Da ValaMala dobiješ papir na kom ti sve piše koliko je vraćeno dali je bilo zamrznuto koliko ih je punktirano sve ti fino piše i tu dobiješ i malu sliku sa svojom mrvicom gdje vidiš kako se oplodila i kako izgleda.
Hvala ti, draga, ne mogu dočekati da krenemo! Namjeravamo malo prošetati po Ljubljani iskoristiti priliku kad je već subota. Javim sutra što je bilo!![]()
Malena, sretno sutra samo uživaj i budi pozitivna pa da i ishod bude takav sav u pozitivi pusa.
cure i ja sam se frisko vratila iz slovenije, Res me je odusevio, s obzirom da se cinilo da mi je krenula menstruacija, odmah sam ujutro imala novi termin, da krenem u postupak, tako da sam i ja u 5.00 stajala pred ordinacijom..u pravu su zene nema narucivanja za jutarnje preglede, vec se ulazi kako ko stigne..on radi svaki dan od 5-7 te jutarnje preglede...kod mene ipak nije bila mentruacija i ja sam iskoristila situaciju, da mi pokaze kako sa injekcijama i sve ostalo sto bi mi rekao da mu dodjem 2 dc..tako da tek 8 dc dolazim ponovo..eh dobila sam puregon pen 100 jedinica dnevno i diphereline x1...eh sad pitanjce za puregonke- da li vi kada koristite pen na prvih 100 jedinica nulirate olovku, ili samo nastavljate stimati na slijedecih 100 jedinica, tj do 200 u tom slucaju...sretno i puno pozdravcica od mene![]()
joj cure zaboravite ovo pitanje sa penompa naravno da se nulira, kad se doza ubrizga,hahha,,,,
bebolino, pa mimoišle smo se onda za par minuta, i mi smo bili gore jutros! Koliku dozu puregona imaš dnevno? Imaš li uz to i diphereline?
Evo ja od danas na igli - iglama, bolje rečeno, haha i opet sam gore u petak da vidimo kako se stvari razvijaju i što dalje! Držite fige da se jajnici lijepo probude i bude puno folikula i onda naravno jajnih stanica!![]()
valamala sretno sa bockanjem, znaci mimoidjosmo seja cu od 2dc primati 100 jedinica puregona (dvije doze) i jednu dipherelina za pocetak..koliko se puta od 8 dc ide jos u ljubljanu do postojne, zna li ko ?
bebolino, jesi ti iz Pule?
To je jako dobro pitanje, baš i nas zanima. Dakle gore sam 8dc i što onda? Pretpostavljam da dolazimo na još jednu folikulometriju (koji dan ciklusa, otprilike?) i onda dr. odredi kada će biti štoperica?
valamala ja sam iz bosneevo sad sam procitala prvi tekst ove teme, da je zena poslije 8dc dosla za 3 dana ponovo na ultrazvuk-petak, a u slijedeci utorak joj je bila punkcija, znaci jos jedan odlazak u ljubljanu...
Da, to mi zvuči logično. Kako razmišljaš o punkciji? Ja namjeravam do moje dr. opće prakse i vidjeti s njom što mi ona preporuča za uzeti za bolove prije punkcije. Možda mi ona da nešto jače? A vidjet ćemo, sve se to može preživjeti, samo da je lako, nije... Moja zadnja punkcija je isto bila bez anestezije i bila je stvarno strašna. A opet, sve je prošlo kada sam čula da ima jajnih stanica.
joj i ja sam malo uplasena sto se tice punkcije, pa sam kontala kupiti voltarene i apaurine, pa popiti prije toga...kad sam isla na hssg dobila sam samo apaurin da popijem i zeznula se jer sam dusu ispovracala poslije, pa cu sad biti pametnija i popiti i voltaren....
Vas dvije ću da bijem pa zašto imate mene da pitate sve što vas interesuje
Bebolino pa ja sam ti elica sve ti zaboravim to reći skontala sam te davno
Pukcija kod Reša koliko se ja sjećam nije uopće jako bolna, ja sam ju preživjela bez analgetika, istina punktirana u samo tri folikula, pa možda zato nije bolio. Meni je na toj punkciji jako korstilo kad mi se pridružio MM jer za vrijeme punkcije treba rukama pritisnuti trbuh, a ja baš za to i nisam imala snage(pa bilo me frka pikanja, di bum još stiskala trbuh kako bi me on upiknuo i napravio punkciju) pa je MM uskočio, a ujedno mi je bio i moralna podrška u cijelom tom procesu...
Ne može se generalizirati da su punkcije bolne ili nisu. Kako kod koga i ne uvijek isto kod iste osobe, jer ne ovisi samo o liječniku, opremi i strpljivosti pacijentice, nego ovisi kako stoje folikuli, jajnici i koliko uopće ima folikula. Kad se punktira 10-15 js, to bome nije lako. Zato bi trebalo nuditi anesteziju (ne bih ju ni ja do 5 stanica uzimala, ni plaćala).
Slažem se, to ovisi o puno toga. Imala sam jednu bezbolnu punkciju s 4-5 folikula, ali i jednu dosta bolnu s 2-3 (jedan je bio nezgodno postavljen). Zadnja je naravno bila jako bolna, no i bilo je 20 folikula. Bilo kako bilo, sve moje punkcije su do sada bile bez anestezije i preživjela sam.
Jedino mi je čudno ovo o stiskanju trbuha. Jeste to sve morale raditi kod dr. Reša ili i to ovisi o slučaju? Ja još nikada nisam to morala raditi (niti su mi sestre stiskale trbuh za vrijeme punkcije). Dr. je uvijek najnormalnije sve punktirao bez potrebe za stiskanjem
bok cure,
imam pitanje za one koje su bile na FETu u MB.
zanima me da li moram javljati prvi dan ciklusa čim dobijem menstr. ili im to javljam kad utvrdim ovulaciju. inače sam najavila FET, samo mi nije jasno kad im javljam 1. dan ciklusa.
hvala unaprijed.![]()
ValaMala, mislim da je to Rešova fora da se drži trbuh, kao da se ne miču jajnici. Tako je on rekao, meni to čudno zvuči, al držali smo i MM i ja isto skupa moj trbuh.
Što se FET-a u Mb tiče, ja sam samo javljala kad je LH trakica bila pozitivna (paralelno sam išla i na folikulometriju kod nas, ali to njih ne interesira, to je bilo za moju sigurnost). Ja sam išla u prirodnom ciklusu, bez lijekova, ako netko nema redovite ovulacije, onda se vjerojatno treba javiti prvi dan ciklusa, radi terapije.
i ja idem bez lijekova.
hvala Jelena!
Što se tiče punkcije imam se potrebu nadovezati na vašu raspravu! Do sada sam imala 3. Od toga u 2 puta punktirano po 3 folikula, bez anestezije, lagana bol i ništa strašno. Poslije toga sam išla u šoping po trgovinama, nije bilo ni krvarenja.U petak u prirodnom ciklusu punkcija samo jednog folikula, ukratko sestra mi je ležala na trbuhu, a krvi je bilo po svuda, pa i po doktorici!! Jedva sam došla kući i mislila sam da ću riknuti, a nisam baš nikakva mimoza i mislim da mi je prag boli doista visok.
Jošse nisam oporavila i krvarim.Mislim da je iz ovoga jasno da stvarno nema nikakvog pravila!
Ja sam bila na punkciji kod dr Resa,bez ikakvih analgetika,bilo je bolno ali relativno brzo je sve proslo,nakon toga samo sukrvavi iscjedak i nikakva bol,kako je rekla modesty,isla sam u soping i nakon svega putovala do Osijeka kao da sam na pregledu samo bila. Sjecam se da sam morala rukama stomak tiskati,al ja sam u toj svjoj boli samo gledala onaj monitor s mojim jajnim stanicama i brojala skupa s biologom.
basina što se tiče FET u Mar. ja sam im javila prvi dan ciklusa onda če ti oni odgovoriti ,ja sam morala uraditi uzv. 9 dan da se vidi da nema cisti i da je sve u redu ,onda pratiš ovulaciju pa kad je ovulacija opet im javiš i opet ćeš morati obaviti uzv. da se vidi debljina endom. i to im javiš i onda će ti reči kad da dođeš.Ja sam imala u prirodnom ciklusu nisam ništa koristila ni prije ni poslije FET. samo poslije ti sestra da injekciju i to je to.Puno sreće ti želim.
Odmah sve saznas,sve ti govori tijekom punkcije.
Cure, odo ja u utorak na punkciju kod dr Reša. Bila u sub na UZV i sada navodno nemam više dva veća folikula nego samo jedan (navodno sporo rastu) i kad sam ga pitala "pa možda narastu ovi ostali, a on mi je rekao (u njegovom stilu) "da, možemo sanjati da će narasti".
Eto, toliko o tome, iako sam ja već lagano otpisala ovaj pokušaj jerbo ako nemam folikula, čemu onda punkcija i.t.d. (Rekao mi je da nisam "perspektivna")
Inače, da li si je netko od vas davao Pregnyl za štopericu - da li ste si same davale u mišić i injekciju ili ste išle na hitnu ili sl?
Meni je muz dao pregnyl u misic,ispraksirao se s pikicama gdje god treba..
A ono sta si napisala je bas u njegovom stilu..
Tinkica - pliz,reci mi da li ste za Pregnyl koristili iste igle kao i za cijelu stimulaciju? jer moja sestra je med sestra i veli da za muskularno davanje injekcija nisu iste igle kao i za potkožno... Sada sam u dilemi, da li da odem na hitnu? Večeras moram dobiti štopericu...
Hvala; na prospektu od Pregnyla piše da je svejedno da li se daje potkožno ili muskularno... Pretpostavljam da je djelotvorno na oba načina ako tako piše. A osim toga mi je dr Reš rekao da mogu koristiti iste igle koje sam do sada koristila...
Nadajmo se da će djelovatikako god!
Posljednje uređivanje od The Margot : 08.05.2011. at 20:53
Margot, pa to je brzo! Želim ti sreću do neba!! Inače ja sam mislila da on obično daje ovitrele. Nadam se da ću moći nju koristiti, jer imam jednu
Ako ti je tako rekao,ok. ja znam da mi je rekao u misic.
U svakom slucaju,sretno!
Posljednje uređivanje od Tinkica : 09.05.2011. at 06:11
Je, to je brzo, al ne nadam se previše, ako bude jedan stanica, bit će super, prema onome što mi je dr Reš rekao na zadnje UZV...
Hvala -
To je ista stvar, Pregnyl ili Ovitrelle, ne?
Ali ako i na prospektu piše od proizvođača da je svejedno (čak i da je bolje ako se daje potkožno u trbuh) pretpostavljam da je i jedno i drugo ok. Možda se drugačije resorbira ako se da u mišić, kvalitetnije, tko će znati...
Posljednje uređivanje od The Margot : 09.05.2011. at 07:19
isto je pregnyl ili ovitrele .razlika je sto ovitrele dobijes gotovo smixano ,a pregnyl trebas sama mixati
je, ja sam jednom uzimala ovitrelle za prirodni pokušaj
Sada me već pere nervoza, ali savladat ću ja to.
Joj znam kako ti je, ja sam sad sva uzbuđena i u iščekivanju petka da vidim kako sam odreagirala na stimulaciju, a već me i nervoza hvata od punkcije, a kako je tek tebi! Javi sve čim se vratiš! Puno puno sreće ti želim!
valamala i margot sretnooo cuvam vam fige ....
Cure koje ste iz Zagreba, gdje vadite betu s uputnicom? Ja sam do sada vadila uvijek na VV, jer sam tamo i imala postupke, sad ne znam gdje ću vaditi. Ima li netko ideju za neki dom zdravlja? Hvala!
Hvala ti Vala na lijepim zeljama na Ceskoj.Sto se tice tvog pitanja,ne vidim nikakav problem da
i dalje vadis betu na VV!Mislim da nema veze gdje si u postupku,bitna je uputnica,a inace pripadas VV,
njihova si pacijentica i ne vidim zasto ne bi opet vadila betu tamo.pozz
Sela, hvala ti, to mi je fakat i najlakše. Obožavam Prag, a vi sada spajate predivan grad s još ljepšom nakanom!![]()
The Margot nadam se da dobrim vjestima danas s tvoje punkcije nadam se da je prošla bezbolno i da ćeš imati više ćelija nego ja i da se sve oplode od srca ti želim...
ValaMala tebi sretno sa bocanjem ti nemaš problema kao ja i The Margot sa folikulama ti ćeš da se javiš sa rezultatom pa negdje preko 10 ćelija i da se sve oplode i da imaš šta i za iduće trudnoće.
Hvala ti - ali ispala je samo jedna stanica. Ali utješno je to što mi je dr uspio punktirati onaj problematičan jajnik za koji su u MB tvrdili da je nedostupan. Tako da za idući puta (jer velika je šansa da neće sada uspjeti, ne?), barem znam da ću opet ići kod Reša. Zna on kako se to radi![]()