Stranica 61 od 114 PrviPrvi ... 1151596061626371111 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,001 do 3,050 od 5963

Tema: Potpomognuta u privatnim klinikama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    kiarad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj anaši1507 prvotno napisa Vidi poruku
    evo da vas pitam i koga biste radije izabrai dr.Poljak ili dr. Lučinger...ja se dvoumim, naime idem kod poljaka ali sam razmišljala ako ovaj put ne uspije,iem kod Lučingera.....moram priznati da sam ostala šokirana nakon što sam pročitala sve o Lučingeru i njegovoj "usluzi"......
    Poljak ne poznam, kod L. sam ostala trudna. Ali definitivno mislim kako treba par puta dati šanse jednom doktoru a ne ih stalno mjenjati. Moje osobno mišljenje je da svatko od doktora ima neku svoju terapiju i postupak, e sad je samo pitanje kako znati koja tebi najbolje odgovara i tko ju primjenjuje, a za to treba i vremena i strpljenja. Osobno sam promijenila 4 doktora. Također mislim da svatko treba otići na konzultacije i onda odlučiti kod koga ide, ovako na temelju foruma i prepričavanja tko nudi kakve usluge je dosta teško procijeniti. Npr. dr. Š. iz Smb, nudi vrhunsku uslugu i modernu kliniku a nema pojma o MPO.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

evo da vas pitam i koga biste radije izabrai dr.Poljak ili dr. Lučinger...ja se dvoumim, naime idem kod poljaka ali sam razmišljala ako ovaj put ne uspije,iem kod Lučingera.....moram priznati da sam ostala šokirana nakon što sam pročitala sve o Lučingeru i njegovoj "usluzi"......
    O Poljaku sam cak ja razmisljala prije nego je Lucinger otvorio privatno
    Ako si iz Splita cemu si komplicirati zivot
    Vidim ti u potpisu tri neuspjeha u Citu pa te vjerovatno to potaklo na promjenu
    Pricekaj novi zakon i daj Citu jos jednu sansu

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bila sam kod obojice. Uvijek bih prije odabrala CITO. Budući da si bila do sada u CITO-u, koji ima jako dobru organizaciju, mislim da bi te Luči nemalo iznenadio. Ali ako imaš osjećaj da trebaš probati i nešto drugo, zašto ne. Ako si iz Splita ili okolice, onda je zaista puno jednostavnije u CITO-u. Imaju izvrstan laboratorij, meni su tamo dobili super embrije u poznim godinama.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Anaši,o Lučingeru se toliko pisalo,ovdje,možeš se vratiti na početke od otvaranja IVF Centra,pa i na stare postove VV,vjerojatno si od nekih njegovih pacijenata čula o njemu kroz priču,imaš jako puno materijala.Možeš otići i na konzultacije.
    Kod Poljaka si sada,imaš svoje mišljenje.

štrumfeta avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

svako malo virnem ovdje, pa niš ne napišem (a malo ste oduljili s khm "raspravom" ), ali imam potrebu reći M@tt - stalno te muči ta štitnjača. tž nema povišena antitijela (anti-tpo, napisao si da joj nisu pozitivna, nije li tako?) i zato joj povišeni tsh ne bi trebao predstavljati problem, jer fakat nije previše povišen, unutar referentnih vrijednosti je. vrci ima hashimoto - povišena antitijela i zato mora uzimat terapiju da izregulira tsh. meni je tsh bio 2.6 pa mi je dr R. spustio euthyroxom na 1.5 ali SAMO zato što imam povišena antitijela, inače bi me pustio u postupak s tim "povišenim" tsh-om.

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj štrumfeta prvotno napisa Vidi poruku
    svako malo virnem ovdje, pa niš ne napišem (a malo ste oduljili s khm "raspravom" ), ali imam potrebu reći M@tt - stalno te muči ta štitnjača. tž nema povišena antitijela (anti-tpo, napisao si da joj nisu pozitivna, nije li tako?) i zato joj povišeni tsh ne bi trebao predstavljati problem, jer fakat nije previše povišen, unutar referentnih vrijednosti je. vrci ima hashimoto - povišena antitijela i zato mora uzimat terapiju da izregulira tsh. meni je tsh bio 2.6 pa mi je dr R. spustio euthyroxom na 1.5 ali SAMO zato što imam povišena antitijela, inače bi me pustio u postupak s tim "povišenim" tsh-om.
    Hvala ti na odgovoru štrumfeta. Evo mi postavili pitanje kod dr.R na forum i evo kompletnog odgovora:

"Po ovim nalazima nije to problem, fT4 je čist Ok, iako ja osobno, preferiram još malo iznad, ali pošto su antitijela negativna, mala je šansa da je tu kvaka.
    Mislim, u ovakvim situacijama može se ići na 25ug LTX-a, ali biokemijske trudnoće su daleko najčešći problem laboratorija, a ne nekih težih poremećaja; posebno ne u Vašoj dobi
    Mislim da bi pomalo trebalo ići na obradu finijeg tipa; učinite koagulogram, aktivnosti ATIII, PC, PS; F-II, PAI (ne odmah i nužno genotipizaciju), najbolje u KBC SM, odnedavno rade i aktivnosti pojedinih faktora a ne samo genotpipove.
    Idemo korak po korak, nakon ovih nalaza, možete mi se javiti, pa da vidimo ima li dalje smisla ići dublje u obradu
    HLA i slične stvari zaboravite, nisu se pokazale bitinima kako se očekivalo od tih pretraga."

Znači, po njemu bi FT4 mogao biti malo viši, a i za taj "povišeni" TSH bi dao 25 mg LTX-a. Moram reći da nisam shvatio šta je sa ovim boldanim htio reć, i da ne znam za ni jednu od ovih pretraga koje je on spomenuo da bi mogli napraviti...
    Posljednje uređivanje od M@tt : 28.03.2012. at 19:24

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj M@tt prvotno napisa Vidi poruku
    Znači, po njemu bi FT4 mogao biti malo viši, a i za taj "povišeni" TSH bi dao 25 mg LTX-a. Moram reći da nisam shvatio šta je sa ovim boldanim htio reć, i da ne znam za ni jednu od ovih pretraga koje je on spomenuo da bi mogli napraviti...
    M@tt.. ja se čekam novi zakon i postupak kod dr. R, mene je nakon moje biokemijske poslao na te pretrage. Išla sam u vinogradsku (KBC SM) i napravila ih i sve je ok. nalaz se čeka oko mjesec dana.
    i mene baš zanima kaj je s tim boldanim htio reći.. budem ga baš pitala ka ću ići slijedeći put.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam razmisljala o dr.Š iz Smb, zbog Kniewalda. Ali nekako nisam bas uvjere a. Ne znam kakvi su im rezultati...

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam to shvatila da je stvar u samom postupku oplodnje u labaratoriju, odnosno biologa, mozda same tehnike oplodnje tipa ICSI

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

al ko da se to ne događa i drugima? malo mi to čudno zazvučalo...

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    al ko da se to ne događa i drugima? malo mi to čudno zazvučalo...
    Pa da baš to... Ne znam stvarno šta je time htio reč...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moguće da se češće otkriju biokemijske kod oplodnje u laboratorijima, nego u stvarnom životu?
    U svakom slučaju čudno...

Inače, čitam da bi od svibnja mogao novi zakon biti na snazi. Što li će naši privatnici napraviti, pogotovo L...?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Moguće da se češće otkriju biokemijske kod oplodnje u laboratorijima, nego u stvarnom životu?
    U svakom slučaju čudno...
    da, jer rano vadimo bete, (ajme-koji nespretan izraz u stvarnom životu), ranije nego što spontana začeća rade testove pa oni ni ne znaju da jhe bila biokemijska, a mi znamo (i to je jedan od razloga zašto neke klinike traže betu tek 17. dan nakon transfera, ili čak malo i kasnije)
    Posljednje uređivanje od mare41 : 28.03.2012. at 20:54

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma da, brzo sam pisala pa glupo zvuči :D

Htjela sam reći - kod standardnih ciklusa, žena koje ne idu na mpo, većina tih biokemijskih se ni ne skuži, a navodno ih ima dosta. U MPO se vidi svaki trag potencijalne trudnoće, pa parovi u svemu traže razloge neuspjehu

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Htjela sam reći - kod standardnih ciklusa, žena koje ne idu na mpo, većina tih biokemijskih se ni ne skuži, a navodno ih ima dosta. U MPO se vidi svaki trag potencijalne trudnoće, pa parovi u svemu traže razloge neuspjehu
    ma zapravo si to dobro napisala, ja se osjecam ko u SF

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ma super zvuči i u pravu si, jedino je oknp u sf-u

štrumfeta avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

to s biokemijskima i labaratorijem, mislim da je stvar u kvaliteti embrija. vrate one koji bi i u normalnim okolnostima završili biokemijskim trudnoćama, a mi smo samo svi svjesni tih započetih trudnoća.
    m@tt zamolite soc. ginića (ili dr. opće prakse) za uputnicu za te pretrage i recept za levotiroksin (recept će vam dati i Luči sigurno, smo morate onda platit lijek u ljekarni). a valjda vam je soc. ginić neki normalan pa će dati uputnicu. treba mu povijest bolesti i preporuka privatnog ginekologa za te pretrage.
    i onda odete na endokrinu u vinogradskoj i tamo lijepo sve obavite. vjerojatno će ispasti sve ok, ali od viška ne boli glava.
    eto, zato sam se ja odlučila za dr. R. ("idiopate" frišku figu).

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj štrumfeta prvotno napisa Vidi poruku
    to s biokemijskima i labaratorijem, mislim da je stvar u kvaliteti embrija. vrate one koji bi i u normalnim okolnostima završili biokemijskim trudnoćama, a mi smo samo svi svjesni tih započetih trudnoća.
    m@tt zamolite soc. ginića (ili dr. opće prakse) za uputnicu za te pretrage i recept za levotiroksin (recept će vam dati i Luči sigurno, smo morate onda platit lijek u ljekarni). a valjda vam je soc. ginić neki normalan pa će dati uputnicu. treba mu povijest bolesti i preporuka privatnog ginekologa za te pretrage.
    i onda odete na endokrinu u vinogradskoj i tamo lijepo sve obavite. vjerojatno će ispasti sve ok, ali od viška ne boli glava.
    eto, zato sam se ja odlučila za dr. R. ("idiopate" frišku figu).
    Idemo kod dr. R na razgovor sljedeći tjedan po preporuke za uputnice za sve te pretrage koje nam je napisao i po 25mg LTX-a... Krenut čemo već u sljedeći postupak kod dr. L. prije nego dobijemo sve te rezultate pretraga ali nema veze... Glavno da smo pokrenuli to...

štrumfeta zašto levotiroksin? Čemu služi?
    Posljednje uređivanje od M@tt : 29.03.2012. at 11:51

štrumfeta avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

m@tt to vam je napisao - 25 mg ltx, da spusti tsh. ne znam zakaj sam napisala levotiroksin, mislila sam na euthyrox. no, svima je levotiroksin u sastavu.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Francesa i Jelena hvala vam na odgovoru , istina malo me poljuljalo to što tri puta savršene embrije dobijemo, čak na zadnjem dvije blastociste pa ništa , čak sam posumljala u dr.P.da vraća i lošije a ne blastociste, ali mislim da sam otkrila u čeu je problem, na pretragama za genetsku trombofiliju ustanovljeno mi je MTHFR-heterozigotni tip gena, PAI-1----4G/4G i ACE------ insercijski genotip II

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Francesa i Jelena hvala vam na odgovoru , istina malo me poljuljalo to što tri puta savršene embrije dobijemo, čak na zadnjem dvije blastociste pa ništa , čak sam posumljala u dr.P.da vraća i lošije a ne blastociste, ali mislim da sam otkrila u čeu je problem, na pretragama za genetsku trombofiliju ustanovljeno mi je MTHFR-heterozigotni tip gena, PAI-1----4G/4G i ACE------ insercijski genotip II
    anaši, ja sam dobila slike naših embrija i zbilja su dobro izgledali! Ja već dugo pratim kako treba izgledati embrij po literaturi i kako se ocjenjuju embriji po kvaliteti, tako da me nisu mogli zeznuti (osim ako su mi pokazali fotke tuđih embrija, a ne vjerujem u to zbilja).

m@tt, par sati pred transfer vam se javio da dođete?!

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    m@tt, par sati pred transfer vam se javio da dođete?!
    Rekao nam je da če transfer biti 2. ili 3. dan. Zvao nas je 2. dan predvečer da dođemo sljedeći dan na transfer...

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Znaci slijedeci put na heparin i ima da se primi

Hoću bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Francesca prvotno napisa Vidi poruku
    Znaci slijedeci put na heparin i ima da se primi
    Francesa kad se heparin daje prije punkcije ili kak to več ide?

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Hoću bebu prvotno napisa Vidi poruku
    Francesa kad se heparin daje prije punkcije ili kak to več ide?
    Hmmmm... Iskreno ne sjecam se bas, al cini mi se da od transfera

Hoću bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Francesca prvotno napisa Vidi poruku
    Hmmmm... Iskreno ne sjecam se bas, al cini mi se da od transfera
    E pa to me baš zanima i da li to momaže za implataciju i šta još može pomoć da dodje do implatacije?)

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Pitanje...jel dr-L. javlja odmah drugi dan ako se ništa ne oplodi? Naime, mi smo jučer imali punkciju (2 j.s.) i rekao je najvjerojatnije transfer u petak, al nije nam danas ništa javio, bilo mi je glupo zvati ga kad je rekao da će on mene zvati...sad me strah da nešto ne štima, da se nisu oplodile

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj kruca prvotno napisa Vidi poruku
    Pitanje...jel dr-L. javlja odmah drugi dan ako se ništa ne oplodi? Naime, mi smo jučer imali punkciju (2 j.s.) i rekao je najvjerojatnije transfer u petak, al nije nam danas ništa javio, bilo mi je glupo zvati ga kad je rekao da će on mene zvati...sad me strah da nešto ne štima, da se nisu oplodile
    Baš kako tikica kaže, nazvat če te ne brini. Nas je prvi put zvao praktički par sati prije transfera.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj kruca prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam dan nakon punkcije SMS-om upitala kakva je situacija i L me odmah nazvao i izvijestio. nije bio nikakav problem.

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

kruca nazvat će te on ,ne brini..

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sori m@tt, ja to gledam iz perspektive maratonca. To mi je totalno neprihvatljivo! Al dobro, jednom-dvaput ide.
    anaši, Fragmin/Heparin je definitivno jedna od opcija. Ja probala sa sličnim nalazima. Opet, vele da za implantaciju nema veliku ulogu, nego za održanje trudnoće. Mislim da američke klinike daju tek nakon pozitivne bete. Al treba probati, to su niske doze koje mi uzimamo.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 29.03.2012. at 19:27

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hoću bebu-na ovo što citiram, pokušavamo stalno upozorit, jer da je sve tako jednostavno-svi bi bili trudni:
    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Fragmin/Heparin je definitivno jedna od opcija. Ja probala sa sličnim nalazima. Opet, vele da za implantaciju nema veliku ulogu, nego za održanje trudnoće.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 30.03.2012. at 08:06

Hoću bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hoću bebu-na ovo što citiram, pokušavamo stalno upozorit, jer da je sve tako jednostavno-svi bi bili trudni:
    Da kužim ma bitno da sam ja napravila te nalaze i to zahvaljujući tebi a sad ću sve ostalo prepustit sreći

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Da kužim ma bitno da sam ja napravila te nalaze i to zahvaljujući tebi a sad ću sve ostalo prepustit sreći
    i da, to sam zaboravila nadodati na gornji post-naravno da ćemo napraviti sve što možemo i trebamo, i sreća je velika stavka, zato-sretno u Pragu!
    Posljednje uređivanje od mare41 : 30.03.2012. at 08:32

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

i da, to sam zaboravila nadodati na gornji post-naravno da ćemo napraviti sve što možemo i trebamo, i sreća je velika stavka, zato-sretno u Pragu!
    Ma sve je to sreća!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Heparin usporava zgrušavanje krvi. Kod punkcije može doći do krvarenja, tako da ne bi trebalo prije punkcije uzimati. Kod nas su neki liječnici prepisivali nakon transfera, ali sve manje! Prijateljici u Americi su rekli da nema smisla do prve bete.

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Baš tako M@tt, ima tu i puno veze za srećom, još kad bi nas ta sreća opalila iz prve
    Stići će bebica nama svima, prije ili kasnije....

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Bubimitka81 prvotno napisa Vidi poruku
    Baš tako M@tt, ima tu i puno veze za srećom, još kad bi nas ta sreća opalila iz prve
    Stići će bebica nama svima, prije ili kasnije....
    Bubi kad ti padaju pregledi prvi? Kawa neka?

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Bubi kad ti padaju pregledi prvi? Kawa neka?
    Prvi pregled 3. dan sljedećeg ciklusa... Ne znam točno kad će to biti, negdje krajem 4. mjeseca...
    Kavica obavezno ako se uskladimo u sljedećem postupku...
    Kad vi startate opet? Bit ćemo opet nekako u isto vrijeme ili... ?

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Prvi pregled 3. dan sljedećeg ciklusa... Ne znam točno kad će to biti, negdje krajem 4. mjeseca...
    Kavica obavezno ako se uskladimo u sljedećem postupku...
    Kad vi startate opet? Bit ćemo opet nekako u isto vrijeme ili... ?
    Pa da, zato pitam. Isto krajem 4. 18.4. smo na pregledu da se vidi ako je slucajno kakva cista da je punktira i onda startamo poslije s stimulacijom.

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Tako je mene naručio prvi postupak da dodjem par dana prije M da vidi da nemam cisti...
    Nije mi jasno zašto mi je sad rekao da dodjem tek 3. dan ciklusa..
    Šta ako budem imala ciste, propada postupak?!

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Tako je mene naručio prvi postupak da dodjem par dana prije M da vidi da nemam cisti...
    Slobodno ga nazoves pa ga podsjetis na to. Nama je zadnji put na 3dc nasao cistu pa smo trebali odgoditi postupak ali na kraju smo ipak isli.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Hoću bebu, izbriši poruke u sandučiću, prepun ti je

Hoću bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hoću bebu, izbriši poruke u sandučiću, prepun ti je
    Jesam

Hoću bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

I ja sam u početku to mislio, pa sam se razočarao kad sam saznao da se na samu implantaciju nažalost ne može utjecati tj. da ni sami doktori još uvijek ne znaju zbog čega do nje ne dolazi. Sada sam sve više i više počeo prihvačati činjenicu da je to sve jedna velika sreća baš kao što cure kažu. Sve se mora poklopiti da bi uspjelo... A šta češ...
    Mat da to je istina ali čekaj tvoja žena je imala implataciju ako je bila biokemiska trudnoca kaj ne?ispravi me ako grijesim

Hoću bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Draga ja sam imala cistu koja nije htjela nestat pa ju je piknuo tak da se ne brini jer bus išla u postupak i nadam se ovaj puta uspješan

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Draga ja sam imala cistu koja nije htjela nestat pa ju je piknuo tak da se ne brini jer bus išla u postupak i nadam se ovaj puta uspješan
    Tnx draga

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Mat da to je istina ali čekaj tvoja žena je imala implataciju ako je bila biokemiska trudnoca kaj ne?ispravi me ako grijesim
    U biti ne znam je li vec bila implantacija onda ili ne? Pa pretpostavljam da je, samo sto se nije odrzalo...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

tako je M@tt

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    tako je M@tt
    A zasto se nije odrzalo? Ko to zna... mada mi ovaj drugi postupak ne lici na biokemijsku. Betu smo vadili 13-ti dan i bila je 15,6 a 15-ti dan je pala na 4. Pretpostavljam da to onda nije bila biokemijska kad je beta bila 4, vec se 13-ti dan to jos vidjelo zbog boostera...
    Posljednje uređivanje od M@tt : 30.03.2012. at 21:36

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •