Stranica 9 od 73 PrviPrvi ... 78910111959 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 3737

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Skupljamo se u sve većem broju za 4.12.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Molim vas info gdje mogu kupiti Suprefact u injekcijama? Vjerojatno ću se odlučiti za njega. I bilo bi super ako netko zna cijenu. Hvala.

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

jeee pridružujem se protokol stigao, punkcija 4.12.!!!!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Cure dugo već pratim što se zbiva na ovom topicu, ali ne pišem baš tako puno :D

Drago mi je da su vam protokoli stigli, i vidim da je planirana punkcija većini za 04.12. I moj protokol je stigao jučer popodne, a planirana punkcija je 22.11. pa me zanima ima li netko tko je planiran za taj datum isto? Bilo tko?...Zajedno smo jači - pa neka mi se netko javi.
    Želim da sve što prije budemo lijepe i trbušaste

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

drenjica, meni je punkcija planirana 20.11. Ti si na katkom protokolu ?

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cure, prave li u Mb problem oko starosti nalaza markera ?
    prošle godine u 9mj sam vadila, au postupak idem u 11/2010, trebam li ponoviti pretragu ?

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Joj, meni se čini da su mi rekli da to zbog zakonskih ograničenja treba biti friškog datuma. Znači nama koji smo planirani za prosinac je doktor rekao da te markere ne vadimo prije travnja/svibnja i tako smo i napravili. No ne bi ti bilo loše da ih pitaš da li će ti i ove uvažiti budući da ste skoro u postupku....

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Valerija Gonal F Pen 900IUI u It košta 486 eura, a u Slo 373E tako da ti se Italija za to ne isplati. Povrata poreza na lijekove u It nema tako da je ta cijena čista. Recepte tražiš od svog primarnog ginekologa i tu nebi smijelo biti prolema. Ako naručuješ lijekove kao mi decap. u Trstu, recept im pošalješ ili skeniran mailom ili faksom jer mošaju naručiti, u roku jednog dana im dolazi.
    Strumpfica ne mogu vjerovati da ti tvoj gine ne želi to napraviti! Stvarno nisu normalni! U kojem stanju nam je zdravstvo to nije za vjerovati. I nije ok da to plaćaš sama, trebao bi ti to napraviti. Ja nisam imala problema imam nalaze od 9.mj lani, dr je rekao da ih ne trebam ponavljati, ali ja sam briseve ponovila radi sebe da budem na miru. Pa samo taj stres bi mi trebao da ostanem trudna pa da mi nađu neku beštiju. Možda da mu kažeš da imaš neke smetnje i tako. Joj stvarno neznam, žao mi je da je tako. Uz sav trošak oko ljekova i postupak i smještaj i svašta ne treba još i ovo.

Vidim da vas ima cijelo brdo za 12.mjesec pa da vam svima poželim ispod bora ooooogromne + za poćetak nove godine!

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Markera čega?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ca125? Ja nisam nikakve markere pokazivala.

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mare di se to u ZG može napraviti bez uputnice i koliko to uopće košta?
    A jesu cigani ti ginići, kaže on meni da su me slovenci to tražili da bi mi onda dao uputnicu...moš si mislit, ne smije davati nikakve uputnice vezane uz postupke u sloveniji...a najblesavije je što bi to nama koji se liječimo od neplodnosti trebalo biti besplatni..grr...
    Naravno da bum to napravila da budem mirna, čula sam da te beštije izazivaju pobačaje i prvom tromjesečju, prije par mjeseci sam u urinu imala neki klebsielu, prije godinu dana tu ureaplazmu, skroz sam u panici da mi nešto ne bi odgodilo postupak nakon tolikog čekanja

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Markere za hepatitis i HIV !

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Stigao je i moj protokol za 12 mjesec!!!
    Tko se ne zna sam odlučiti za Menopure ili Gonale, najpametnije mu je doći na prvi uzv u Mb i tamo to na licu mjesta zajedno s doktorom odabrati i kupiti u ljekarni. Isto tako sestra Jasna je preporučila dipherelyne pikati između 15 i 19 sati (u Ljubljani je pikanje u 6 ujutro). Vidim u protokolu i da im treba javiti kada počnemo s kontracepcijom, kada počnemo sa supresijom, a kada dođe vrijeme ćemo dobiti termin za prvi UZV.

Mene sad brine jedna druga stvar. Znam da cervikalni brisevi nisu obavezni za Mb, ali ja sam ih htjela napraviti, zlu ne trebalo. No moj ginekolog mi ih nije htio odobriti tj napraviti. Kaže nema osnove jer sam ih radila prije 11 mjeseci i sve je bilo OK, a to je skupa pretraga i ako baš inzistiram da si to onda sama platim (navodno 1200kn). On kaže da ako ostanem trudna da ćemo ih onda napraviti, pa sam ja sad malo zbunjena. Pretpostavljam da baš i nisu toliko bitni, no prošle godine sam imala ureaplazmu i tek nakon što sam popila antibiotik su ti nalazi bili OK....hmm...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Strumfica, ja sam bila u identičnoj situaciji sa brisevima, izliječena ureaplazma, ginekolog odbio dati uputnicu za ponovne briseve nakon skoro godine dana, otišla sam privatno i samo napravila ureaplazmu, nije je bilo i tek onda sam bila mirna.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Strumfice ja sam baš prije par dana dobila nalaze briseva, ponavljala sam ih na vlastitu inicijativu i dobro da jesam jer je pronađen streptokok i sad sam na antibioticima. Brisevi su mi zadnje 2 godine bili uredni ali kao da me nešto kopkalo pa sam htjela da prije tog dugo čekanog postupka sve bude tip top.
    Možda da samo napraviš ureaplasmu kao što kaže mare??

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ovo nije dobro....

http://www.delo.si/clanek/122597

Otvorite članak i poslušajte video galeriju
    Posljednje uređivanje od Dodirko : 23.09.2010. at 21:02

fresia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ne razumijem slovenački, vidim da se članak odnosi na to da sindikat i Vlada nisu postigli dogovor... da li opet najavljuju štrajk ili ???
    molim ukratko ako neko razumije.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Treba netko poslušati tko zna bolje Slovenski.
    Posljednje uređivanje od Dodirko : 23.09.2010. at 22:02

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koliko ja shvaćam, ovo se sad odnosi na javne službenike... Biće kao i kod nas, kad se proba skresat kod jednih, pa ne uspije, kreće se na druge (penzioneri, seljaci, pa ko se bolje uspije obranit u političkim pogodbama ili "cestovnim aktivnostima" itd.). Koliko ja shvaćam, doktori su uspjeli odbit ta kresanja, sad se okreću na javne službenike (policajce i drugo), barem ne koriste terminologiju "zdravniki i pacijenti", nego "policija" i "državljani". Kratko sam gledala, ne razumijem baš slovenski, ali mislim da se ne spominje taj Fides - sindikat zdrav. djelatnika - nego neki drugi sindikat javnih službenika.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 23.09.2010. at 23:24

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Štrumpfica, u Mariboru ti nemaju šanse odgađat zbog briseva, oni ih ne traže i nikad nisu zbog toga odgađali (moj primjer - u nalazu je iskrsla klamidija, popila antibiotik i normalno krenula u postupak). Može ti biti i opcija da kad ostaneš trudna tražiš briseve i vjerojatno će ti dati. 1200 kn je set svih 5 briseva - aerobi, anaerobi, klamidija, mikoplasma i ureaplasma - a ti uradi samo ureaplasmu, to je vjeorjatno parsto kuna. Radi se u svim živim privatnim laboratiroijima - Brazda, Profozić, Virogena - samo ti treba tvoj ginić (privatni ili socijalac) uzet uzorak koji onda tamo nosiš.

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Logest ili Cilest?
    Budući da kontraceptiva s MB popisa kod nas nema?
    Ili da se zaletim u Slo po koji kontraceptiv s popisa?
    Imam iskustva samo s Yasmine, oni su mi bili OK.

Briseve ću napraviti o svom trošku da budem mirna, Mare hvala na preporuci labaratorija/poliklinike za to.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Strumpfice ja sam kupila Logest, sestra Jasna je u mailu napisala da može i Logest a i većina cura s foruma ih je pila pa sam se tako odlučila.
    mare157 i tebi držimo fige do neba za malo kuckavo srce i naravno svim curama koje su u postupku sad u 10.mjesecu

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Koliko kontrac.tableta dnevno pijete...

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

gabi hvala, nadamo se, nadamo.
    Ja pijem Logest jer je u mailu napisano da se može njih, a i bila sam pitala s.J. pa mi je preporučila njih.
    valerijaPijem 1 na dan, više se pije samo ako krene krvarenje u toku pijenja.Tako piše u protokolu.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Mare hvala na informacijama...sva sam smušena

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Arnea76, sorry i meni je planirana punkcija 20.11.(od uzbuđenja sam pobrkala datume), a isto sam na dugom protokolu, samo mi je stigao kasnije jer mi komp štekao. Sada čekam M i trebam startati s kontracepcijom. Što ćeš ti koristiti za supresiju/stimulaciju?

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

drenjica, za supresiju dipherelyne amp. a za stimulaciju pričekam prvi uzv u Mb, te tada odlučim i kupim na licu mjesta jer sam imala jednu stimulaciju s Menopur amp. A ti ?

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

sutra štrajk u sloveniji! e sad ne kužim jesu li javne službe, na vijestima sam čula samo za državne - to znači bijeli štrajk carinika na granici, pa tko ide na UZV i sl. nek pripazi i krene ranije. par sati ranije.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Drage moje, kako da se naručim za Maribor?
    tel. ,mailom ili poštom?
    da li na tel pričaju hr.?
    I zašto se moraju piti kont.pilule? Da se *uštima * datum 1dc.?
    I da li se još uvijek lista čekanja god. dana?

Puna sam pitanja

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mravak prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje, kako da se naručim za Maribor?
    tel. ,mailom ili poštom?
    da li na tel pričaju hr.?
    I zašto se moraju piti kont.pilule? Da se *uštima * datum 1dc.?
    I da li se još uvijek lista čekanja god. dana?

Puna sam pitanja
    Najbolje je postom. Napises kratki dopis u kojem kazes da se zelite lijeciti kod njih, a dopisu prilozis svu raspolozljivu dokumentaciju (nalaze) koju ste sakupili do sada. Dopis posaljes preporuceno na njihovu adresu.

Na telefon pricaju hrvatski (i inace u klinici u glavnom svi pricaju hrvatski), ali ih je najcesce tim putem tesko dobiti.

Tako je, kontracepcijske pilule se piju radi uskladjivanja ciklusa odredjenoj grupi zena.

Lista cekanja je i dalje godinu dana.

Ti samo pitaj, sve cemo ti reci!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Za šta bi se naručila - konzultacije ili postupak ili i jedno i drugo?

Svejedno je, ako ćeš poštom, pošalji sve preporučeno i kopije nalaza.

Kont. pilule da se uštima 1 dc, tako se zna radit u klinikama koje imaju masu pacijenata.

Otpilike godinu dana za postupak, ili nešto manje, za konzultacije par mjeseci.

Sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 27.09.2010. at 10:26

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Splošna bolnišnica Maribor (Prijevod: Opća bolnica Maribor)
    Oddelek za reporduktivno medicino in ginekološko endokrinologijo
    Ljubljanska 5, 2000 Maribor

Ova adresa??

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mravak prvotno napisa Vidi poruku
    Splošna bolnišnica Maribor (Prijevod: Opća bolnica Maribor)
    Oddelek za reporduktivno medicino in ginekološko endokrinologijo
    Ljubljanska 5, 2000 Maribor

Ova adresa??
    Otprilike ta, ali tocnije ova:

UNIVERZITETNI KLINIČNI CENTER MARIBOR
    Klinika za ginekologijo in perinatologijo
    Oddelek za reproduktivno medicino in
    ginekološko endokrinologijo
    Ljubljanska 5
    2000 Maribor

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hop

Za cure koje se žele naručiti u Maribor ovo je adresa:

Napisati dopis što želite kod njih i malo opisati vaše dijagnoza, godine...
    Poštu poslati preporučeno...

UNIVERZITETNI KLINIČNI CENTER MARIBOR
    Klinika za ginekologijo in perinatologijo
    Oddelek za reproduktivno medicino in
    ginekološko endokrinologijo
    Ljubljanska 5
    2000 Maribor
    Slovenia

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

aurora , hvala !!

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

strumfice ja sam kupila u Kopru Mycroginon (6,60 eur 60 tableta), jučer počela piti
    meni piše na protokolu gonal F 75 i žena u apoteci mi je rekla da ti ne postoje u penu, šmrc, šmrc, je to istina?
    e da i kako javiti početak uzimanja terapije, mora biti telefonom ili mogu i mailom?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj loks prvotno napisa Vidi poruku
    strumfice ja sam kupila u Kopru Mycroginon (6,60 eur 60 tableta), jučer počela piti
    meni piše na protokolu gonal F 75 i žena u apoteci mi je rekla da ti ne postoje u penu, šmrc, šmrc, je to istina?
    e da i kako javiti početak uzimanja terapije, mora biti telefonom ili mogu i mailom?
    Ne postoji Gonal pen od 75 IU, ali postoji Gonal pen od 900 IU (postoji i od 300 i 450 IU, ali koliko znam cure su u glavnom kupovale ovaj od 900 IU). Obzirom da je tvoja doza od 75 IU na dan to bi ti bilo za 12 dana. E, sad, ako ce ti stimulacija trajati 10 dana uz nepromjenjenu dozu onda bi ti nesto od toga ostalo (ali s time mislim da ne bi trebalo biti problema )... I obrnuto, ako bi ti dozu povecali onda bi morala kupovati jos... To trebas sama malo izracunati sta ti se isplati. Ili pitati negdje da li imaju Gonal pen u manjim dozama...

Pocetak uzimanja terapije dovoljno je potvrditi samo e-mailom.

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Kao što je rekla Aurora, ali uz dodatak da pen nemaš u Kopru od nikoliko IU, ne drže ga, rekla nam je žena u apot.da se ne sekiramo jer imaju u Mb sigurno. Znaći u slo ga ima, a u Kopru nema. Ti ideš na 1.uzv u Mb i onda ga možeš kupiti, a svakako još ni neznaš koliko gonala na dan ćeš primati do tog uzv. Ne vjerujem da su ti već rekli koliko gonala ti ide. Istu zbunjolu sam imala i ja Ako budeš htjela pen ti mogu kupiti ja u Mb kad budem išla.

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

aha ok sad sam ipak malo više kapila. mare obavezno moramo na kafe

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

aha ok sad sam ipak malo više kapila. mare obavezno moramo na kafe
    Nemaš beda, zato smo ovdje da pomognemo jedna drugoj koliko možemo.

ia30 žao mi je, drži se.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure,moja jetrva je početkom augusta dobial od Mariboa potrvrdu da su zaprimljeni njeni papiri,cini mi se i da su napisali da će joj se javiti sa terminom naknadno.
    normalno je da ovoliko ceka na taj papir?
    Nesto brinem zbog ovog haosa koji je bio,da nisu zaboravili ove nove?
    uostalom,vidim da joj nece napisati ni koliko lijekova(cak ni da l je menopur ili gonal)? naime,lijekove ce morati ili u HR ili u Srbiji kupovati,pa me zanima koliko će vremena imati da to organizira...
    konacno se smirilo tamo stanje.sretno svima !

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tuzna prvotno napisa Vidi poruku
    cure,moja jetrva je početkom augusta dobial od Mariboa potrvrdu da su zaprimljeni njeni papiri,cini mi se i da su napisali da će joj se javiti sa terminom naknadno.
    normalno je da ovoliko ceka na taj papir?

Nesto brinem zbog ovog haosa koji je bio,da nisu zaboravili ove nove?
    uostalom,vidim da joj nece napisati ni koliko lijekova(cak ni da l je menopur ili gonal)? naime,lijekove ce morati ili u HR ili u Srbiji kupovati,pa me zanima koliko će vremena imati da to organizira...
    konacno se smirilo tamo stanje.sretno svima !
    Na zalost, normalno je. Ja taj papir nisam nikada ni dobila, iako sam u par navrata pitala za njega. Znaci, moze se desiti da nece ni dobiti taj papir, ali za utjehu i bez toga su je sigurno uredno uvrstili na listu cekanja prema datumu zaprimljene poste tako da tu ne bi trebalo biti nikakvih problema.

Hoce li ona prije postupka ici jos i na konzultacije kod njih? Ako hoce, to je prilika da se pokusa dogovoriti barem za pocetnu dozu lijekova, koja se inace prema potrebi korigira na folikulometrijama.
    Posljednje uređivanje od Aurora* : 27.09.2010. at 13:53

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni ni Mb nije pomogao-beta negativna!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ia30 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni ni Mb nije pomogao-beta negativna!
    Uf, ia30, cijelo vrijeme sam se pitala sta je s tobom. Jako mi je zao. I nase razocarenje u Maribor je pregolemo. Pisat cu o tome svakako, ali cekam jos da mi se slegnu dojmovi...

Mozes li mi reci koliko JS si imala, koliko ih se oplodlo, koliko embrija ste imali, kada je bio transfer i da li vam je ostalo sta za zamrznuti?

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nisam puno pisala na forumu jer bih se uglavnom uključila u čitanja tamo oko 7.-8.dc a tada počinju moje PMS tegobe,postanem negativna pa ne želim svojim neraspoloženjem zračit na ovim stranicama...na punkciji smo dobili 8js(što je za mene jako dobro),doc rekao čekamo blastice...međutim,mene su zvali iz lab-a 3.d pošto su se oplodile samo 3,ostale nezrele,dobili 3 embrija(1 jako dobar,2 srednji sa šansom)vratili sve i evo....veliko ništa!Nadam se da će cure imati više sreće od mene..
    Posljednje uređivanje od ia30 : 27.09.2010. at 14:32

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne,nije mislila ici kod njih.kod nje je sve jasno:zacepljeni jajovodi,spermiogram OK, problemi sa stitnom.(trenutno je pod lijecnickim nadzorom u vezi stitne,tj.pije eutirox,tako nesto)
    TSH je sa 5 sisao na manje od 2

sve je to poslala njima.
    aurora,sta sad? da zove i pita za termin?
    citam da u dec/jan nece raditi do februara,jer nesto renoviraju.
    a,bio je i strajk,pa ne znam je l sve kaska sad(dakle,umjesto jula,akd je slala papire,mozda se sad dvi pomjeraju za mjesec-dva,pa ona vise nije u julu,nego u aug/sept 2011.?)

kad joj salju koje nalaze treba raditi pred postupak?
    kad ce joj javiti za lijekove?misli,kad joj jave koje ce primati i dnevne doze?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

tuzna stvarno ne znam sta bih ti savjetovala. Bude li ih vec sada zvala velike su sanse da ce proci kao i ja, tj. da i dalje nista nece dobiti postom. Ali moze probati. Jedino se nadam da se nece previse iznervirati ako ih danima ne uspije dobiti na telefon... Posalje li e-mail mogu se kladiti da nece dobiti nikakav odgovor.

Gdje si nasla obavijest da decembra i januara nece raditi?!

Ako je tako, onda bi mozda najbolje bilo da ih proba nazvati pocetkom februara. Otprilike tada mi se cini da bi mogla dobiti iz Maribora postu, ako trebaju jos koje nalaze prije postupka.

Ne bude li isla na konzultacije bojim se da za lijekove nece znati prije onog kontrolnog UZ prije pocetka stimulacije, ako na njega misli ici kod njih. Ako pak ni to ne misli raditi u Mariboru, onda vjerujem da se to moze dogovoriti putem e-maila jednom kada dobije protokol. Jer od trenutka kada e-mailom stigne protokol iz Maribora onda ta komunikacija funkcionira besprijekorno.

Nadam se da ce se jos netko ukljuciti s odgovorima na tvoja pitanja, jer mi smo prije postupka stjecajem okolnosti dva puta bili kod njih i tom prilikom smo dobili sve ovo sto pitas. Dakle ne znam iz iskustva sta bi bilo da nismo osobno bili tamo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tuzna prvotno napisa Vidi poruku
    citam da u dec/jan nece raditi do februara,jer nesto renoviraju.
    Di si ovo pročitala?

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Di si ovo pročitala?

Ina, meni je upravo to prof. Vlaisavljević rekao osobno na jednim konzultacijama još u svibnju 2010 da renoviraju i da će odjel u klinici biti zatvoren u 1. i 2. mjesecu 2011.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Žao mi je, ia30 !

Evo o štrajku javnih službenika, zasad izgleda da najviše ometa teretni promet:

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet...se-satima.html

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •