Stranica 37 od 54 PrviPrvi ... 27353637383947 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,801 do 1,850 od 2653

Tema: MPO trudnoća nakon svega...kako se osjećamo...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala cure. Ginekolog mi je sjajan, ali samo u smislu da apsolutno nikada ne radi problema kada trebam uputnice (a čujem da neki socijalci znaju jako zezati). No trebali ste vidjeti kako me ismijao kada sam mu govorila da dr. iz Merkura traži uputnicu za kombinirani. On je tvrdio da je kombinirani zapravo double test i da nuhalni nabor nema veze i također nikako nije mogao shvatiti zašto trebam vaditi krv za kombinirani unutar 48 sati od nuhalnog. Njemu su to sve bedastoče. U jednom trenu je pozvao sestru i rekao "Dajte vi vidite jel razumijete o čemu ova govori". Onda su se oboje smijali kako sam ja bedasta i ništa kao ne kužim. Ma užas.

Najgore je što mi je trudnoća poćela s 2 navrata bolnice ukupno skoro mjesec dana i nakon toga su me nastavili tamo pregledavati "voditi?", tako da još nemam ni onu trudničku knjižicu i nisam sigurna trebam li ići kod mog ginekologa voditi trudnoću ili je to u bolnici zapravo to. Buni me to što mi frendice koje kod ginekologa vode trudnoću na pregledu daju mokraću, mjere im kilažu, opseg trbuha, provjeravaju prstima cerviks i svašta, a moji pregledi su samo ultrazvuk. Moj ginekolog je kada sam ga pitala o tome rekao da na sljedećem pregledu (idući tjedan) pitam da mi apsolutno jasno dr. kaže hoće li on voditi trudnoću ili moj socijalac. Najgore je što ja ne vjerujem baš tom socijalcu (iz očitih razloga), a opet ne znam jel ok da vodim trudnoću bez knjižice i ovih potpunih pregleda. Totalno sam zbunjena u vezi toga.

Što sam se raspisala. Dakle curke mislite da mogu mirna srca odbiti taj triple? Iskreno ja i ne bih išla na njega, znam da je manje pouzdan, a i zašto se mrcvariti i eventualno prestrašiti ako nalazi budu ambivalentni?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ginekolog, ili bilo koji lječnik koji pacijenta ismijava, prvo, nema minimum kućnog odgoja da to ne radi, a drugo nije profesionalac koji je dužan odgovoriti na pacijentova pitanja. Koliko ja znam, kombinirani ne ide na uputnicu, plaća se oko 300 kn. Ne znam za double i triple, nisam radila. Možda je to bio razlog njegova ismijavanja. Možda je double nešto što se radilo prije nego je kombinirani ušao u praksu... ali taj tvoj to ne zna ili ne želi znati. Ili se samo pravi glup da bi na račun toga mogao ismijavati prestrašenu trudnicu.

Toplo preporučam da se što prije makneš od lječnika kojima ne vjeruješ i nađeš nekog unutar sustava koji je normalan, ili kreneš privatno pratiti trudnoću... da znam, to košta... ali ako će to biti cijena tvog mira... ali... računaj da i ovi unutar sustava često očekuju šušku... pa dođeš na isto.
    Trudnička knjižica ne znači baš ništa... ja ju nemam i ne znam što bi s njom, pa imam detaljnu dokumentaciju od moje doktorice, ako koga bude što zanimalo, nek gleda po njoj. Mislim da je jako važno pratiti težinu, tlak, urin iz mjeseca u mjesec... neobično mi je da to netko ne radi.

Možeš mirne duše odbiti triple... pogotovo zato što je on manje pouzdan od kombiniranog, pa su velike šanse da rezultati budu lošiji... što ćeš onda sama sa sobom?
    Kužim da si u drami... baš zato ti savjetujem da nađeš lječnika koji ima znanje, strpljenje, dobru opremu i koji uvažava pacijenta. Da konačno budeš mirna i počneš uživati u trudnoći.

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Uistinu, dobar liječnik zlata vrijedi! Trebas nekog kome vjerujes i za kojeg si sigurna da za najbanalnije stvari moraš kopat po netu ili traziti drugo misljenje! Nema tih novaca koje mogu platiti moj unutarnji mir
    Posljednje uređivanje od nea0902 : 14.08.2011. at 13:14

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja nisam isla ni na double, ni na triple htjela sam na anomaly scan na kraju nisam ni na to otisla jer me moja gin.
    narucivala pa se na kraju ona i taj dr. nisu razumjeli pa mi je napravio obican ultrazvuk koji je trajao 2 minute.
    Sad me zanima sta u slucaju da su ti svi rezultati nepovoljni odn. da nesto nije u redu, sta bi vi napravile i da li
    se uopce moze sta napraviti ???
    Mojoj kolegici je u obitelji zabiljezeno tri slucaja zecije usne kod djece, i sad joj je gin. u 20 tt primjetio kao da bi i
    njena beba mogla imati zeciju usnu i salje ju na 3d ultrazvuk. Mislim sta se tu uopce moze napraviti dok se beba ne
    rodi ???

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Nista se ne moze napraviti, pripremiti se psihicki.... Mislim da je svima jedina zelja roditi zdravo dijete. Ako znas ranije da nesto nije u redi mozes se savjetovati i educirati kako zivjeti s djetetom s poteskocama te kako mu omoguciti sto kvalitetniji zivot. Stvarno teško Nedogodilo nam se

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

To je podosta intimno pitanje po meni i na kraju krajeva odluka svakog para što će napraviti s rezultatima.Možemo sad pisati "napravila bih ili ne bih nešto" - u konačnici se sve te pretrage i rade ili zbog prekida trudnoće ili da se roditelji pripreme na rođenje djeteta s posebnim potrebama, ako su spremni odgajati i brinuti se o takvom djetetu.

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Da, slazem se andream preintimno pitanje i svakako iskljucivo odgovor sto dalje lezi u paru!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Poznajem tri osobe sa zečjom usnom, prva je sin priajteljice moje mame, koji sad ima 20-tak godina, druga je kći mog poslovnog partnera, sad ima 16 godina, a treća je jedan preslati dečko iz Dubrovnika koji se na nekom trajektu zalijepio za mog psa, zbližili smo se s njegovom mamom i čak mu psa doveli u posjetu na bolničkoo parkiralište dok je bio na operaciji. S njim sam izgubila kontakt pa ne znam što se zbiva.
    Istina, strašan je to šok za roditelje. Istina, svi prošli su nemili broj operacija... nije lako odrastati po bolnicama, nije se djeci lako nositi s ožiljcima... ali ovo prvo dvoje spomenutih sad sasvim normalno funkcioniraju.
    Znam, lako meni ovako iz daleka pričati... ali zečja usna nije nepopravljivo stanje. Naravno, ovisi o stupnju, o veličini rascjepa, da li je zahvaćeno i nepce ili ne... ali sve se to danas da riješiti.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Raspon je velik, ovo o čemu pišete vjerojatno je najmanji oblik malformacija. Mi na žalost u užoj obitelji imamo dvije blizankice s west sindromom (trajna fizička i mentalna retardacija) i to je bio jedan od glavnih razloga zbog čega smo se odlučili na sve raspone trudničkih pretraga.

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Mi na žalost u užoj obitelji imamo dvije blizankice s west sindromom (trajna fizička i mentalna retardacija) i to je bio jedan od glavnih razloga zbog čega smo se odlučili na sve raspone trudničkih pretraga.
    moze li se west sindrom ikako predvidjeti bilo kojim prenatalnim postupcima??
    poznajem jednu bebicu s west sindromom i naravno da je i to jedan od strahova koji me prati, tim vise sto sam (bila) uvjerena da ga je nemoguce otkriti prije rodjenja.
    andream, imas li ti kakva druga saznanja?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala curke. Nemamo baš love za privatno. Vidjet ću postoji li mogućnost da možda u bolnici gdje sam sad pratim trudnoću, eventualno u trudničkoj ambulanti ili nešto. Vi koje vodite privatno, koliko obično dođe trudnički pregled sve skupa s uzv?

A ono ismijavanje kod ginekologa nije bilo zbog uputnice, nego zato što su dr. i sestra umrli od smijeha kada sam ja rekla da trebam na kombinirani probir unutar 48 sati od nuhalnog, a ne na double. Tada su crknuli od smijeha što ja kao ne znam da je double isto što i kombinirani, "haha, mi laici, uvijek brbljamo bedastoće..."

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Vala meni dođe 250 kn pregled i uzv svako 4 tjedna A o ismijavanju nemam komentara to je prestrasno sto sve sebi dozvole

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Vala, zbilja ne znam, meni to plaća dodatno zdravstveno osiguranje, ali mislim da je oko 400 kn pregled i uzv. Nazovi neku polikliniku pa pitaj. Ja sam ispočetka bila kod Martonice, gdje se mi dodatno nije pokrivalo, bilo je 400 kn. Nju nikako ne preporučam. Sad sam kod prof. Latin, najtoplije preporuke.
    Ali što Nea kaže, nema tih para koje mogu platiti moj unutarnji mir. Mi smo u kreditima i cash dugovima preko glave, pa ću svejedno ići roditi kod Podobnika... i platiti na rate, naravno... zato jer osjećam da drugdje ne bi bila mirna. A ne znam da li me posao čeka kad se vratim...

Andream, uf... kužim... i ja bi na tvom mjestu tako reagirala.

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Mojca Ipak ste se odlucili za Podobnika joooj super Na danasnje vrime stvarno svi gledamo na svaku kunu ali neke stvari uistinu ne mozes novcem platit. Ja sam bila i na kako nasa draga Mojca kaze apaurincic uzv u Sunca i oni su mi naplatili uzv 250 Kn a mislim da su cijene u svim njihovim poliklinikama iste. To je bio uzv bez pregleda, ne znam koliko uzimaju ako vodis kod njih trudnocu. znam da je u cita razlika dal vodis u njih ili dolazis onako vanredno
    Posljednje uređivanje od nea0902 : 14.08.2011. at 16:39

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Visibaba, nisam ni ja sigurna da li se može otkriti. Moja šogorica naime nije ni išla na AC, a na UZV su im uvijek govorili da je sve u redu. Neke kromosomske greške ipak su utvrđene pa bi možda amnio to i pokazala (tada je imala 39 g). Uistinu je to težak život, to je sve što mogu napisati.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, na mojem nalazu kombiniranog probira piše ovako:

Nuhalni nabor NT: 0.7
    Down T21: 1/9919
    Edwards T18: 1/100000
    Rizik za dob: 1/336

To je to, nigdje ne vidim ovo o čemu pišete, biokemijski rizik. Jedino što još piše je: "Na osnovi proračuna koji uzima u obzir biokemijske nalaze, biometriju i anamnestičke podatke, nije nađen povećani rizik... u odnosu na prosječni rizik koji odgovara dobi trudnice. Kako to da mi ne piše taj biokemijski rizik i što je to zapravo?

Također moj bolnički dr. me nakon ovog nalaza ne misli slati na triple, ali moj ginekolog je i prije nego sam išla na kombinirani tvrdio da "sve naše trudnice šaljemo UVIJEK na triple, ovo sve ostalo su neke eksperimentalne metode...". Uglavnom frajer uopće ne kuži priču s nuhalnim i kombiniranim i to odbacuje kao bedastoću. Ja nakon ovih nalaza nekako ne bih išla i na triple, što vi mislite, je li potrebno?
    Kombinirani probir koliko shvacam obuhvaca mjerenje nuhalnog nabora + double test i obavlja se izmedju 11. i 13+6 tt, odnosno kada je velicina ploda izmedju 45 i 84 mm.

Double test je odredjivanje vrijednosti PAPP-A i slobodnog beta HCG hormona iz krvi.

Iz mog iskustva u Rijeci SAMO double test uopce nije moguce napraviti. Zato sto prilikom vadjenja krvi za double obavezno traze jos i ultrazvucni nalaz, na kojem je naznacena velicina ploda i nuhalni nabor.

Biokemijski rizik predstavljaju upravo ove brojke koje si ValaMala navela. Znaci biokemijski rizik za Down je tebi 1:9919, a za Edwards jos 10 puta manji. Sto je izuzetno nizak rizik. S takvim nalazom nemas nikakvih indikacija za triple test.

Triple test se radi kasnije, izmedju 15. i 18. tt. Radi se o vadjenju krvi i odredjivanju vrijednosti triju biokemijskih parametara (estriol, ß-hCG i alfa-fetoprotein).

Triple test se radi u slucaju da nije radjen double, tj. kombinirani ili ako je onaj prvi bio los, a stvarno nisam sigurna da li ga je potrebno i kakvog smisla ga ima raditi ako je s kombiniranim testom sve OK.

Kada sam ja npr. bila na amniocentezi u Rijeci, svima onima koje nisu radile kombinirani probir izvadili su krv za triple test, dok onima koje su taj nalaz imale nisu.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Aurora, puno ti hvala. Zbunilo me što cure pišu tri cifre, T22, T18 i posebno koliko je biokemijski rizik, pa me to zbunilo. Odlučila sam da neću ići na triple, u pravu ste, samo me može zbuniti i bez veze preplašiti, a ionako imam anomaly sacan u 20tt.

Ove cijene koje ste pisale nisu tako grozne, mislila sam da je to puno više. Doista moram malo nazivati naokolo privatnike. Jedna frendica koja vodi trudnoću u IVF poliklinici plaća pregled i uzv svaki put oko 650kn. Dakle to je po vašem iskustvu više nego kod nekih drugih? Ja sam nekako skužila da je to svugdje otprilike toliko.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Izgleda da stvarno uputnica za kombinirani ne postiji (možda zato što se plaća) , ja sam od soc. gin. dobila uptnicu na kojoj je pisalo UVZ i sestre na VV su rekle to je to..
    Sva sam u iščekivanju utorka da se ovaj moj vrati s godišnjeg da popričamo malo.. Meni je isto nevjerojatno da me nitko ne izvaga, ne izmjeri tlak, ne pregleda i porazgovara sa mnom.. prošla sam za sad ko Vala mala a trudna sam 16+2.
    Vadila betu dva puta , pa na UVZ kod dr.A na VV i to sa 6,8,10 i 12 tt i sad završila na hitnoj u četvrtak očito zbog upale mjehura.. Nije me ni poslao izvaditi ni krv ni mokraću.. jer da me slao vidio bi da mi je željezo nisko i da imam upalu.. MOZAK što reći..

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Vala, to mi se čini jako puno... no, to samo potvrđuje moje mišljenje o toj ustanovi.
    Zvrcni par poliklinika za koje imaš preporuke pa odluči.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Vala, to mi se čini jako puno... no, to samo potvrđuje moje mišljenje o toj ustanovi.
    Zvrcni par poliklinika za koje imaš preporuke pa odluči.
    Mojca potpisujem te u potpunosti.....cure... možda vam se čini puno za pregled...ali mislim da ništa nije puno da ti se trudnoća vodi kako spada...

i ne vidim smisao opterećivanjem s trudničkim knjižicama... koliko cura vodi privatno trudnoće i nitko i uključujući i mene nema ti famoznu knjižicu nego hrpu papira

Vala doktor koji ti je rekao da je kombinirani isti što i double je blago rečeno... debil...to je isto kao ginekolog moje frendice koji joj je rekao da njoj ne treba nikakva prenatlana dijagnostika (kombinirani, oduble, triple) jer je on procijenio po živahnosti bebe i kako ima otovrene šakice na ultrazvuku da je to neurološki savršeno razvijeno dijete i kaj reći na to... on je njoj super a ja svaki put kada dođe s pregleda i priča mi padam u nesvjest od njegovih nebuloza... npr.. skinuo ju je u 6mj trudnoće s Prenatala jer ju je stavio na željezo pa kao ne može oboje...
    što je najgore... čovjek je privatnik tako da da nisu samo socijalci specijalci posebne vrste

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Aurora, puno ti hvala. Zbunilo me što cure pišu tri cifre, T22, T18 i posebno koliko je biokemijski rizik, pa me to zbunilo. Odlučila sam da neću ići na triple, u pravu ste, samo me može zbuniti i bez veze preplašiti, a ionako imam anomaly sacan u 20tt.

Ove cijene koje ste pisale nisu tako grozne, mislila sam da je to puno više. Doista moram malo nazivati naokolo privatnike. Jedna frendica koja vodi trudnoću u IVF poliklinici plaća pregled i uzv svaki put oko 650kn. Dakle to je po vašem iskustvu više nego kod nekih drugih? Ja sam nekako skužila da je to svugdje otprilike toliko.
    650kn? jesi ti sigurna? takve cijene ima samo Podobnik koliko ja znam....svi ostali su od 300 do 500kn, ovisi kako tko....

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jesen, potpuno sigurna, cura mi pričala na kavi osobno, a i super smo frendice.

Cure što se tiče famozne trudničke knjižice, nisam znala je li ona važna ili nije, mislila sam da je to nešto što je potrebno imati u trudnoći, ali ako sve kažete da to nije ništa nužno, onda super. Ionako imam već fascikl svih mogućih nalaza, papira itd...

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Je je istina za 650 kn pregled i uzv!!!! A ako je 3d ili cd 850!!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Lopovi!
    Ja svaki put dobijem CD, nikad to nije utjecalo na cijenu uzv-a. Čak i kad uključi 3D ne traže nadoplatu.

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Al eto bar imam trudnicku knjizicu hahhaa! Meni nije zao niti jedne lipice koju sam tamo ostavila jer sam vec 5 tjedana u petrovoj i u soku sam od njihovih pregleda i pogotovo ultrazvuka! Eto samo sam vas htjela pozdravit, ja cu biti prva koja ce prenijet blizance haha, sad smo u 39.tt i curke se ne daju van!

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cd color dopler

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja u svojoj privatnoj klinici platim 250 i imam trudničku knjižicu Mislim da ona nije bitna, al dok mi vi cure nisre napisale sa je nemate mislila sam da je obavezna. Kad sam zbog "filmova" otisla na apaurinici uzv bez trudnicke ( od srama nisam mogla u svog doktora ici) doktorica je rekla da bez nje ne idem nigdi bez nje da mi je to nova osobna stvarno su razlike od dr-a do dr-a.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Svejedno... i meni kuljučuje color doppler, za mjerenje protoka, pa je cijena ista.

39 tjedan? Wow! Kako se osjećaš?

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ValaMala ni ja nisam imala knjižicu trudničku jer sam privatno vodila trudnoću kod dr. R. u pol Vili i bila sam iznimno zadovoljna, a znam da neke druge nisu pa su išle dalje tražiti, al 650 HRK po pregledu, ajme, moj Šimuniću (

Ja sam double radila privatno - mjerenje nuhalnog nabora i krvne pretrage u Vinogradskoj, što sam isto sve platila jer HZZO ne pokriva................ meni bilo dovoljno, ništa više nisam radila pa ni AC.

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mojca super se osjecam, zato me ni ne poradaju! Cekaju da mi krenu trudovi pa bi probali vaginalno al sefice nece van!!

niki78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Koja je sada cijena pregled + uzv u pol. Vili? Koja kod Podobnika?

Ja sam kod dr. Ulle Marton (prije godinu dana) platila pregled + papa test 600kn ( 300 za pregled + 300 kn papa test). Kad sam bila u pol. Vili kod dr. R. prije 2 godine, naplatio mi je 350 kn uzv koji je trajao doslovno 1 minutu.
    U pol. IVF je 2D uzv 300 kn + pregled 300-350kn.
    Tako da sam iznenađena što se svi čudite za cijenu pregleda i uzv-a koja je u pol. IVF.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

u pol Vili je uzv i pregled 500 HRK, za Podobnika ne znam.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj ivanova prvotno napisa Vidi poruku
    Mojca super se osjecam, zato me ni ne poradaju! Cekaju da mi krenu trudovi pa bi probali vaginalno al sefice nece van!!
    Savršeno. Veseli me da čekaju trudnove.
    Sretno!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Lopovi!
    Ja svaki put dobijem CD, nikad to nije utjecalo na cijenu uzv-a. Čak i kad uključi 3D ne traže nadoplatu.
    Gdje ti vodiš trudnoću? Možda ti se priključim.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pa rekoh ti jučer Polikolinika Vili, prof. Latin.
    Pedantna, strpljiva, sve objašnjava dok radi uzv... istina, pomalo je štreberica, npr. meni nije dopustila vježbanje, dok Radončić koji mi je jednom bio na zamjeni nije imao ništa protiv. Taj pristup meni odgovara, "bolje spriječiti nego liječiti".
    Ako ćeš ići kod nje, odmah si sutra dogovori termin jer se stvarno jako dugo čeka.

Kažu da je dobar i Kos, on sad skoro otvara svoju ordinaciju/polikliniku... netko s ovog topica ide k njemu, pogledaj koju stranicu unazad, pa pitaj za dojmove.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Potražit ću, thanks.Tek sad sam skužila da si to bila ti

blizanac avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ivanova ja sam mislila da si se ti več porodila,al neka ti je sa srecom.Ja cu u bolnicu 1.9 i bit cu pod nadzorom rekli su me poroditi ako bog da cim udjem u 9mj,a mozda i sa 8 i po mjececi,jer sam kriticna puna vode sam.Cuvaj se SRETNO!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

onda je cito stvarno jeftin. uzv i pregled 250 kn.
    šimunić je stvarno pretjerao, 650???? sramota.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

To ti je Zagreb Pinky

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

jao koja sam ja sretnica...idem na pregled kod dr.privatno i svaki pregled platim 50 kn osim kad radi neka mjerenja onda je to 250 kn...napravi mi UZV i isprinta sliku a ako se potužim još napravi i vaginalni pregled

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mojca, jeste li se odlučili za vrstu poroda kod Podobnika?Ja da mogu opet birati, izabrala bih prirodni porod s epiduralnom. Imala sam sreće u prvoj trudnoći jer su mi uvažili želju. Nadam se da će opet biti isto, ako bude sve OK. Iako je još daleko, već razmišljam o tome

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Andream, nažalost nisam u poziciji da biram. Velike su šanse da ću morati na carski zbog mioma. Budu li mi dali ikakve šanse za vagnalni porod, dati ću sve od sebe da se to i ostvari. Ali, sad sad je još uvijek prerano za bilo kakva predviđanja. Prvo sam bila u šoku kad su mi rekli za carski, pa sam se pomirila s tim, razgovarala s doktorima, pročitala puno o tome, gledala filmiće na youtube-u... senzibilizirala se. Spremna sam na carski, ali se ipak nadam vaginalnom porodu.
    Ali, kakav god porod bude, najvažnije mi jeto da ćemo svo troje biti zajedno nakon njega. To mi je jedan od motiva za odabir Podobnika.

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nama se vratio uredan nalaz amniocenteze.
    Stiže nam curica!
    Sada se mogu malo opustiti i uživati u trudnoći.

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mia Lilly odlično!!! Super za uredan amnio nalaz i super za još jednu pišulju!!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ja se pripremam psihicki za carski bojim se zbog mojih godina 44 to je jedina indikacija za carski sad se bojim i razmisljat o normalnom porodu mada bi to volila specijalno sta imam smrzlice i volila bi sto prije nakon poroda u novi pokusaj jer opet me godine stiscu,
    A posle carskog se mora duze cekat na novi pokusaj i to mi ne odgovara.
    Ako je carski najbolja opcija za bebu onda cu to i napravit znam da je oporavak tezi ali sve cemo prebrodit nekako.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Doktori kažu da se sačeka sa drugom trudnoćom nakon carskog,ali ja znam dvije ženske šta im se zaletilo drugo dijete i bilo je sve ok,nakon 5mj. od carskog moja nevista je ostala trudna i drugo dijete je na carski i sve je ok prošlo. Mada je bila anemična i imala je zabranu baš god.dana od gin da ne zatrudni,ali eto dogodilo se.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pretorija, pa to i nije neka stvarna indikacija. Može biti, ali i ne mora...
    Da pokušaš pregovarati s drugim lječnikom?

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Mia Lilly prvotno napisa Vidi poruku
    Nama se vratio uredan nalaz amniocenteze.
    Stiže nam curica!
    Sada se mogu malo opustiti i uživati u trudnoći.
    Jeeee Mia Lilly super da je sve OK. Cestitam na djevojcici Jesu li te slali na amnio zbog godina ili neke obiteljske anamneze? Sad se opusti i uzivaj u trudnoci do kraja

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

evo da se i ja po prvi puta javim ovdje.danas smo bili na drugom uzv,odnosno prvi trudnički,dobili trudničku knjižicu!!!
    veliki smo 16 mm i zasada je sve super,nemam nikakvih posebnih tegoba,osjećam cicke i ponekad me žgaravica pecka
    sad smo formalno 8+2,transfer je bio 8.7. i jednokuca,
    danas sam prvi put na glas rekla da sam trudna

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

đurđa, jednostavno moram (ne stane više)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •