Stranica 39 od 73 PrviPrvi ... 29373839404149 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,901 do 1,950 od 3737

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da se planetarno čude IVF stručnjaci svjetskog glasa hrvatskom fenomenu oplođene tri jajne stanice otkad je donešen novi zakon. Mora da su to više sile kod nas

Po meni to spada u religijsku domenu, sa statistikom i medicinom nema nikakve veze.
    Jelena potpisujem te u potpunosti

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Htjela sam se nadovezati na inu i cure oko MB,u 2 postupka koja smo imali kod njih mogu samo reći da ovaj zadnji(10/2010) zaokružio sliku o MB nažalost da odustanemo od njih.Spadam u low respondere i ne odgovara mi njihov protokol a i tvrdoća da ga promenje(ma ne da mi se potezati i raspravljati s njima da dobijem nešto šta bi se trebalo podrazumijevati),a ujedno i rzgovorom sa curama koje su bile s nama vidim da dosta parova ima mali broj oplođenih stanic,sve je više transfera 3 dan,ili da uopće nema transfera,smrznutih embrija mogli smo na prste izbrojati, i od nas 7 koje smo u kontktu samo je 1 trudna!!!Dok npr 10/2009 od nas 5 samo 2 nisu zatrudnile i 2 imaju smrznute!
    Da puno sam iznenađena sa neuspijehom jer sam smatrala da ipak veliki broj pacijenata radi našeg zakona nebi trebao utjecati na lošije ishode dapaće trebalo bi biti više trudnoća jer nema neke promjene kod njihovog pristupa: čeka se godinu dana i dugi protokol je njihova šema!
    Treba uzeti puno toga u obzir ali ja se ne mogu oteti osjećaju da kod njih nemam više šta tražiti!
    Priznata su klinika s dugim stžom uspijeha samo im u zadnje vrijeme sve opada i ne bi volila da žive na saroj slavi radi budućih nekih parova!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ici prvotno napisa Vidi poruku
    a ujedno i rzgovorom sa curama koje su bile s nama vidim da dosta parova ima mali broj oplođenih stanic,sve je više transfera 3 dan,ili da uopće nema transfera,smrznutih embrija mogli smo na prste izbrojati, i od nas 7 koje smo u kontktu samo je 1 trudna!!!Dok npr 10/2009 od nas 5 samo 2 nisu zatrudnile i 2 imaju smrznute!
    Da puno sam iznenađena sa neuspijehom jer sam smatrala da ipak veliki broj pacijenata radi našeg zakona nebi trebao utjecati na lošije ishode dapaće trebalo bi biti više trudnoća jer nema neke promjene kod njihovog pristupa: čeka se godinu dana i dugi protokol je njihova šema!
    Da, ovako se i meni čini usporedba 2009. versus sad.

A propos ovog da ne bi trebao utjecati tsunami iz Hrvatske jer je ista lista čekanja - uzmite u obzir važnu stvar, a to je da se struktura ljudi koji iz Hrvatske sad kreću na IVF u Maribor, po meni, promijenila. Dok su to prije bili u pravilu maratonci (čitaj = ne očekuje se da će količinom svojih stanica opterećivat lab), sad su to mlade cure, koje imaju puno bolju produkciju... Meni se čini da bi u tom grmu mogao ležati zec...

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Dr. je kako su mi i opisali, vrlo jasan i direktan i to mi se sviđa. Odgovorio nam je na sva pitanja koja smo imali i posvetio nam dosta vremena. Super mi je kako je muž uključen u sve faze, gledali smo spermije po prvi puta i dogovor je da samo dođemo 2dc i krećemo. Jedva čekam, kad bi barem to bilo dobitno...

I mi idemo sada u 5. mj kod dr Reša nakon jednog neuspjelog u MB... Sretno nam svima bilo

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vezano za Mb: sad je i kratki protokol postao jedna od standardnih shema, ide kontracepcija radi sinhronizacije ciklusa ali nema klasične supresije, nego stimulacija pa Cetrotide. Znam jer sam vidjela primjerak protokola.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Vezano za Mb: sad je i kratki protokol postao jedna od standardnih shema, ide kontracepcija radi sinhronizacije ciklusa ali nema klasične supresije, nego stimulacija pa Cetrotide. Znam jer sam vidjela primjerak protokola.
    Ali ipak ne bi rekla da je to postalo standardno kao njihov dugi protokol- a opet vidi se neki pomak u individualnom pristupu

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

evo sta je meni zasmetalo. mi smo poceli sa mariborom kad sam ja imala 33 god . cekali smo na konsultacije dva mjeseca ,nakon toga cekanje tocno 1 god. dok smo dosli na red ,zatim kontracepsija i taj njihov dugi protokol...da ne duzim . znaci sa 34 sam pocela sa svojom prvpm stimulacijom i jako dobro odreagirala( 25 KOM MENOPURA + DECAPEPTIL 28 kom) ,dobila sam 21 jajnu stanicu od koje se oplodilo 19 ,a 8 blastocista zamrznuli .prvi put vratili jednu (Jer su konstatovali da je dobra)uslijedio drugi fet ,pa treci ,pa cetvrti i svaki put bez uspjeha...
    moram napisati kad sam krenula na fet sestra jasna mi poslal protokol tj. upute za fet ,pa da biram hocu li u prirodnom ili stimuliranm postupku . kod stimuliranog mislim uz estrofem. ja naravno sama odlucila uz estrofem ,jel nisam htjela rizikovati! kad sam dosla na transver dr. sonja kovac mi kaze "Zasto vi idete sa estrofemom kad imate redovne ovulacije?" ja onako na stolu i kazem ,pa nije mi nitko rekao da mogu i da sam sama birala jel mi tako sestra i poslala i to je bilo kod zadnjeg feta ... ja tad odlucim da promijenim kliniku (mada su mi ostale jos 2kom blastocista) i odmah kontaktirala resa. ima tu jos par stvarcica u komunikacijama ,jer kad sam god direkt stupila u kontakt s dr reljic ili kovac da nesto pitam ,sestra jasna bi se naljutila i znala bi mi reci ,pa onda pitajte doktora ,cuj mislim ona je ipak sestra ,a ne dr. i tako me to ljutilo ... kad sam otisla kod dr. resa odmah mi je rekao da cemo ici sa kratkim protokolom i sve mi se svidjelo kod njega od samog pocetka i na kraju i uspjelo
    Posljednje uređivanje od seka35 : 15.04.2011. at 12:20

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

seka35 - koji lijepi ishod - ti si mi inspiracija!

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

meni je res u prednosti ,jel ipak sve on odraduje i to sam htjela da mi doktor sve kaze ,a ne sestre za koje nisam sigurna da i kontaktiraju u datim trenutcima s doktorom.
    mada ja znam jako puno zena da su trudne iz maribora ,ali i iz drugih klinika ima uspjeha...

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Evo da se javim da mi FET nije urodio plodom. Nisam jako ni iznenađena ni tužna jer nam je dr. dao jako minimalne šanse za dobar ishod. Pošto smo bili zadnji uspijeli smo sa dr.Rešom malo i porazgovarati,moram priznati kada nije u žurbi jako je drag, susretljiv i jako izravan.
    S obzirom na našu odluku da Postojnu držimo našom maticnom klinikom do trudnoce (ili bankrota) moja gin.je podržala. Rekla je da ima više njegovih trudnica nego mariborskih(bar koje se vode kod nje).

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Margot, super, onda smo skupa u postupku! Možda se vidimo. Otkud si ti?

Cana73 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ValaMala, veliki pozdrav.
    Ti si jedna veoma hrabra i pozitivna zena.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cana, tako jako lijepo od tebe, puno ti hvala.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ValaMala,koliko dođe postupak kod Reša?

vanesa34 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj nina977 prvotno napisa Vidi poruku
    ValaMala,koliko dođe postupak kod Reša?
    Nina977, prvi postupak kod Reša nas je koštao blizu 2200-2300 eura, a drugi dobitni nešto sitno iznad 2000 eura. Razlog je u duljini trajanja postupka, broju potrebnih kontrola i količini i vrsti lijekova. Drugi postupak je trajao dva dana kraće i imala sam manje lijekova. Sve ovisi o uspjehu stimulacije i doktorovoj procjeni.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja bila na trasferu jucer,imam totalno super iskustva sa Mariborom. Ugrađena 2 embrija i jedan na zamrzavanju

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj snupi prvotno napisa Vidi poruku
    ja bila na trasferu jucer,imam totalno super iskustva sa Mariborom. Ugrađena 2 embrija i jedan na zamrzavanju
    snupi ajde nam reci malo koliko ti je godina, koja vam je dijagnoza, koliko ste imali jajnih stanica?

darmar avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

snupi super, sada lijepo čuvaj svoje mrvice i želim ti svu sreću svijeta, da bude što manje negativnih misli i da dočekaš svoju pozitivnu betu Drago mi je da si imala super iskustvo sa Mb, budući se i ja spremam u 5.mj.gore,pridonijela si mome optimizmu glede postupka u MB. SRETNO!

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hvala ako ti mogu kako pomoci vezano za maribor slobodno javi. Ja sam imala veliku cast da me transferira veliki meštar prof Vlaisavljević

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

nina, postupak je 1100eur + lijekovi. Nas će izići lijekovi vjerojatno ispod 400eur. Prvi pregled (tebe i muža), konzultacije i dogovor za postupak je 100eur

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A props MB FET-ova, kako koji doktor kod njih kaže, kako za kojeg pacijenta, ali onako... ako se ima svoje ovulacije, čini mi se da preferiraju prirodni FET (bez ičega, bez estrofema), da su u tome uspješniji.

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    A props MB FET-ova, kako koji doktor kod njih kaže, kako za kojeg pacijenta, ali onako... ako se ima svoje ovulacije, čini mi se da preferiraju prirodni FET (bez ičega, bez estrofema), da su u tome uspješniji.
    preferiraju ina33 ,ali kod mene je ipak bilo propust,ocito!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kao pravi maratonac imam doma u ladici i dugi mariborski bez kontracepcije i dugi mariborski s kontracepcijom i kratki mariborski kakvog Charlie opisuje, s Cetrotidama. Isto tako sam bila u prirodnom FET-u s Pregnylom nakon transfera, i s Estrofemom. Ja preferiram prirodne, iako niti jedan nije bio uspješan kod mene.

Hoću reći i prije su radili tako. Ja sam se lani otkačila odMb, ne zato što sam bila nezadovoljna, nego zato jer sam previše vremena tamo prošla, moram vidjeti tko zna nešto drugo što bi kod mene možda upalilo.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 15.04.2011. at 17:35

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ValaMala,hvala ti na info!Sretno!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

vanesa, vidiš zaboravila sam to pitati. Dakle 1100eur je postupak, to je dr. rekao + lijekovi. A što je s pregledima - folikulometrijama prije punkcije i toga, jel se to plaća posebno i koliko? Hvala!

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

vanesa, vidiš zaboravila sam to pitati. Dakle 1100eur je postupak, to je dr. rekao + lijekovi. A što je s pregledima - folikulometrijama prije punkcije i toga, jel se to plaća posebno i koliko? Hvala!
    svaki ultrazvuk je 35 eura ,a na punkciji smo mi platili postupak1100 eura

vanesa34 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ValaMala, svaki UZV prije punkcije košta 35 eura, što doktor pribroji cijeni lijekova, ako ih kupuješ kod njega.
    Posljednje uređivanje od vanesa34 : 15.04.2011. at 20:35

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja imam 30 a muz mi ima 38. nemam nikakvu dijagnozu. Svi brisevi i nalazi sve 5 a nikak da se primi,ocito je razlog bila prevelika zelja.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj snupi prvotno napisa Vidi poruku
    ja imam 30 a muz mi ima 38. nemam nikakvu dijagnozu. Svi brisevi i nalazi sve 5 a nikak da se primi,ocito je razlog bila prevelika zelja.
    ma ne, bez veze - šta znači "prevelika želja" , ja u to ne vjerujem! naravano da moraš željeti i biti u tome, biti pozitivan. Te psihološke spike ti prodaju oni kojima se to desilo slučajno i onda pametuju i prosipaju pamet okolo... Kao da zaista znaju kako se to njima desilo. Ja imam dvije prijateljice, a znam da me ne lažu, kojima se to desilo baš onda kada su najviše željele.. Nema pravila!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Super cure, hvala vam

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Sretno svima koji idu u Maribor!!!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Vanesa34, čestitam! (nadam se da će te staviti na našu listu, volim vidjeti Reš trudnice).
    Vala, mi smo znali biti na UZV odmah u 5-prvi na redu jer bi došli i prije 5, a već nešto iza 5 (ujutro) bi bila puna čekaonica-kao da je 5 popodne. Oduševljavalo me to što bi se vratili natrag na posao na vrijeme.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kako dobro, ja sam mislila da su ultrazvuci od 6. Dakle dobro je biti tamo oko 4:45 hajmo reći? I ulazi se na pregled po redu, kako je tko došao?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kako dobro, ja sam mislila da su ultrazvuci od 6. Dakle dobro je biti tamo oko 4:45 hajmo reći? I ulazi se na pregled po redu, kako je tko došao?
    Mi smo znali doći u 15 do 5, vrata izvana tog centra budu još zaključana, al zalijepili bi se za vrata i čekali, i da, ide se po redu, nama je odgovaralo da uletimo prvi, al dosta parova dođe tako oko 5.

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

mala, sto prije dodes ,prije si na redu. mi smo uvijek bili u 5 i 15 i vec je bilo parova dva-tri prije nas

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pa to je odlično, stvarno stigneš poslije na posao i sve... Na VV su prgledi od 7:30, ali dr. zove nekom svojom logikom i nema veze kad si došao. Bilo je dana kad sam bila 1. na redu, ali i onih kada me nije stigao pregledati prije nego je išao u salu na postupke, pa bih na red došla oko 10, 11h. Vrlo nezgodno ako radiš...

vanesa34 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Pa to je odlično, stvarno stigneš poslije na posao i sve... Na VV su prgledi od 7:30, ali dr. zove nekom svojom logikom i nema veze kad si došao. Bilo je dana kad sam bila 1. na redu, ali i onih kada me nije stigao pregledati prije nego je išao u salu na postupke, pa bih na red došla oko 10, 11h. Vrlo nezgodno ako radiš...
    Upravo je to i bio razlog našeg odustajanja od VV-a, nikad nismo prošli bez najmanje 2 h čekanja, što kod doktora, što kod sestara. A onaj hodnik i gužva, pa sobičak za čekanje punkcija i ET-a su blagi užas!!!
    Kod Reša nikad nije bilo gužve i stajanja u redu, bili smo opušteniji, bez grča i nervoze koje smo osjećali na VV-u.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

cure imam jedno pitanje na koje mi treba hitan odgovor:imam punkciju u MB u ponedeljak i naravno pod anestezijom cu biti.E sada, posto imam gel na noktima treba li da ga skinem?

Banalno pitanje ali eto......

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

marija, možda bi ti neko progledao kroz prozirni gel, al obojeni nikako, čini mi se da se to mora skinuti, možda će neko bolje znati (inače u anestezijama se mora vidjeti pirodna boja noktiju, da ne bi došlo do modre boje, i pitanje nije banalno).
    Posljednje uređivanje od mare41 : 16.04.2011. at 15:30

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

mare41 hvala ti puno!

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

vanesa34 - ako dobro razumijem iz tvojeg potpisa, ti si još jedna Rešova trudnica ili? Sviđa mi se to što ih se sve više javlja

vanesa34 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Jesam, čekajući termin u Mariboru (koji je trebao biti prošli mjesec), pokušala sam kod Reša i uspjela iz druge.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super, Reš je posebno logičan izbor za ekipu iz Rijeke, čini mi se (zbog blizine).

vanesa34 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Da, unatoč groznoj staroj cesti do Postojne, do 8 h stigli smo obaviti kontrolu u Ljubljani i vratiti se u Rijeku.
    Posljednje uređivanje od vanesa34 : 18.04.2011. at 01:12

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Curice, evo i mene malo..svima koje ste u postupku jedno veliko sretno i mi smo dobili termin kod Resa, i cekamo svojih 5 min malo pitanjce- da li on uvijek ima kod sebe dovoljan broj boca, ako bi kod njega kupovali...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mislim da ima, nije nam ništa rekao da bi to mogao biti problem. Napisao je s kojom terapijom bi išli, dao cijene kakve su ako kupimo kod njega i rekao da vidimo ako nam je negdje jeftinije i odlučimo kako ćemo, no u svakom slučaju opcija je da kad dođemo 2dc sljedeći ciklus i krenemo u postupak, možemo od njega kupiti sve lijekove.

Kada ti krećeš?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ja sam dobila termin za konsultacije 05.05.2011, a u mail-u mi je napisao da se 8 dan dodje na prvi ultrazvuk...pa onda kontam da ce mi mozda prodati lijekove vec na konsultacijama...
    a u postupak bi krenuli slijedeci ciklus..

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mi smo bili na konzultacijama prošli tjedan (mislim da mi je bio 6dc) i dogovorili se da dođem 2 dan sljedećeg ciklusa i krećemo s terapijom koju je odredio. Tada ćemo i kupiti lijekove. Možda ćeš ti na dugi protokol pa ćeš krenuti već taj ciklus, kako ono ide sa supresijom, od 21dc?

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mi smo bili na konzultacijama prošli tjedan (mislim da mi je bio 6dc) i dogovorili se da dođem 2 dan sljedećeg ciklusa i krećemo s terapijom koju je odredio. Tada ćemo i kupiti lijekove. Možda ćeš ti na dugi protokol pa ćeš krenuti već taj ciklus, kako ono ide sa supresijom, od 21dc?
    Vidiš, ja sam se javila Rešu još u 3. mjesecu i rekao mi je prvi pregled neka bude 8 dana prije menzisa... Svakom je drugačije valjda kad si ti bila 6 dc. Sada znači idemo u čet, a to mi je točno 8 dana prije menzisa. Još prije mi je napisao da bi mi potupak mogao biti u sredini 5. mj... Nadam se da nećemo zakasniti!
    Jako sam uzbuđena i imam "tremu"

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

napisala sam mu da je 05.05. dvadeseti dan ciklusa, i da imam anovulatorne, produzene cikluse, a vjerovatno da su zbog hormona morati u dugi protokol....tako da mislim da cu odmah kupiti lijekove....on je napisao da je 20 dc ok za konsultacije, pa cemo vidjeti sta ce reci...sretno tebi od srca

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •