marija, imamo tu forumskih trudnica i s jednom, tako da čekamo betu.
ali nešto mi često u Mb malo oplođenih stanica. Je l se biolog mijenjao ili u čemu je fora?
marija, imamo tu forumskih trudnica i s jednom, tako da čekamo betu.
ali nešto mi često u Mb malo oplođenih stanica. Je l se biolog mijenjao ili u čemu je fora?
Ja sinoc pocela brljaviti nesto smeđe tak da mi se cini da nis od Janeza i Mojce
Marija_sa zelim ti vise srece i neka ta 1 bude dobitna![]()
Cure, mi se sada vratili od dr Reša; mogu vam reći da mi je dojam sasvim ok, čak sam pomalo i ugodno iznenađena jer sam svašta čula o njemu. Možda će se kasnije otkriti njegova strana o kojoj svi pričaju, al baš me briga, bitno da bude nekih rezultata. Također mi se jako sviđa što je kod njega stimulacija znatno kraća (manje ću se filati sa hormonima - barem u mojem slučaju) u usporedbi sa dugim protokolom koji sam imala u MB. I UZV je rano ujutro pa ne trebam faliti s posla. Eto par pozitivnih stvari.
Eto, držim vam svima fige, bilo da idete u MB ili kod Reša![]()
Uopće mi se sve ovo ne sviđa kod Mb-a. Mislim da je previše onih koji imaju dosta stanica i iskustva iz prethodnih postupaka, vezano za dolazak do oplođenih stanica i transfera, a rezultati u Mb-u su više nego loši!
Margot, kakvu stimulaciju si dobila? Kada krećeš? Ja pretpostavljam da će menga biti tamo negdje oko 5.5. i krećemo 2dc
Mi smo ipak imali jedan 5-stanicni i jednu morulu.Tako da sam dobila nazad dva zametka.........E sad treba mi malo objasnjenje u vei stanica i morule.Jeli to ok za 3.dan?
Onako skolski 3. dan bi mrvice trebali biti 8-stanicne.
Morula je naprednija od toga (stadij prije blastice), a 5-stanicni je manji, ali vec je na forumu bilo raznih primjera da to nista ne znaci tako da ti drzim fige da se bar 1 mrvica primi!
Zanimljivo, totalno drugačija terapija nego moja i znaš, to mi se baš sviđa. Sve više vidim naokolo po PDF-ovima da klinike pucaju po identičnim stimulacijama za sve, što je totalno suludo, ovisno o našim specifičnim slučajevima i stimulacija se mora razlikovati i prilagođavati. Ja na stimulaciju od ukupno samo 12 gonala imam 20 folikula, da mene stave na jaču stimulaciju, vjerojatno bih završila u bolnici s HS-om... Bravo, puno sreće, fakat ćemo biti čekalice bete u isto vrijeme!
14js, 5 oplođeno, 3 došlo do 3 dana. Srednje kvalitete su ali mi se svejedno nadamo
Ako misliš na Ovitrelle, onda je to štoperica. Ne pada mi na pamet neki drugi lijek s O.
4 ampule dnevno Menopura je prilično jaka stimulacija. Zašto misliš da će ti stimulacija kod Reša kraće trajati nego u Mb? Pretpostavljam da misliš na supresiju u Mb, a ne na stimulaciju.
Ja sam u Mb dobila tri različita protokola, tako da nije baš da su isti protokoli svima (od jednog se odustalo zbog ciste). Tu mi je Reš puno monotoniji s Menopurom.
Što se tiče protokola u Hrvatskoj, to uglavnom niti nisu prave stimulacije, znamo zašto![]()
Nije Ovitrelle, znam za to, ovaj lijek je - ne mogu pročitati sve, ali piše nešto kao Ore---tran.. Pisano je rukom. Pretpostavljam da je to alternativa Gonalu i sl. lijekovima.
Koliko sam ja skužila od nekoliko cura s kojima se čujem a isto su kod Reša, sve imamo različite stimulacije. No bilo kako bilo, samo neka nam svima uspije, ma u kojoj klinici bile i u kojoj zemlji!![]()
ValaMala, je l počeo Reš i s dugim protokolima? Ja sam imala kod njega kratki, samo diphereline od 2. dc i 3xmenopur. Sličan protokol kakav je The Margot dobila sam jednom dobila u Mb, samo što sam mogla birati hoću li Gonal ili Menopur, i manju dozu 3 kom., s obzirom da sam ja uvijek dobro reagirala na stimulaciju, a umjesto Orgalutrana sam imala Cetrotide, al to je isto. Nisam ga isprobala jer se baš taj ciklus odustalo zbog ciste.
Jelena, ne mogu ti puno reći pošto smo tek nedavno krenuli kod njega. Jedna curka koju sam srela tamo je bila na dugom protokolu - supresija od 21dc čini mi se, ali ne znam koji lijekovi. Što se tiče mene, u mojem slučaju supresija i dugi protokol ne dolaze u obzir zbog velike opasnosti od HS-a uvijek, tako da krečem od 2dc i to s Diphereline i Puregonom, a već sam na metforminu (aglurab, gluformin, siofor, čini mi se da su sve to imena za istu stvar), no on je za pcos priču.
Ovaj mjesec sam se dala u "potragu" za ovulacijom onim ovulacijskim trakicama i naravno katastrofa, od ovulacije ni o...Toliko o prirodnom rađenju bebe.
Tako da sam od danas na utrogestanima 10 dana i očekujem mengu kojih par dana nakon što prestanem s njima. U protivnom bih je vjerojatno čekala opet 2-3 mjeseca.
Je, istina, vremenski kod Reša to stvarno prođe brzo. Maribor ima ogromni nedostatak komunikacije i to predugo čekanje, dok kod Reša sve na brzinu prođe. A i pregledi su toliko rano da se tek po povratku u Zagreb probudišValaMala, sretno s novim ciklusom! Ja valjda jedino s HSom nemam problema. Nekako mislim da s dobrim spermiogramom i bez nekih drugih problema imate svijetlu budućnost
![]()
Posljednje uređivanje od Jelena : 23.04.2011. at 20:21
Jelena, puno ti hvala i neka ti se riječi pozlate!
Želim nam svima da sljedeći Uskrs dočekamo s našom dječicom!
Sa suzama u ocima javljam svoju betu 13 dnt 2 blastice, ona iznosi 410,9(ruke mi drhću dok ovo pisem)
Jos uvijek ne vjerujem, dolaze nam Janez i Mojca(ili bar jedno od njih)
Iako sam se nadala sumnjala sam u pozitivan ishod jer sam od 7-9 dnt i 11 dnt imala smeđi iscjedak, ali tko zna sto je to bilo. Sada mirujem i nadam se duploj beti u cetvrtak.
bugaboo super i čestitam to je super beta!
ajd sad hitaj objavit na Odbrojavanje da nas moderatorice ne pošpotaju jer zachatavamo pdf...
Hvala!
Vec jesam...
Posljednje uređivanje od bugaboo : 26.04.2011. at 09:30
Čestitam Bugaboo na super beti
Moram priznat da i ja moje mrvice trenutno zovem Janez i Mojca![]()
bugaboo draga od srca ti cestitam![]()
bugaboo, od srca ti čestitam!Jako si me razveselila sa svojom pozitivnom betom,imam isto ko i ti 3 neuspješna icsi-a na Sv.Duhu a krajem godine sam u Mb.Baš sam nekako dobila vjetar u krila !
Koja vam je dijagnoza?
Bugaboo - čestitkeNek nas bude više sa super Betom
))
Cure, vezano za dr Reša - negdje sam čitala da on nije pristaša mirovanja nakon ET (navodno čak niti onih standardnih 3-5 dana)? Vi koje ste bile - je li to točno?
I još nešto; da li kod dr Reša za punkciju dobijete barem neku tableticu za opuštanje ili ponesete nešto sa sobom?
Ja nisam apsolutno ništa od Reša dobila osim što mi je muž stajao do mene i što smo skupa držali moj trbuh. Ja sam baš pitala za anesteziju pa mi je samo odgovorio neka ne brinem, a ja prevela, dat će mi nešto. Nakon ET-a ustaješ i ideš doma, nema nikakvog ležanja, ni srajice, ni ništa, kao da ideš na normalni UZV. Al ležanje i nije baš nešto presudno, znaš priču sa zrnom maka između dvije šnite kruha s pekmezom.
Ah da, to sam čula od sestre Jasne to o zrnu maka... Čekaj, muž je bio s tobom za vrijeme punkcije? To još nisam čula da su partneri prisutni za vrijeme punkcije.
Mislim, super ako mogu izdržati jer moj bi pao u nesvijest, mimozast je po tom pitanju![]()
The Margot, dr Reš voli da par sudjeluje u postupku, a ne samo žena, tako da muž može biti cijelo vrijeme s tobom ako želi-na folikulometrijama, punkciji, transferu...nama se to jako dopalo.
Hm - možda se iznenadim u mužu. Ovo mi je novi momenat!
Koliko sam ja čula za punkciju ne dobiješ ništa, ali možeš sama popiti, no cure koje su bile kažu da ima jako dobre igle i da je brz, tako da im je punkcija bila skroz ok.
Što se tiče mirovanja nakon ET, njegov stav je da je puno važnije paziti na sebe za vrijeme stimulacije, kako bi se folikuli razvili što zdraviji i bolji, a nakon ET ne preporučuje mirovanje, čak štoviše, normalno ponašanje kako bi se poboljšala prokrvljenost maternice i pospješila implantacija
Da, to ima smisla što kažeš. Paziti se - zdravo jesti, ne pušiti i ne "cugati".
Ja čak razmišljam da ne uzimam bolovanje i da idem raditi nakon ET (uredski posao). Za punkciju svakako slobodno, još ako bude za vikend da se oporavim - bilo bi idealno!
I to mirovanje, više čovjek ne zna od svih priča kako da se ponaša, pogotovo ako je početnik u MPO-u.. Meni je jedna Slovenka rekla da nakon ET ne smiješ ići po stepenicama... Mislim, imala sam paranoju od stepenica i sva bi se preznojavala svih 14 dana do vađenja Bete.
Znaš što ja mislim? Nakon samog transfera malo laganiji tempo. Nikakvo strogo mirovanje, jer može biti kontra produktivno, ali malo lakše. Ono, prošetati, odmarati, pa opet malo prošetati i tako, a nakon par dana nastaviti normalno. No najbolje je još provjeriti s dr. što on kaže, jer se razlikuje situacija od situacije (vjerojatno i to koliko je folikula, koliko teška punkcija itd...). Ma bit će to dobro, jedva čekam da budemo skupa čekalice, pa onda trbušaste...
Inače, ja pratim plodne dane onim trakicama. Danas mi je 18dc i konačno trakica pozitivna, pa smo se bacili na "posao" mužek i ja, tko zna, uvijek se nadam i uspjehu iz kućne radinosti. S druge strane kod mene je to stvarno neizvijesno, tko zna kada i da li uopće ovuliram, to ovisi o mjesecu... U svakom slučaju smo kod dr. Reša u svibnju, osim ako upali ovako
ValaMala - uvijek, ali baš uvijek, se trebamo nadati uspjehu u "kućnoj radinosti"!
A inače, sve mi se više sviđa pristup dr Reša - čini mi se da je sve puno osobnije i daje puno više informacija, dostupniji je, na mail odgovara unutar 24 sata. A i oduševila me informacija od Mare da i muž može biti na punkciji i ET.
Da, to je i meni super, njemu je potpuno normalno, prirodno i poželjno da muž bude s tobom na svakom koraku puta (naravno, ne mora, ako neki par to ne želi). Puno mi znači što će mm biti uz mene u tim trenucima, pa na kraju to je naše dijete i predivno je što će on biti sa mnom, osobito na transferu i gledati kako nam vraćaju mrvicu koja će možda biti naša beba.![]()
sad sam se sjetila, kada smo došli na ET u MB, čekalo je sigurno 10-12 parova. Od svih njih, na ET smo išli samo mi + jedan par iz BG na FET... mislim, nije li to neuobičajeno. Možda su dijelu njih rekli neka dođu za 2 dana (mislim, ne znam ako ovo zvuči smiješno što sam napisala)... Bilo je baš tužno, jedna žena se rasplakala i tako svi su otišli potišteni. Je li to uobičajeno?
Nemam pojma, ali zvuči stvarno tužno. No ne znamo kakve su njihove situacije i dijagnoze. Ako je stvarno 10-12 parova čekalo baš na ET (a ne možda na punkciju), onda mi je to stvarno strašno. No s druge strane, možda su neki od njih imali puno embrija koji su se dobro razvijali, pa je dr. odlučio čekati blastice
pa ne znam, možda. nadam se
taj puta smo svi čekali za ET na odjelu, to sigurno znam. za punkciju se dođe rano ujutro, u ambulantu.
Evo da se i ja javim i kažem svoje mišljenje o Mb, ovo je drugi put da idemo u maribor, išla prošle god. u martu i ove sada u aprilu, oba bezuspješna, sa jako malo stanica, prvi put 3, a sada 2, imam 33 godine.
Nisam zadovoljna komunikacijom sa njima, Jasna je Ok, ali meni treba da popričam sa doktorom a ne sa sestrom, drugo kada su vidjeli da prošle god nisam dobro reagovala, morali su mijenjati ili nešto raditi sa terapijom, očito mi ne odgovara dugi protokol, ni tolika supresija, ali ni ja nisam bila pametna da reagujem, na kraju krajeva pa nisam ja MPO-vac da mislim o tome.
Onda me nervira ova sihronizacija, mislim da ja moram krenuti prije sa stimulacijom od drugog DC a ne od 4 ili 5 po protokolu čekati grupu.
Nemam ništa reću loše o njima, ali bez individualne terapije za nas ovakve slučajeve sa malo JS teško je ovako davati terapiju, grupnu, treba ipak drugačiji pristup.
Prošle godine , prvi IVF dva gonala, dugi protokol,8 dan stimulacije, 4 folikula već po 20, odmah primljena štoperica, punkcija 10 dan stimulacije, izvađene 3 JS, dvije se olodile vraćene dvije, prokrvarila na 10 dt prije bete
Ova sada stimulacija, ja izabrala menopure mislila bolje ću reagovati sa menopurima( i to me nervira da ja sama biram terapiju) 2 menopura, nisu povećeli dozu a tako sam loše reagovala, početak na 5 dan ciklusa(jako kasno), dugi protokol, dva mj kontracepcije, decapeptil, 7 dan stimulacije 2 folikula već od 17 i 20 mm, isti dan štoperica, punkcija na 9 dan stimulacije, jedna se oplodila, osmostanična, za endo mi nisu ni rekli, pretpostavljam da je tanak s obzirom na ranu punkciju i transfer, vraćena 3dan, prokrvarila 10 dt prije bete kao i prošli put.
enca, možda da odeš na konzultacije dr. Rešu? Ja krećem 2dc sa stimulacijom, bez supresije ciklus prije, a vidim da druge cure imaju pak skroz drugačiju terapiju od moje, tako da je skroz individualan pristup.
Pošto sam tek izašla iz ovog postupka moram se odmoriti od svega, čitam da se kod dr Reša ne čeka, pa kada budem malo spremnija za novi postupak i prikupim pare, idem po mišljenje dr Reša, obnovit ću sve hormone i nalaze pa na put i nove borbe.
Svim curama želim puno sreće ma gdje radile vantjelesnu!
Evo da pitam i ovdje, danas mi je 19dc, jučer prvi put ona trakica za ovulaciju bila pozitivna, ali već nekoliko dana tu i tamo imam neki sluzavi krvavi trag, pa nestane, pa onda kao krvava žilica, danas opet. Ubija me to u pojam jer 2dc moram kod dr. Reša i krećemo sa stimulacijom. Danas sam inače po njegovom naputku 5 dan na utrićima, nakon 10 dana trebam prestati s njima i čekati mengu. Sad više nemam pojma što napraviti. Čini se ful prerano za mengu, a opet nešto dolje brljavi... Da bar postoji neki test za mengu...