Stranica 41 od 75 PrviPrvi ... 31394041424351 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,001 do 2,050 od 3737

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

mare41 hvala ti puno!

vanesa34 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Pa to je odlično, stvarno stigneš poslije na posao i sve... Na VV su prgledi od 7:30, ali dr. zove nekom svojom logikom i nema veze kad si došao. Bilo je dana kad sam bila 1. na redu, ali i onih kada me nije stigao pregledati prije nego je išao u salu na postupke, pa bih na red došla oko 10, 11h. Vrlo nezgodno ako radiš...
    Upravo je to i bio razlog našeg odustajanja od VV-a, nikad nismo prošli bez najmanje 2 h čekanja, što kod doktora, što kod sestara. A onaj hodnik i gužva, pa sobičak za čekanje punkcija i ET-a su blagi užas!!!
    Kod Reša nikad nije bilo gužve i stajanja u redu, bili smo opušteniji, bez grča i nervoze koje smo osjećali na VV-u.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

vanesa34 - ako dobro razumijem iz tvojeg potpisa, ti si još jedna Rešova trudnica ili? Sviđa mi se to što ih se sve više javlja

vanesa34 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Jesam, čekajući termin u Mariboru (koji je trebao biti prošli mjesec), pokušala sam kod Reša i uspjela iz druge.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super, Reš je posebno logičan izbor za ekipu iz Rijeke, čini mi se (zbog blizine).

vanesa34 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Da, unatoč groznoj staroj cesti do Postojne, do 8 h stigli smo obaviti kontrolu u Ljubljani i vratiti se u Rijeku.
    Posljednje uređivanje od vanesa34 : 18.04.2011. at 00:12

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Curice, evo i mene malo..svima koje ste u postupku jedno veliko sretno i mi smo dobili termin kod Resa, i cekamo svojih 5 min malo pitanjce- da li on uvijek ima kod sebe dovoljan broj boca, ako bi kod njega kupovali...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mislim da ima, nije nam ništa rekao da bi to mogao biti problem. Napisao je s kojom terapijom bi išli, dao cijene kakve su ako kupimo kod njega i rekao da vidimo ako nam je negdje jeftinije i odlučimo kako ćemo, no u svakom slučaju opcija je da kad dođemo 2dc sljedeći ciklus i krenemo u postupak, možemo od njega kupiti sve lijekove.

Kada ti krećeš?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ja sam dobila termin za konsultacije 05.05.2011, a u mail-u mi je napisao da se 8 dan dodje na prvi ultrazvuk...pa onda kontam da ce mi mozda prodati lijekove vec na konsultacijama...
    a u postupak bi krenuli slijedeci ciklus..

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mi smo bili na konzultacijama prošli tjedan (mislim da mi je bio 6dc) i dogovorili se da dođem 2 dan sljedećeg ciklusa i krećemo s terapijom koju je odredio. Tada ćemo i kupiti lijekove. Možda ćeš ti na dugi protokol pa ćeš krenuti već taj ciklus, kako ono ide sa supresijom, od 21dc?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

napisala sam mu da je 05.05. dvadeseti dan ciklusa, i da imam anovulatorne, produzene cikluse, a vjerovatno da su zbog hormona morati u dugi protokol....tako da mislim da cu odmah kupiti lijekove....on je napisao da je 20 dc ok za konsultacije, pa cemo vidjeti sta ce reci...sretno tebi od srca

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I tebi, draga! Ima da budemo sljedeće Rešove trudnice!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

meni je ovo prvi postupak, i nekako vjerujem da sam u pravim rukama....pratimo se ovdje,pusa

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Neka bude odmah dobitni!

vanesa34 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Što se tiče lijekova nemojte se brinuti, Reš će vam uvijek dati dovoljno. Čak i ako nemate dovoljno gotovine, uzmete ih na dug, pa donesete drugi put lovu.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo bili na konzultacijama prošli tjedan (mislim da mi je bio 6dc) i dogovorili se da dođem 2 dan sljedećeg ciklusa i krećemo s terapijom koju je odredio. Tada ćemo i kupiti lijekove. Možda ćeš ti na dugi protokol pa ćeš krenuti već taj ciklus, kako ono ide sa supresijom, od 21dc?
    Vidiš, ja sam se javila Rešu još u 3. mjesecu i rekao mi je prvi pregled neka bude 8 dana prije menzisa... Svakom je drugačije valjda kad si ti bila 6 dc. Sada znači idemo u čet, a to mi je točno 8 dana prije menzisa. Još prije mi je napisao da bi mi potupak mogao biti u sredini 5. mj... Nadam se da nećemo zakasniti!
    Jako sam uzbuđena i imam "tremu"

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj bebolino prvotno napisa Vidi poruku
    meni je ovo prvi postupak, i nekako vjerujem da sam u pravim rukama....pratimo se ovdje,pusa
    ja u zadnje vrijeme upoznajem sve više Rešovih trudnica - i to ne samo na forumu Tako da da - mislim da smo u dobrim rukama!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Margot, pozlatile ti se riječi (i trbuščić, haha)... Nemoj imati tremu, u odličnim si rukama!

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

a joj, čula sam svašta za dr Reša... Čak i bolje jer ću onda bitipripremljena. Kao odmah se maltene moraš skinuti na vratima, ne voli kilavce i sve se rješava odmah i u istom trenu. I pregledava muške, jelda? E tu sam pala pod stol od smijeha... Mislim, nije smiješno, ali pričala mi je frendica da je njen muž oči iskolačio kad mu je ovaj rekao nek skine gaće jer nije to očekivao... Predobro!
    Ali gerenralno imam vjere

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Da i ja sam čula svašta, haha, pa smo bili spremni, no ono što mi je najviše značilo je što svi kažu da je jako izravan i brutalno iskren, te da kod njega nema uljepšavanja, a to cijenim.

Evo na našem prvom pregledu je bilo ovako. Ušli k njemu, malo se upoznali i zapisao je naša imena i osnovne podatke. Onda je poslao mm da da spermu, a ja sam išla na stol. Pogledao je jajnike i maternicu, prokomentirao stanje i onda je detaljno zapisao našu MPO povijest - što mi se svidjelo. Kad se mm vratio, zajedno s dr. smo gledali spermu i komentirao je kako ima puno plivača i da neće biti problem za postupak.

Detaljno nam je objasnio terapiju koju predlaže, dao nam cijene kakve su kod njega, ali i nazive + etikete (one papire iz kutija) lijekova, kako bi mogli pogledati koliko je to i kod nas (to mi je bilo fakat lijepo od njega, mislim nije morao, a išao je vaditi papire iz kutija s lijekovima kako bismo to lakše kod nas našli).

Nije pregledavao muža, nisam nigdje čula da je kod nekog to radio, zapravo ne vidim ni smisao toga, pa nije urolog/androlog, što ima od toga?

E da i nije bilo nikakvog požurivanja, premda sam i ja to čula da je ponekad sve brzinski. Možda je prvi pregled i dogovor ovakav malo detaljniji, a poslije više nema potrebe ne znam kako dugo biti unutra...
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 18.04.2011. at 20:09

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nije ni MM pregledavao, samo spermiogram, to je uobičajenokod njega, na monutoru, al požurivanja je bome bilo kad mi je dao da si sama dam injekciju u guzu pred njim i pred MM. Ja malo zastala, a on viče, ajde, ajde pa žene su u čekaoni.

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Cure pozdrav!
    Vidim da je u zadnje vrijeme bilo dosta rasprave o Mariboru. Obzirom da mi je svježe neću ništa komentirati već ću samo iznositi činjenice.
    Danas sam se vratila iz MB i nisam došla do transfera. Imala sam 2 stanice u kratkom postupku (25 gonala i 4 cetrotide) od čega se oplodila samo jedna, koja se prestala dijeliti, dok su mi za drugu rekli da je pobjegla (pretpostavljam da je bila prezrela). Tijekom postupka vadili su mi krv i kontrolirali estradiol.
    Nisam previše začuđena rezultatom, obzirom da se radilo samo sa 2 stanice, ali mislim da je problem što nismo dobili više stanica, e sada da li je trebala neka druga terapija ili nešto drugo stvarno više ne znam.
    Sa mnom je bila jedna ženskica koja je dobila 10 stanica od kojih je oplođeno 2, a do transferanije došla. Činjenica da je njenom mužu spermiogram jako loš i da su uzimali iz tkiva, ali griješim li ako mislim da za ICSI, koji joj je rađen, to nije bitno, jer oni biraju plivače?
    Danas, cura koja je imala 4 stanice, naša forumašica, također nije došla do transfera, te joj je rečeno da od te 4, 3 nisu zrele te joj je dr.V objasnio da su 2 bile sa nekim greškama koje se ne bi ni vidjele da je rađen IVF ali posto je ICSI onda su to vidjeli,ali za nju je postupak gotov.
    Što se tiče odnosa prema pacijentu za to nemam riječi, osim prekrasno.
    Ja sam za sada odlučila slijedeći ciklus u jedan prirodni, pa ćemo vidjeti, ionako sa stimulacijom ne dobijem puno više stanica!

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Modesty zao mi je sto nije doslo do transfera

Meni vise nista nije jasno, kako u Mariboru svima tako mali postotak dobivenih embrija

Tamo sam od 15 zrelih JS dobila samo 2 embrija (blastica, transfer 5. dan), a kod nas sam u 3 postupka sa svaki put od samo 3 opođene JS dobila 2 ili 3 embrija (8-st, cc, 4-st; transfer 3. dan).

Mozda ove moje mrvice koje su transferirane kod nas 3. dan ne bi ni prezivjele u labu do 5. dana nadam se da su onda ove 2 blastice koje sada cuvam u bushi extra dobre

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

bugaboo nadam se da su tvoji Janez i Mojca sigurni!!!
    Zaboravila sam napisati da se za sve nas transfer trebao odviti 3 dana, tj. nismo ni jedna došli do 3 dana.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Modesty žao mi je zbog ovakvog ishoda mogu misliti kako ste razočarani. Stvarno da se čovjek zamisli, što se to događa s Mb...

Marchie37 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Modesty, žao mi je da nisi imala transfer. To je zbilja razočaravajuće, pogotovo kad je u pitanju MB. I moj je prošli postupak u MB završio bez ET i bila sam šokirana. Kada se takvo što dogodi u nekoj od naših klinika, nažalost, nemamo se što čuditi. Ttakav je ishod s ovim zakonom često vrlo izvjestan...
    Meni su nakon prošloga neuspješnog postupka ponudili sljedeći za šest mjeseci i nekim čudom sada imam pozitivnu betu - 14dnt bila je 1475, a dva dana poslije 3523. Nisam se javljala jer nisam imala nikakve nade u ovaj postupak. Naime, imali smo samo jednu js koja se nekim čudom oplodila, a evo izgleda i da se implantirala. Nadam se da će dalje sve biti dobro...
    Ne znam što reći na kraju, osim da sam bila ljuta i razočarana ovom stimulacijom... prvi šok je bio da smo uopće došli do transfera, a ova beta mi se već čini kao pravo čudo!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Wow, da nisi napisala da je jedan mislila bih da je beta od blizanačke. Čestitam i držim ogromne palčeve !!!!!!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.04.2011. at 10:36

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Modesty, stvarno mi je žao, ne mogu ni zamisliti kako je to grozno kad sve skupa prođeš i na kraju ništa. No, mi smo sve borci, idemo dalje!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

modesty4 jako mi je zao sto je i tvoj postupak u Mariboru tako neslavno zavrsio.

Mogu samo ponoviti ono sto sam vec rekla, a to je da me zaista cudi tako veliki broj losih Mariborskih rezultata unazad nekih godinu dana.

dudadudaduda i vulkan kako je prosao vas FET?

nirvana, iva15, klikica, marija_sa, ivka ima li vi mozda bolje vijesti iz Maribora?

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Marchie37 čestitam ti. Mislim da su nam ovakva čuda kao tvoje potrebna! Sretno dalje!
    Kakva ti je bila stimulacija?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Marchie37,wow,to se zove iznenadjenje! Odoh ti na Odbrojavanje cestitati!

Marchie37 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj modesty4 prvotno napisa Vidi poruku
    Marchie37 čestitam ti. Mislim da su nam ovakva čuda kao tvoje potrebna! Sretno dalje!
    Kakva ti je bila stimulacija?
    Kratki protokol koji se pretvorio u pravu trakavicu! Počela sam na svoje iznenađenje s 3 ampule Menopura. Terapiju je btw. propisao prof. Vlaisavljević. Inače mi samo na čelu ne piše da sam low responder - AMH 3,2, FSH 10, a u stimulaciju uvijek krećem sa 5 ili 6 antral. folikula. Peti dan stimulacije reakcija je bila katastrofalna, dva folikula veličine 7 mm i tanak endometrij. Tu folikulometriju je radio prof. V., terapiju je povećao na četiri ampule, a u pitanju je bio i nastavak stimulacije. Stimulacija je trajala puna dva tjedna, a sve cure s kojima sam krenula u postupak sam pogubila. Potrošila sam nevjerojatnih 52 ampule Menopura i to me je izludilo! Ovo mi je bila najjača stimulacija do sada i uvjerljivo najlošija reakcija. Do sada sam punkciju imala uvijek 10. dan! Vjerujem da sam odmah krenula sa četiri ampule možda ne bih imala više folikula, ali barem ne bih bila ovako nafilana hormonima.
    Pred kraj je jedan folikul posustao, tako da smo dobilijednu zrelu js. I endometrij je naravno bujao, pa je dan pred štopericu bio 17 mm. Na toj jednoj js su radili ICSI i assisted hatching.

Marchie37 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Marchie37,wow,to se zove iznenadjenje! Odoh ti na Odbrojavanje cestitati!
    Draga Aurora, od srca ti želim isti scenarij i jednako veliko iznenadjenje!!!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Marchie draga,pa to je stvarno prekrasno...
    znam da nije mjesto ali moram...čestitam ti..beta je prekrasna!!!!!

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

"Nisam previše začuđena rezultatom, obzirom da se radilo samo sa 2 stanice, ali mislim da je problem što nismo dobili više stanica, e sada da li je trebala neka druga terapija ili nešto drugo stvarno više ne znam."

Modesty, žao mi je, nagore je kad ni transfera nema...

Nisu li tebi u MB predložili da odustanete ovaj mjesec zbog ciste ili cega već???

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ne nije u pitanju bio odustanak, niti cista, već je dr rekao da bi možda produžili još jedan mjesec kontracepcije zbog folikula koji je bio 11 mm nakon mjesec dana kontracepcijskih tableta, ali na kraju smo odlučili dalje u postupak.

nirvana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

modesty4 jako mi je zao sto je i tvoj postupak u Mariboru tako neslavno zavrsio.

Mogu samo ponoviti ono sto sam vec rekla, a to je da me zaista cudi tako veliki broj losih Mariborskih rezultata unazad nekih godinu dana.

nirvana, iva15, klikica, marija_sa, ivka ima li vi mozda bolje vijesti iz Maribora?
    Evo da se i ja javim...mi smo imali 13 js od njih 12 je bilo zrelo a za transfer smo imali 2 blastice bez smrzlića. Naravno da smo bili šokirani jer smo kod nas uvijek imali oko 10 js i uvijek barem 2 blastice za zamrznuti, tako da ne znam u čemu je bio problem. Isto kao i bugaboo nadam se samo da su ove blastice extra turbo bolje od svih do sada i da ćemo konačno uspjeti!

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj modesty4 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne nije u pitanju bio odustanak, niti cista, već je dr rekao da bi možda produžili još jedan mjesec kontracepcije zbog folikula koji je bio 11 mm nakon mjesec dana kontracepcijskih tableta, ali na kraju smo odlučili dalje u postupak.
    Pa da, taj folikul ti je "pojeo" stimulaciju. Cudim se da prof. V. nije inzistirao na još jednom mjesecu kontracepcije unatoc vašoj volji...Steta...

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Evo da se i ja javim...sinoc stigla kuci nakon punkcije.Obzirom na moj PCOS i veliki broj manjih i nezrelih folikula,na kraju smo dobili 8 JS.Sutra zovem lab da vidim kako se razvijaju,cekam transfer u cetvrtak ili subotu.....U sustini sam jako zadovoljna jer je bilo govora da ce mi raditi transfer iz zamrznutih za par mjeseci dok se jajnici ne smire!Izbjegla sam HS i jako sam zadovoljana kratkim protokolom!
    Posljednje uređivanje od marija_sa : 19.04.2011. at 15:04

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Marchie zar to što ti se desilo nije čudo prirode. Čestitam i navijam da nam se svima desi!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

marija, čestitam, to je super rezultat. Inače muku mučim s vrlo sličnom situacijom. U prošloj stimulaciji sam stalno bila na granici HS i to u vrlo niskoj dozi od svega 12 gonala (+ cetrotide zadnjih dana). Na kraju smo isto izbjegli HS, no imala sam 20 folikula od kojih 7 stanica. Kakvu si ti stimulaciju imala?

Vidim da ti je u potpisu povećan šećer. Mene je dr. Reš odmah stavio na metfromin (aglurab, gluformin, kako se već gdje zove), premda nemam povišen inzulin, no iskustva pokazuju da mi pcos cure super reagiramo na to... Evo jučer sam počela, proljev naravno, uh, ali idemo dalje i nadam se da će imati nekih rezultata!

Puuuuno sreće i neka se oplode sve i budu prekrasne!!
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 19.04.2011. at 16:08

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

ValaMala ja sam na Sioforu 850 2*1 jec vise od godinu dana.Sto se punkcije tice neznam tacno koliko su mi ih ispunktiral samo znam konacan broj JS.cure prije mene su bile na punkciji tacno 10 min a ja 20.znam da su mi rekli da ce da bude dosta praznih folikula.

dudadudaduda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo ja se ne javljam često ,ali vas redovito čitam ,moj fet nije bio uspješan odmrznili su nam dva embrija koja su mi i vratili , bila biokemijska ,10 dpt sam vadila betu i bila je 69 i onda za dva dana je pala na 19,nešta se je desilo i to mi je pvi put da sam imala pozitivnu betu pa mislim da će sljedeći put biti bolje i da će se napokon i kod mene uhvatiti čvrsto za mene moje bebice ,nekih posebnih simptoma nisam imala ,ali jedino me je 3dpt tresla groznica i temperatura 38,6 tijelo se borilo s nećim stranim u meni i nije prihvatilo embrije mislim da se ta temperatura nije smijela dogoditi. Sada se spremam ponovo u Mar. danas se čula sa sesrom J. pa kad budem imala ovulaciju da joj se javim pa će mi reći kad da dođem.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ciklama1 prvotno napisa Vidi poruku
    Marchie zar to što ti se desilo nije čudo prirode. Čestitam i navijam da nam se svima desi!
    Po meni je svaki IVF čudo prirode. Marchie čestitam!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dudadudaduda, najvjerojatnije se kod radnih spontanih i biokemijskih radi o krom. nepravilnim embrijima, oni su česti svugdje, i u non-MPO populaciji, sretno za drugi put! U trudnoći ili potencijalnoj trudnoći, ako se dobro sjećam, temperaturu iznad 38, tj. 38,5 bi trebalo skidat s paracetamolom.

Marchie37 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj ciklama1 prvotno napisa Vidi poruku
    Draga ciklama, na jesen ti želim isto takvo čudo! Javljaj se s dobrim vijestima!
    Dudadudaduda, sretno u sljedećem FETu, neka bude dobitni!!!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kod mene je bila situacija s temperaturom 38,5 večer na sam dan transfera. Skinuli smo je dosta brzo, no bila sam preprejadna i osjećala da je to vjerojatno zeznulo sve... Možda i je

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Jutros sam se cula sa biologom i sok!!!!Od 8 JS jedna je odmah propala,5 se nje oplodilo,jedna je jutros stala sa razvojem-mozda nastavi i imamo jednu dobru.Transfer sutra 3dp?!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj marija_sa prvotno napisa Vidi poruku
    Jutros sam se cula sa biologom i sok!!!!Od 8 JS jedna je odmah propala,5 se nje oplodilo,jedna je jutros stala sa razvojem-mozda nastavi i imamo jednu dobru.Transfer sutra 3dp?!
    marija_sa suosjecam s tobom.

Stvarno nemam nikakvu ideju sto bi mogao biti razlog ovako losem rezultatu (tj. rezultatima). Da li si ti vec imala koji stimulirani postupak? Ako jesi, kako je tada bilo? I prije svega, koje si godiste?

dudadudaduda prva pozitivna beta ikada puno obecaje, a obzirom da imas jos smrzlica koji te cekaju, drzim palceve da uskoro budes sretna trudnica.

darmar avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

marija_sa nemoj gubiti nadu,~~~~~~ neka bude jedan ali vrijedan, ništa nije izgubljeno dok beta ne pokaže svoje, zato glavu gore,sretno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •