Stranica 14 od 54 PrviPrvi ... 4121314151624 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 2653

Tema: MPO trudnoća nakon svega...kako se osjećamo...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    blizanac avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

moja pinky valjda ce nam bog dati snagu da prodjemo sve ok.A kako cemo tek kad vrucine krenu,he he.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mislim da smo o temi krvarenja iz nosa pisali na Potpomognutoj u Splitu, ali nastavljam o tome ovdije, jer je to više trudnička tema.
    Svakodnevno imam krvarenja iz nosa, najjače ujutro nakon buđenja... a jučer se ponovilo 4 puta, sluznica suha, dotaknem nos i procurim... na koncu sam poslala dragog u ljekarnu da pita postoji li išta što smijem koristit, smijem li bar malo melemom namazati nos iznutra. Dali su mu mast za vlaženje sluznice Nisita i jutros je sve bilo ok. Ni kapi... a već sam bila luda, dizala sam se u 6.30 za utriće i prvo sjedila po 15 min da zaustavim krvarenje... ovo je preporod! Probudila sam se normalno dišući.
    Eto, javljam svoje otkriće, možda kome bude korisno.

blizanac avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

mojca i meni je isla krv na nos i u toku noci mi se nos zacepi nemogu disati,al sad mi je prestalo mada ujutro mi bude jos sukrvice.meni i desni krvare dok perem zube.al doktor kaze da je to ok kao imam puno nekog hormona pa to se desava u trudnoci.

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ajme potpisujem i za nosek i za desni!
    meni za nos pomogne aqua maris..

blizanac avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

ivanova ja sam u 12sedmici blizanacke trudnoce,stomak me zna žignuti sa svih strana,a tako isto i pupak kao da me neko iglom ubada,molim te reci mi dali si imala nesto slicno kao ja,i mozes li mi reci sa koliko bebe ozive?hvala pozzz

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ej,imas temu blizanacke trudnoce pa nam se slobodno tamo pridruzis!
    evo ja sam ti u 21.tjednu i nikad me nije probadalo oko pupka al ovo drugo stalno nesto...ma s tim se ne treba zamarat osim ako je stvarno jako,onda pitaj doktora.
    pocela sam osjecat bebe sa 16 tt al samo ko neke titraje,a s 16 i 17 su mi se stvarno poceli javljati.citala sam da je normalno od 18-20 tjedna da pocnu prvi pokreti...

blizanac avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

hvala puno,ma nije nista strasno po malo me žigne.hvala pozzz

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

prvi pokreti beba počinju puuuuuuuuuno ranije nego kad ih mi osjetimo.tako da tvoji blizanac već dobro lupkaju samo ne možeš još osjetiti.

javi nam se ovdje: http://forum.roda.hr/threads/62685-T...ke...%29/page7

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hej drage moje, dugo nisam pisala ali vas redovito čitam...
    Baš mi je drago što imamo sve više MPO trudnica!

Nas dvije smo danas u 27.tt - kad vidim da me za 10-tak tjedana čeka najvažniji susret u životu hvata me panika.
    Prvih 15 tjedana je prolazilo užasno sporo,trajalo cijelu vječnost...nakon 16.tt vrijeme leti.
    Uživajte u trudnoći jer stvarno brzo prođe.
    Trenutno sam zaokupljena kupnjom opreme za bebu.
    Čudno, ali nestala je sva zabrinutost oko ishoda trudnoće/zdravlja bebe.
    U početku sam bila užasno u panici i stalno imala loš osjećaj, htjela raditi amnio (iako nisam imala neke razloga), strahovala od svih mogućih komplikacija i loših ishoda...
    Nakon 20.tt sam se pomirila s time da će biti što bude i ušla u neko zen stanje.
    To se dogodilo otprilike kad sam počela osjećati moju mrvicu, do tada je to za mene bilo neko apstraktno biće koje mi je iskreno rečeno zadavalo puno više brige i muke nego radosti - bilo me strah uopće nekome reći da se tako osjećam nakon toliko postupaka i iščekivanja, ali zaista nisam osjećala nikakvu povezanost s bebom ili ljubav prema njoj.
    Ali odkad se mrvica javlja svakodnevno i tokom cijelog dana moja ljubav i povezanost poprimaju neslućene razmjere.
    Ne znam zašto ali sam duboko uvjerena da će sve proći u redu!
    Držite se drage moje i pokušajte što više uživati u ovom danima.

Vojvođanka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

A mene evo u 16tt!!!!!!!
    Jučer bila na ultz i vidjela svoju bebicu kako dubi naglavačke i maše rukicama svojoj mami a među nogama je nešto štrčalo , e sad, još je rano da budemo sigurni ali pustiću tatu da bude sretan sl. 4 tjedna
    Izluđuju me doktori koji ne prihvaćaju moju odluku da ne idem na amnio (iako sam stara trudnica od 38 god.) i tjeraju me da se stalno pravdam zbog naše odluke i da je stalno propitujem (da li možda ipak..?) pa nisam nekakva klinka koje se preplašila od priča koje je čula u nekoj tamo čekaonici.....
    Uglavnom, moja gin. me šalje na anomaly scan na polikliniku u Rijeci za 4 tj., e sad nabrojala mi je par doktora koji rade na neonatologiji Petrović, Finderle, Radonić i još neke..... da li je neka od vas imala bliske susrete s nabrojanim dr???? možda mi se posreći pa se uspijem naručiti kod nekoga određenog, i jesu li to dr. koji prisustvuju i na porođaju?????
    Stvarno sam neupućena jer su me dosada interesirali samo dr. s humane

lucija83 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Vojvođanka prvotno napisa Vidi poruku
    A mene evo u 16tt!!!!!!!
    Jučer bila na ultz i vidjela svoju bebicu kako dubi naglavačke i maše rukicama svojoj mami a među nogama je nešto štrčalo , e sad, još je rano da budemo sigurni ali pustiću tatu da bude sretan sl. 4 tjedna
    Izluđuju me doktori koji ne prihvaćaju moju odluku da ne idem na amnio (iako sam stara trudnica od 38 god.) i tjeraju me da se stalno pravdam zbog naše odluke i da je stalno propitujem (da li možda ipak..?) pa nisam nekakva klinka koje se preplašila od priča koje je čula u nekoj tamo čekaonici.....
    Uglavnom, moja gin. me šalje na anomaly scan na polikliniku u Rijeci za 4 tj., e sad nabrojala mi je par doktora koji rade na neonatologiji Petrović, Finderle, Radonić i još neke..... da li je neka od vas imala bliske susrete s nabrojanim dr???? možda mi se posreći pa se uspijem naručiti kod nekoga određenog, i jesu li to dr. koji prisustvuju i na porođaju?????
    Stvarno sam neupućena jer su me dosada interesirali samo dr. s humane
    meni ti je Finderle bio par puta na poliklinici na ultrazvuku i ok je bio i da postoji mogućnost da se sretnete u rađaoni naravno ako bude bio dežuran, tako da bi ja od ovih ovdje odabrala njega jer druge ne znam ali ti se još malo raspitaj pa sam odluči, sretno draga!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ej, vršnjakinjo!
    ja srećom nemam tih propitkivanja jer imam blizance pa amnio nije dolazila u obzir.
    ne znam te liječnike, ali anomaly scan je jedna fina uzv pretraga gdje vidiš sve organe svoje bebice, detaljna...

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cure moje,neznam jel se bezveze brinem ali evo sad čekam utorak za 1 ultrazvuk-pomalo me hvata i neki strah-hoće li sve bit ok.?
    sad sam u 6 tj. osim jakoo bolnih grudi drugih simptoma baš i nemam?jel to normalno? ja bi da mi je muka...da znam da je tu..ovako neznam ni sama šta da mislim

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj kiki30 prvotno napisa Vidi poruku
    cure moje,neznam jel se bezveze brinem ali evo sad čekam utorak za 1 ultrazvuk-pomalo me hvata i neki strah-hoće li sve bit ok.?
    sad sam u 6 tj. osim jakoo bolnih grudi drugih simptoma baš i nemam?jel to normalno? ja bi da mi je muka...da znam da je tu..ovako neznam ni sama šta da mislim
    ja nemam uopće mučnine, ništa...dobro osjetljiva sam na mirise pa mi se od toga digne želudac ali ne povraćam... bolne i osjetljive grudi imam i to je to...ja sam sada na 9+5...i ne mogu se opustiti...jednostavno želim proći tih 12 tjedana..to mi je cilj...imala sam i mali hematom ali se povukao...isto imam još i ciste na oba jajnika i ove na lijevom me danas tako probadaju i naravno mi odmah dižu nervozu i tako

definitivno nisi sama i ne mora svaka trudnica povraćati kao znak da je trudnoća ok... mi od ultrazvuka do ultrazvuka rastemo tako da nisu mučnine uvjet

fresia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kiki30,
    Ja do danas nemam APSOLUTNO nikakve simptome, a već sam 13+5. Mislila sam da je to nemoguće.
    Čekala sam simptome i užasno brinula, a nisam trebala. Na uz je sve ok, a stomak se već dobro vidi pa sam se konacno malo opustila.
    Nemas razloga da brineš ako ne budes imala mučnine, vrtoglavice, umor i slično, samo se opusti i uživaj

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

kiki30 , ja sam poslije prvog ultrazvuka tek pocela osjecati mucnine koje jos uvijek traju ,jest da su blaze ,ali jos prisutne...
    prvi ultrazvuk je bio sa6+4

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ne opterečuj se sa simptomima...meni je bilo ful muka pa znaš kako je završilo. Misli pozitivno i sve će bit ok

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vojvođanka ja sam jučer bila na pregledu kod doktora F. i bio je vrlo ljubazan, objasnio mi sve što sam pitala, uglavnom pozitivno iskustvo. Za druge na znam.

Ja nisam htjela ni krv vaditi (kombinirani probir ili kako se to već zove), nitko me nije dva puta pitao niti gnjavio zbog amnio. A samo sam godinu mlađa od tebe.

Inače,meni se ponavljaju problemi s cerviksom i mogućnošću prijevremenog poroda. Sutra idem u bolnicu na serklažu, isto kao u prvoj trudnoći. Nadam se da će sve proći dobro i da sam za 2 -3 dana doma. A onda više ili manje strogo mirovanje do poroda.

kiki30 ima vremena za mučnine

Pinky, sjećaš se kad si se ljutila što ti na svakom nalazu piše IVF trudnoća? Ja sam sad sretna što mi to piše, liječnici su ipak susretljiviji, manja je šansa da provjere umjesto da mi kažu da se previše brinem i sl.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Klara, držim palčeve!!!!! Bili ovaj vikend dole, ali malo na ho-ruk, pa nisam stigla naći i javiti ti se... Ma, za to će uvijek biti vremena...

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cure,puno hvala..evo malo mi lakše nema druge nego čekati... i naravno nadat se najboljem-utorak javim rezultat

blizanac avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

kiki ja nisam imala mucnine prvih 5nedelja samo su me grudi boljele,a poslje kad mi je bila 7nedelja mucnine na svaki miris nemogu da jedem,tad su me grudi prestale boljeti.mucnine neko ima a neko ne,nije to mjerilo.nemoj da brines opusti se i uzivaj u trudnoci.

blizanac avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

kiki mogu ti reci visoka ti je beta, imam osjecaj da su blizanci,i kod mene je beta bila tako visoka.

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

seka,meni će bit na dan ultrazvuka 6+6 ako sam ja to dobro izračunala..joj,jedva čekam nekako mi sporo dani prolaze,pokušavam ne mislit na to,ali eto.. mislim da ću "možda" bit mirnija kad čujemo moje malo srčeko
    blizanac,neznam ništa nije mi ni med.sestra nije htjela reći,samo se začudila na visokoj beti,transfer je bio jednog-samo je rekla vidjet ćemo..voljela bi ali neka bude i jedan samo da je sve ok.

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

kiki ,kad cujes malo srce kako kuca ,smirit ces se itekako!
    ja sam toliko prije ultrazvuka bila uzbudena ,imala sam osjecaj da ce mi srce iskociti ,ali nakon sto je dr. rekao da cuje otkucaje i da je sve ok. automatski sve prestalo i ja postala skroz normalna. ja ti zelim da isto osjetis ,a sa 6+6 bi trebalo srce da kuca ,meni je bilo 6+4 i culi su se super otkucaji . ja sam sad u iscekivanju treceg ultrazvuka (ponedjeljak18,4) i jedva cekam . sad sam u 12 nedjelji ,a u ponedjeljak cu uci u 13nedjelju i jednako sam uzbudena!

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

pinky,citala sam da si ti imala to prdenje stalno ,pa i mene to muci .kad ti je prestalo ,jer sam prava smrde...hah

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

draga moja kiki, ti ces garant vidjeti srce, ili mozda dva??????? meni su mucnine pocele prekjucer, ali ne klasicno povracanje, nego kao moram povratiti, a ono nista. budu mi ujutro i navecer za sada, preko dana slabije. drugi uzv mi je tek 22.04., nadam se da cu vidjeti dva mala srca!!!!! a kako racunate koliko ste trudne?

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

seka,ja kad se sad samo sjetim-srce lupa ko ludo-a svaki novi ultrazvuk novo je uzbuđenje a super.. koliko smo to čekale
    makica,računaš od prvog dana zadnje menge,mislim da je tako-kad u uto.budem kod ginek. ima da ga izrešetam pitanjima.sve zapisala šta me zanima jer znam da od uzbuđenja ne bi se ničeg sjetila

Vojvođanka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hvala na odgovorima curke, malo sam se raspitala i dobila samo pozitivne komentare za dr. F. tako da sam ga već "odabrala", naravno ako mi sestre izađu u susret
    nadam se da će sve biti O.K., malo me strah još tog pregleda, govorim sebi još samo to da preživim i onda će sve biti uredu, moći ću se konačno opustiti....uf živci
    meni fali što mi u trudničkoj ne piše IVF trudnoća nego: bila u postupcima - spontana trudnoća, pa me sad niko me ne šljivi, misle da paničarim, kompliciram i da trebam malo "oladit"
    moje mučnine su počele sa 7tj i bile intenzivne do 12tj pa povremene od 15tj i sad sam super, da nema stomačića zaboravila bih da sam trudna
    velika beta ne mora značit blizance - moja je bila 1832 na 32DC, tako da kiki sve je moguće....samo think pink

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hmm prestalo je oko 15.-16.tt čini mi se...

blago ti se maco na opuštenosti, ja sam sve luđa i luđa kako tjedni odmiču.
    sad me psihički satraju grčevi i probadanja i menstrualni bolovi... nadam se da je to normalno

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

ja do sada nisam imala nikakvih grceva ,a ni bolova ,ali sve je to normalno. ja sam sad jako smirena kao nikad u zivotu i ako moje djete bude kao ja sada bit ce dobro
    prdenje mi se popelo na vrh glave ,meni samoj pocelo smetati ,a valjda ce prestati

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

evo opet mene s jednim pitanjem..jel normalno imat iscjedak,sad bijeli ,sad više žuti pa opet bijeli..mislim nema nikakvog mirisa,nit me šta svrbi ali svaki dan su tu..hvala..

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo opet mene s jednim pitanjem..jel normalno imat iscjedak,sad bijeli ,sad više žuti pa opet bijeli..mislim nema nikakvog mirisa,nit me šta svrbi ali svaki dan su tu..hvala..
    pratit će te apsolutno cijelu trudnoću. ja mijenjam 3-4 gaćice dnevno...
    nemoj koristiti dnevne uloške da ne navučeš kakve gljivice, bolje ti je nakupovat se puno bijelih gaćica, češće ih mijenjati i prohuhavati na 95/peglati.

mene izludio više nos, zadnjih mjesec dana ne mogu disati koliko je krvi u njemu, zakrastavio se, kad ga ispušem samo poteku rijeke krvi...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    pratit će te apsolutno cijelu trudnoću. ja mijenjam 3-4 gaćice dnevno...
    nemoj koristiti dnevne uloške da ne navučeš kakve gljivice, bolje ti je nakupovat se puno bijelih gaćica, češće ih mijenjati i prohuhavati na 95/peglati.

mene izludio više nos, zadnjih mjesec dana ne mogu disati koliko je krvi u njemu, zakrastavio se, kad ga ispušem samo poteku rijeke krvi...
    Ja sam u prvim tjednima od uložaka (i to pamučnih VIR) navukla kandidu, pa sam ju riješila Nistatinom...od tad ne koristim uloške, mijenjam gaćice non stop i osim iskuhavanja, nakon pranja zavrtim još jedan kratki program pranja od 50 min. ali bez detređenta. Beštija se nije vratila.

A što se tiče krvarenja iz nosa, toplo preporučam Nistina mast za nos, koja me spasila. http://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/proizvod/17/
    Nakon što sam par dana redovito mazala sluznicu njome, krvarenje se prvo prorijedilo, a onda i stalo... A znalo je curiti po 20 min bez prestanka...

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

kiki i meni je to bilo ,a valjda je normalno dok nisam imala nikakvih problema

blizanac avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

kiki to ti je normalno,kod mene je prisutno evo i sad.a malo je i od utrica.nebrini opusti se i uziva.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

e i meni to isto. krvavi ugrušci od kojih jedva dišem! isto!

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    e i meni to isto. krvavi ugrušci od kojih jedva dišem! isto!
    isto

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

o,hvala cure-evo u vas meni ni ne treba doktor

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ksena, (da ne kažem tjednu moj, po onoj -generacijo moja ) imaš li ti grčiće, probadanja u donjem dijelu stomaka? kad smo već u dan razlike sa trudnoćama, prosto mi žao što i ti nemaš blizance da čekiramo jedna drugoj simptome

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ksena, (da ne kažem tjednu moj, po onoj -generacijo moja ) imaš li ti grčiće, probadanja u donjem dijelu stomaka? kad smo već u dan razlike sa trudnoćama, prosto mi žao što i ti nemaš blizance da čekiramo jedna drugoj simptome
    ponekad, ali skroz lagane... kao da se maternica širi... ali nekad je za bolnost zaslužna "ona", kad se nasadi na nešto pa jao!!!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e, sad kad si malu stavila u navodnike, napisala "ona" i još da se nasadi na nešto, možeš misliti gdje me je odveo moj polugodišnjom apstinencijom izmučeni um

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

luđakinjo! e, od jučer nam je službeno stavljen veto na sex, tako da se ta "ona" i "on" neće još dugo nasadit jedno na drugo

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

luđakinjo! e, od jučer nam je službeno stavljen veto na sex, tako da se ta "ona" i "on" neće još dugo nasadit jedno na drugo
    Zakaj imate veto ?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj amyx prvotno napisa Vidi poruku
    Zakaj imate veto ?
    pojma nemam. blizanci? bebe nisko?
    koja sam ufrkana trudnica i bolje mi je da mi je zabranio, mislim da bi imala 5 nervnih slomova hoću li prokrvariti ili ne.
    a ja negativna, muž pozitivan pa me i to ludi...

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj amyx prvotno napisa Vidi poruku
    Zakaj imate veto ?
    zbog kratkog cerviksa. mjera predostrožnosti.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zbog kratkog cerviksa. mjera predostrožnosti.
    znaš li možda koliko kratkog?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

od jučer? sretnice! mi na ledu od par dana prije punkcije u 11. mjesecu....

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

od jučer? sretnice! mi na ledu od par dana prije punkcije u 11. mjesecu....
    Nije da vam sad stavljam sol na ranu, ali ja sam se jučer nakon 2 mj. konačno pošteno...hm

weather avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Vojvođanka - mene su gledali svi navedeni doktori jer sam bila skoro mjesec dana u bolnici i mogu reći da ti jako ovisi o danu i raspoloženju. Za dr. F. sam mislila da nije neki, a na kraju mi je bio u viziti nakon poroda i bio je super (pomogao mi da idem doma ) Dr. Petrović je glavni na cijeloj ginekologiji i najstručniji, isto ga možeš sve pitati, ali je tražen pa je uvijek u žurbi. (On mi je bio na porodu) Najgora mi je bila žena dr.Nešto (zaboravila sam prezime)

Sretno tebi i svim trudnicama!
    Buduće mame blizanaca - nije lako, ali se isplati

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

zene,
    smijem li sta popiti protiv glvobolje? sinoc sam imal strasnu glavobolju i svaki put kad bi se probudila bila bi sve jaca.
    jutros sam na svoju ruku popila lekadol

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •