Stranica 58 od 75 PrviPrvi ... 848565758596068 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,851 do 2,900 od 3737

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da, sada vidim da si išla i nakon 2007./2008., a i Charlie je potvrdila da treba, pa prema tome nema sumnje, za sve koji eventualno budu išli solo. Kako sam napisala, mi ćemo ipak sutra ići zajedno, pa mi bilježnik neće trebati.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi nismo ni vidjeli biologa prije transfera u Mb ne znam jel to zato što smo imali samo 2 stanice od kojih se 1 oplodila ili zato što smo kasnili 10-tak min.?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Biće kašnjenje, plus nije bilo potrebe za razgovorom, barem što se njihove postupkovne strane tiče - situacija je kristalno jasna - 1 embrij koji će se transferirati. Ne treba konzultacija para s njiohve strane. Vjerujem da je gorak okus ostavilo jer je itekako vama bilo potrebno dobiti odgovore na pitanja.

Naravno, i Maribor je daleko od savršenstva. Ali, generalno je OK klinika, ali za respondere, opterećena pacijentima, ona se bazira na količine, to jest na neki mainstream IVF.

Pacijenti, ali, na žalost, to je iskustvo učenja na vl. koži, koji se ne uklapaju šeme i trebaju poseban pristup bolje prolaze u manjim klinikama di je moguća veća individualizacija priče.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Biće kašnjenje, plus nije bilo potrebe za razgovorom, barem što se njihove postupkovne strane tiče - situacija je kristalno jasna - 1 embrij koji će se transferirati. Ne treba konzultacija para s njiohve strane. Vjerujem da je gorak okus ostavilo jer je itekako vama bilo potrebno dobiti odgovore na pitanja.

Naravno, i Maribor je daleko od savršenstva. Ali, generalno je OK klinika, ali za respondere, opterećena pacijentima, ona se bazira na količine, to jest na neki mainstream IVF.

Pacijenti, ali, na žalost, to je iskustvo učenja na vl. koži, koji se ne uklapaju šeme i trebaju poseban pristup bolje prolaze u manjim klinikama di je moguća veća individualizacija priče.

Slažem se

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo oba puta imali u mb 2 embrija i razgovor s biologom kao i svi. Bit ce da je do kasnjenja. I slazem se sa svim drugim vezano za mb, ja sam drugi put dobila neku uvjetno receno individualizaciju tj protokol za low respondere koji je izgleda u medjuvremenu postao jedan od standardnih. Benefit je i lab ali opet, ne toliko da bi se godinu dana cekalo za par js...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Vjerojatno je kašnjenje. I nama su se jednom vraćali biolozi na razgovor, jer smo zakasnili, za dlaku smo se izvukli.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Imala sam... koliko ono... ček', ček'... a nekih 6-7 transrfera kod njih. Sve pute, osim jednoga, sad kad dobro promislim, smo imali razgovor s biolozima. Jednom sam išla razgovarati samo kod Reljića, dole, u prizemlju. Moguće je da smo tad i kasnili, ne mogu se više sjetit, sjećam se da smo silazili s Pohorja, a ja bila uopće ljuta što moramo silaziti jer zašto ne ostanemo gore na rekreaciji, ako se nisu dobro odledili i zašto nam to ne mogu reći telefonski, podnijet ću ja to. Došli dole, biće i kasnili, ja sve preko volje. To je bilo kad smo odledili i odmrzli sve tri... jer čemu se više imam nadat.... Pitala Reljića kakvi su, onako... više po autopilotu, ne očekujući ništa, u stvari, očekujući da će od 3 bit samo 1 za transfer, a ovi će bit kao loši jer su bili najgori iz te tranše, a iznenadilo me što su se sva 3 OK odledila. Reko znat će se nakon 14 dana. Mislim da sam reda radi odsjedila nekih 45 min, i išli smo na ručak. Nakon toga smo imali radove po kući, nisam bila na bolovanju, a od misli sam se maksimalno nervirala na te radnike. Iz toga sam rodila Anu . Psihoške oči bi tu rekle - etoga! Očito - opustila se žena . A ja kažem - yeah, right, ludo sam bila opuštena tada i uvijek. Tad se poklopilo i nemoš' točno po morfologiji znat.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.11.2011. at 18:26

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Imala sam... koliko ono... ček', ček'... a nekih 6-7 transrfera kod njih.
    Meni moj potpis ono ko podsjetnik gdje sam bila služi
    Ja sam u MB bila na 5 transfera i velim, samo jednom smo kasnili pa su lovali biologe po hodniku.

Iva15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Nikolina-Zagreb prvotno napisa Vidi poruku
    Iva, hvala. Meni je doktor dao naznaku da će me možda zvati za 3. dan, pa sam se nekako psihički i pripremila i na tu opciju. Koliko si imala embrija i kakav je bio rezultat?
    Znala sam i ja za taj 3-i dan, ali sam mislila da će možda javit tako kao i tebi, dan ranije...A i imala sam 14 JS pa sam se nadala da ćemo možda ić do blastica. Ali na kraju nam rezultat nije bio baš neki...Do 3 dana došla samo 3 embrija.
    Ali svi smo mi priče za sebe.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Nikolina sretno i javi kako je proslo...
    Hvala na detaljnom opisu protokola, ako sto treba jos saljem ti na pp....

renna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

[
    Enivej, renna, definitivno, na 1 stanicu, pogotovo ako, ne daj Bože, ne dođe do transfera, možeš ispregovoarati da ne čekaš godinu dana. Jedino, stvarno je upitno isplati li ti se to... plaćat lovu za MB, a i kod nas imaš dobrih labova. Si probala CITO? Možda ti to ima više smisla, ako sad ne upali, nego MB. Pogotovo ako si ovo sad išla na cetrotide protokol... okreni se ipak možda Hrvatima.

reci mi inna jel to isto privatna klinika

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

CITO ti je privatna poliklinika u Splitu koja u Hrvatskoj trenutno ima definitivno najbolji laboratorij i najvece uspjehe... Imaju i opciju preko HZZO, ali mislim da je u to tesko upasti jer se popune za cas... pogledaj pdf Potpomognuta u Splitu... (da idem opet i u Hrvatskoj, s obzirom na iskustva s foruma i sve procitano i prouceno, mislim da bi ziher odabrala CITO mada sam iz Zg... a za low respondere je kod nas vjerovatno najbolji izbor).

renna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

[QUOTE=frka;2013280]CITO ti je privatna poliklinika u Splitu koja u Hrvatskoj trenutno ima definitivno najbolji laboratorij i najvece uspjehe... Imaju i opciju preko HZZO, ali mislim da je u to tesko upasti jer se popune za cas... pogledaj pdf Potpomognuta u Splitu... (da idem opet i u Hrvatskoj, s obzirom na iskustva s foruma i sve procitano i prouceno, mislim da bi ziher odabrala CITO mada sam iz Zg... a za low respondere je kod nas vjerovatno najbolji izbor).[/QUO

hvala draga, prosurfat ću,kod nas low respondera i neznači ovaj zakon kad nikad nisam ni dobila 3 j.s

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Imaju i dobru, vrlo informativnu stranicu http:// http://www.cito.hr/hrv/index.html

jasna09 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Renna, držim ti palčeve da sutra bude lijepi osmostanični embrij.

Javi se naravno sa lijepim vijestima....

Mene nisu zvali iz labosa, to je , nadam se, dobra vijest.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nikolina kako je proslo?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Vratila sam se s transfera. 2 prenijeta, 1 ostavljen na zamrzavanje.
    Dr je rekao da je od 8JS 5 bilo zrelo. Kaze da se od 10, ne znam da li punktiranih ili zrelih, oplodi 8, kod mladih zena.
    U sub. je na punkc. bilo 10 tak z. i svima su rekli, i sa 4 i sa 20 JS, da dodu 3. dan.
    HCG imam 12.12. Cekamo

renna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj jasna09 prvotno napisa Vidi poruku
    Renna, držim ti palčeve da sutra bude lijepi osmostanični embrij.

Javi se naravno sa lijepim vijestima....

Mene nisu zvali iz labosa, to je , nadam se, dobra vijest.

nadam se draga,neznaš kako mi je....pusa i sretno tebi i nikolini i nek budu lijepe bete.....puuuusaaaaa

renna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

evo mene s lijepim vijestima, čuvam tog jednog malog borca u sebi, sve prošlo ok, dr je rekao da se jako lijepo izborio , naravno jel sam se rasplakala od sreće što konačno imam prvi transfer....13.12. beta, čekammmm..

jasna javljaj se!!!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

renna sretno!!!

renna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    renna sretno!!!
    hvala draga!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Zaboravila sam iz prethodnih postupaka - da li nakon postupka u slucaju da nije doslo do trudnoce, 1. menstruacija u pravilu urani ili kasni ili je to zaista individualno

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Češće kasni koji dan, ili dođe na vrijeme. Ranije rijetko dođe.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ovako se meni čini - u postupcima s antibebi žene češće procure i preko utrogestana, u postupcima di nije bilo antibebi (tvoj) procure tek 3-4 dana NAKON što stanu s utrogestanima i vade betu. Što su godine veće, to je jednostavnije - pišneš po LH trakici tipa 12 dnt, ako se ne vidi testna, nema šanse da je trudnoća, staneš s utrićima, i baš procuriš na dan bete (ako nemaš živaca za čekanje i vađenje). Ako imaš - čekaš betu, vadiš betu, ako je neg., staneš s utrićima, menga dođe 3-4 dana nakon.

Onda je onaj idući ciklus, nakon toga, produljen, jer ovulacija kasni - ne bude tipa 14 dc, nekon tipa 16-18 dc, a česte su i one koje ne ovuliraju pa se masa njih ponada - evo, ja zatrudnila u ciklusu nakon IVF-a.

Sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 02.12.2011. at 09:11

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ina, hvala, i ja sam primala kontracepciju prije stimulacije, doduse 1 ciklus.
    Sto se tice trakica, znaci i one su mjerodavne za grubu analizu cak i tijekom uzimanja Utrogestana, a ja sam mislila da ih on poremeti.

Inace, samo da jos kazem da mi je pritis i bockanje, da li od stimulacije, punkcije ili transfera, ili svega pomalo proslo 4 dana nakon transfera, jos doduse imam povecane grudi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Nikolina-Zagreb prvotno napisa Vidi poruku
    Ina, hvala, i ja sam primala kontracepciju prije stimulacije, doduse 1 ciklus.
    Sto se tice trakica, znaci i one su mjerodavne za grubu analizu cak i tijekom uzimanja Utrogestana, a ja sam mislila da ih on poremeti.

Inace, samo da jos kazem da mi je pritis i bockanje, da li od stimulacije, punkcije ili transfera, ili svega pomalo proslo 4 dana nakon transfera, jos doduse imam povecane grudi.
    Utrogestan je progesteron, on ne utječe na LH test (koji isto kao neke (ja isto) koriste za detekciju trudnoće jer LH potamni, a tih trakica trilijuni doma, plus jeftinije su - ove s neta - nego testovi za trudnoću), niti na BHCG piš-test.

On ti samo digne tjelesnu temperaturu, koje se digne i u svakoj lutealnoj fazi - jer ju diže progesteron.

Također, neke žene tvrde da im utječe na prsi/mokrenje - meni ne. Ali, utječe mi na stvrdnjivanje stolice - kao što progesteron i inače radi, a recimo, prije menge, krene meka stolica - jer to isto neki hormoni djeluju, pročitala ja, ne sjećam se točno koji.

Ovo - pritisak tu i tamo, imam osjećaj-nemam osjećaj - ako mi možeš vjerovati... nakon valjda 15-tak transfera, i nakon apsolutne sigurnosti da nisam trudna kad sam bila, i da jesam kad nisam - meni je to bezvrijedno jer može sve bit i od transfera i od hrpetine hormona uzete sad itd.

Jedino bitno što treba pratit je smanjenje količine mokraće zbog hiperstimulacije - kod tebe, zbog godina i reakcije - ne očekuje se nikakva hiperstimulacija.

Imaš topic "nakon transfera" di žene pričaju o tome - probolo me/nije me probolo - "napeta sam", vrti me, osjećaj kao da ću dobit mengu/kao da neću itd. Sve je to za ljude - priključi im se tamo . Sretno!!!!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Meni je vec 4-5 dana muka. Za vikend sam se jos morala voziti autobusom 2 puta po 3 sata, doduse u busu na kat u kojemu se uglavnom nisam vozila, i gotovo cijelim putem mi je bilo mucno. Citala sam nuspojave od Utrogestana - sluzbene od lijeka i s foruma od cura - lijek nista ne spominje, a rijetko koja cura spominje mucninu, pa vec kad se ne osjecam bas dobro a ne nalazim neki drugi razlog sve si mislim - mozda sam u 2. stanju ?!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nikolina-Zagreb, vjerojatno to već znaš iz prve trudnoće, mučnine u trudnoći posljedica su visokih razina HCG hormona, i počnu tek kad je njegova razina već prilično visoka, tako da ovako rano sumnjam da imaju veze s trudnoćom. Možda kombinacija svih lijekova, malo živaca, a i vožnja autobusom meni uvijek izazove mučninu (već sam miris busa...). Ali želim ti da kroz koji dan stvarno osvane pozitivna beta!
    Ina znači istina je ta fama oko LH trakica kao indikatora za trudnoću?!?! Čitala sam dosta puta da to cure rade i uvijek sam si mislila zašto ne koriste HCG trakice nego LH. Imam ih i ja doma zalihu ali mi nije palo na pamet. Iako ima smisla, ako je štoperica čisti HCG a daje se da bi izazvala skok LH, veza je tu...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Odgovorila na "Nakon transfera" .

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cure, oprostite na upadu. Svratite malo i na ovu stranicu:
    http://forum.roda.hr/threads/69967-n...IZMJENU-ZAKONA

Sretno svima!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cure koje ste bile u postupku u Mb ,u koje vrijeme se održavaju folikulometrije?

renna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj nina977 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure koje ste bile u postupku u Mb ,u koje vrijeme se održavaju folikulometrije?
    ja sam svaki put imala između 16:15 i 17:00, nikad ranije, Sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala ti renna!

Nana Mo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Nina 977....kada si ti u Ma....ja se moram javiti 9.1. ako sve bude kako treba

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Nana Mo prvotno napisa Vidi poruku
    Nina 977....kada si ti u Ma....ja se moram javiti 9.1. ako sve bude kako treba
    Ja sam također 9.01. na prvoj folikulometriji.
    19.12. počinjem sa supresijom ,a 2.1.2012 sa stimulacijom.Jel i tvoj protokol takav?

Nana Mo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

kod mene je 4.1 gonal f......9.1.folikkumetrije prva u Mariboru i dogovor za Cetrotide .....prvi ultrazvuk 3.1. cu napraviti u Mostaru ........jer mi se neisplati biti gore tih 5 dana još....al imamo isti dan folikumetriju super ...mozda se i vidimo

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja imam prvi uzv 28.12.Šta su ti napisali kad okvirno očekivati punkciju?

renna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

evo slovenke moje da javim i ovdje, beta 11dnt čista 0!
    embrij vraćen 3 dan, svima sretno u Sloveniji
    meni nije bilo

Nana Mo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

za punkciju ne znam ništa tog datuma nemam na protokolu .....ja se po prvi put susrecem sa ovim .......tako da dosta korisnih informacija kupim ovdje od ovih divnih hrabrih zena ...
    ja sam u svojoj ludoj glavi zamislila punkciju 15.1.( gonal f mi je u protokolu od 4.1. do 14.1 )

za renna :zao mi draga al mi smo hrabre i idemo dalje ka svome cilju ......

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj renna prvotno napisa Vidi poruku
    evo slovenke moje da javim i ovdje, beta 11dnt čista 0!
    embrij vraćen 3 dan, svima sretno u Sloveniji
    meni nije bilo
    renna,žao mi je!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Nana MO ,moj protokol je malo drugačiji,ali tu je negdje.Okvirno bi nam bila punkcija polovicom 1.mj.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cure,ima li još netko osim NaneMo i mene u siječnju postupak u MB?

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj nina977 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure,ima li još netko osim NaneMo i mene u siječnju postupak u MB?
    ima
    Meni piše u protokolu da se planira punkcija 14.01. (to može varirati, naravno). Prvi uzv 04.01. i početak korištenja Menopura, 09.01. drugi uzv i uvodimo Cetrotide.
    Datum planirane punkcije vam je naveden ispod tabele za kontrole i pikice.

Nana Mo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Gabi... i u mene je isti protokol samo sto je prazan prostor za planiranu punkciju .....cure hocete li vi putovati po potrebi u Maribor ....i moze li mi netko reci gdje je bolje ici na folikumetrije privatno ili u bolnicu .....jel imas pravo birati il kako te zapadne

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Super curke! Ja također imam UZV 9.1,ali imam drugačiji protokol,onaj dugi pa sam več jučer počela sa pikanjem Decapeptylom,punkcija planirana 14.1.
    Nadam se da se vidimo!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

NanaMo,ja ću putovati u Mb,nije mi strašno daleko, oko 1.5 sata.Ja idem 28.12 na prvi UZV u Novu Ves,tako su me naručili.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Gabi prvotno napisa Vidi poruku
    ima
    Meni piše u protokolu da se planira punkcija 14.01. (to može varirati, naravno). Prvi uzv 04.01. i početak korištenja Menopura, 09.01. drugi uzv i uvodimo Cetrotide.
    Datum planirane punkcije vam je naveden ispod tabele za kontrole i pikice.
    Pozdrav svim curama koje idu u Maribor u januaru i ja sam tamo 4.1.prvi UZ i pocinjem sa terapijom 9.1. drugi UZ pa se vidimo.

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

cure koje ste išle nedavno na FET u MB-možete li mi reći koliko se čeka na FET (ako se čeka) i kakva je procedura oko naručivanja za postupak i točnu cijenu?
    dogovor je da bi u lipnju/rujnu (ne znam jel' još uvijek MB ne radi 7. i 8. mj) išli na FET (imamo jednog eskimića iz uspješnog postupka)!

hvala puno!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sretna vam Nova 2012 i neka nam donese sto vise bebica!!

Nana Mo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Curke obavila sam prvi uzv kod svog doktora i malo sam se zabrinula .......drugi mi je dan M ...... u oba jajnika imam folikula al su jako male nema nijedna preko 6 mm.... inace sam zdrava i uvijek su mi HVALILI VELICINU I KOLICINU FOLIKULA ,,,,, a moj dr je bio u zurbi i nekakav neslan dok je obavljao pregled sad sam se zabrinula .....ne znam jel to normalna velicina sobzirom da mi je 2 dan M .....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •