evo i mene s malim divovima.
jučer, 33+0 2500 i 2600g. ja još zatvorena, sve za sada još uvijek ok.
hospitalizacija najvjerojatnije 30.6.
Pinky MASALA jesu napredne,neka rastu zive i zdrave.
Dani![]()
Samo rastite
Pinky ma svaka čast curama kako su velikeSada sitno brojite, ha
![]()
evo i mene sa uzv! dr i vise nego zadovoljna, mali misevi skacu li skacu! dr misli da je jedan djecak, a drugo uopce nije uspjela uhvatiti, jako su skakali! danas sam 15tt!
Ah forum opet radi.
Pinky, baš su mi slatke tvoje male bucke. Odličnu napreduju, samo tako dalje.
Makice ti si točno 2 tj. ispred mene. Samo neka skakuću, naši su također sa 12 tj. kada smo ih vidjeti, veselo mahali rukicama i trzali nogicama. Još smo mali ali već jako slatki![]()
Makice, arizona ma kako vas je lijepo čitatiMislila sam da su samo meni ti mini ljudi taaaaako slatki....
Moji su jučer bili (na 9+5) 2,7 i 2,9 cm veliki i još nisu skakali....nadam se da za dva tjedna (kada mjerimo nuhalni) da će skakutati uokolo....
Šumskice, nadam se da će ti tad biti mirni... inače će biti frke s mjerenjem nuhalnog.![]()
A mali ljudi... preslatki...!
Mojca gledam ti ticker... pa mi smo samo dan razlike... ja sam danas 22+5.
Danas sam bila kod dr. A. na UVZ,sad mi je 6+6,a nije vidio ništa,GV je 12 mm sa ŽV.
Može li biti da je još prerano?Jako me uplašio i isplakala sam već tonu suza,a sljedeći UVZ za tjedan dana.
Jel imala koja taj slučaj?Molim vas...
Daj Bože da bu tak!
Tak me je strah,ne znam kak bum izdržala taj tjedan.A najgore mi je kak bum rekla sinu ako ovo završi loše,jer se on tak veseli bebi...
A joj...
ajme pinky stalno te citam i zvuci mi bas da imas trudnocu za pozeljeti; tako mi je drago da je sve super; samo tako nastavite i dalje
ja se s ovom mojom jednom srecicom tak "mucim"; em se ja otvaram jos od 25tt, em je sad jos i on "premali"
... valjda ce na kraju biti sve u redu.
hvala vam curke moje
mislim da su ovolike zahvaljujući kombinaciji heparina i gena lol
al da je teško hodat i da bole koščice za koje nisam ni znala da postoje, je.
novosti su: strašna bol pubične kosti koja rastura najviše kad se okrećem, ustajem i hodam (dakle samo kad ležim mirno ne boli), natečene noge i ruke, bol u oba palca ruke (?) i to poprilična... sve u svemu veselo. a i ne bilo, u meni je više od 5 kila djece + dvije plodne vode...
Joooj Pinkyda samo znaš kako ti zavidim na svim tim tegobama
... uživaj
Ni ja nisam znala da je visibaba trudna! Jupijeee!
Držite se, curke!
Pinky draga kad tebe citam polako se spremam na sve sta me ceka.
Samo ti izdrzi jos malo![]()
Pinky pa bebači su super veliki!!!!!!! Još malo pa će ti biti na cicamaJel te spremaju na carski ili na inducirani ili ćeš čekati u bolnici da sve krene prirodno???
hvala cure!!
a ne znam još, bila sam na početku mjeseca u bolničkog dr na pregledu, sa 30+6 i rekao mi je da ako ijedna beba bude glavom dole idemo vaginalno, čega se ja užasavam. naručio me za 15 dana.
došla sam za 15 dana, prije neki dan kod njega, kad ono, nema ga dva tjedna!! koma.
otišla sam onda u svog privatnika, koji je za opciju cr od početka i koji mi je rekao, da s obzirom kolike su mi bebe i kako dobro napreduju, da nema šanse da me netko vaginalno porađa. trenutno su obje poprečno, 1. beba na zadak.
eh još kad bi bolnički dr bio razuman ...
Pinky puno, puno sreće ti želim i da porod prođe uredno, da doktori budu razumni i da ne dozvole da se mama puno izmrcvari nego da bude spremna odmah maziti svoje bebe
Pinky pa valjda sama mozes odlucit kako zelis da bebe dodju na svijet. Moja prijateljica je nosila jednu bebu koja je bila okrenuta na zadak i pitali su je kako bi rodila i ona je rekla na CR i tako je bilo.
Pinky,
cure super napreduju!
Vibram da sve bude onako kako ti želiš, a nadam se da će i doktor uvažiti tvoje želje.![]()
pinky, cure su ti mrak! ja isto mislim da bi trebala moci birati kakav ces porod. joooooj, jos malo je i to na redu!
ja sam vam drage moje toliko sretna i stalno mislim da ih vec osjecam. da li je prerano? (15tt)? tocno mrvicu nize od pupka,s lijeva i s desna. kad se umirim, kao male ribice. da li si umisljam? to se dogadja vrlo cesto, svaki dan, pogotovo navecer? ja nekako mislim da nema sto drugo biti nego bebe!
cure, sretno svima!
Makica, rekla mi je moja ginekolokica da je jedna pacijentica osjetila bebu u već 13. tjednu, nema tu pravila 20 tjedan je prosjek. Ritam koji opisuješ je svojstven bebama.Ja sam svoju na početku osjetila jedino navečer, kad bi se umirla. Mislim da je to to.
![]()
Cure pozdrav!
Kako vas je lijepo pratiti,i pripremati se unaprijed za sve što nas čeka.Evo našeg izvještaja sa uzv-a u petak(9+6):veliki smo 2.8cm a srčeko nam kuca onak pravo junački.Pripremamo se za dva tjedna za merenje nuhalnog nabora a do tad uživamo.Još me malo muči lijevi jajnik koji je puni cista al ništa strašno.Cure i vama svaki put rade uzv?kolko čitam neke od cura nisu baš za to.šta velite?
Tika, lijepi izvještaj!![]()
Meni svaki put rade uzv i mislim da je to standard. O štetnosti i neštetnosti uzv se da raspravljati, ali ja sam sretna da postoji.Dok nisam osjetila pokrete bila sam sva na iglama i dva put sam išla na vanredni uzv da se uvjerim da je sve ok.
U Velikoj Britaniji rade samo 3 uzv-a u cijeloj trudnoći, dok u Americi ljudi kupuju kućni uzv i stalno gledaju... pa sad budi pametan.![]()
Voljela bi imati taj kućni uzv barem dok ne osjetim prve pokrete!
Mozes kupiti baby watcher pa slusas i vidis na displayu otkucaje srca svoje bebice![]()
hej cure... nisam se neko vrijeme javljala.. bila bez neta
evo mi danas na 19+5...osjećam je zadnjih par dana višetj intenziviralo se javljanja ali ja vam imam i baby watcher i toplo preporučam
jer kada god imam neku neidentificiranu bol, pronađem si otkucaje curke i mirna sam i tako
cure koje ste više trudne od mene... od kojeg tjedna vam je vidno napetiji trbuh? tj. koža.... ja imam feeling da to tek sada primjećujem kod sebe... pa mi neobično, i tak... stalno se proučavam pa i zabrijem ali dobro...
ima li ikome da kada vam je pritisak na mjehur, npr. po noći kada spavate pa ne idete par sati na wc da vam taj dio bude skroz tvrd? ja to primjetila sad par puta... ali me ništa ne boli i sve se smekša kada se popiškimi... to me malo plaši...ali dok je mala dobro valjda je to sve normalno...
meni je cijeli trbuh tvrd ko kamen...a pogotovo po noci kad se dizem na wc minimum 3puta..a to mi je zadnjih mj dana..
ja jos brojim 15ak dana..uhh..
Ja sam imala jedan period nespavanja i ustajanja na wc ili haračenja po hladnjaku, ali sad više ne. Spavam ko top cijelu noć.
Istina, trbuh zna bit tvrd i napet kad pojedem nešto što mi ne paše, recimo dragi donio puricu z mlincima sa Sljemena, ili kad previše pojedem... ima jedan restoran sa domaćom hranom... tamo se jedva dignem od stola i onda moramo stati na prvoj pumpi po Coca-colu (znam, znam).
Neću puno hvaliti, da ne ureknem... tko zna što me još čeka.![]()
makice, to je to!
ah piškenje, kaaaaaaatastrofa. svaku večer mogu po mjehuru uru naviti, točno svaki sat... uuužas.
a moja tomislava, ne znam gdje si, ali u splitu birati način poroda? čisti sf. morat ću se izgleda boriti rukama i nogama da odem na carski, sramota.
svaka čast rodama i njihovom stavu o cr, ali bome vidila bi ih da su na mom mjestu...
Pinky, ako želiš mali savjet. Najlakše je ostvariti svoju želju pred liječnicima ako dođeš mirno, sa čvrsto argumentiranim stavovima i sa jasnom porukom da ih cijeniš i poštuješ, ali previše si uplašena da možeš izdržati porod. Ne se boriti rukama i nogama, jer onda počnu pacijenticu smatrati kao nekooperativnu i nesuvislu. Iako je teško ostati miran u buri hormona, probaj. Koliko ja vidim po tvojim postovima, možeš ti to.
Doći ćeš ipak ranije u bolnicu i vidjeti kad i s kim se da razgovarati. I oni su ljudi, te vjerujem da će učiniti sve najbolje za tebe i bebice.
Pinky... traži vezu.![]()
To je jedino što u splitskom rodilištu funkcionira. Nažalost. Većina mojih frendica je rodila tamo, one koje su imale vezu su prošle super, one koje nisu su nadrapale.
Ma u kakvoj mi to državi živimo da trudnica mora tražiti vezu da bi rodila na način na koji želimajko mila
![]()
Pinky - hrabro draga, ja ti ~~~~~~~~~~ da rodiš na carski i "bez veze"
A vi se u trećem tromjesečju žalite na učestalo mokrenje - hahahahaja mokrim svake noći u ponoć, 3 i 5 ujutro još od transfera
valjda će me drugo tromjesečje malo poštediti...
Ima i druga još gora opcija... zna se točno koliko košta vaginalni porod, a koliko carski (bar u Zg)... od dvije frendice sam dobila identične upute kako da doktoru dam lovu, a da on pri tome ne bude ugrožen.
Strašno. I fuj...![]()
Možda jednostavno izbor poroda (kao i masa drugih stvari u lijecenju i inace u životu) treba prepustiti strucnim ljudima koji su se školovali 20 g da bi donosili takve odluke! Bar u većini slucajeva. Ovdje izuzimam Pinky i njenje blizance...A to pomodarstvo carskog reza na zahtjev pacijentice (koji je i ilegalan u Hrv. tj. ne bi trebao biti omogućen na zahtjev) nema smisla.