod mene je Gonal 207 kuna i problem mi je šta ga nema u ljekarni nego ga moram naručivat-točno koliko mi treba...a to ni sama neznam, pa sam se odlučila na pen u sloveniji - nakon šta odbijem njihov porez dođe mi oko 215 kn.
    Kupujem ga nakon šta mi doktor pripiše količinu pa se nadam da mi ga neće ostat.

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Prije tjedan dana u MB ljekarni u sklopu bolnice platila Gonal 32 EUR.

darmar avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj bugaboo prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala cure na vibricama. Dobila anesteziju, pravi preporod nakon onih punkcija na zivo Na zadnjem UZV me sestra pitala hocu li anesteziju, ja naravno da da, a i dr. je kimala glavom kao bolje da idem na anesteziju. Sve koje smo danas bile smo imale anesteziju, nakon nas dosla grupa slovenki od kojih je 1 bila hrabra i isla bez anestezije.

super za brojnost stanica, želim~~~~~~~za sretan transfer 13.04.

Mini3 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Cure, hvala vam na info. Mislim da ću morat koristiti kombinirano sa gonalom pen, od 9.5 sam već stanovnica Maribora, pa mislim da ne bi bilo pametno kupovati ovdje ukupnu količinu gonala, pa je čuvati dok sam u Mariboru. Valjda neće biti problem miješati ih (mislim hrvatsku i slovensku verziju). U zadnjem postupku sam potrošila ukupno 30 ampulica. Možda ih sada u dugom protokolu bude trebalo manje... nadam se!
    Bugaboo držimo fige za 13.04.!!!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mini3, Gonal je Gonal, nema veze kako je upakiran. Provjereno kod prof. Vlaisavljevića je da je svejedno je li pen ili ovaj za mixanje.
    Ne bih ti htjela rušiti nade, ali ako s 30 nisi imala HS, ne vjerujem da će ti sada smanjiti dozu, jedino ako su ti se skratili ciklusi.

bugaboo, sretno!

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo dvije lijepe blastice mi vracene na dozivotno cuvanje (Janez & Mojca), nazalost nismo imali nista za smrznuti, ali nadam se da nam nece niti trebati.

molu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

bugaboo drago mi je za Janeza i Mojcu. Vibrice za velku betu.

Kako to da nije bilo ništa za zmrznuti? Imala si 19 js, jel tako? Jesu ti rekli što je bilo s ostatkom js?

Mene čeka razgovor u petak 3. dan od punkcije, pa me zanima kako je to teklo na razgovoru s dr. i biologom?

Moram primjetiti da se u Mb nekako teško dolazi do smrznutih embrija unazad neko vrijeme...

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Na razgovoru su biolog i dr, na kraju je od 19 JS njih 15 bilo zrelo za oplodnju, po rijecima biologa neke su se prebrzo dijelile, neke nisu dogurale do 5. dana i na kraju ostale samo te 2.

Ali 1. ima ocjenu 1 od 8 (najbolja ocjena), a 2. je 2 od 8 sto je biolog rekao da je isto jako dobra. Nadamo se uspjehu...

Kod nas na SD smo uvijek imali transfer 2 ili 3 mrve (od 3 oplođene), ali uvijek 3. dan. Nadamo se da su sad ove 2 od 15 jako kvalitetne kada su izdrzale do 5. dana.

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj molu prvotno napisa Vidi poruku
    Mene čeka razgovor u petak 3. dan od punkcije, pa me zanima kako je to teklo na razgovoru s dr. i biologom?
    Razgovor je kratko trajao, nama cca 5 min, curi kojoj nisu htjeli napravili ET zbog straha od HS je trajalo malo duze. Dr i biolog ti kazu koju metodu su koristiti (IVF ili ICSI), koliko je bilo zrelih JS, koliko ih se oplodilo i sl. Nas su pitali s obzirom da su samo 2 embrija zelimo li transfer samo 1 pa 2. zamrznut, ali mi smo htjeli transfer oba. Tamo pitaj sve sto te zanima, nakon toga smo isli u ured prekoputa kod Snježane Knuplež koja nam je dala račun i uputila nas na blagajnu bolnice. Njoj smo nazad dofurali potvrdu da je placeno i cekali transfer koji je bio za cca sat vremena. Nakon transfera se lezi cca sat vremena u istoj sobi gdje se lezalo nakon punkcije.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

bugaboo jesu vam radili pola pola (mislim pola ivf a pola icsi)?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cure mm i ja smo sutra na prvim konzultacijama u Ljubljani kod dr. Reša. Totalno sam uzbuđena. Javim kako je bilo!

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

valamala ,sretno!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala

Iva15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Bugaboo ~~~ za Janeza i Mojcu

darmar avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

bugaboo bravo za blastice i naravno za lijepu betu~~~~~~~

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    bugaboo jesu vam radili pola pola (mislim pola ivf a pola icsi)?
    BioloG rekao da su radili ICSI.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

bugaboo cestitam za blaste............i naravno zelim lijepu betu!!!!!!

Ja sam jos uvijek bockalica........trenutno sam u Mariboru i na Gonalima i Cetrotidama od juce.Dr.V misli da bi punkcija mogla biti u ponedeljak ili utorak......

Cana73 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj marija_sa prvotno napisa Vidi poruku
    bugaboo cestitam za blaste............i naravno zelim lijepu betu!!!!!!

Ja sam jos uvijek bockalica........trenutno sam u Mariboru i na Gonalima i Cetrotidama od juce.Dr.V misli da bi punkcija mogla biti u ponedeljak ili utorak......
    Sugradjanko, sretno u Mariboru!

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

evo jedne razočarane u MB... sigurno dijelom jer mi nije uspjelo (subjektivna stvar), ali većim dijelom jer mi nisu uspjeli punktirati lijevi jajnik - naime nisu skužili na folikulometriji da mi je jajnik "čudno" smješten i nisu mi preporučili anesteziju zbog toga pa je ja nisam uzela. Na punkciji su tek (ups!) skužili da mi to neće uspjeti bez anestezije, ali onda je već bilo kasno i 5 mojih folikula je otišlo u vjetar... A ljudi kao veliki stručnjaci; bila sam tužna i ljuta. Tako sam dobila manji broj stanica i manju šansu da uspije... Jer oni to nisu vidjeli na vrijeme.
    Uglavnom idući tjedan se spremamo kod Reša, čula sam svašza za njega, ali trenutno nemam izbora.

Svima koji se spremaju za MB - želim svu sreću

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

the margot,kao sto vidis ja sam bila u Mariboru 4 puta i nista! kod resa mi uspjelo od prvi put i sad sam u 12 tjednu.
    res jest onako brz i,ali je jako direktan i nema okolo kod njega... meni je odgovarala ta njegova brzina... ne mogu reci da mi vlaisavljevic nije pomogao ,jer on mi je na prvom ultrazvuku rekao tocnu diagnozu ,ali ja sam ga tad vidjela i vise nisam ,a bila sam citavu proslu godiu u mariboru

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

The Margot, ako ti je anestezija važna-nadam se da znaš da kod Reša anestezije nema.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala ti! da, sve znam, raspitala sam se. Jučer sam bila kod dr Radončića zbog imunologije (i nalazi ok), a on mi je usput detaljno pogledao taj moj jajnik i veli da nije čudno smješten, da je sve regularno i ok. Baš ništa ne kužim i sve me to zbediralo... ali ajde, proći će. Čula sam svašta o Rešu, kao neki nabrijani prof Baltazar i spremni smo na sve -zasad još

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ciklama1 prvotno napisa Vidi poruku
    Da se javim posle ivf-a, nažalost neuspešnog. Bilo je 8 zrelih j.ć., 5 embriona do 4. dana i petog dana (29.03) su svi prestali da se dele. Nije bilo ni et (29.03). Stimulacija je bila po kratkom protokolu sa 27 Menopura i 4 cetrotide. Verovatno je bio neko sa foruma ali se nismo prepoznali i ovom prilikom pozdravljam i pozivam da se jave sa izveštajem.
    Evo dvije lijepe blastice mi vracene na dozivotno cuvanje (Janez & Mojca), nazalost nismo imali nista za smrznuti, ali nadam se da nam nece niti trebati.
    Skroz mi je neobicno vidjeti kako losi rezultati sada vec duze vremena dolaze iz Maribora.

Ispada da vise uspjeha imaju nase klinike koje smiju oploditi samo 3 jajne stanice, jer im i sa toliko polazi za rukom doci do blastocista, dok u Mariboru dolazi u pitanje i sam transfer unatoc solidnom broju raspolozivih jajnih stanica za oplodnju.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj seka35 prvotno napisa Vidi poruku
    the margot,kao sto vidis ja sam bila u Mariboru 4 puta i nista! kod resa mi uspjelo od prvi put i sad sam u 12 tjednu.
    res jest onako brz i,ali je jako direktan i nema okolo kod njega... meni je odgovarala ta njegova brzina... ne mogu reci da mi vlaisavljevic nije pomogao ,jer on mi je na prvom ultrazvuku rekao tocnu diagnozu ,ali ja sam ga tad vidjela i vise nisam ,a bila sam citavu proslu godiu u mariboru
    da, ispada da oni imaju uspjeh na količinu. Imam jednu poznanicu koja je od prve uspjela kod Reša
    A i ja sam vidjela Vlaisavljevića samo na dogovoru, poslije nikad više...A onaj dr Reljič je bio užasno neljubazan i nezainteresiran; kad sam došla na prvi UZV samo što me nije pitao što ja tamo radim i što hoću, užas jedan od nastupa. Ok, u široj slici mi niti nije važno kako netko nastupa, jedino da na kraju bude nekog uspjeha, ali eto, kod nas niti jedno niti drugo nismo dobili u MB
    ne želim raditi antireklamu, samo iznosim svoje iskustvo.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku

Ispada da vise uspjeha imaju nase klinike koje smiju oploditi samo 3 jajne stanice, jer im i sa toliko polazi za rukom doci do blastocista.
    ja ipak to ne bih zaključivala napamet, bez objektivnih i pravih podataka, možda imaju, a možda i nemaju

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj The Margot prvotno napisa Vidi poruku
    ja ipak to ne bih zaključivala napamet, bez objektivnih i pravih podataka, možda imaju, a možda i nemaju
    The Margot, vjeruj da Aurora* ne zaključuje napamet.

Marchie37 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    The Margot, vjeruj da Aurora* ne zaključuje napamet.
    X!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •