sretno ivanica86
Ehej, hvala snupiNeću ja to više ni provjeravat. Dobro je. Samo nek nas bude više.
Runa ma ide sve po školski
Ivanice sretno
Runa me too, ponavljam i tražim novu šansu![]()
Eto, 2hope sve mi je sad jasnije.
Kad se spremaš ponovno u mpo avanture? Uspješne, of course![]()
Runa vjerojatno neki polistimulirani u veljači/ožujku, probali dugi, kratki protokol, pa evo i polustimulirani dodje ne red
Samo se ti čuvaj draga, odmori se od posla do jeseni 2014.
Posljednje uređivanje od 2hope : 29.11.2012. at 16:45
Hej cure moje.. Evo mi jucer bili, ne znam sta reci.. Nisam se ja nadala nicem posebnom od tog razgovora sa prof., ali izasla sam nekako "kisela"!
Sve u svemu, po njegovu, nasi su nalazi super, sve ok, ali ja nisam radila laparaskopiju,pa njegov prijedlog mozda da to jos obavim jer mozda imam nekih priraslica.. Ja sam bila u 1. mjesecu ove god na hsg-u, nalaz u redu, ali on kaze da taj nalaz ne mora znaciti da su jajnici u redu, da nema priraslica ili nesto na maternice sto ometa ugnjezđivanje.. Ja bi obavila jos to, sto prije ali i dalje ne odustajem od svog termina u 4 mjesecutakođer je rekao ako sam se bas odlucila za ivf i ako je to to, laparaskopija mi ni ne treba. Nek sama odlucim sto bih.. Jeste vi radile laparo?
nije mi jasno - dr kaže da postoji mogućnost da nešto ometa ugnježđivanje i da bi se zato trebala napraviti laparo, a s druge strane kaže da laparo nije potrebna ako se ide na IVF. pa ako nešto ometa implantaciju, ometat će je bez obzira na to radilo se o spontanom začeću ili IVF-u. ivanice, koja je uopće dijagnoza kod vas? a ako je nema, koje ste pretrage napravili?
slažem se s frkom. Čudno mi tu nešto zvuči. Ivanice, imaš li dobrog ginekologa da se posavjetuješ malo?
Iskreno da ti kazem ni ja ne razumijem! Rekao mi je ako sam se definitivno odlucila za potpomognutu oplodnju ne moram raditi laparo, no medjutim jos mi taj nalaz nedostaje. Bila sam na propuhivanju jajovoda i nalaz je bio u redu, no prof V. kaze da taj nalaz nije 100% siguran i da je laparo najsigurniji da se vidi stanje jajnika,jajovoda, maternice!
Do sada sto sam napravila od nalaze svi su u redu i on kaze sam da nalaz MM je odlican, ja sam radila briseve sve ok, propuhivanje, folikulometrija u prirodnom ciklusu sve super, ovuliram, vadila hormone- svi su dobri, imam redovne mjesecnice- svakih 28 dana, pila klomifen od 3-7 dc uz folikulometriju, kao sve je islo super al od trudnoce nista, i onda jedna inseminacija u Zg kod dr. L uz klomifen i nista.. Uopce sad ni ja sama ne razumijem kako je on to mislio..
Pa imam jednog privatnika kod kojeg sam i isla otkad pokusavam ostati trudna jer moj soc. stvarno nije ni za sta.. Pokusat cu se obratiti njemu i porazgovarati s njim, ali svakako bi pokusala raditi laparo ako je jos taj nalaz potreban za dijagnozu.. Jesi ti to radila? Meni je i V radio ultrazvuk i sredina ciklusa je bila i vidi da i na jednom i drugom jajniku se događa ovulacija.. Nisam ni inace imala nikakvih problema nikada sa cistama ili nekim upalama..
Pa tako i mi 2 god pokusavamo, nista..nije mi jedino jasno zasto sam uopce isla na propuhivanje kad taj nalaz maltene nista ni ne znaci, mozda bolje da sam isla odmah na laparo.. Al niko mi to do sada nije ni spomenio.. Jesi ti isla na icsi?ili ivf? Iskreno, posto sam nova u svemu ovome ni ne znam neku razliku..
Ja nisam nikakve ozbiljnije pretrage radila, ali kod nas je bio očit problem - loš spermiogram, i na to su se u Mb fokusirali. Oplodnja je bila ICSI metodom kako bi došli do pokretnih i kvalitetnih spermija i onda špricnuli su spermij u jajnu stanicu.
Nitko mi nije nikad sugerirao propuhivanje i laparo. Valjda znaju zašto.
A što se vaš tiče, možda je u pitanju idiopatska neplodnost, u tom slučaju se isto ide na ICSI postupak i znam za puno uspješnih.
Spremaj se ti polako za proljeće, a možda vas nešto iznenadi i prije...![]()
draga ivanica86 svakako bih ti savjetovala lpsc prije ivf avanture. Gle, to su velika očekivanja, psihička, fizčka i financijska priprema, zar nije bolje da otkloniš sve potencijalne probleme. Lpsc je rutinska operacija, sutradan ideš doma, stvarno nema razloga za paniku, najveći posao ti je pripremiti nalaze za lpsc.
Ja sam bila na HSG-u i dobila lažno dobru dijagnozu, to prije svega nije pouzdana pretraga. Otišla na lpsc, šok! Neprohodan jajovod. Dobra strana lpsc je da ti "usput" mogu otkloniti ako nešto još nađu, priraslice, miome i sl.
Kako god odlučiš sretno!
ivancice86 vjerojatno ti je to rekao više onako reda radi, da imate kompletne nalaze. Ja sam napravila lpsc jer sam morala zbog endometrioze i usput su mi našli polip na maternici kojeg su uklonili ali ni to nije kod mene rezultiralo uspjehom. Kod mene je ipak bila radna lpsc pa sam ostala 4 dana u bolnici i mjesec i pol na bolovanju tako da nije baš svaka ista, nikad se ne zna.
Ti prosudi sama što misliš da je bolje, posavjetuj se još s nekim ako želiš biti sigurnija u odluci.
Slažem se s Mali Mimi. I ja sam zbog ciste na jajniku i endometrioze bila na lpsc. Nije rezultiralo uspjehom, bila sam 15 dana u bolnici jer sam dobila temperaturu i trebalo mi je 3 mjeseca da se oporavim. Najgore iskustvo i bolovi u mom životu, a prošla sam svašta. Znam da sam ja ekstremni slučaj, ali nismo sve iste.
Da te ne bi samo plasili sa lpsc, evo mene sa dobrim iskustvomIsla na lpsc nakon sto nisam odreagirala na Femaru, a zbog pcos i anovulatornih ciklusa. U bolnici provela 24 sata, spalili mi ciste na jajnicima, provjerili jajovode i napravili histeroskopiju. Vec drugi dan sam bila super, jedino malo napuhana od plina. 7 dana nakon op izvadila savove i osjecala se kao da nista nije bilo! Rezultat mozes vidjeti u potpisu
Good luck!
Ivanice86, ja sam laparaskopiju dugo odgađala, a savjetovana mi je zbog slobodne tekućine u Douglasu. Da sam znala kako je cijeli postupak jednostavan i kratko traje, napravila bih ga bila odmah, i ne bih izgubila godinu dana. Uglavnom, u anesteziji nisam bila ni sat vremena, jedan dan sam bila u bolnici, jedini bolovi koje sam imala bili su u ramenu i lopatici zbog upuhivanog zraka, ožiljci su gotovo nevidljivi. Osim te tekućine, s jednog je jajnika sastrugana početna endometrioza, a jedan jajovod odčepljen...
To je bilo prije više od godinu i pol, i mi doduše još nemamo uspjeha (dg: idiopati), ali u dijagnostičkom smislu ova operacijica itekako ima vrijednost.
Kako god odlučila, želim ti sreću![]()
Ivanica ja sam isto kao i većina cura sto su ti pisale, 1.dan hospitalizirana, 2.dan lpsc, 3.dan kuci, poslije malo bolova od plina i to je to. 7.dan vadila kopcice. 08/2008 bila na lpsc, 12/2008 imala 1. ICSI. Danas sam bas tražila oziljke i jedva sam ih našla.
Cure, kada mogu očekivati odgovor iz Maribora, poslala sam mail utorak i još nisam dobila odgovor. 2010. kada sam kod njih bila u postupku je dosta brzo sestra odgovarala na mail. Da li da opet pišem ili da još koji dan pričekam?
cure htjela bi vas pitati kolko folikula bi trebala imati da bi mogla reći e dobro mi je pogođena stimulacija i super sam reagirala???kolki broj odprilike'???hvala
lana, to ti nitko ne može reći - nema tu ništa otprilike. reakcija na stimulaciju ovisi o nekoliko faktora - od dijagnoze preko godina do pojedinačnog ciklusa jer se vrlo lako može dogoditi da žena u dva različita navrata na istu stimulaciju reagira potpuno drugačije. uz to, kod nekoga tko je low responder i slabo reagira na stimulaciju, super reakcija se može odnositi na svega 3-4 jajne stanice. s druge strane, žena s PCOS može dobiti i preko 30 jajnih stanica. sve je to skroz relativno i individualno...
Cure, hvala vam svima na odgovoru i pomoci! Sutra cu se svakako raspitati sto mi je sve potrebno od nalaza za laparo i obaviti to sto je prije moguce! Zaista ne zelim odgadati to, samo me zanima dali poslije te operacije mozes odmah nastaviti sa pravljenjem bebice ili?
Ajoooj... Blago tebi!))) Koliko mjeseci nakon laparo si ostala trudna? Ja se stvarno ne plasim, ucinila bi stvarno bilo sta da nam pomogne, samo bi htjela to sada rijesiti najbrze sto je moguce jer 4. mjesec ce brzo a ceka me moj termin u Mb. A dao Bog da im javim da otkazujem termin jer sam trudna!
![]()
U 3. mjesecu napravila lpsc, u 5. zatrudnila, nazalost spontani. Odmorila 2 ciklusa i u 9. mjesecu ponovno trudna.
Mi nismo dobili nikakvo upozorenje da cekamo sa pravljenjem bebice nakon laparo, cak stovise, savjetovano nam je da se odmah uhvatimo posla.
Naravno, moguce je da kod tebe i ne nadu nikakvu zapreku, ali moguc je i scenarij da upravo lpsc pokaze zasto vam ne uspijeva, da to rijese pa da brzo i ti imas +.
Draga moja Brunaa, još ćemo se malko strpiti prije otkazivanja...
Vi ste spremni?
jel ko u protokolu ovaj 12 mjesec???? koliko bi od prilike trebali biti veliki folikuli prije štoperice znači zdanji dan ''???
Brunaa, odlična vijest! Čestitam i veselim se!Da nisi možda i na prosvjedima bila?
Ja sam danas bila na 1. uzv. Vidi se gest. vreća i žumanjčana, ali ne i plod.Za tjedan dana ponavljamo pa ćemo vidjeti.
zna li netko da li se u MB može prijaviti na listu čekanja za stimulirani postupak ako nisi iskoristio sve smrzliće? znam da ovo ne vrijedi za Slovenke koje idu preko zdravstvenog, ali ne znam da li to vrijedi i za one koji sami sebi plaćaju postupke.
Brunaa možda se možeš prijaviti jer se čeka ionako godinu dana ali vjerojatno ćeš morat iskoristiti sve smrzliće prije toga, a ovo lako otkažeš ako ostaneš trudna
to znam Mali Mimi, al ne znam dal uopće dozvoljavaju da se prijavi za postupak dok se ne iskoriste svi smrzlići...
Brunaa ja mislim da stare pacijentice nekako brže dolaze na red, nakon neuspješnog postupka sami su me kontaktirali i predložili novi za 6 mjeseci, mi smo prihvatili , ali poslije smo otkazali ipredlożili novi termin koji su oni prihvatili, još jedno dva puta smo otkazivali i predlagali novi termin i uvijek su prihvatili novi
Ali tebi ionako neće trebati novi termin
Runa da tjedan brzo prodje
Kyra![]()
2hope, hvala ti.
Runa, da ti vrijeme do uzv što brže prođe...
Brunaa, di si, kako provodiš dane?
2hope nadam se...
Kyra Ars laganini, isčitavam forum, zavuljala se u deku i isčekujem pahulje snježne...![]()
Cure dal mi možete reći kad se plaća postupak odma posle punkcije ili prije transfera'????????hvala hitno je
svim aslježne puse šaljemo