tibi draga moja još maličko i mišeki su u narućju šaljemo vam ogromne ~~ i najveću moguću![]()
ćim zatopli stižemo na onaj kraj pa u šetnjicu svi skupa
![]()
ivanova, bojim se da je, ali iskusnije cure će ti reći bolje.
Evo da se i ja malo javim.
Upravo sam došla kući nakon dvotjednog boravka u bolnici, opet sam imala glupi hematom.
Trenutno je stanje sljedeće: obje bebe su na zadak i na uzv sa 21+2 su bile svaka 400g i potvrđeno je da su dvije curice. Skroz zatvorena, a šećer za kraj je placenta previa.
Pustili su me kući uz mirovanje pa do kad izdržim, ali u 29. ili 30.-om tjednu hospitalizacija do kraja., tako da vas koje ste već u bolnici skroz razumijjem, držite se
.
Ivanova, koliko vidim i čujem iz priča obično ne rade serklažu ako je "samo" za jagodicu prsta uloživo, meni su napravili kad sam bila prst otvorena... Sve ovisi o doktoru i riziku koji procijeni.
Aneri čuvaj se i nemoj žalostiti što moraš od 30tt ostati do kraja, samo se sjeti koju prekrasnu nagradu ćeš na kraju dobiti.
Evo ja već imam staž od 7 i pol tjedana ležanja u bolnici sa prekidima, i tko zna koliko ću još biti, ali nije mi to problem, pozitivna sam, vrijeme će već proći, a kad primimo naše mrvice u naručje sva muka će se zaboraviti
Pinky draga, javi nam kakva je situacija sa ogtt-om. Nadam se da se nećeš morati sa dijetom zafrkavati. Držim fige da su nalazi super
Evo ja na dijabetičkoj dijeti već više od 2 mjeseca i nije mi to neka fora sad kad sam trudnica, ja bi sladoleeedddaaa....
Tibi draga kako si ti? ja se vracam u bolnicu 19.4. to mi je 29 tjedan, pa ako mi bude dr. dao da malo prosecem doci cu do tebe,a mislim da ce me opet stavit u apartman. Kakve su sobe? je wc u sklopu sobe?
Uloziva i otvorena nije isto, ja sam uloziva za vrsak prsta i to kaze dr. da nije nista ali se preporuca mirovanje i nije da se zbog toga radi serklaza.
našla sam objašnjenje:
Uloživa: prst bez posebnog otpora ulazi u cerviks do... već koliko piše na nalazu
Otvorena: doslovno. Prstom se dotiču plodni ovoji. Cerviks se povukao u potpunosti i otvor je promjera... već koliko piše na nalazu.
http://forum.roda.hr/threads/11544-R...%C5%BEiva-quot
E pa ja sam otvorena za prst (bila sa 29 tt, sad me strah i pitati) i kaže dr. da je otvoren put do beba. Zato stavljam betadine svaku večer, i molim boga da me ne diraju da ne bi došlo do infekcije. Bez prepara smo već tri tjedna, guramo, trenutno smo 32+3.
Meni je sve teže svaki dan, trbuh raste, teško se krećem, imam konstantne grčeve, osjećam jak pritisak ispod rebara i ostajem bez daha. Ni jedan položaj mi više ne odgovara, a žgaravica i zatvor su me dokrajčili.
Imam osjećaj da ću eksplodirati, stalno mi se javljaju bh kontrakcije, i iskreno, pojma nemam dokle ćemo izdržati ovako. ALI dobro znam koliko im je svaki dan važan, i kad se sjetim svakog minusa na testu i suza svih ovih godina, spremna sam dubiti na glavi, samo da doguramo do 37+0.
pozdrav svima samo da se javim ja sam buduca mama blizanaca,sad sam u 12nedelji.
TRUDNICE U 2011.g. (termini poroda)
maja.ks - 03.2011.
denny - 02.06. 2011.
Tibi - 04.06.2011.
sbonetic - 04.07.2011.
vilenjak - 05.07.2011.
nina1 - 10.07.2011.
pinky - 04.08. 2011.
aneri - 13.08. 2011.
ivanova - 26.08.2011.
strumpfica - 27.08.2011.
blizanac -
blizanac dobro nam došla sam nam reci ak znaš datum termina![]()
Denny draga samo polako toćno iz dana u dan i za čas će anđeleki za čas biti u tvome narućju
Tibi draga još samo malo i bebaći su u tvome narućju M&M teti tibici i bebicama šalju ogromnu![]()
![]()
maja.ks - 03.2011.
denny - 02.06. 2011.
Tibi - 04.06.2011.
sbonetic - 04.07.2011.
vilenjak - 05.07.2011.
nina1 - 10.07.2011.
pinky - 04.08. 2011.
aneri - 13.08. 2011.
ivanova - 26.08.2011.
strumpfica - 27.08.2011.
blizanac - 14.10. 2011.
Pozdrav svim trudnicama!
Nosim blizance, a termin mi je 14.10. Sitna sam i niska, nadam se da cu uspjeti sto vise da se priblizim terminu. Dosta sam mirovala zbog hematoma i krvarenja u 1. tromjesecju ali sad vec pomalo setam pa mi je lakse.
Sretno svima!
maja.ks - 03.2011.
denny - 02.06. 2011.
Tibi - 04.06.2011.
sbonetic - 04.07.2011.
vilenjak - 05.07.2011.
nina1 - 10.07.2011.
pinky - 04.08. 2011.
aneri - 13.08. 2011.
ivanova - 26.08.2011.
strumpfica - 27.08.2011.
blizanac - 14.10. 2011.
fresia - 14.10.2011.
joj 2 para bebica na moju godišnjicu dolaze!
sretno curke!
fresia ja i ti imamo isti termin.Ja sam imala hematon cjelo vrijeme sam prelezala krvarila bas puno 2x primala progesteron injekcije,a smedji iscjedak mi je isao do 10nedelje trudnoce,sad je hvala bogu ok hematon iscurio.mada ja se i sad cuvam i pazim,od sinoc imam neki pritisak u stomaku a svremena na vreme me žigne sa desne strane pa kasnije s ljeve,i nemam nekako dovoljo zraka.
Blizanac, super što imamo isti termin, pratimo se po fazi trudnoće
Slično je bilo i kod mene, jako sam krvarila i primala sam svaki drugi dan progesteron, pored toga i utrogestan 3x2 i bila na strogom mirovanju. Baš težak period.
Srećom, pored toga druge tegobe nisam imala. I dan-danas, ne bih vjerovala da sam trudna da nisam vidjela bebice na uzv. I rast stomaka - jedini moj simptom
Želim ti puno sreće i da ti trudnoća dalje prođe samo u veselim događajima!
hvala i tebi i ostalim trudnicama sve najbolje da nam svima bude trudnoca za 5.ja sam krupna a stomak mašala ko da sam 7mj.trudnoce.ja sam primala progesteron svaki dan,a jos stavlja utrogertan stavljala sam 3x2 pa 3x1,e sad mi doktor rekao da se polako skidam sa utrica sad stavljam 2x1 pa cu iduce sedmice 1x1 tako mi je rekao doktor.Fresia stavljas li utrice i koliko?
Da. Još desetak dana 3x2, a onda nastavljam sa kombinacijom partusisten i verapamil do sljedeće kontrole. A onda ćemo vidjeti kako dalje.
moj mpo dok.mi tako rekao u cetvrtak bila na kontroli,a od tableta pijem magnezijum folnu i sad prelazim sa folne na prenatal i apaurin od 2mg .laku noc cujemo se pozzz
fresia dobro nam došla i želim vam što mirniji nastavak trudnoće![]()
curke, denny nam je upravo na cr.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za nju i bebe
uh!!! figice za denny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!
koliko su tocno dogurali?
Denny i bebe ~~~~~~~~~~~~~~~~~ do neba![]()
Pinky javi čim budeš znala nešto![]()
Denny sretno draga do neba, mislim na vas ~~~~~~~~~~~~![]()
![]()
.
Inače Denny je negdje 33 tjedna, znam jer smo ona i ja par dana razlike.
Pinky javi nam molim te novosti kad nešto doznaš
Sbonetic ja se nadam da će mene ovih dana pustiti još malo doma pa ćemo se možda i mimoići. U svakom slučaju čujemo se preko pp-a. Inače sve sobe imaju TWC.
Držite mi se drage moje i sretno do kraja![]()
sve je u redu i sa denny i sa bebama!!!!!!!
čestitam mami našoj!!!!!!!!
teta sa intenzivne je PO-##-##-LA što valjda svi zovemo pitat kako je i rekla je da smo bezobrazni i da trebamo zvati muža, da je to ipak intenzivna....
pa mi je kamen sa srca...
Čestitam Denny i bebama
Kad se čuješ s njom pozdravi je i čestitaj od svih nas.![]()
dennyice naša mamice draga čestitam od srca, jedva čekamo da vas vidimo!!!!![]()
kad budem nešto konkretnije znala otvoriti ću temu za čestitke
pozdrav svima,Denny cestitke do neba i tvojim bebicama da ste zivi i zdravi.pusaaaa
Prekrasne vijesti danas, drago mi je što su mama i bebe dobro. Želim im što skoriji izlazak iz bolnice!
Ana, hvala za dobrodošlicu i lijepe želje, a tvog avatara se ne mogu nagledati - duple srećice
Pozdrav svima!
Denny draga čestitke i želimo vam brz oporavak i što skoriji odlazak kući![]()
Posljednje uređivanje od ana- : 11.04.2011. at 19:28
Denny čestiaim tebi i tvom mužu na malim i slatkim prinovama!!!!!!!!![]()
denny je rodila 2 krasne curice 42 cm. oko kila ipo, imaš detalje u vjerujem u anđele topicu![]()
ma možda je meni falio mjerenje, vidit ćemo drugi put, fakat su preveliki.
mene sve nešto probada, grči u donjem dijelu stomaka, nadam se da je to normalno, ali ipak sam zabrinuta
pinky lezi i miruj dok to neprodje strogo miruj,treba ti malo magnezijuma protiv grceva.Ako smijes apaurin od 2mg.Meni je moj ginekolog dao svako vece po apaurin od 2mg.cuvaj se!
a ako si bas zabrinuta zovi dr....
mene uzasno boli pod rebrima ispod grudi,pitala sam ga danas za to pa kaze da si mjesta rade,pa izubijat ce me!
idem naci ovaj opic za denny.
ma neugodno mi ga je zvat za svaku, evo čitam okolo, valjda je to zbog težina beba i jer je donja bebica dosta nisko.
zadnji put mi je cervix bio skoro 5, ali nakon dennynog iskustva odličnog cerviksa i otvaranja/trudova za 2 dana nisam više tako opuštena.
odlučila sam više ležuckati i biti u kući jer me skale do 4. kata sataru, a sad stvarno nije moment za izvoditi gluposti i otvoriti se.
maja.ks - 03.2011.
Tibi - 04.06.2011.
sbonetic - 04.07.2011.
vilenjak - 05.07.2011.
nina1 - 10.07.2011.
pinky - 04.08. 2011.
aneri - 13.08. 2011.
ivanova - 26.08.2011.
strumpfica - 27.08.2011.
blizanac - 14.10. 2011.
fresia - 14.10.2011.
drage naše trudnice kako ste nam kako mrvice (lupkalice,mirnice...)
jel ko zna šta je sa maja.ks
Ana hvala na pitanju dobro sam stomak masala svaki dan sve veci,mazem se nekim maslacem i kremom protiv strija.Malo me zeza tlak nizak pa me glava boli.Hvala sto brines za nas.Pozdrav
blizanac, pogledaj ovo s pršutom
http://forum.roda.hr/threads/53088-G...-trudno%C4%87i
pinky vidjela sam probat cu,mada mi i kola sa secerom pomaze,i slane supice.
Nema na čemu draga,sam nek raste i bude veliki mada moj i nije bio pretjeran mazala se s uljem od mrkve skup ko vrag i na kraju popucala tjedan prije poroda ali i sve ti zavisi o koži ako ti je sklona pucanju onda ne vjerujem da će puno pomoći mazanje.Glavoolje nisam imala česte mene su više mućila povračanja i mućnine i to već od 4dnt.
Odmaraj i uživaj u trudnoći![]()
Gotov je moj boravak doma koji je bio kratki ali slatki, vraćam se sutra u bolnicu i polako brojimo prema kraju!!!!
Dječja sobica spremna, sve čeka naše dečkića!!! joj jedva čekam